Gość: jk IP: *.autocom.pl 30.07.06, 21:13 Na wszystko starczyłoby pieniedzy, gdyby dobrano się do tyłków urzędasom i odebrano im to, co ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Henryk 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.autocom.pl 30.07.06, 21:56 Jest to przykre. A tak na marginesie Pani Urbaniak po prostu brak godności i kobiecosci. Sam kilkakrotnie próbowałem tez w swojej sprawue interweniować ale bez mozliwości dotarcia. Bo tow. asystent blokował. Sprawa mieszkań to przykry temat. Sam to poznałem na własnym ciele. Te punkty to wielka głupota i fikcja. Co prawda zostałem juz kilkakrotnie przyjęty przez p. DYR. WYDZ. mIESZKALNICTWA I JESTEM TEN WYDZIAŁ OCENIAĆ POZYTYWNIE. Natomiast głupoty Rady Miasta negatywnie. Ktś kto ustal pewne kryteria winien logicznie myśleć. Natomiast punkty to fikcja. A i tak na listach są ci co nie zawsze akurat w potrzebie. A potem pretensjeże zniszczenia lokali. Inna sprawa to kompletne dno ze strony sp. mieszkaniowych a także sadów. Do dnia dzisiejszego nie została wyjasniona sprawa przydziału nie tak dawno pewnehj pani sedziny obecnie z Sądu Okregowego w budynku ZBK. Ta Pani siedzi na pieniądzach. Nikt nie interesuje sie problemem po rozwodowymi maltretowanych meżczyzn przez b. żony ( jest taki przypadek co robi znana działaczka koscielna z Kozłówka). A nikogo to nie interesuje. Policja i Prokurature bierna a potem sa przypadki jak na Oś. Rząka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanieć slumsu Pani Prezydent Urbaniak... - pozorantka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:18 pani Prezydent Urbaniak nie przyjmuje, a asystent jest naginaczem, specjalizuje się w spuszczaniu po brzydtwie.... obserwuje sobie na komputerku sprawę... i telefonicznie spuszcza, w sposób odpychający odstrasza ludzi od spotkań z urzędnikiem, którym Urbaniak jest. To jest osoba totalne nieprozumienie. Ten urzędnik, zwany wiceprezeydentem miasta Krakowa, jest dla ludzi, a o tym zapomniał... i ma tym ludziom służyc - p. Urbaniak dla ludzi nie ma. Niczego nie załatwia i nie chce się z ludźmi spotykać. Na odpowiedź od p. asystenta w sprawie spotkania czekamy ponad 3 miesiące, pójdziemy do prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Pani Prezydent Urbaniak... - pozorantka IP: *.autocom.pl 31.07.06, 06:51 Poprzednik ma racje! ten asystent to największy arogant i jeszcze gor..Ja na spotkanie czeka aż prawie dwa lata. Natomiast na moje pisma Pani Urbaniak odpisuje w sposób arogancki. Zachowuje sie jak smarkula, która dorwała sie do Władzy. To nie tylko jej negacja. A sprawy socjalne to kolejny jej skandal.Kto inny za brak nadzoru np. nad prawiłowościa pomocy społecznej w Krakowiedawno by zgnił w kryminale. Odpowiedz Link Zgłoś
rooth Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 12:48 Gość portalu: Henryk napisał(a): > Jest to przykre. A tak na marginesie Pani Urbaniak po prostu brak godności i > kobiecosci. To jest chamstwo pisac o osiemdziesiecioletniej staruszce ze brak jej godnosci i kobiecosci. Kazdy kto w takiej sytuacji nie skarzy sie i nie narzeka tylko stara jakos poradzic by przezyc zasluguje na szacunek i zrozumienie! Chamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
rooth Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 12:54 SPROSTOWANIE Przepraszam za zla interpretacje nazwiska pani urbaniak- oczywiscie to pani prezydent. Jeszcze raz bardzo przepraszam pana henryka. rooth Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 ja znam takich komunalnych lokatorow, ktorzy 30.07.06, 22:14 daj Boze za PRL dyrektorami RSW byli, przy Lea w 150 m2 z marmurowa klatka mieszkaja, 2 auta, na wakacje to albo Kanary albo co innego, bo wszystko sie juz im znudzilo, no i jakos miasto tego nie weryfikuje,tylko dla tej staruszki nie ma miejsca, no coz, takie czasy, taka Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ból-wers Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.chello.pl 30.07.06, 22:51 dlaczego mam sponsorowac jakąś babcię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.autocom.pl 31.07.06, 06:55 A dlatego, że jesteś gnojkiem, dorobkiewiczm na ludzkiej krzywdzie. ładnie zostałeś wychowany. Nie wiadomo co ciebie czeka. Wielu obecnych bohaterów przy niewielki wiaterku historii poleci do gnoju i sie to tak skończy. Gdzie jest ten dobrobyt dl Polaków jaki obiecała Solidarność ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpenliberal Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 09:45 Gość portalu: Henryk napisał(a): > Gdzie jest ten dobrobyt dl Polaków jaki obiecała Solidarność ??????????? A kto ci obiecywał darmowe obiadki? Albo mieszkanie? Masz łeb i ręce to pomyśl i zarób. Zdaje się, że ty 80 lat jeszcze nie masz? Jasne, jak wolisz wyciągać rękę po prośbie to ja nie bronię.Tylko że zawód żebraka też wymaga pewnych predyspozycji które albo się ma, albo trzeba się ich nauczyć - choćby cierpliwości. A tobie się zdaje, że wystarczy gębę otworzyć i samo wpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis Właśnie IP: *.master.pl 31.07.06, 10:24 Masz rację, kolejny potłuczony "socjalista" tęskniący za "wczasami" w domkach FWP. Dobrobyt to sobie każdy sam musi wypracować. Jak g. umiesz to i g. masz. A tylko dzięki takiemu socjalistycznemu pieprzeniu to cholerne państwo bardziej dba o złodziei, jakieś staruszki, co cały majątek przepieprzyły itd. a nie o tych, którzy coś znaczą i znaczyć mogą. Szczegół, że nikomu się nie chce pomyśleć jak to się stało, że kobieta nie miała na czynsz (o kupnie _własnego_ mieszkania nie wspomnę). A to niestety brzmi jak opis długotrwałem patologii - jeśli ktoś pracował, to uzbierał na emeryturę, prawda? Porządni ludzie nie miewają takich problemów; jeśli już, są wynikiem wypadków losowych typu pożar. A jak nie płacisz czynszu - papa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpenliberal Re: Właśnie 31.07.06, 10:39 > Szczegół, że nikomu się nie chce pomyśleć jak to się stało, że kobieta nie miał > a > na czynsz (o kupnie _własnego_ mieszkania nie wspomnę). Bardzo łatwo jest wskazać parę przyczyn, dlaczego niezależnie od własnej woli owa kobita znalazła się w takiej sytuacji.Choćby, taki, że ma nieszczęście być emerytką 'ze starego portfela'. Nie w tym jednak rzecz. Gazeta nie pokusiła się o sprawdzenie, dlaczego ta kobita nie dostała lokalu socjalnego. Podejrzewam, że odowiedź na to pytanie jest banalna: miasto miało delikwentów w znacznie trudniejszej sytuacji (np matka z pięciorgiem drobiazgu, której mąż zapił się na śmierć). Trudno się dziwić, że przy takim wyborze nie dodaje się punktów za znajomość z dziennikarzem GW. Jojczenie p. Henryka natomiast to raczej wyraz zatrucia ideologią realnego socjalizmu niż chrześćjańskiego współczucia dla bliźniego, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Właśnie 31.07.06, 12:37 do aegis:Mam pytanko:ty nakradłeś(aś)czy też tatuś jeszcze przed 1989r.?Bo normalny uczciwy człowiek to się dorobił ale garbu Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Obrażasz uczciwych ludzi! 31.07.06, 14:41 W tym mnie. Dla twojej wiadomości, dziecko: Nie mam garbu, mam dom, niezły samochód, wakacje gdzie chcę i wszystko, co mi potrzeba. Nie jestem biedny (bogaty w dosłownym znaczeniu też nie, ale nie mogę narzekać). Nie chcę nic od państwa (nie wezmę nawet becikowego- nie potrzebne mi, ani mojemu dziecku!) NIGDY NIC NIKOMU NIE UKRADŁEM! Zdradzę ci pewien sekret: wiesz, jak szybko zarobić duże pieniądze? WYTACZAJĄC PROCESY TYM, KTÓRZY NAZYWAJĄ CIĘ ZŁODZIEJEM! Zrozumiałaś aluzję? To się ogarnij i przestań pieprzyć, ludziku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z glowki ty bucu od procesow IP: *.hsd1.wa.comcast.net 31.07.06, 17:21 oczywisce ze kradniesz skoro jestes sie nadymasz jak arogancki smiec, skoro sadzisz innych i wygrywasz sprawy to oczywiscie dajesz lapowy i prokuratorom i sedziom takze jestes szmata wiec sie zamknij bucu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis Myśl głową, a nie główką, to ci ulży! IP: *.master.pl 31.07.06, 17:35 I wszyscy na tym lepiej wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Bucu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:38 używasz zapytania powyzej więc jasno stawiasz i wiesz w co grasz - jak wiesz zasada jest niewyróżniająca -dotyczy podlegających jej świadomie lub nie -bez róznicy. TY to robisz świadomie wczesniej i teraz. Zakładam jeszcze że nie naruszasz ustawy o ochronie danych osobowych, prawa telekomunikacyjnego itp - ponieważ zadeklarowałeś że już namierzyłeś jakiegoś przyszłego płatnika swego dochodu poprocesowego. Potwierdzasz równiesz swe zawistne postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Obrażasz uczciwych ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:26 - w tym mnie Raczysz epatujaco przestraszać sugerując: > wiesz, jak szybko zarobić duże pieniądze? WYTACZAJĄC PROCESY TYM, KTÓRZY NAZYWAJĄ CIĘ ZŁODZIEJEM! Zrozumiałaś aluzję? To się ogarnij i przestań pieprzyć, ludziku. -dodaj skromnie albo rzeczowo że nie za nazywanie złodziejem a za naruszenie wartości osobistych, w tym pomówienie i obraza, co i uwadze Twej polecam, byś zanim wytoczysz kolejny dochodowy dla siebie proces w swych gryzmołach wziął samemu pod uwagę. Próbujesz manipulować ludżmi i GARDZISZ nimi - możesz mieć i kilka domów i inne majątki a dla mnie wart bedziesz tyle co porwane pzrez wiatr zeschłe liście póżną jesienią. Bez osobowej obrazy naturalnie ..-a gdzieżby tam. Mówię nie o Twej szanownej osobie, a jedynie o różnych od Twej szanownej osoby chamskich własnych postawach które skrywasz pod płaszczykiem swej szlachetnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis hahahahahahaha IP: *.master.pl 02.08.06, 16:50 wypowiedź godna pensjonarki. Mniej patosu, więcej rozumu. Jak dorośniesz, pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aegis Kolejny myślący wspak. IP: *.master.pl 31.07.06, 14:42 > do aegis:Mam pytanko:ty nakradłeś(aś)czy też tatuś jeszcze przed 1989r.?Bo > normalny uczciwy człowiek to się dorobił ale garbu Pozwolę sobie złożyć powyższą szubrawą i niepełnosprawną intelektualnie wypowiedź na karb upałów. Chciałem cię poinformować, że lwia część Polaków mieszka: czy to we własnych mieszkaniach/domach, czy to w mieszkaniach wynajmowanych na wolnym rynku, spółdzielczych, zakładowych czy komunalnych. I płaci: realne koszty lub dotowany socjalnie czynsz - ale płaci. Skoro siedzisz na sieci, prawdopodobnie również się do nich zaliczasz. Nazywanie tych ludzi czy ich rodziców złodziejami jest głupotą lub szubrastwem. Dorobienie się mieszkania za peerelu nie było takie trudne, skoro ogromnej większości się udało. Także tej kobiecie. Trudne i uwłaczające było jego _wystanie_. A, jeśli dobrze rozumiem, godne kołchozu węszenie spisku w posiadaniu czy chęci posiadania własnego lokum zasługuje na publiczny pręgież. Pisząc taką głupotę jak powyżej obrażasz nie mnie, a miliony Polaków, którzy ciężką pracą się czegoś dorobili. Obrażasz wszystkich młodych ludzi, którzy teraz wypruwają sobie żyły w korporacjach, żeby wziąć/spłacić kredyt mieszkaniowy. I to jest postawa uczciwa i słuszna, a nie kombinowanie jak tu zdobyć mieszkanie od miasta na mamusię. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 10:34 Gość portalu: Henryk napisał(a): > A dlatego, że jesteś gnojkiem, dorobkiewiczm na ludzkiej krzywdzie. ładnie > zostałeś wychowany. > Nie wiadomo co ciebie czeka. Wielu obecnych bohaterów przy niewielki wiaterku > historii poleci do gnoju i sie to tak skończy. > Gdzie jest ten dobrobyt dl Polaków jaki obiecała Solidarność ??????????? Ci co sobie zapracowali to mają. Owszem są ludzie w sytuacji tragicznej, im państwo powinno pomóc, a nie tylko gadać. A gdzie dobrodzieje z kapiącego złotem KK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Masz sponsorować, bo jesteś człowiekiem! IP: *.swidman.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:38 Chyba, że się mylę. Ludzie starzy i schorowani, kalecy powinni być otaczani naszą opieką. Co innego pijacy, nieroby, łobuzy, niekompetentni i złośliwi urzędnicy rekomendowani przez partie polityczne, ci powinni być wyrzucani poza nawias społeczeństwa z wieczną anatemą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aegis Re: Masz sponsorować, bo jesteś człowiekiem! IP: *.master.pl 31.07.06, 11:39 To doczytaj sobie, że: 1. Ta kobieta ma rodzinę. 2. Ta kobieta cudownym sposobem nagle znalazła pieniądze na znacznie większy czynsz, opłacany regularnie. 3. Ta kobieta i jej rodzina czeka na wygodne mieszkanko de facto opłacane z kieszeni mieszkańców Krakowa, by móc je zasiedlić (z rodzinką, a jak) na wieki wieków. 4. Ta rodzina jest na tyle cwana, by rzucić cynk jakiemuś frajerowi z Wyborczej by wywrzeć presję. Jak teraz sądzisz, mamy do czynienia z osobą, która zasługuje na pomoc, czy z naciągaczem? Ludzi biednych i potrzeb w tym kraju nie brakuje. Tym bardziej naciągaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sh_it_happens Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: 62.48.159.* 31.07.06, 18:23 Nie masz litosci. Albo kpisz. Jesli kpisz, to coz, kiepskie masz poczucie humoru. Jesli nie kpisz, to mam nadzieje, ze kiedys tez w wieku 80 lat bedziesz musial sprzedawac jakies ciuchy na straganie, zeby z glodu nie zdechnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna WSTYD! IP: *.chello.pl 30.07.06, 23:01 Kiedy pierwszy raz czytałam o tej starszej Pani myślałam,że to jakiś żart, kpina,że ktoś zmyślił temat, ale to prawda.Strasznie trudno w to uwierzyć,ale taka historia to i tak nic w porównaniu z zachowaniem urzedników.Jesli jest jakas furtka która pozwala na pozytywne potraktowanie tej kobiety,a wiem że taka jest bo sama pracowałam w magistracie to dlaczego do cholery nikt jej nie wykorzystał.Dlaczego pozwalają tej babci na takie upodlenie.Nie mogę tego pojąć.Przecież wystarczy jedno zarządzenie prezydenta Majchrowskiego. Jedno!!!!! Zachowania pani Urbaniak nie chce mi się nawet komentować.Ta Pani to kompletna pomyłka,ale pewnie przyjdzie czas rozliczeń. Wtedy okaże się że Pani wiceprezydent nie zrobiła nic oprócz prowadzania się na różnego rodzaju otwarcia, konkursy itd.Zastanawiam się tylko skąd się biorą ludzie z takim tupetem.Bo skąd się biorą pieniądze dla nich no to akurat wiadomo.Wierzę tylko w to,że gazeta tak tej sprawy nie zostawi.Bo to już Mili Państwo nie jest skandal tylko wielki wstyd dla nas wszystkich, że tolerujemy taką bezduszność!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lordi Do Bul-wersa 30.07.06, 23:44 Zastanow sie co piszesz, sam mozesz sie znalezsc w takiej sytuacji !! Urzedasy to zlodzieje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętajcie wyborc Re: Do Bul-wersa IP: 195.150.18.* 31.07.06, 07:34 Jaki wódz ( Majcher ), tacy jego pretorianie -jak zwykle obietnice bez pokrycia. Poczekajcie jeszcze parę lat, to problem sam się rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: Do Bul-wersa IP: *.autocom.pl 31.07.06, 19:37 A możesz się przedstawić z imienia i nazwiska i wymienić z nazwiska urzędników kórzy twoim zdaniem są złodziejami??????? Jeśli nie to przestań bluzgać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.lama.pl 31.07.06, 08:07 Jestem oburzona postawą urzedników!!! Jak mozna zostawiac kobiete w tym wieku bez mieszkania! I jeszcze te glupie tłumaczenia urzędników!!! Pani wiceprezydent, za mało sie Pani postarałą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: 80.54.21.* 31.07.06, 09:15 Oburzająca bezduszność urzędników wobec 80 letniej i zarazem przedsiębiorczej kobiety. Urzędnikom brak dobrej woli, oby sami na starość nie zamieszkali na bruku ale wówczas będzie za późno na refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
diora Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 09:15 słuchajcie ludzie, odczepcie się od urzędników. Wielu z nich to uczciwie zarabiający na chleb ludzie, którzy nie mają wpływu na decyzje podejmowane przez ich zwierzchników. Winne tu jest prawo (uchwalone przez parlament jak i przez organy samorządu terytorialnego). Urzędnicy tego nie przeskoczą, też chcą pracować i mieć za co utrzymać rodziny, więc jeżeli zwierzchnik mówi im, że sprawa ta ma być tak i tak załatwiona, a jest to zgodne z prawem to tak robią. A kraść też nie mają co, więc zastanówcie się do kogo te pretensje skierować. Odpowiedz Link Zgłoś
diora Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 09:24 A swoją drogą, ciekawe jest to, że Pani ta została eksmitowana z mieszkania za niepłacenie czynszu, a teraz płaci 20 zł na dobę za pokój w akademiku. Oczywiście współczuję tej Pani i uważam, że tak nie powinno być... Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 14:50 > Oczywiście współczuję tej Pani i uważam, że tak nie powinno być... "Są klienci, którzy kupują taki telefon za 600 złotych. Oczywiście szanujemy ich!" ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olej Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:16 Tak tylko to ma im sie do tylkow dobrac ??PIS swojej d... nie bedzie obrabiał..... Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 09:22 Ekhm, jestemn ostatnim, który broniłby bezdusznych urzędasów, ale chciałbym zwrócić uwagę na jeden szczegół. SPółdzielnia zobowiązała się do znalexienia tej pani lokalu zastępczego. Nie rozumiem stwierdzenia z tekstu, że "to byłą decyzja tylko na papierze". POdjęli się? Podpisali? To mają psi obowiązek dotrzymać. Jakich mamy urzędasów, to wszyscy wiemy. Ale to, jak funkcjonują spółdzielnie mieszkaniowe (i jak olewają nie tylko swoich mieszkańców, ale i prawo) to temat na osobną książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Gdy sie zapisala na studia, miala by stypendium... 31.07.06, 09:30 ....i po ich skonczeniu lepsze perspektywy na przyszlosc..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loloo5 setka urzędniczej głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:30 za rok będzie miała 81 lat a głupota urzędników wzrośnie być może do setki Odpowiedz Link Zgłoś
mpele Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 09:33 To żenujące, żeby w mieszkaniach komunalnych mieszkały rodziny patologinczne, wciąż dewastujące mieszkania, klatki schodowe, pijące do upadłego co im w rękę wpadnie...a nie ma miejsca dla staruszki, która jakieś dochodu uzyskuje. Trzeba zrobić porządek z nierobami mającymi gdzie mieszkać...dlaczego to samotne kobiety z małymi dziećmi mają sie tułać po schroniskach, a żule mają mieszkać wśrod ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary na czynsz nie miały, a na akademik mają?? IP: 217.153.205.* 31.07.06, 09:36 Ja muszę płacić 400 złotych czynszu i spłacać kredyt 1200 zł miesięcznie za mieszkanie i MUSZĘ jakoś zyć! I mnie sie nikt nie pyta skąd ja wezmę, tylko każden łapę wyciąga po swoje. A im mają dać coś za DARMO??????? Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: na czynsz nie miały, a na akademik mają?? 31.07.06, 09:45 Widocznie cię stać więc nie dziamol. Mi też kosztów leczenia nikt nie zwrócił, a przez 2 lata musiałam wydawać na leki 3/4 mojej pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerro Re: na czynsz nie miały, a na akademik mają?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:02 Będziesz w takim wieku, to może i zdania zmienisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa i czyja to wina? IP: 217.153.8.* 31.07.06, 14:59 > Widocznie cię stać więc nie dziamol. Mi też kosztów leczenia nikt nie zwrócił, > a > przez 2 lata musiałam wydawać na leki 3/4 mojej pensji. Dodaj jeszcze, ze wszystkie twoje problemy to wina "ukladu". I co to znaczy "nie dziamol"? Dlaczego uczciwie zarabiajacy czlowiek, ma wciaz placic za czyjes lenistwo i nieroztropnosc. Nie chcialo sie nosic tornistra do szkoly, to teraz sie kopie lopata doly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpele Re: na czynsz nie miały, a na akademik mają?? IP: 212.244.185.* 31.07.06, 09:47 Nie przesadzaj, ciesz sie ze masz pracę i stać Cię na własne mieszkanie...czytając Twoją wypowiedź uważam że powinnaś nie kupować mieszkania i zgłosić się o pomoc w przydziale komunalnego mieszkania. Miałabyś to swoje darmo. Gość portalu: mary napisał(a): > Ja muszę płacić 400 złotych czynszu i spłacać kredyt 1200 zł miesięcznie za > mieszkanie i MUSZĘ jakoś zyć! I mnie sie nikt nie pyta skąd ja wezmę, tylko > każden łapę wyciąga po swoje. A im mają dać coś za DARMO??????? Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: na czynsz nie miały, a na akademik mają?? 31.07.06, 09:52 Masz 80 lat? Odezwij sie, jak będziesz miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oligatorek Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.ppcor.org.pl / *.ppcor.org.pl 31.07.06, 09:42 To smutne, iż przydział lokum socjalnego warunkuje się (w przypadku tej starszej Pani)w oparciu o punkty. Bezduszność urzędników jest porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bcyl Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.06, 11:56 A na jakiej podstawie mają wydawać, widzimisie urzędnika?. Żeby mógł wszystkim znajomym pozałatwiać najpierw albo kto da najwiecej łapówki???. Za konkretne rzeczy dostaje się punkty i ten kto ma najwięcej idzie na górę listy. Czy wy ludzie w ogóle myślicie??. Jak dadzą jej to znaczy że nie dadzą komuś innemu, kto był bardziej potrzebujący skoro dostał więcej punktów, co to ta jedyna pani ma tylko problemy????????! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:43 przykre jest to, że starsza kobieta nie ma prawa do mieszkania i nikt nie chce jej pomóc; wszyscy kiedyś będziemy starzy.. Może lepiej być rodziną patologiczną w tym kraju..? A urzędnicy są draniami, iż nie potrafią kobiecie pomóc.. Przecież ona za darmo w tym mieszkaniu mieszkać nie będzie. Musi regulować opłaty. Dlaczego tak poniewiera się starymi ludźmi w tym kraju, dlaczego niewielu ma szacunek do starości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blcy Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.06, 12:02 A co to urzędnicy budują te mieszkania czy co że są draniami czemu nie rozdają na prawo i lewo?. Nie ma sprawy, wprowadzi się jak w szwecji podatek 80% od dochodów i będziemy mieli pięknie i ładnie. Wszyscy się zgadzają? > Przecież ona za darmo > w tym mieszkaniu mieszkać nie będzie. Musi regulować opłaty. Haha, a z poprzedniego to za co ją wywalili?!. Nikt nie zauważa że tak żyje od 5 lat i nie umarła z głodu, to znaczy że daje sobie jakoś radę, więc się nic nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.07.06, 12:55 Ta pani i jej rodzina to patologia właśnie. Straciła mieszkanie bo NIE PŁACIŁA.Teraz musi to jakoś płaci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma-ja Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:47 Pogratulować 'profesjonalizmu' urzędnikom ligowego Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KozA IVRP! niech wstapi babcia do PiS, to dostanie IP: *.imgw.pl 31.07.06, 09:54 komuna wróciła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esencja Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: 85.198.214.* 31.07.06, 09:58 Podajcie adres tego akademika.Przez rok studiowania w Krakowie nie udalo mi sie znaleźć tanszego lokum niz 40 zł za noc. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 10:02 A TERAZ POLSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.crowley.pl 31.07.06, 10:07 Gazeta Wyborcza --> Fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: 213.25.206.* 31.07.06, 10:08 Po.. tych urzędników i prezydenta miasta kompletnie. Widać, że są z SLD. Życzę im podobnej starości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasia Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.citykom.de 31.07.06, 10:29 Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 10:32 A wystarczy żeby do PIS się zapisała... Od razu dadzą, przynajmniej w Warszawie. Tak jeden praski radny PIS przyznał mieszkanie swojej... żonie (sic), co oczywiscie ona skrupulatnie zataiła - fakt, że jest już mężatką. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala 80-latka skazana na życie w akademiku 31.07.06, 10:34 Najbardziej podobało mki się w hotelu w Bostonie, ale tam też było trochę ciasno. Przydałby się jednak dostęp z upoważnieniami do tamtejszej sieci. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aegis Popieprzyło Was na tym forum, prawda? IP: *.master.pl 31.07.06, 10:37 Czy wy ludzie myślicie kiedy czytacie, czy tak głęboko tkwicie w PRLu? Już wiem skąd elektorat partii rządzącej i SLD, ale po kolei: 1. "Biedna" staruszka z RODZINĄ nie płaciła za czynsz. Więc o co chodzi? Należy dotować naciągaczy? 2. Gdyby ktoś miał jakieś ślepe odruchy współczucia - przypomnę, że wszyscy pracujący, także rolnicy itd. uzbierali sobie na EMERYTURY i ich zwyczajnie na zasiedlone mieszkania z SOCJALNYM już czynszem stać. Jeśli ktoś nie ma tyle (choć zdaje się ma) to znaczy, że naciągał to społeczeństwo całe swoje życie. Niepracując albo robiąc na boku. Gratulacje. 3. Co najciekawsze, staruszka nie jest wcale taka "biedna", skoro stać ją na czynsz 600 PLN miesięcznie. Za takie pieniądze pokój wynająć można bez najmniejszego problemu, a przy niewielkiej dopłacie i mieszkanie można znaleźć. Można też zmienić np. miasto na tańsze, prawda? Suma sumarum, wygląda to tak, że najpierw cwana rodzinka nie płaciła czynszu licząc, że urzędnicy zmiękną i nie eksmitują (trzeba się o to postarać, oj trzeba). Ale urzędnicy stanęli na wysokości zadania. Teraz cwana rodzinka liczy na to, że dostanie jakieś komunalne mieszkanko za bezcen, i bierze miasto na przetrzymanie. Przy okazji zapewne liczy na dziedziczność takiego mieszkanka, ew. w perspektywie wykup za grosze. A wszyscy frajerzy łącznie z dziennikarzem tylko im kibicują. A jeśli się ze mną nie zgadzacie, załatwcie i mi socjalne mieszkanko w Krakowie albo Warszawie. Chętnie wezmę, a co. Po co będę się silił na komercyjny czynsz albo kupował własne, skoro mogę za bezcen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Popieprzyło Was na tym forum, prawda? IP: 82.177.97.* 31.07.06, 10:49 Dzięki! Nareszcie jakiś rozsądny głos w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerro Re: Popieprzyło Was na tym forum, prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:05 W tej sprawie rozsądku nikt nie ma, a szczególnie Krakowscy urzędasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Popieprzyło Was na tym forum, prawda? IP: 217.97.142.* 31.07.06, 11:06 w koncu ktos o zrowych zmyslach:) brawo! ta nagonka juz jest irytujaca! takich osob, ktore od lat czekaja na mieszkanie komunalne, a ich sytuacja ekonomiczna jest duzo gorsza od wspomnianej "babci" jest ogrom....takie sa potrzeby w tym kraju i warto od tego zaczac, a nie atakowac czlowieka, ktory bedac urzednikiem stoi na strazy PRZEPISOW, zgodnie z ktorymi MUSI postepowac. Mam wrazenie, ze to jakas nagonka przedwyborcza i az mi sie niedobrze robi! Pani Urbaniak nie podjela tej decyzji SAMODZIELNIE, wplynely na nia PUNKTACJE! Pani Urbaniak jest akurat jedna z niewielu osob w tzw. polityce, ktora jest prawdziwym spolecznikiem (wczesniej pracowala w MOPSach, zalozyla szkole). Wstydzcie sie ludzie, za Wasze Chamstwo i agresje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Popieprzyło Was na tym forum, prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:18 Mala Ty chyba jesteś urzędasem.Przepis przepisem, a życie życiem. Apodyktyczni urżędnicy muszą odejść!!!!~!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aegis pseudomała IP: *.master.pl 31.07.06, 11:34 > Mala Ty chyba jesteś urzędasem.Przepis przepisem, a życie życiem. > Apodyktyczni urżędnicy muszą odejść!!!!~!!!!!! Pseudomala, ty chyba jestes kombinatorem albo politykiem. Przepis przepisem, jak prawo prawem. Urzednik NIE jest od wymyslania przepisow, a ich egzekwowania. Po to właśnie je się ustala. Jak nie chcesz mieć wszechwładnych urzędników, to znaczy, że nie chcesz, by mogli oni obchodzić ustanowione prawo. Nie chciałbyś otrzymać niekorzystnej decyzji słysząc od urzędnika "sorry, taki lajf", "bo on ma trójkę dzieci" albo "bo to brat mojego szwagra", prawda? I to nie ma nic wspólnego z cechami charakteru, tylko sprawnie działającym państwem i elementarną uczciwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauricio Re: Popieprzyło Was na tym forum, prawda? IP: *.um.krakow.pl 31.07.06, 11:11 dzięki Aegis!!! dzięki za ten wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerro Re: 80-latka skazana na życie w akademiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:44 To wstyd, że 80-cio letnia kobieta musi tułać się po akademikach. Urzędasy bezdusznie kpią sobie z nieszczęścia staruszki. Co to jest dla władz dużego miasta - jedno małe mieszkanko dla samotnej kobiety.Jestem ciekawy jak doświadczy los na starość tych urzędasów (oby gorzej!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aegis Tak, to wstyd! IP: *.master.pl 31.07.06, 11:21 > To wstyd, że 80-cio letnia kobieta musi tułać się po akademikach. > Urzędasy bezdusznie kpią sobie z nieszczęścia staruszki. > Co to jest dla władz dużego miasta - jedno małe mieszkanko dla samotnej > kobiety.Jestem ciekawy jak doświadczy los na starość tych urzędasów (oby gorzej > !!) Tak, to wstyd, że studenci i doktoranci prestiżowych uczelni muszą tułać się po akademikach albo (bo niełatwo takowe dostać) zbierać od rodziców czy w wakacje myć gary w Anglii by opłacić mieszkanie na wolnym rynku! Urzędasy bezdusznie kpią sobie z potrzebów młodych ludzi, którzy będą pracować na ten kraj. Co to jest dla władz dużego miasta - jedno mieszkanko dla doktoranta. Albo chociaż doktora, pracującego w PAN czy innym instytucie za 1000 PLN. Jestem ciekawy, jak doświadczy na starość los tych urzędników, gdy wszyscy młodzi ludzie wyjadą i nikt nie będzie pracował w tym kraju na ich emerytury i ogólne utrzymanie państwa... Tak to sobie można mnożyć. Niestety, żeby było zabawniej mądre państwo promuje wpierw tych obywateli, z których może mieć korzyść (np. studentów i naukowców), a nie "socjal" i tych, którzy "kombinują". U nas odwrotnie. Roszczeniówka i ślepe "daj", a im więcej jesteś wart, tym mocniejszy kop w tyłek. Homo Peerelus. Mam pomysł. Zamiast wyjeżdzać, podzielmy Polskę na dwa kraje. Jeden zachodni dla tych, co chcą wiać, i drugi wschodni dla elektoratu koalycji. W ten sposób Polacy zostaną Polakami - nie będą musieli spieprzać. Założę się, że już po 10-15 latach będzie widać poważne różnice cywilizacyjne. Szkoda tylko, że okradający pracujących miłośnicy socjalu nigdy się na to nie zgodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Tak, to wstyd! 31.07.06, 13:33 Ageis:a co z tych doktorów-doktorantów za pożytek?widocznie najlepiej nadają się do tego co robią:mycia garów Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Tak, to wstyd! 31.07.06, 14:59 Jeśli już poruszyłaś ten temat, to odpowiedz mi jaki jest pożytek z 80-cio letniej kobiety? Jeśli potrafisz wykazać, że większy niż z doktoranta, który ciężko pracuje, to naprawdę nadajesz się na polityka! Odpowiedz Link Zgłoś