Dodaj do ulubionych

Szczypiński załatwił drugą kadencję Majchrowskiemu

20.08.06, 18:59
jego niezaspokojona, lecz niczym niepoparta ambicja zwyciężyła - to on stanie
w wyborach naprzeciw Majchrowskiego
nie będzie nawet II tury - M. rozniesie ten polityczny plankton, w postaci
Szczypo-Boroniów w try miga
bomba, mamy nieudacznika i bufona na kolejne kilka lat - niech mu rondo
lekkim będzie...
:c(
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: Szczypiński załatwił drugą kadencję Majchrows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:03
      więcej wiary peteen,
    • Gość: he Re: Szczypiński załatwił drugą kadencję Majchrows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:47
      No to w istocie posprzątane.

Wykładowca Wyzszej Szkoły Gotowania na Gazie (KSW) im Frycza Modrzewskiego,
      zalezny finansowo od obecnego prezydenta Jacka M.
      Wiceprezydent u Gołasia, osobiście odpowiedzialny za wykopanie Tishmana z
      Krakowa (największy skandal inwestycyjny stulecia)
      któremu nie starczyło nawet honoru by wystapić z Unii Wolności
      kiedy wbrew jej wyraźnemu zakazowi został wiceprezydentem u Gołasia
      Kolega Ministra Ungiera z Almaturu
      Poukładany z Czerwonymi
      Który nic jeszcze dla Krakowa nie zrobił
      ale za to wiele zepsuł

nie zostanie prezydentem Krakowa.

Prezydentem Krakowa zostanie nadal Jacek Maria Majchrowski (KO)
      którego zalety już poznaliśmy.
      Okazał się być lepszym taktykiem niż cała śmieszna krakowska PO,
      która sama sobie wbiła nóż w plecy
      i na kolejną kadencję stała się zakładnikiem Jacka Marii Majchrowskiego.

Brawo krakowska Platformo Obywatelska.
      Zostałaś zmarginalizowana.
      Zabrakło Ci rozumu, by odróznić wizję polityczną
      od śmiesznych kawiarnianych rozgrywek.

Janusz Sepioł to jest ktoś
      a
      Tomasz Szczypiński to jest nikt.

Na dodatek to jest nikt poukładany z Majchrowskim.
      Czerwoni znów wygrali
      i śmieją się z nas w kułak, bo załatwiliśmy się własnymi rękami.

mnie już możesz skreślić.

Twoja
      dotychczas
      Helenka.
      • Gość: krakus Re: Szczypiński wygra z Majchrowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:58
        Moim zdaniem Szczypiński wygra z Majchrowskim!Oczywiście to nie będzie takie
        proste ale przy dobrej kampanii ma bardzo duże szanse.
        Zycze mu powodzenia!
        • peteen a po co? 21.08.06, 12:01
          przecież będzie u majchowera wiceprezydentem...
          • Gość: ronald Szczypiński wygra z Majchrowskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:07
            Chyba żartujesz peteen!:)
            Nie wiem skąd taki pomysł. To mniej więcej tak, jakbyś powiedział, że Rokita
            zostanie wicewojewodą:)
    • Gość: ar Jest też dobra wiadomość IP: *.chello.pl 20.08.06, 19:51
      Nadal będziemy mieli świetnego Marszałka województwa.
      • rozroosznik Re: Jest też dobra wiadomość 20.08.06, 20:09
        PIS ma wygrane wybory!
        Bo wszyscy będą jechać na Majchrowskiego, a PIS bierze wszystko.

--
        • Gość: marcin Re: Jest też dobra wiadomość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:00
          Po części się zgadzam. Po majchrowkim będą jechać i dlatego to Szczypiński ma
          spore szanse, bo z drugiej strony Kraków ma juz dość postępowania PiSu.Takie
          jest moje zdanie. I zobaczycie jeszcze że w II turze będzie Szczypiński.
    • emrg Re: Szczypiński załatwił drugą kadencję Majchrows 20.08.06, 20:44
      Żartujecie?!
      Nieźli jajcarze w tym krakowskim PO, Majchrowski musi mieć niezły ubaw. Nie zaczął na dobre kampanii, a już wygrał.
      • Gość: wredna Kretyn Sularz :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 09:45
        Jak nie kontrowersyjny Kręcik, to bezpłciowy Szczypiński :P
        Liczyłam na Sepioła :/
      • Gość: wredna Sularz :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 09:46
        nic a nic nie zmądrzał od czasów LO :P
        • zielonki Re: Co wy w tem kraku 21.08.06, 10:05
          Co wy w tym kraku wyprawiacie!
          Wstydu chyba nie macie.
          • Gość: wredna Re: Co wy w tem kraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:07
            Coś mi sie wydaje, że będe musiała sie przjeść do biura radnego Sularza i mu
            wytłumaczyć tak "po koleżeńsku z dawnych lat" :)))
    • Gość: kaka Szczypiński wygra wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:03
      więcej wiary! Majchrowski nie zostanie na drugą kadencję. Szczypiński jest
      niezłym fajterem z dużym doświadczeniem samorządowym. Zobaczycie z jakim
      wynikiem wejdzie do drugiej tury!
      • peteen Re: Szczypiński wygra wybory we własnym domu... 21.08.06, 12:05
        co najwyżej...
        fajter??? musiałeś go z kimś pomylić
      • Gość: ada Re: Szczypiński wygra wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:08
        To nie będzie proste, bo Majchrowski cały czas robi kampanię, ale wierzę, że
        kandydat PO go pokona.Trzymam kciuki za PO!
        • Gość: kwaq Re: POsrało cię chyba IP: *.e.krakow.pl 21.08.06, 12:14
          i to mocno.
        • Gość: jazzinator Re: Szczypiński wygra wybory IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 21.08.06, 18:01
          tylko żebys zakwasów nie dostała od tego ściskania ada!
    • Gość: Smokkk Nieco historii chorągiewki IP: *.icpnet.pl 21.08.06, 16:52
      "W "kręgu Tuska" znajduje się też poseł Tomasz Szczypiński, były prominentny
      polityk UW w Krakowie i były działacz KLD, któremu przewodził niegdyś Tusk."

www.iskry.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=191
    • Gość: jazzinator Re: Szczypiński załatwił drugą kadencję Majchrows IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 21.08.06, 17:52
      Zeby tylko rondo,lista grzechów jest imponujaca i mozna by nią obdzielic kilku
      takich mandarynów,tu sie zgadzamy peeten jak w niewielu sprawach!!!
    • helenka17 Powinno być : Szczypiński załatwił drugą kadencję 21.08.06, 17:58
      ...z Majchrowskim.
    • Gość: Tutej A co macie na Boronia oprócz tego że jest z PISu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 00:15
      To lepiej może wybrać mało charyzmatycznego ale uczciwego (jak się wydaje)
      Boronia, niż kombinatora Szypińskiego czy Machrowskiego?
      • flamengista to bezbarwny kandydat 22.08.06, 00:37
        Boroń to żadna postać w krakowskiej polityce. "wydaje" się uczciwy - to trochę
        mało jak na atuty;)

Po prostu Boroń szans nie ma, niezależnie od jego komeptencji (niespecjalnie
        dużych).
        • Gość: Tutej Jedyna szansa - poprzeć Boronia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:06
          Ja uważam, że jeśli nie pojawią się inni kandydaci, najlepszym wyjściem jest
          poparcie Boronia. Chyba że wolicie kandydata przebojowego - kombinatora od
          uczciwego ale bez charyzmy. Ja kiedyś Boronia widziałem na żywo i wygląda na
          gościa sympatycznego. A to że wydaje się uczciwy i sympatyczny nie jest bez
          znaczenia, bo tak go będą i inni widzieć. A Szczypiński po prostu robi nie
          najlepsze wrażenie i nawet jakby nie miał nic "pod paznokciami" uważam, że
          miałby małe szanse.
          Może dobrze czasem jest wyjść poza prostą antypisowską retorykę. Ja sam
          głosowałem na PiS, ale gdyby startował Sepioł - głosowałbym na niego.
          • Gość: wredna Re: Jedyna szansa - poprzeć Boronia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 12:03
            Głosowałam na PiS ale nie wiem, czy w ogóle pojde teraz głosować :/
            Wybór między bezpłciowym Szczypińskim, a specem od wykopków?
            I też myślałam, że PO ma więcej oleju w łepetynach, że po zaproponowaniu
            kontrowersyjnego Kracika, już drugi raz sobie nie klepnie samobója.
            PO traci instynkt samozachowawczy i oddaje pole walkowerem, Sepioł miał większe
            szanse... Kracik mógłby być wtedy wice, co w razie niekorzystnego dla niego
            kolejnego wyroku nie byłoby z uszczerbkiem dla miasta. Bo gdyby wygrał Kracik, a
            wyrok byłyb niekorzystny - groziłby nam komisarz z Warszawy!
          • flamengista To bez sensu 22.08.06, 12:48
            O Boroniu de facto nic nie wiemy - po za jego "uczciwością" (w cudzysłowiu, bo
            tego nie można być nigdy pewnym).

Na tej samej zasadzie głosowałem poprzednio na Majchrowskiego, wychodząc po za
            partyjne schematy (bliźsi mi byli lassota i Rokita).

Nie - tym razem to nie ma żadnego sensu. Jeśli głównym kryterium kandydata ma
            być to, że jest sympatyczny, to ja dziękuję bardzo...
            • Gość: Tutej Re: To bez sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:07
              Nie przesadzajmy, że o Boroniu nic nie wiemy. Był w końcu w Radzie Miasta już
              od dość dawna i był przewodniczącym jakichś komisji (a może jest dalej - nie
              wiem). To już Majcher był kandydatem o wiele bardziej przypadkowym - a wygrał
              (niestety).
              • helenka17 Majcher 23.08.06, 13:52
                nie był (niestety) przypadkowym kandydatem, bo miał za sobą funkcę Wojewody
                Krakowskiego, dziekanowanie na prawie, prowadzenie kancelarii (marnie mu szła,
                ale zawsze).
                Ponadto był - do cholery - profesorem na prawie.
                Nic mu to nie pomogło.
    • flamengista zgadzam się 22.08.06, 00:25
      Szczypiński nie ma charyzmy i umiejętności, by zostać prezydentem Krakowa.
      Słowem - pcha się tam, gdzie szans nie ma.

Niestety wiecle prawdodobne zwycięstwo profesora-nieudacznika:/
      • Gość: Irek Re: zgadzam się IP: *.chello.pl 22.08.06, 07:24
        Znów się zapowiada wybór pomiędzy "Tymińskim" a "Wałęsą".
        Wszystko - moim zdaniem - przez to, że ludzie wybitni i zarazem szlachetni stronią od życia publicznego jak by to był dom publiczny bez certyfikatu sanepidu.
        A jak już się znajdzie jaki taki, czyli "średnio" kompetentny i "poniekąd" uczciwy, to mu, naturalnie, szukamy aż znajdziemy (haka).
        Choć - prawdę powiedziawszy - sam też nie przepadam za tymi, do których stosują się takie średnie przymiotniki. Bo co to znaczy: średnio kompetentny? Albo tak, albo nie. Nieco podobnie z tą "jakgdyby" uczciwością. Przypomina "do pewnego stopnia dziewicę".
        Taki to już kraj. U nas się wierzy w cuda. Naprawdę. Dziewica dobrym tego przykładem.
        Z drugiej strony te brudne pazury i wiecznie spocone ręce też są odrażające.
        Powinno się prowadzić badania. Tak jak nauczycielem nie może być ktoś, kto ma zbyt dobre notowania u Wassermanna pisanego przez 2 "n" na końcu, czyli tego od gonokoków i innego paskudztwa, a niedobre u tego przez jedno "n", tak też prezydentem miasta stołeczno królewskiego nie powinien być ktoś, kto podpada pod sanepid.
        • flamengista Ja po prostu nie zagłosuję:/ 22.08.06, 12:42
          Mam dość wyborów między mniejszym a większym złem. Między przysłowiowym
          Tymińskim a Wałęsą.

Już w zeszłych wyborach głosowałem na Majchrowskiego na tej zasadzie. Bo
          obawiałem się prezydenta Rokity - polityka którego lubię, ale zupełnie nie
          nadającego się do rządzenia (co innego występienia sejmowe, komisje śledcze etc.).

No i mniejsze zło okazało się złem całkiem sporym;)

Ponieważ Kracik nie zamierza kandydować - to raczej nie zagłosuję na prezydenta.
          Co najwyżej na radnych.
    • Gość: bert a kto znał Majchrowskiego przed ostatnimi wyborami IP: *.autocom.pl 22.08.06, 13:52
      Jak w temacie.
      Wtedy tez wydawało się, że jest bez szans.. że w drugiej turze przegra z
      którymś z kandydatów prawicy..
      Moim zdaniem pod względem "medialności" i "rozpoznawalności" Szczypiński nie
      stoi na gorszej pozycji niż Majchrowski 4lata temu..

• Gość: jazzinator Re: a kto znał Majchrowskiego przed ostatnimi wyb IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.08.06, 14:08
        A kto to jest Szczypiński? ogólnie nierozpoznawalny i malo widoczny w zyciu
        politycznym takie zero POstawione z klucza partyjnego,taki ktoś miałby dbac o
        Kraków i wyczyścić ze złodzieji i kombinatorów odzyskac zawłaszczone setki
        kamienic? chyba żartownis z ciebie jaki?
        • Gość: Tutej Tylko Boroń! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:28
          Do takiego wniosku dochodzę - i moim zdaniem tylko on ma szansę! Jaki sens jest
          głosować na Szczypińskiego skoro on jest zależny od Majchra?!
          • Gość: Irek Re: Boroń? IP: *.chello.pl 22.08.06, 19:24
            Rzeczywiście, dał się poznać z pracy w komisjach... w wielu na raz... kosząc kasę.
            A co do odzyskiwania kamienic w Krakowie - odzyskiwałby je zapewne, ale dla swoich "sponsorów": Norbertanek i innych takich indyferentnych.
          • Gość: helenka17 Dziśpytanie - dziś odpowiedź: IP: *.pnet.com.pl 23.08.06, 13:46
            Żaden sens.
            Ale nie wykluczam, że w tym dżemie decyzyjnym pojawi się z nienacka jakiś
            sensowny kandydat, nie brany dotąd pod uwagę.
            • helenka17 Och! 23.08.06, 13:47
              A ja taka jakaś niezalogowana...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka