Dodaj do ulubionych

juz za 1h 34m wielkie show!

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 09:30
Tak, tak, to juz dzisiaj nastepne posiedzenie Komisji Sledczej. Panie i
Panowie! napoje i cos do przekaszenia w rece brac i przed telewizory! To
trzeba zobaczyc, a pozniej na ulice, bo innego sposobu zeby ta banda #$%$%^&
poszla siedziec w tym kraju nie ma. Jezeli ktos ogladal material "Jak to sie
robi np. w USA" to wie o czym pisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomCrac Zaczelo sie! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 11:09
      Szkoda, ze nie mam video, bo bym sobie to nagral.
      • Gość: Gatsby Re: Zaczelo sie! IP: *.chello.pl 08.02.03, 13:41
        Michnik jest niezły. tylko w sprawie Myllera coś tam się za bardzo jąka;)

P.S. zawsze wiedziałem, że tow. kwiatkowski to szuja i menda...
        • Gość: tomCrac Re: Zaczelo sie! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 13:53
          Caly czas poslowie koalicji zmierzaja do punktu widzenia Kwiatkowskiego. Narazie
          tylko Rokita postawil pytania zmierzajace naprawde do tego, zeby ustalic czy
          doszlo tutaj do jakiejs konspiracji dzialan premiera. Nie moge sie doczekac az
          przed komisja stanie Lew, wtedy beda jaja. Zastanawiam sie czy tam jest jakas
          powazna ochrona, bo przeciez w sprawie na takim szczeblu wszystko sie moze
          wydarzyc, nawet w sejmie i bedziemy miec pozniej afere ala JFK.
        • Gość: tomCrac czekam na 3 pkt. obrad IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 13:56
          Wtedy eksperci wypowiedza sie na temat kompetencji Komisji Sledczej i
          najprawdopodobniej Ziobro bedzie mogl szlajac prokuratora jak tylko moze :)
          • Gość: Gatsby Re: czekam na 3 pkt. obrad IP: *.chello.pl 08.02.03, 15:01
            a kalisz czerwony jak burak;) Kwiatkowski poleci na 100%, tylko czy jako
            jedyny? może zrobią z niego kozła ofiarnego...

Rokita dobrze się spisał...
            • Gość: tomCrac Re: czekam na 3 pkt. obrad IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 15:06
              > Rokita dobrze się spisał...

To prawda, jako jedyny prezentuje bezstronnosc w pytaniach i magluje zarowno o
              Kwiatkowskiego, premiera jak i prezydenta. Michnik cos za bardzo probuje ich
              kryc, czyzby az tak wysoko sprawa sie zaczela?

• Gość: Gatsby Re: czekam na 3 pkt. obrad IP: *.chello.pl 08.02.03, 16:10
                a zauważyłeś, że, ze wszystkich forumowiczów,tylko my młodziaki wykazujemy
                jakieś zainteresowanie? czyżby doświadczenie życiowe wskazywało, że sprawa -
                jak zwykle - umrze śmiercią naturalną? może jednak nie tym razem..,..
                • tomcrac Jezeli umrze... 08.02.03, 16:25
                  ... i nic w tym kraju nie zmieni, to ja dziekuje za taki kraj i taka
                  praworzadnosc. Po tym pierwszym przesluchaniu mam jednak lepsza opinie niz po
                  pierwszym posiedzeniu Komisji, wiec moze nie bedzie az tak tragicznie. Zreszta
                  nie potrafie sobie wyobrazic co stanie sie z Polska jezeli taka sprawa jak ta
                  nie zostanie rozwiklana.
                  • Gość: Gatsby Telekspres łże! IP: *.chello.pl 08.02.03, 17:29
                    pominęli najważniejsze fragmenty, a skupili sie tylko na tych, które mogłyby
                    postawić Michnika w złym świetle. (nie wspominam o zwyczajowym lizaniu
                    d...Millera) niedobrze się robi....
                    • Gość: tomCrac ogladalem. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 17:54
                      A czego sie spodziewales Gatsby? Najwazniejszy byl cytat Michnika, o tym ze jest
                      w 100% przekonany o niewinnosci Millera. Jedna wielka bajka! Gatsby czy ja zle
                      zrozumialem przewodniczacego czy TVP probuje to zatuszowac, wydaje mi sie ze
                      Nalecz wezwal Michnika jeszcze dzisiaj na dodatkowe pytania o godzinie 18.00,
                      ale dziennikarka TVP3 i Teleexpress podali, ze bedzie przesluchiwany dopiero w
                      poniedzialek. Czy stacja TVN24 pokazuje obrady komisji?
                      • Gość: Gatsby Re: ogladalem. IP: *.chello.pl 08.02.03, 19:48
                        nie wiem, bo nie mam TVN24 (UPC) coś takiego chyba było, ale niezbyt dokładnie
                        to zarejestrowałem. zeznania przed komisją są na pewno w poniedziałek.
                        Wiadomości były trochę lepsze, ale nie wiem jak można było opuścic ten fragment
                        zeznań, w którym michnik opowiada jak to Rywin wyraźnie wskazał na
                        kwiatkowskiego, jako inicjatora całego zdarzenia. Polat też popełnił ten błąd -
                        tyle, że raczej nieumyślnie. a przecież był to zupełnie klusczowy moment -
                        powietrze można było nożem kroić...zamiast tego Polsat skupił sie na
                        przedstawieniu sylwetki michnika jako jakiejś szarej eminencji. TVN jak zwykle
                        O.K. - tyle, że jak można streścić 5 godz. w 5 min. a już zspekt moralny
                        wypowiedzi Michnika (rozważania hist., o uczciwości, syt. społ-polit w Polsce)
                        było całkowicie pominięty.
                      • dreamlover Re: ogladalem. 08.02.03, 19:54
                        Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> wydaje mi sie ze Nalecz wezwal Michnika jeszcze dzisiaj na dodatkowe pytania
                        > o godzinie 18.00, ale dziennikarka TVP3 i Teleexpress podali, ze bedzie
                        przesluchiwany dopiero w poniedzialek.

Nie na dodatkowe pytania, ale na podpisanie protokołu z dzisiejszego
                        przesłuchania. Następne jest faktycznie w poniedziałek o 9. ;-)
                      • doktor_hiszpan Re: ogladalem. 08.02.03, 22:03
                        Tele ex rzeczywiście jak za najlepszych czasow Maciusia Szczepańskiego. Ale z
                        drugiej strony nie przewalajcie Panowie, bo jak sięWas czyta, to można odnieść
                        wrażenie, że porezydent albo premier MUSZĄ byc w tej sprawie winni. Tymczasem
                        nie muszą. Oczywiście wg mojego oglądu sytuacji i wg tego, co wiem. (a wiem
                        różności bo ze Smoleńskim znam się prywatnie). Pytanie jest takie: Czy panowie
                        członkowie komisji - a szczególnie wiceprzew z SLD jest ustawiony na pogrążenie
                        Mochnika? Chyba tak. Czy Kwaiatkowski to przeżyje? Chyba nie. Pamiętajcie, że w
                        tych kręgach na miejsce Kwiatkowskiego czycha już z 6-7 takich chartów. Ponadto
                        zważcie, że od czasów procesu morderców Popiełuszki jest to pierwsza sprawa
                        pokazująca publicznie rozmiar kompromitacji władzy. Nie ma co przesadzać Z
                        pamięcią Michnika, sam bywam tregularnie w sądach, świadkom nie wolno korzystać
                        z notatek i tak dalej.Gość nie może sprawiać wrażenia , że wszystko wykuł na
                        blachę , bo to by było zawracanie głowy i kpina.
                        Komisja, jak komisja. Rokita odżywa politycznie świadom tego, że Kaczyński na
                        żądaniu praworządności i jawności został prezydentem stolicy. Ziobro ma
                        uprawnienia prokuratorskie i robi co może . Mile rozczarował mnie pan wice z
                        LPR-u, myślałem, że na Michnika napadnie, a tymczasem mu pomógł.

pzdr

DH
                        • Gość: tomCrac Wieczorynka. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 22:33
                          W takim razie jezeli zaden z nich nie jest w to uwiklany, to kto wydaje rozkazy
                          5 czlonkom Komisji Sledczej? Sami z siebie, wiedzac ze premier i prezydent sa
                          niewinni, probuja jakby zatuszowac sprawe, albo skierowac ostrze sprawiedliwosci
                          w strone Agory (szczegolnie Lewnadowski). Jezeli ani Miller ani Kwasniewski nie
                          moga ich powstrzymac, to albo jeden z nich walczy z drugim, albo rzeczywiscie
                          istnieje "grupa trzymajaca w rekach wladze" potezniejsza od premiera i
                          prezydenta razem wzietych.

• doktor_hiszpan Re: Wieczorynka. 08.02.03, 22:53
                            Dobre pytanie,

myślę, że istnieje grupa trzymająca w ręksch hajc - jak to się mawia w
                            Krakowie. Gra toczy się o kilka stawek równocześie: 1. Czy chłopaki ze starego
                            rozdania i ich protegowani będą ieć wpływ na kasę z mediów? 2. Czy uda się tak
                            ustawić prywatyzację TVP2, by na pewno była NASZA? I obstawiała NASZE wybory?
                            3. Czy udowodniony udział np Mllera w tej hecy (w co nie wierzę - za cwany)może
                            go pogrążyć? Moim zdaniem nie. W tym kraju kompromitacja polityczna nie jest
                            skutecznym szlabanem na drodze do władzy. Lepper jest dowiedzinym przestępcąa
                            został marszałkiem Sejmu. No comments. 4. Czy uda siętak zeszyć ustawęo
                            Radiofonii i TV by potopić słabsze rozgłośnie regionalne PR i posprzedawać
                            lepsze pomiędzy kolegów? Czarzasty wprost do tego dąży. 5. Silnym motorem
                            napędzającym Lewandowskiego et consortes jest NIENAWIŚĆ do Agory, bo zmieniła
                            ustrój bez ich łaski i zgody, i jeszcze patrzy im na ręce. Ponadto zabrała im
                            ICH PRL,, który był najlepszą maszyną na świecie do brania pieniędzy bez
                            pracy.A RSW Prasa Książka Ruch była - UWAGA - największym koncernem prasowo-
                            wydawniczym na świecie.Poważnie. Dlatego uważam, że cała heca jest ustawiona
                            głównie pod zaszkodzenie za wszeką cenę Agorze.Bo to jest główny wróg dla
                            chłopaków w rodzaju Barańskiego i Kwiatkowskiego. Ten ostatni btw zawsze był
                            człowiekiem Kwaśniewskiego - i myślę, że już przestał. Publiczna TV i Radio
                            jest nierentowne i rentowne być nie może, bo ma inne zadania. Federal Channels
                            w Stanach też nie na rentowności opierają swój byt. Bardzo silnym motorem
                            działania takich grup są więc w Polsce POSADY w publicznych mediach. To są
                            naprawdę bardzo wysoko płatne stanowiska. Prezes regionalnej rozgłośni PR w
                            pewnym mieście na południu Polski, którego nazwy tu nie wymienimy - bo i bez
                            tego jest powszechnie znana - zarabia więcej, niż wojewoda z tego województwa.
                            Dużo więcej.

pzdr

DH

Gość portalu: tomCrac napisał(a):

> W takim razie jezeli zaden z nich nie jest w to uwiklany, to kto wydaje
                            rozkazy
                            >
                            > 5 czlonkom Komisji Sledczej? Sami z siebie, wiedzac ze premier i prezydent sa
                            > niewinni, probuja jakby zatuszowac sprawe, albo skierowac ostrze
                            sprawiedliwosc
                            > i
                            > w strone Agory (szczegolnie Lewnadowski). Jezeli ani Miller ani Kwasniewski
                            nie
                            >
                            > moga ich powstrzymac, to albo jeden z nich walczy z drugim, albo rzeczywiscie
                            > istnieje "grupa trzymajaca w rekach wladze" potezniejsza od premiera i
                            > prezydenta razem wzietych.
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
                            >
    • Gość: stefan Re: juz za 1h 34m wielkie show! IP: 195.116.43.* 08.02.03, 15:27
      a mnie sie wydaje, ze ta sprawa to zaslona dymna dla opinii publicznej.
      sciagaja nasza uwage na sprawe rywina, a w kuluarach walcza z wiekszymi
      przekretami, hmmm
    • dreamlover Oglądałam... 08.02.03, 19:49
      Całe 5 godzin, mój telewizor chyba się przegrzał. Swoją drogą to właśnie
      Michnikowi ogromnie zależało na rozwiązaniu sprawy, a jest bardziej zagmatwana
      niż przedtem. Trochę to dziwne.
      Rokita nadał oczywiście przesłuchaniu odpowiedni charakter, bo pytania
      typu "Czy traktuję pan Leszka Millera jak Leszka Millera czy jak premiera
      rządu" były żenujące...
      Niestety Telexpressu nie oglądałam, ale za to Panoramę, Fakty i Wiadomości.
      Wszędzie oczywiście jest to sprawa numer jeden, ale ciekawy jest sposób w jaki
      stacje te wybierają fragmenty z posiedzenia komisji, warto porównać.
      Nie mogę się doczekać ciągu dalszego...
      • Gość: Gatsby Re: Oglądałam... IP: *.chello.pl 08.02.03, 19:56
        jest bardziej zagmatwana, bo wiadomo, że już nie można wszystkiego zwalić na
        Rywina. Rokita był właśnie świetny. zadał wiele pytań, które posuwają sprawę do
        przodu. przecież nie chodzi o to, żeby wszystkim było przyjemnie, ale żeby coś
        ustalić. michnik natomist przegiął z tym osłanianiem premiera i prezydenta.
        powiedz sama, jeśli facet nie pamięta czy rozmawiał z PREZESEM RADY MINISTRÓW i
        PREZYDENTEM, to jak może oczekiwać, że będziemy mu wierzyć w innych sprawach?
        jaki z niego świadek? przez 4,5 godz. był świetny tylko po to, żeby to
        zaprzepaścić tymi przemilczeniami....
        • dreamlover Re: Oglądałam... 08.02.03, 20:03
          Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> jest bardziej zagmatwana, bo wiadomo, że już nie można wszystkiego zwalić na
          > Rywina.

Ale od samego początku i tak najbardziej interesujące było to, kto stoi za
          Rywinem.

> Rokita był właśnie świetny. zadał wiele pytań, które posuwają sprawę do
          > przodu. przecież nie chodzi o to, żeby wszystkim było przyjemnie, ale żeby
          coś ustalić.

Nic nie posuwają do przodu, z tymi ustaleniami też jest nie najlepiej. Jedyne
          co wiadomo, że Michnik ma ogromne kłopoty z pamięcią i zapomina o kluczowych
          sprawach...

> michnik natomist przegiął z tym osłanianiem premiera i prezydenta.
          > powiedz sama, jeśli facet nie pamięta czy rozmawiał z PREZESEM RADY MINISTRÓW
          i PREZYDENTEM, to jak może oczekiwać, że będziemy mu wierzyć w innych sprawach?
          > jaki z niego świadek? przez 4,5 godz. był świetny tylko po to, żeby to
          > zaprzepaścić tymi przemilczeniami....

Wyjąłeś mi to z ust... Był autentycznie świetny, wszystkie wypowiedzi wyważone,
          aż chciało się patrzeć na reakcje członków komisji. A teraz będzie tak: zanim
          przemaglują Michnika, potem Rywina, premiera, panią Wandę, uporają się z sądem
          w sprawie uchylenia tajemnicy dziennikarskiej wszyscy już zapomną o sprawie,
          kolejna afera kończąca się cyrkiem...
      • Gość: tomCrac TVP - TVN dwa bieguny IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 19:56
        Kto ogladal ten wie o czym tutaj pisze :-)
        • Gość: Gatsby Re: TVP - TVN dwa bieguny IP: *.chello.pl 08.02.03, 20:10
          jeśli Kwiatkowski to wszystko przetrwa, to nie chcę żyć w tym kraju - mówię
          poważnie...nie dziwi Was, że Michnik tak wspiera Millera? przecież to on
          korzysta na tym wazeliniarstwie i fagasostwie TVP gdyby nie jego przyzwolenie,
          nie mógłby działać ten sukin....Czarzasty, czy b.c Kwiatkowski - nieprawdaż?
          • doktor_hiszpan Re: TVP - TVN dwa bieguny 08.02.03, 23:14
            Witam,

Nie dajmy się nabierac, nic nie jest takie, jak się wydaje. Jeśli Michnik
            publicznie popiera Millera, to nas może to niepokoić, ale Millera to PRZERAŻA.
            A Michnik nie jest idiotą i zna się na polityce. Przecież to jest numer znany z
            większości amerykańskich kryminałów: "Nie powiesz mi, kto handluje narkotykami?
            Dobra, to wyjdziemy stąd, ja będę Cię poklepywał i uśmiechał się do Ciebie, a
            Twoi kumple zastrzelą Cię zanim dojdziesz do rogu, bo pomyślą, że sypnąłeś"
            Chłopaki z SLD wiedzą doskonale, kto to jest Michnik, a jeśli TEN Michnik nagle
            publicznie popiera Millera, to co ma sobie myśleć elektorat SLD? No odpowiedz
            sobie tak na zdrowy rozum.Więc na miejscu Millera tak bardzo bym się nie
            cieszył. PrzecieżMichnik wie, że ogląda ten program cały elektorat SLD, który o
            niczym innym nie marzy, jak o tym, by wreszcie zabić tę Agorę - i najlepiej
            ZABRAĆ jej to, co ma. "Bo to przecież zawsze było NASZE". Czyli ich.

pzdr

DH

> jeśli Kwiatkowski to wszystko przetrwa, to nie chcę żyć w tym kraju - mówię
            > poważnie...nie dziwi Was, że Michnik tak wspiera Millera? przecież to on
            > korzysta na tym wazeliniarstwie i fagasostwie TVP gdyby nie jego
            przyzwolenie,
            > nie mógłby działać ten sukin....Czarzasty, czy b.c Kwiatkowski - nieprawdaż?
    • Gość: Zbigniew Młodzi?:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 20:32
      Nie wiem czy już należę do starszych, ale ta sprawa umrze śmiercią naturalną:(

A chwilę ogądałem i Michnik coś czasami słabo pamięta co jest podejrzane:(
      • krzychut Re:Za młodzi, za starzy ?:) 08.02.03, 21:46
        A ja się zastanawiam, co wydarzyło się, czego dowiedział lub przestraszył się
        Michnik w czasie tych pięciu miesięcy dziennikarskiego śledztwa, że:
        1. Zdecydował się sprawę nagłośnić
        2. Kryje tak mocno Millera i Kwaśniewskiego
        Ciekawe kto zostanie kozłem ofiarnym w całej tej śmierdzącej sprawie. O
        prawdziwych mocodawcach Rywina zapewne nigdy się nie dowiemy.
        Poza tym wszystko to wygląda na zasłone dymną mającą odwrócić uwagę od rzeczy o
        wiele istotniejszych, takich jak: afery złodziejsko-finansowe przy których
        łapówka zażyczona prze Rywina wygląda jak kieszonkowe licealisty, kryzys
        finansów publicznych czy wreszcie brak jakichkolwiek działań rządu, które
        mogłyby rzeczywiście ruszyć gospodarkę.
        Jedyny pozytyw w ostatnich miesiącach to obniżka akcyzy na alkohol. Nie tylko
        dla konsumentów ale przede wszystkim dla budżetu i wytwórni napojów wyskokowych.
        • doktor_hiszpan Re:Za młodzi, za starzy ?:) 08.02.03, 22:17
          Witam,

myśle, że Michnik niczego się nie boi. To po pierwsze. Co ma do stracenia? Też
          nie tak dużo. Czy Czarzasty wygra z Agorą? Nie, a ustawa będzie po myśli Agory,
          bo jak nie będzie po myśli, to wszyscy powiedzą, że czerwoni ją ustawili pod
          Czarzastego. I Kwaśniewski ją zawetuje i jest po herbacie. Oczywiście, ze
          Michnik regularnie od wiosny zeszłego roku bywa u Kwaśniewskiego codzienie i
          cała Warszawa o tym wie. Nazywają go wiceprezydentem. Polsat już poszedł
          jakościowo do przodu, widać to nawet w szczegółach.Więc wsparcie logistyczne i
          intelektualne ze strony Agory jest. TVP ma pisemny zakaz kontaktów z Agoroą -
          sam widziałem - a regionalni dyrektorzy ten zakaz olewają, bo wiadomo, że Agora
          ma najlepszych fachowców od prasy i informacji - i że sojusz jest lokalnie
          potrzebny. Czy MIchnk kryje Millera? No z lektury "Wyborczej" za ostatnie 10
          lat to nie wynika, a polska rzeczywistość nie składa się tylko z afery Rywina.
          A! tak na marginesie: zwróćcie proszę uwagę na to, jak jednemu z panów (albo
          pan obcokrajowiec z Samoobrony, albo Lewandowski) dawanie łapówek pomyliło się
          z robieniem interesów i dziwił się, że z interesem Rywin przyszedł do Michnika.
          TO, właśnie TO jest dla mnie najbardziej w tej sprawie symptomatyczne. Że
          chłopaki z lewej strony nie rozróżniają tych światów.

pzdr

DH

krzychut napisał:

> A ja się zastanawiam, co wydarzyło się, czego dowiedział lub przestraszył się
          > Michnik w czasie tych pięciu miesięcy dziennikarskiego śledztwa, że:
          > 1. Zdecydował się sprawę nagłośnić
          > 2. Kryje tak mocno Millera i Kwaśniewskiego
          > Ciekawe kto zostanie kozłem ofiarnym w całej tej śmierdzącej sprawie. O
          > prawdziwych mocodawcach Rywina zapewne nigdy się nie dowiemy.
          > Poza tym wszystko to wygląda na zasłone dymną mającą odwrócić uwagę od rzeczy
          o
          >
          > wiele istotniejszych, takich jak: afery złodziejsko-finansowe przy których
          > łapówka zażyczona prze Rywina wygląda jak kieszonkowe licealisty, kryzys
          > finansów publicznych czy wreszcie brak jakichkolwiek działań rządu, które
          > mogłyby rzeczywiście ruszyć gospodarkę.
          > Jedyny pozytyw w ostatnich miesiącach to obniżka akcyzy na alkohol. Nie tylko
          > dla konsumentów ale przede wszystkim dla budżetu i wytwórni napojów
          wyskokowych
          > .
          • Gość: OLO I Re:Za młodzi, za starzy ?:) IP: *.chello.pl 08.02.03, 23:36
            Ja myśle że wszyscy sobie łapy tym pobrudza. Najbardziej mnie ubawił poseł Lewandowski (SLD) i jego pytanie o "sprawy biznesowe". Ładnie, skoro pan poseł takie procedury zalicza do biznesu to jak on prowadzi interesy?
          • krzychut Re:Za młodzi, za starzy ?:) 09.02.03, 11:52
            doktor_hiszpan napisał:

> A! tak na marginesie: zwróćcie proszę uwagę na to, jak jednemu z panów (albo
            > pan obcokrajowiec z Samoobrony, albo Lewandowski) dawanie łapówek pomyliło
            się
            > z robieniem interesów i dziwił się, że z interesem Rywin przyszedł do
            Michnika.
            >
            > TO, właśnie TO jest dla mnie najbardziej w tej sprawie symptomatyczne. Że
            > chłopaki z lewej strony nie rozróżniają tych światów.
            >
            > pzdr
            >
            > DH
            >
            Myślę, że im się nic nie pomyliło, oni po prostu inaczej nie potrafią. Takie
            jest ich morale, mentalność, sposób na życie.
            Parlamentarzyści najjaśniejszej RP!
            Nóż się w kieszeni otwiera...
            pzdr
            > krzychut napisał:
            >
            > > A ja się zastanawiam, co wydarzyło się, czego dowiedział lub przestraszył
            > się
            > > Michnik w czasie tych pięciu miesięcy dziennikarskiego śledztwa, że:
            > > 1. Zdecydował się sprawę nagłośnić
            > > 2. Kryje tak mocno Millera i Kwaśniewskiego
            > > Ciekawe kto zostanie kozłem ofiarnym w całej tej śmierdzącej sprawie. O
            > > prawdziwych mocodawcach Rywina zapewne nigdy się nie dowiemy.
            > > Poza tym wszystko to wygląda na zasłone dymną mającą odwrócić uwagę od rze
            > czy
            > o
            > >
            > > wiele istotniejszych, takich jak: afery złodziejsko-finansowe przy których
            >
            > > łapówka zażyczona prze Rywina wygląda jak kieszonkowe licealisty, kryzys
            > > finansów publicznych czy wreszcie brak jakichkolwiek działań rządu, które
            > > mogłyby rzeczywiście ruszyć gospodarkę.
            > > Jedyny pozytyw w ostatnich miesiącach to obniżka akcyzy na alkohol. Nie ty
            > lko
            > > dla konsumentów ale przede wszystkim dla budżetu i wytwórni napojów
            > wyskokowych
            > > .
            >
            >
    • Gość: Gatsby Re: juz za 1h 34m wielkie show! IP: *.chello.pl 10.02.03, 12:55
      wygląda na to, że śledztwo należałoby poszerzyć o osobę p. czarzastego (moim
      zdaniem jakubowska też ma conieco na sumieniu)kwiatkowski - TVP czarzasty -
      KRRiTV jakubowska - rząd.przecież to jest aż nadto logiczne, że wszyscy ze
      sobą współpracowali.
      • m.in Re: juz za 1h 34m wielkie show! 10.02.03, 14:11
        ach jak chciałbym dzisiaj pooglądać...
        kwiatkowski musi sie skręcac w bólach, ze w TVP3 rozmawiaja o nim niekoniecznie
        pozytywnie :)))
        poczekajmy na chwile, kiedy stanie przed komisją, może bedzie w dzień wolny od
        pracy
        w kwestii zainteresowania sprawą tylko młodziaków to uspokójcie sie mili
        młodziankowie: siwowłosi tez się tym interesują
        moja zona jak robiła zaping to widzac komisję zastygła...
        zona lota? nie zona emina :))
        • Gość: Gatsby Re: juz za 1h 34m wielkie show! IP: *.chello.pl 10.02.03, 14:47
          starcze;) chcą osunąć kwiatka od decyzji do momentu wyjaśnienia sprawy. po
          wczorajszym teleekspresie wydaje mi się to bardzo uzasadnione (wiadmomości już
          nie były tak skandaliczne)
          • m.in Re: juz za 1h 34m wielkie show! 10.02.03, 14:52
            no ale redaktor (hue hue) kwaitkowski rzecze, ze ze on nie manipuluje bo
            zarządzanie informacja o komisji zlecił skoczkowi :)
            • Gość: Gatsby Re: juz za 1h 34m wielkie show! IP: *.chello.pl 10.02.03, 14:59
              nawet jeśli sprawę rozmydlą, kwiatkowski jest skończony. Miller musi go
              obwinić, żeby oczyścić siebie. czy jednak red. K pójdzie siedzieć? w to
              wątpię...BARDZO. pewnie zniknie do ucichnięcia sprawy, a potem wypłynie w
              jakiejś radzie nadzorczej. no, ale chyba te największe zaszczyty są juz poza
              jego zasiegiem???
      • Gość: tomCrac co stracilem? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 15:15
        Ogladam od 14:00, cos stracilem? Michnik wydaje sie nawet bardziej pewny niz w
        sobote.

• Gość: Gatsby Kwiatkowski podejrzany!!! IP: *.chello.pl 10.02.03, 15:40
          komisja wystapi do prokuratury o zabezpieczenie dowodów (m.in. przeszukanie...)
          • Gość: tomCrac koziolek? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 15:47
            Czy ja dobrze uslyszalem, ze to Lewandowski byl inicjatorem wniosku, zeby
            Kwiatkowskiego uznac za podjerzanego?
            • Gość: Gatsby Re: koziolek? IP: *.chello.pl 10.02.03, 16:15
              może grupa Kwiatkowskiego chciała obalić Millera, a poseł L. jest pretorianinem
              premiera? nie wiem, czy słyszałeś,ten fragment, kiedy Michnik mówił o
              lewicowych "pampersach", którzy chćą za wszelką cenę odsunąć starą gwardię?
              (moja interpretacja: Czarzsaty, Kwiatkowski, Jakubowska...)

mam nadzieję, że kiedy przeswietlą kwiatka, to i reszta wpadnie...
              • Gość: Gatsby Re: koziolek? IP: *.chello.pl 10.02.03, 16:18
                Naczelny "Wyborczej", opisując kulisy konfrontacji z Lwem Rywinem u Leszka
                Millera, powiedział, że kiedy udał się do premiera, w saloniku, w sąsiedztwie
                gabinetu premiera, spotkał Rywina, który siedział tam z Lechem Nikolskim, wtedy
                szefem kancelarii Leszka Millera.

Lech Nikolski, pytany o czym rozmawiał z Lwem Rywinem przed słynną już
                konfrontacją, nie krył niezadowolenia. Odpowiadał, ale z wyraźna niechęcią:
                Przywitałem się z jednym i z drugim panem, po czym udali się do premiera.
                Jednym z moich obowiązków było, żeby rożnych ludzi, którzy czasem czekają na
                wizytę u premiera, przywitać. To jest taki obowiązek, więc ten obowiązek
                wykonywałem.

Na drugie pytanie, skąd w Kancelarii Premiera jeszcze tego samego dnie
                wiedziano o rozmowie Rywina z Michnikiem?[??????], ministrowi Nikolskiemu
                wyraźnie puściły nerwy i wręcz krzyczał do mikrofonu: Proszę o następne
                pytanie.

Ale następne pytania musiały już dotyczyć Unii Europejskiej, bo innych pan
                minister nie zauważał...
                RMF
                • skks Re: koziolek? 10.02.03, 16:52
                  No i miałem pecha:( nie oglądałem ani w sobotę - w górach nie mam TV, ani dziś
                  bo nie miałem czasu:(
                  Z tego co piszecie, to był to ciekawy kawałek kabaretu. I chyba dobrze
                  rozpisany na role. Kazdy wie co ma mówić, co ma pytać i co ma osiągnąć.
                  Niekoniecznie efektem ma być wyjaśnienie prawdy!!!

Michnik co miał osiągnąć osiągnął - ustawa jak by skrojona pod Agorę!!!skrojona

Miller może powyrzucać bezkarnie "pampersów" - może
                  JMR bryluje na salonach - bryluje i może jeszcze wróci do "wielkiej" polityki
                  Ziobro będzie męczennikiem - będzie.
                  Kwaśniewski pokazał, że umie zamieszać - pokazał

A to wszystko jak małym kosztem:) i nie mówiąc już o tym jak wzrósł nakład
                  Wyborowej!
                  A, że gówno z tego wszystkiego wyniknie to wiadomo jest wszystkim bo i jakie
                  gówniane przestępstwo TU popełniono? ha?
                  Telegraf? Fozz? Afery gorzołczane? Dni bez cła na sprzęt komutrowy?
                  ArtB? Gawronik? Grabek? ustawa o grach losowych i kasynach?
                  Optimus?

Tyle tego było i co? GÓWNO, gówniane gówno!!!
                  Kaczor prezydentem!!!!
                  • Gość: tomCrac Re: koziolek? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 17:08
                    > Kaczor prezydentem!!!!

Nie ma co, pierwszorzedne wnioski ;)
                  • Gość: Gatsby Re: koziolek? IP: *.chello.pl 10.02.03, 17:26
                    skks napisał:

> No i miałem pecha:( nie oglądałem ani w sobotę - w górach nie mam TV, ani dziś
                    > bo nie miałem czasu:(
                    > Z tego co piszecie, to był to ciekawy kawałek kabaretu. I chyba dobrze
                    > rozpisany na role. Kazdy wie co ma mówić, co ma pytać i co ma osiągnąć.
                    > Niekoniecznie efektem ma być wyjaśnienie prawdy!!!
                    >
                    > Michnik co miał osiągnąć osiągnął - ustawa jak by skrojona pod Agorę!!!
                    skrojona
                    >
                    > Miller może powyrzucać bezkarnie "pampersów" - może
                    > JMR bryluje na salonach - bryluje i może jeszcze wróci do "wielkiej" polityki
                    > Ziobro będzie męczennikiem - będzie.
                    > Kwaśniewski pokazał, że umie zamieszać - pokazał
                    >
                    > A to wszystko jak małym kosztem:) i nie mówiąc już o tym jak wzrósł nakład
                    > Wyborowej!
                    > A, że gówno z tego wszystkiego wyniknie to wiadomo jest wszystkim bo i jakie
                    > gówniane przestępstwo TU popełniono? ha?
                    > Telegraf? Fozz? Afery gorzołczane? Dni bez cła na sprzęt komutrowy?
                    > ArtB? Gawronik? Grabek? ustawa o grach losowych i kasynach?
                    > Optimus?
                    >
                    > Tyle tego było i co? GÓWNO, gówniane gówno!!!
                    > Kaczor prezydentem!!!!

Skksie, tu chodzi o cos znacznie większego, niż łapówa Rywina. prawdopodobnie
                    planowano prywatyzacje TVP2 i przejęcie jej przez przychylnych lewicy ludzi.
                    oczywiście, w grę w choodzą olbrzymie pieniądze i - co chyba nie mniej ważne -
                    kształt polskich mediów oraz polskiej demokracji.
                    • skks Re: koziolek? 10.02.03, 17:45

"Skksie, tu chodzi o cos znacznie większego, niż łapówa Rywina. prawdopodobnie
                      planowano prywatyzacje TVP2 i przejęcie jej przez przychylnych lewicy ludzi.
                      oczywiście, w grę w choodzą olbrzymie pieniądze i - co chyba nie mniej ważne -
                      kształt polskich mediów oraz polskiej demokracji."

Ależ ja wiem, że "cała" afera Rywinowa jest dmuchana:)) tylko przez kogo? i za
                      ile?
                      Ale z formalnego punktu widzenia - sądowego - to tylko 3 lata/ nie karany
                      Rywin dostanie 1 rok w zawiesiu na 3 lata/. I to się liczy!!
                      Czy w którejkolwiek z wymienionych przez mnie "afer" to nie były astronomiczne
                      pieniądze?
                      TU tylko są taśmy i nic więcej!!
                      W każdej z poprzednich "afer" były też wielkie nazwiska!!
                      I co? i GÓWNO!! gówniane gówno!!
    • Gość: Gatsby ciekawe co wysmaży teleekspres n/t IP: *.chello.pl 10.02.03, 16:43
      • Gość: tomCrac czekam z niecierpliwoscia! n/t IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 16:47
      • Gość: tomCrac Re: ciekawe co wysmaży teleekspres IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 17:09
        Subtelnie i klarownie, prezenterka czytala wniosek komisji z takim przejeciem
        jakby od tego zalezala jej praca w TVP (kto wie?)
        • Gość: Gatsby Re: ciekawe co wysmaży teleekspres IP: *.chello.pl 10.02.03, 17:12
          a jaki zdenerwowany spiker;) teraz czekam na występ Sławka Jeneralskiego i
          innych lizo.....ów.
          • Gość: Gatsby Re: ciekawe co wysmaży teleekspres IP: *.chello.pl 10.02.03, 17:16

> a jaki zdenerwowany spiker;) teraz czekam na występ Sławka Jeneralskiego i
            > innych lizo.....ów. ach, dupo....ów przekręciłem, przepraszam;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka