Dodaj do ulubionych

Trudno o otwarte

11.02.03, 09:58
czytelne i jasne opowiedzenie się za postawą godną i przejrzystą. Po tym co
poczytałem, trudno. Nie jest trudno wyznaczyć linię podziału. Wyraźną i ostrą.
Nie wszystko w życiu jest tak czarno białe, ale to jak raz tak.
Tu jest proste.
Dwie postaci Michnik i Rywin.
Ten pierwszy , ktorego zna wielu nie od dziś i może z odsłoniętym czołem i
patrząc w oczy mówić o sprawach dla innych bardzo trudnych i ten drugi -
przylazły z szafy z trupami, oślizły kombinator i zwykły, choć salonowy,
łobuz.
Podział jest wyraźny i nadzwyczaj czytelny, tylko jakoś nie chce przejść
przez gardło niejednemu...
Czemu taki starch opada wielu przed popwiedzeniem:
Tak szanuję Michnika, a takich jak ten Rywin to najwyższa pora spędzić w
jedno , dobrze izolowane i odosobnione miejsce.
Czy naprawdę jest się powód bać stęchłych trupów ?
A któż taki stoi za tym Rywinem?
Nowi ? Starzy?
Jak myślisz?
trudny
Obserwuj wątek
    • Gość: Wacek Re: Trudno o otwarte IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 10:35
      Dzień dobry?
      Do tej chwili byłem przekonany,że Ty stoisz za Rywinem,a całą sprawę wywołałeś
      w celu rozruszania krakforum.
      • Gość: trudny Re: Trudno o otwarte IP: *.localdomain / 192.168.5.* 11.02.03, 12:34
        Gość portalu: Wacek napisał(a):

> Dzień dobry?
        > Do tej chwili byłem przekonany,że Ty stoisz za Rywinem,a całą sprawę wywołałeś
        > w celu rozruszania krakforum.
        Ładne słowo - reasumując. Reasumując, słusznie Wacku lokujesz mnie na salonach.
        Przykro mi , że "za" lwem.
        Mimo to , dzień dobry.
        trudny
    • Gość: Gatsby Re: Trudno o otwarte IP: *.chello.pl 11.02.03, 11:45
      Prof. Jadwiga Staniszkis, socjolog: - Najbardziej uderzające było to, że
      oprócz posła Rokity, którego wrodzona inteligencja nie pozwala na wchodzenie
      w żadne układy, komisja robiła to, co zarzucała wcześniej prokuraturze, czyli
      bardzo skracała perspektywę czasową całego wydarzenia. Rozczarowali zwłaszcza
      poseł Kopczyński z LPR i poseł Ziobro z PiS. Wydaje mi się, że opozycja
      zdecydowała się nie atakować Michnika, żeby w przyszłości nie pozostały na
      scenie tylko media związane z rządem. Uznała, że głównym obiektem ataku
      będzie premier Miller. Zaniepokoiło to niektórych przedstawicieli SLD i UP.
      Dużo ciekawsze od wypowiedzi Michnika było właśnie wewnętrzne zróżnicowanie w
      samej komisji. Sobotnie przesłuchanie do mojej wiedzy nie wniosło na razie
      nic nowego. Jeżeli jest taka tendencja po stronie PiS i LPR, żeby wykorzystać
      okazję i jeszcze raz zaatakować "postkomunistów" i chronić kogoś kto wyrósł z
      szeregów opozycyjnych tak jak Michnik, to jest to błąd, bo komisja straci
      zaufanie społeczne. Nikt na tym nie wygra, a wszyscy przegrają. Moim zdaniem
      absolutnie nie ma szansy na to, by tzw. sprawę Rywina wyjaśnić do końca
      ------------------
      pytasz Trudny o przyzwoitość...czy pryzwoita jest ta pani, która chciałaby
      zamienić obrady komisji na sąd nad Michnikiem? dla której cała sprawa jest
      tylko okazją do politycznych rozgrywek. stare babsko, które ucieleśnia wszystko
      co najgorsze w tzw. Solidarności.

• Gość: trudny Re: Trudno o otwarte IP: *.localdomain / 192.168.5.* 11.02.03, 12:32
        Trudno o gustach dyskutowac. Imię ma ładne, a reszta to właśnie kwestia gustu.
        Jedno co rzuca się w oczy , to to że nie jest taka gwałtowna w wydawaniu sądów.
        Zaś o ucieleśnianiu, to jednak wolę owo ucieleśnianie od personifikacji nawet
        lwów.
        trudny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka