Dodaj do ulubionych

Dramatyczny apel marszałka Sepioła

IP: 80.50.251.* 29.06.06, 21:38
To ten Gosiewski Swietokrzyski przewodniczący zrobił tak aby jego region
dostał więcej kasy na czym straci małopolska, przeforsował także bezsensowny
pomysł ale swiadczący o jego wpływach aby pociągi jadące CMK zatrzymywały się
we Włoszczowie 10 tys. miasteczku, teraz wziął sie za kase naszym kosztem
Obserwuj wątek
    • Gość: ermik Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.gw.ip.pl 29.06.06, 21:42
      Brawo małopolscy posłowie PiS. Znowu się popisaliście. Prawda jest taka, że w
      tym układzie parlamentarno-rządowym możemy się spodziewać jeszcze kilka
      takich "niespodzianek" dla małopolski. Po prostu mamy zerowy lobbing oraz
      nikłe zainteresowanie regionem nawet wśród małopolskich ministrów (Ziobro i
      Wasermana).
      Wszystkie te komentarze w stylu "jeszcze nic nie jest przesądzone" darujcie
      sobie. Tak samo mówiliście po ogłoszeniu, że Kraków nie znalazł się w puli 4
      miast mająch szanse organizować Euro 2012. Już jest wszystko ustalone i
      ustawione.
      Nie wiem jeszcze na kogo będę głosował ale wiem na kogo nie będę. Na PiS!
      • Gość: demokrata_pl Czy to nie PO uwiarygodniło PiS w ostatnich wybora IP: *.ghnet.pl 29.06.06, 22:13
        ch?? Przecież IV RP to pomysł posła PO Pawła Śpiewaka.
        • Gość: tamar Re: Czy to nie PO uwiarygodniło PiS w ostatnich w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:12
          ukradli księżyc to i z pomysłem Śpiewaka nie mieli problemu, a ze przeinaczyli
          idee Śpiewaka , to już ich problem," bo śpiewak także był sam".
      • Gość: Marek Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:04
        To ja wiedzialem przed wyborami, ze na PiS nie wolno glosowac. Tez sie obudziles
        czlowieku. Gosiewski Swietokrzyski wszystkich postraszyl i cala kase zwinal.
        Tomografy tez beda w Kielcach, gdzie nie ma ZADNEGO zaplecza dla nich, wiec beda
        kilkukrotnie mniej pacjentow obslugiwac (i badania beda drozsze) i pewnie
        skoncza zniszczone i zapomniane jak mnostwo sprzetu w tym kraju. Ale on tak
        chcial i basta...
        • petroniusz74 Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła 30.06.06, 14:57
          Po co się wypowiadasz o tomografach jeżeli nie masz bladego pojęcia o tej
          sprawie.
        • Gość: jerzy Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:05
          Marku, wiesz, ze Twoja wiedza jest bardzo ograniczona? Świętokrzyskie Centrum
          Onkologii to placowka na najwyzszym poziomie, co roku budowane są nowe obiekty,
          a w tym roku rusza budowa nowego oddzialu PET. Szkoda, ze Twoj wzrok nie siega
          dalej niz poza wlasne podworko albo nie mozesz przyjac do wiadomosci, ze sa
          miejsce lepsze niz Twoje wlasne.
    • Gość: jerzy Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 02:06
      Mało wam jeszcze? Są regiony, ktore musza miec rowne szanse na rozwoj, podzial
      jest odpowiedni, czas wyrwownac poziom.
      • Gość: anki Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.chello.pl 01.07.06, 16:34
        urawnilowka -to sprawdzony sposob na zniszczenie inteligencji ,ukarania lidzi
        z incjatywa i pognebienie spoleczenstwa
        malo pieniazkow dla Krakowa,tak nas nauczyl p. Urban ,a wczesniej komuchy
    • Gość: pp Oj, Boguś a miałem Cię za porządnego doktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:05
      trzeba dać na pas wschodni. Tam jest najwięcej wyborców jaśnie nam panującej.
      Sporo bezrobotnych i tych , którym się robić nie chce.
    • Gość: pp Ukradli księżyc , teraz kradną słońce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:07
      Wiedzą kto ich wybrał. Parlamentarzyści z małopolski pamiętajcie kadencja trwa
      krótko
    • Gość: Miguel Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:25
      Przesyłajcie ten artykuł m.in. na sejm@amularczyk.pl to PiS poseł z Nowego
      Sącza, niestety chyba zapomniał skąd jego ród :)
    • jm19 Sepioł, to krańcowo nieodpowiedzialny aparatczyk! 30.06.06, 08:28
      Za takie nawoływanie do społecznego nieposłuszeństwa, facet powinien
      natychmiast zostać odwołany z funkcji!

Marszałek województwa, to nie FUNKCJA DLA IDIOTÓW, a funkcja dla ludzi
      publicznego zaufania i publicznej odpowiedzialności!

Pan Sepioł może nawoływać do protestów swoją żonę, dzieci, psa, kota, teściową,
      kanarka, ciocię Klocię, wujka Felka, a nie mieszkańców Małopolski!

Od mieszkańców Małopolski niech się p. Sepioł łaskawie odczepi!

Mam nadzieję, że jest to pierwsza i ostatnia kadencja tego miernego faceta na
      tak odpowiedzialnej funkcji publicznej!!!
      • Gość: patałach Re: macie tu 26 mln! IP: *.e.krakow.pl 30.06.06, 09:34
        Nie trzeba daleko szukać.
        miasta.gazeta.pl/krakow/1,35796,3447001.html
      • Gość: AntyJad Na tym forum też już jesteście?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:45
        A kysz, a kysz zindoktrynowane bezmózgie oszołomy. Wiem, wiem, cały świat jest
        chory a wy go naprawicie, bo za wami Bóg, Historia i Bliźnicacy.

Kysz!
        • Gość: Krakus Re: Na tym forum też już jesteście?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:01
          Jaka to budowa w Krakowie finasowana przez Unie zakonczyla sie w terminie i przy
          zalozonym budzecie? Moze tunel albo rondo Mogilskie?
        • Gość: info Re: Na tym forum też już jesteście?! IP: *.malopolska.mw.gov.pl 30.06.06, 14:59
          Żadna z wymionionych przez Ciebie inwestycji nie jest finansowana ze środków z
          Funduszy Strukturalnych. Doucz się a potem pisz.
      • Gość: eso Re: Sepioł, to krańcowo nieodpowiedzialny aparatc IP: *.itelekom.pl 30.06.06, 12:40
        To jest wlasnie dzialanie w jak najlepszej wierze dla spoleczenstwa!
        A to ze jestes zaslepionym wyborca pisu to co innego
      • Gość: gość Re: Sepioł, to krańcowo nieodpowiedzialny aparatc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:24
        Amen.
        Wypieprzaj pan z naszego miasta panie Sepioł.
    • Gość: Krakus Re: Szanowny Panie Marszalku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 11:59
      Zostal Pan wybrany Marszalkiem i Pana zadaniem jest dbanie o interesy naszego
      regionu. Odwolywanie sie do mieszkancow wskazuje ze nie ma Pan sily przebicia
      albo nie potrafi Pan skutecznie oddzialowywac na Warszawe. Ma Pan poparcie
      spoleczenstwa ale to nie oznacza ze mamy porzucic nasze zajecia aby pisac listy
      do premiera.
      • Gość: eso Re: Szanowny Panie Marszalku IP: *.itelekom.pl 30.06.06, 12:43
        Tak sie sklada ze to narod jest suwerenem i to my tu rzadzimy. Fakt - posrednio
        przes poslow i marszalkow etc, ale jednak my. Jesli Rzad zobaczy buntujaca sie
        malopolske to w polaczeniu z gronikami, pielegniarkami, uczniami i naukowacami
        pomysli ze robi zle i chyba o to chodzi
        • Gość: życzliwy Re: Szanowny Panie Marszalku IP: *.152.3.62. / 212.244.90.* 30.06.06, 15:00
          Gość portalu: eso napisał(a):

> przes poslow i marszalkow etc, ale jednak my. Jesli Rzad zobaczy buntujaca
          sie
          > malopolske to w polaczeniu z gronikami, pielegniarkami, uczniami i
          naukowacami
          > pomysli ze robi zle i chyba o to chodzi

rząd ma wszystkich w głębokim poważaniu i wasze protesty wykorzysta tam co
          najwyżej w klopie...

• Gość: eso Re: Szanowny Panie Marszalku IP: *.itelekom.pl 05.07.06, 13:38
            A co z rzadu jestes ze wiesz.
            Nie widziales jak Sejm i rzad panikowali jak kiedys gornicy poszli na stolice?
            Prawda jest taka, ze dopoki sie nie pojdzie tam z petardami i np. kilofami to
            nic sie nie wskora. Gdyby lekarze, pielegniarki i naukowcy poszli z tym samym i
            robili rozrobe to nie byloby pewnie problemu z podwyzkami i ich postulatami.
            Wystarczy zrobic bydlo, ale dobrze ze /w grupy tego nie robia, bo trzymaja
            poziom.
            Cala Polska nie moze byc na poziomie rzadu (a konkretniej i w szczegolnosci
            wiceministrow) - awanturnicza, przestepcza, ksenofobiczna i nietolerancyjna!
        • Gość: ja Trzeba mieć czym mysleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:00
          Rząd nie pomysli, bp rząd nie myśli. Mam wrażenie, że to banda oligofreników,
          takich samych, jak i ich wyborcy.
          Od dojścia do władzy Gosiewskich i innych mój syn zapytał kiedyś, skąd się
          biora tacy ludzie i dlaczego musi sie za nich wstydzić.
          Na szczęście wyjeżdża na studia zagraniczne i mam nadzieję, że nie wróci.
        • Gość: Janek Re: Szanowny Panie Marszalku IP: 82.160.10.* 04.07.06, 07:42
          Naród? Banda zastraszonych pasożytów z pseudo związków.NARÓD to wielkie slowo
          a pytam się co zrobiono przez 15 lat dla ludzi zwyklych ludzi HASŁA NAROD
          POLSKA i można szabrować narzucać podatki od życia w tym z żeranym przez
          pasożytów kraju NAJDURNIEJSZY NARÓD NA ZIEMI BO SAMI SIEBIE NIE SZANÓJĄ SAMI
          SIEBIE NISZCZĄ przez kilkadziesiąt lat płace podatki i co dziś mi przysluguje
          okłapy na chleb zero świadczeń a gdzie pieniądze ze sprzedanego majątku
          wszystkich Polaków dlaczego nie zasiliły np. ZUS poszło wszystko na diety
          delegacje biura poselskie reklamy polityków złodzieji pasożytów od wałęsy do
          kaczyńskich Pokończyli uczelnie ZA NASZE PIENIĄDZE I KOŃCZĄ I CO STANOWISKA I
          PASOŻYT GOTOWY
      • Gość: mama Re: Szanowny Panie Marszalku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:18
        Ja bym tak tego pana nie tytułowała.
        Panie Sepioł, wyjeżdżaj pan z naszego miasta bo tyle złego ile pan narobił, to
        chyba nikt w historii pana już nie pobije. W opinii moich znajomych jesteś pan
        zerem, nieudacznikiem trzymającym się na siłę swojego stołka. Wychodzi z pana
        prowincja i mam nadzieję,że nikt nie da się nabrać na głosowanie na pana tylko
        dlatego,że w wyniku nieznanych mi powodów pokazuje pan swoją twarzyczkę w
        telewizji zarówno obok papieża (co jest dla pana zaszczytem) jak i z okazji
        otwarcia kawałka chodnika po wymianie np.trzech pękniętych płytek betonowych
        (wstyd).
        A może o co innego tu chodzi: ratunkuuuu ludzie głosujcie na mnie!!!!Nie dają
        pieniędzy!!!Słyszycie jak krzyczę!!!Głosujcie!!!!A może(nie wiem)"cholera moi
        kumple nie zarobia"??? A może jedno i drugie jest prawdą?Nie wiem!!!!
        Ja jestem RODOWITĄ KRAKOWIANKĄ ale takiemu nieudacznikowi też bym nie dała
        pieniędzy.A może pana nieudacznictwem powinien zainteresować się prokurator...
        • zielonki Re: Rozlicz lepiej Hochtief ! 30.06.06, 16:27
          razem z wojewodą, bo jak podpiszesz aneks na 26 mln NASZYCH pieniędzy to będzie
          żle! Pamiętaj, że Hochtief budował także KSW.
          • Gość: pismaty Re: Rozlicz lepiej Hochtief ! IP: 195.69.230.* 01.07.06, 01:52
            wojewoda jest z sld?
    • michalparadowski Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła 30.06.06, 17:41
      Panowie Samorządowcy małopolscy. Trzeba zrozumieć, że PIS ma wybory samorządowe
      na karku. Pieniążki są bardzo ptrzebne. Ot chociażby takie bilbordy ileż to
      kosztują. A przez pewnego idiotę, trzeba będzie teraz zapłacić ich faktyczną
      cenę!
      A co najważniejsze, przecież jesteścię MAŁO-POLSKĄ. To dlaczego chcecie dużo?
    • Gość: LUBLINIANIN Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:48
      popatrzcie tylko jak niedoinwestowana jest sciana wschodnia.zero duzych
      inwestcyji(wszystko ląduje po jednej stronie wisly),zero dróg-dojedzie do
      granicy niemieckiej od krakowa i dojedzie do granicy wschodniej z
      krakowa.zobaczycie roznice....kilkadziesiat lat ladowano kase w jedna czesc
      Polski teraz czas by tzw sciana wschodnia mogla wydostac sie z ubostwa.przeciez
      tysiace mlodychzdolnych ludzi wlasnie rozkreca wasze miasta uciekajac od biedy
      i braku perspektyw.czas na rownosc
    • Gość: tetetka5 Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.lodz.dialog.net.pl 30.06.06, 20:52
      widać ,że w gronie przegranych oprócz Małopolski jest takze Łódzkie ,które ma
      otrzymać dokładnie taką sama kwotę jak Małopolskie.Co ciekawe więcej pieniędzy
      na głowę ma otrzymać także bogate Ślaskie.Więc jak są w końcu podzielone te
      pieniadze ?
    • Gość: anooonim Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.in.lublin.pl / *.in.lublin.pl 30.06.06, 22:32
      patrzac obiektywnie to Malopolskie i tak ma juz infrastrukture wybudowana -
      autostrada praktycznie do zachodniej granicy, lotnisko jedne z najlepszych w
      Polsce. Wiec teraz czas na biedniejsze wojewodztwa na wschodzie do ktorych nie
      da sie normalnie dojechac i brak jest lotnisk oraz zmodernizowanych szyn. Krakow
      ma obejmowac nowo budowana szybka kolej natomiast nikt nie mysli zeby pociagnac
      dalej ta trase na wschod. To sa srodki rozwojowe majace przyciagnac inwestorow-
      teraz wszystkie duze inwestycje sa albo w okolicach Krakowa lub
      Wroclaw-Poznan-Lodz. Dlatego uwazam ze nie powinniscie protestowac!
    • olias Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła 01.07.06, 01:02
      ciągle im mało?
      Polska dziś to dwa różne organizmy. Po jednej stronie Wisły są autostrady,
      rozwój, forsa. Druga strona wisły przypomina raczej Białoruś. I nie pieprzcie
      że to nasza wina, nie ja decydowałem że forsa szła na tamtą Polskę. Ilu ludzi w
      Polsce zdaje sobie sprawę że na wschód od Wisły w ogóle nie ma autostrad. Zero
      km! Dopiero teraz robi się odcinek Kraków - Tarnów. Ponioć ma dojść do Rzeszowa
      w 2013 roku. Do autostrady ukraińskiej - nie wiadomo kiedy. i to już koniec z
      autostradami na wschodzie. zabawne prawda? Nawet te niewielkie nadwyżki dla
      wschodu nie mają znaczenia, to tylko bicie piany. Rośnie rozwarstwienie, rosną
      dwie polski. z małej już litery ... bo co to za państwo?
    • Gość: orlean Re: Dramatyczny apel marszałka Sepioła IP: *.ghnet.pl 01.07.06, 09:55
      MarszaBek sepiol byl i jest zlym marszalkiem, tej fuchy juz nie utrzyma wiec
      stara sie o nominacje na kandydata PO w wyborach prezydenckich, stad te
      polityczne zalosne apela. Moim zdaniem kandydatem na prezydenta tez nie bedzie
      bo byl i jest sBabym politykiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka