henryk.kowalski 12.08.06, 20:07 To chyba jakieś jaja. Zakładam, że Monaco lub Lichtenstein awansuje szer. Kuklińskiego na stanowisko generała ich operetkowych armii. Pośmiertnie i z obrzydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cv [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 20:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! 12.08.06, 20:47 jakby nie patrzec to jaki z niego płk.??? przecież to był komuniostyczny stopień. i ten barań trzymał sie tego stopnia?? honor powinien mu zabronić. więc q...a SZEREGOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! 12.08.06, 20:54 Gdy by nie On, to nawet plemnikami nie bylibyście!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:35 no w końcu to były twój longvehiclu kolega - emeryt mundurowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery [...] IP: *.chello.pl 13.08.06, 08:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 [...] IP: 195.150.112.* 13.08.06, 08:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 08:54 Na drugim biegunie niebezpieczne wieże:Giertych,Dorn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: niebezpieczne maluchy ! IP: 195.150.112.* 13.08.06, 10:25 Pol ,JKM, też wielkoludy Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 10:53 Ja nie wiem co się zmieniło w sytuacji Polski, po tym jak Amerykanie dowiedzieli się o planach ataku ZSRR na Europę Zachodnią. Polska jest krajem na skrzyżowaniu szlaków, położona jest na nizinie i oba bloki brały pod uwagę dwa warianty albo Polskę zniszczyć albo Polskę zająć. Ci co by chcieli ją zająć aby wyprowadzić uderzenie na zachód (lub wschód) spotkali by się z kontrruderzeniem uniemozliwiającym im rozwinięcie ataku z Polski. W sumie los Polski był przesądzony i Polska jak zwykle nie liczyła się w rozgrywkach wielkich mocarstw. Kuklinskiego uhonorowali Amerykanie i dobrze, bo dzięki niemu Ameryka w rozgrywce wywiadów i planistów Zimnej Wojny uzyskała równowagę z ZSRR. Pytaniem otwartym jest czy ma go uhonorować także Polska, moim zdaniem jest to pytanie bez odpowiedzi, i pułkownik powinien pozostać pułkownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 10:56 nawet Mata Hari nie ma nagrobku!! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 11:06 Tak zwłoki szpiega o kryptonimie H-21 posłużyły jako materiał do sekcji dla studentów medycyny. Cóż szpiegostwo nie ma w sobie nic ze szlachetności, tu się zdradza ludzi nie w imię prawa, ale w imię racji stanu. Półmroki i szarości wykluczają jednoznaczne oceny moralne, ale jak widać IV RP potrafi wydawać oceny i osądy moralne na temat wszystkiego i każdego ze 100% pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczery Szmata - bohaterem IV RP ?!!! IP: *.chello.pl 13.08.06, 14:19 To już nie jest nawet śmieszne. To jest wręcz żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 co my, dzieci PRL-u, zrobilibyśmy na miejscu Kukli IP: 195.150.112.* 13.08.06, 15:57 Kuklińskiego ? nauczeni byliśmy cwaniactwa, kombinatorstwa i walki o przetrwanie wszelkimi sposobami, tak więc nie powinienem jednak mieć mu tego za złe, co zrobił. Jednak bohatera narodowego i jako wzoru dla innych bym z niego nie robił. Już w 1977 r. chodziła mi po głowie ucieczka z Polski, podczas słuzby wojskowej na Synaju. Pewnie też bym , nie odmówił pomocy finansowej ze strony tych którzy by mi pomogli zaistnieć w nowej rzeczywistości. Kukliński uciekając, zabrał ze sobą najbliższą rodzinę, ja byłbym skazany na bicie się z myslami czy moja rodzina nie ucierpiała, dlatego zrezygnowałem. To,że taka ucieczka mogłaby uchodzić za dezercję i zdradę kraju, nawet mi do głowy nie przyszło. Szczególnie jak mnie przeczołgała po piachu pewna komunistyczna gnida pełniaca obowiązki z-cy dowódcy, tylko za to ,ze olałem ogladanie z VHS-u przemówienia I sekretarza PZPR i poszedłem do Kanadyjczyków po świerszczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Szmata - bohaterem IV RP ?!!! IP: 195.150.112.* 13.08.06, 18:21 ul.Dożynkowa na cześć znanego opozycjonisty, agenta i cenzora z krakforum, wkrótce zostanie nazwana jego pseudonimem. Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 nie mylę się agencie 13.08.06, 19:19 wkrótce, za szpitalem staną bloki Odpowiedz Link Zgłoś
peteen w zielonkach nie ma szpitala... 13.08.06, 19:21 esbeku... a za szpitalem w witkowicach powstanie, owszem, ale obwodnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: w zielonkach nie ma szpitala... IP: 195.150.112.* 13.08.06, 19:25 czyżbyś mieszkał w zatoce świń za cegielnią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: ha, ha... IP: 195.150.112.* 14.08.06, 15:42 że też zapomniałem o tej chałupie przy cmentarzu, toś ty komuszy agent zombi Odpowiedz Link Zgłoś
peteen z twojej esbeckiej emeryturki... 14.08.06, 15:53 nigdy, palantunio, nie będzie cię stać na takie chałupy, jakie stoją porzy cmentarzu w Zielonkach... Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 przesadzasz moherowy łbie 14.08.06, 16:42 nigdy, palantunio, nie będzie cię stać na takie chałupy, jakie stoją porzy > cmentarzu w Zielonkach... dorobiłeś się na współpracy z komunistami i klerem, zarozumiała, donosicielska kanalio. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! 13.08.06, 22:53 Tak jak Jaruzelski.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolinka Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! IP: *.chello.pl 14.08.06, 11:30 To bohater IV RP. Taka RP - jaki bohater ... . Odpowiedz Link Zgłoś