Dodaj do ulubionych

Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!!

12.08.06, 20:07
To chyba jakieś jaja. Zakładam, że Monaco lub Lichtenstein awansuje szer.
Kuklińskiego na stanowisko generała ich operetkowych armii. Pośmiertnie i z
obrzydzeniem.
Obserwuj wątek
    • Gość: cv [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 20:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • billy.the.kid Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! 12.08.06, 20:47
        jakby nie patrzec to jaki z niego płk.???
        przecież to był komuniostyczny stopień. i ten barań trzymał sie tego stopnia??
        honor powinien mu zabronić. więc q...a SZEREGOWY.
        • longwehicle Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! 12.08.06, 20:54
          Gdy by nie On, to nawet plemnikami nie bylibyście!!
          • Gość: ? Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:35
            no w końcu to były twój longvehiclu kolega - emeryt mundurowy...
            • Gość: Szczery [...] IP: *.chello.pl 13.08.06, 08:26
              • Gość: H56 [...] IP: 195.150.112.* 13.08.06, 08:52
                • longwehicle Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 08:54
                  Na drugim biegunie niebezpieczne wieże:Giertych,Dorn...
                  • Gość: H56 Re: niebezpieczne maluchy ! IP: 195.150.112.* 13.08.06, 10:25
                    Pol ,JKM, też wielkoludy
                    • longwehicle Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 10:29
                      Qerwa same pajace!!
                      • czesiekkk Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 10:53
                        Ja nie wiem co się zmieniło w sytuacji Polski, po tym jak Amerykanie dowiedzieli
                        się o planach ataku ZSRR na Europę Zachodnią. Polska jest krajem na skrzyżowaniu
                        szlaków, położona jest na nizinie i oba bloki brały pod uwagę dwa warianty albo
                        Polskę zniszczyć albo Polskę zająć. Ci co by chcieli ją zająć aby wyprowadzić
                        uderzenie na zachód (lub wschód) spotkali by się z kontrruderzeniem
                        uniemozliwiającym im rozwinięcie ataku z Polski.
                        W sumie los Polski był przesądzony i Polska jak zwykle nie liczyła się w
                        rozgrywkach wielkich mocarstw.
                        Kuklinskiego uhonorowali Amerykanie i dobrze, bo dzięki niemu Ameryka w
                        rozgrywce wywiadów i planistów Zimnej Wojny uzyskała równowagę z ZSRR.
                        Pytaniem otwartym jest czy ma go uhonorować także Polska, moim zdaniem jest to
                        pytanie bez odpowiedzi, i pułkownik powinien pozostać pułkownikiem.
                        • longwehicle Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 10:56
                          nawet Mata Hari nie ma nagrobku!!
                          • czesiekkk Re: niebezpieczne maluchy ! 13.08.06, 11:06
                            Tak zwłoki szpiega o kryptonimie H-21 posłużyły jako materiał do sekcji dla
                            studentów medycyny.
                            Cóż szpiegostwo nie ma w sobie nic ze szlachetności, tu się zdradza ludzi nie w
                            imię prawa, ale w imię racji stanu. Półmroki i szarości wykluczają jednoznaczne
                            oceny moralne, ale jak widać IV RP potrafi wydawać oceny i osądy moralne na
                            temat wszystkiego i każdego ze 100% pewnością.
                            • Gość: Szczery Szmata - bohaterem IV RP ?!!! IP: *.chello.pl 13.08.06, 14:19
                              To już nie jest nawet śmieszne. To jest wręcz żałosne.

• Gość: H56 co my, dzieci PRL-u, zrobilibyśmy na miejscu Kukli IP: 195.150.112.* 13.08.06, 15:57
                                Kuklińskiego ? nauczeni byliśmy cwaniactwa, kombinatorstwa i walki o przetrwanie
                                wszelkimi sposobami, tak więc nie powinienem jednak mieć mu tego za złe, co
                                zrobił. Jednak bohatera narodowego i jako wzoru dla innych bym z niego nie
                                robił. Już w 1977 r. chodziła mi po głowie ucieczka z Polski, podczas słuzby
                                wojskowej na Synaju. Pewnie też bym , nie odmówił pomocy finansowej ze strony
                                tych którzy by mi pomogli zaistnieć w nowej rzeczywistości. Kukliński
                                uciekając, zabrał ze sobą najbliższą rodzinę, ja byłbym skazany na bicie się z
                                myslami czy moja rodzina nie ucierpiała, dlatego zrezygnowałem. To,że taka
                                ucieczka mogłaby uchodzić za dezercję i zdradę kraju, nawet mi do głowy nie
                                przyszło. Szczególnie jak mnie przeczołgała po piachu pewna komunistyczna gnida
                                pełniaca obowiązki z-cy dowódcy, tylko za to ,ze olałem ogladanie z VHS-u
                                przemówienia I sekretarza PZPR i poszedłem do Kanadyjczyków po świerszczyki.
    • Gość: H56 Re: Szmata - bohaterem IV RP ?!!! IP: 195.150.112.* 13.08.06, 18:21
      ul.Dożynkowa na cześć znanego opozycjonisty, agenta i cenzora z krakforum,
      wkrótce zostanie nazwana jego pseudonimem.
      • peteen mylisz się esbeku... 13.08.06, 18:23
        spory kawałek od dożynkowej...
        • schutzengel1 nie mylę się agencie 13.08.06, 19:19
          wkrótce, za szpitalem staną bloki
          • peteen w zielonkach nie ma szpitala... 13.08.06, 19:21
            esbeku...

a za szpitalem w witkowicach powstanie, owszem, ale obwodnica...
            • Gość: H56 Re: w zielonkach nie ma szpitala... IP: 195.150.112.* 13.08.06, 19:25
              czyżbyś mieszkał w zatoce świń za cegielnią ?
              • peteen ha, ha... 13.08.06, 19:26
                kombinuj dalej, esbeczyno, na razie pudło...
                • Gość: H56 Re: ha, ha... IP: 195.150.112.* 14.08.06, 15:42
                  że też zapomniałem o tej chałupie przy cmentarzu, toś ty komuszy agent zombi
                  • peteen z twojej esbeckiej emeryturki... 14.08.06, 15:53
                    nigdy, palantunio, nie będzie cię stać na takie chałupy, jakie stoją porzy
                    cmentarzu w Zielonkach...
                    • henio56 przesadzasz moherowy łbie 14.08.06, 16:42
                      nigdy, palantunio, nie będzie cię stać na takie chałupy, jakie stoją porzy
                      > cmentarzu w Zielonkach...

dorobiłeś się na współpracy z komunistami i klerem, zarozumiała, donosicielska
                      kanalio.
    • swantevit Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! 13.08.06, 22:53
      Tak jak Jaruzelski..
      • Gość: Karolinka Re: Szer. Kukliński - zdrajca - generałem ?!!! IP: *.chello.pl 14.08.06, 11:30
        To bohater IV RP. Taka RP - jaki bohater ... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka