daanju 30.07.06, 00:17 Mam pytanie do mieszkańców OE. Zamierzam kupić mieszkanie w Atenach i zatanawiam się nad parterem? Czy macie jakieś rady? Czy może lepiej zrujnować się i kupić większe na piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wtv Re: Ateny-parter 01.08.06, 13:31 parter jest ok póki jest monitoring i ochrona. Ale jak kiedyś mieszkańcom odbije i przegłosują rezygnacje z "ochrony" ?? znajomy tak ma na Piaskach. Po dwóch latach kilkunastu mieszkańców wystąpilo z wnioskiem o rezygnacje z ochrony bo to zmniejszy im koszty o ponad 20zl miesięcznie. Mieszkańcy na spotkaniu poszli na kompromis, mają ochroniarza tylko na noc :-)) i płacą 10zł mniej. Ale kilku mieszkańców walczy dalej argumentując że kilkanaście złotych to oni płacą za wode i to naprawde ogromna kwota, a w okolicy niema problemu z włamaniami i jest bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rochlik Re: Ateny-parter 01.08.06, 19:40 Witam. Ja zdecydowałem sie na mieszkanie w Atenach właśnie na parterze (blok 1, klatka 3) a Ty na które masz chrapkę?:) Przemówiły za tym następujące czynniki: -cena -osiedle jest ogrodzone -jest monitorowane -w cenie mieszkania na parterze montowane są żaluzje antywłamaniowe. -no i przy jego wyborze kierowałem sie też ułożeniem w stosunku do innych mieszkań i bloków. A jeżeli bedziesz chciała wyjechać na urlop to zawsze można zakwaterować kogoś z rodziny albo znajomych na jakiś czas a i ja moge rzucić okiem od czasu do czasu czy wszystko ok:) Pozdrawiam przyszłą mieszkankę OE Odpowiedz Link Zgłoś
daanju Re: Ateny-parter 01.08.06, 21:16 Witam. Jednak zdecydowalam się na pierwsze piętro. Blok 2, klatka 3. pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
chieftain Re: Ateny-parter 02.08.06, 14:35 Przyjżyjcie się żaluzjom "antywłamaniowym" w innych kwartałach vide np rzym. I nie liczcie,że wam akurat zamontują lepsze :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka17 Re: Ateny-parter 02.08.06, 16:24 Mieszkamy na parterze w Barcelonie i jest super, szczególnie w trakcie upałów, minusem są pety w ogródku, zdażają się też puszki po piwie... ale to już kultura sąsiadów mieszkających na wyższych piętrach lub ich gości... zależy jak trafisz Zuza Odpowiedz Link Zgłoś