Dodaj do ulubionych

mafia urzędu skarbowego

24.02.03, 10:01
Urząd Skarbowy Kraków Śródmiescie przeprowadził w mojej firmie kontrolkę
i stwierdził, że jestem oszust podatkowy na duże kwoty!!!!!
A było tak:
Bardzo wielka firma - Hortex - pozbywa się maszyn bo bankrutuje, wiąc
firma "X" kupuje te maszyny za małe pieniądze. Firma "X" magazynuję je
i szuka klienta na nie ale po normalnej cenie czyli takiej jakiej sprzedawane
są urządzenia w obrocie gospodarczym!
No i znalazła mnie:(
Firma "X" wszystkie stosowne podatki popłaciła i VAT, i dochodowy!!!

Kupiłem, fakturę otrzymałem!! I szybko znalazłem nastepnego, który miał je
kupić ode mnie.
I wlazł US do mnie i sobie pokontrolował!!
Stwierdził, że zrobiliśmy "TRANSAKCJE DLA POZORU" -to teraz takie modne słowo
w US! Wszystko kwestionują - bo dla pozoru!!!!
I stwierdził francowaty urząd, że VAT który odliczyłem to zrobiłem bezprawnie.
I tak Firma "X" zapłaciła 100 000 VATu Kołodce, ja mam do zapłacenia Ten VAT
do Firmy "X" i jeszcze raz do Urzędu skarbowego z sankcją i odsetkami!!

Urząd otrzymał podatek od "X" i chce jeszcze raz ode mnie wyłudzić!!!
Jakby nie wiedział co to podatek od wartości dodanej!!!

Oczywiście mój klient jak tylko się dowiedział o kontroli natychmiast się
wycofał bo nie chce mieć kłopotów z Głupolami z US!
Obserwuj wątek
    • trudny2002 Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 10:13
      No dobrze skks'ie drogi, problemy z jakimiś matołami pojmuję, ale gdzie jest ta
      mafia?
      Przecież paru nieudacznych i nadmiernie podejrzliwych inspektorków oraz takich
      co to życzą sobie dla "skarbu państwa" nienależnych kwot, to jeszcze nie to.
      Chyba, że sugerowano Ci abyś zachował się "po ludzku" a sprawy nie będzie....
      trudny
      Nie opowiadaj, że nie potarfisz takich artystów popędzić nawet przesyłając do
      nich napisane uzasadnienie swojej postawy , no co Ty? Czy to jaki inspektor z
      minionej epoki był u Ciebie?

Nie smuć się, gnaj chołotę!
      • skks Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 10:35
        trudny2002 napisał:

> No dobrze skks'ie drogi, problemy z jakimiś matołami pojmuję, ale gdzie jest
        > ta mafia?

Firma jaką jest US działając na "zlecenie" budżetu łupi kogo się tylko da!!
        Bez względu na to czy ma rację czy nie!
        A US Śródmieście jest szczególnie spolegliwy.
        Tylko problem w tym, że przeprowadzając kontrolę, naliczając kwoty to własciwie
        likwiduje firmę!!!!!!
        I co z tego, że za pięć lat ja w sądzie wygram i sąd stwierdzi, że miałem rację
        i nie jestem OSZUSTEM!!!
        Firmy juz nie ma!!! Ludzie na bruku!!!! a urzędnik jak miał pracę i szkodzi tak
        ma pracę i dalej szkodzi!!!
        Przez ostatnie 7 lat Urzędy rozjechały mi BEZPRAWNIE dwie firmy!
        Bezprawność stwierdził NSA to nie moja opinie tylko wyrok sądu:((
        Tylko nie piszcie, że mogę wystąpic do sądu o odszkodowanie!
        • 013y Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 10:57
          A co Ci szkodzi-wystąp ! Jak firm juz nie ma to Ci wiele nie zaszkodzą a możesz
          coś wygrać. Zaprawę w sądach chyba masz .
          • skks Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 11:09
            Oczywiście, że wystąpię:)
            Tylko, ze trzeci raz walczyć z ta mafią, komornikami, sprzedawć majątek
            by "zaspokoić" apetyt mafii!!
            a po 5-ciu latach głąby nie powiedzą nawet przepraszam:(
            Mam sprzedać nieruchomości, kontrakty?
            Mam zlikwidować firmę?
            • adam.67 Różnie bywa 24.02.03, 12:16
              Moją miniaturową 1-osobową firmę (ale jestem VATowcem), trzepali już 3 razy
              przez 4 lata działalności, i wiem co to znaczy kontrola, choć obroty mam
              malutkie to się gnidy doklejały do różnych rzeczy. I co? I nic!!! Obecny wynik
              jest 3:0 dla mojej firmy, bo NIGDY nie wykazali uchybień, a jeden raz to nawet
              przeprosili (tak!!! taki jest mój kochany Drugi US w Krakowie, chwała mu za to
              hehehehehehehe i to nawet zażalenia nie wnosiłem).
              Trzeba się zarejestrować w jakims innym urzędzie, bo Śródmieście słynie ze złej
              sławy i upierdliwości.

Leszku nie poddawaj się, bądź dzielny tak jak byłeś do tej pory.
              Powodzenia w walce z narządem (albo nierządem) skarbowym !!!
      • black.night Re: trudnemu 11.03.03, 04:20
        trudny2002 napisał:

ta
        >
        > mafia?
        > Przecież paru nieudacznych i nadmiernie podejrzliwych inspektorków oraz
        takich
        > co to życzą sobie dla "skarbu państwa" nienależnych kwot, to jeszcze nie to.
        > Chyba, że sugerowano Ci abyś zachował się "po ludzku" a sprawy nie będzie....
        > trudny
        > Nie opowiadaj, że nie potarfisz takich artystów popędzić nawet przesyłając
        do
        > nich napisane uzasadnienie swojej postawy , no co Ty? Czy to jaki inspektor
        z
        > minionej epoki był u Ciebie?
        >
        > Nie smuć się, gnaj chołotę!

Rację może i masz ale weż i zachowaj spokój w sytuacji gdy decyzja jest
        wymagalna i płacisz za frajer. Niektórym urzędaskom cofnięcie ryczałtu
        samochodowego na 500 zł wywołuje depresje i ostre wystąpienia. A tu skks
        zapłaci ze 200.000,- zł i doradza sie mu spokój. Za komuny nazywało to się
        domiar.

• Gość: karolina Re: mafia urzędu skarbowego to fakt! IP: 195.117.97.* 11.03.03, 08:02
        trudny2002 napisał:

ta
        >
        > mafia?

Przekonalam sie na wlasnej skórze,że US jest mafią.To zlodzieje,którzy robią co
        chcą,naliczają opłaty wg własnego uznania i nikt nie jest w stanie się im
        przeciwstawic,bo jak chcą to zawsze coś znajdą z czego potem trudno sie
        wyplątać.

> Nie opowiadaj, że nie potarfisz takich artystów popędzić nawet przesyłając do
        > nich napisane uzasadnienie swojej postawy , no co Ty? Czy to jaki inspektor z
        > minionej epoki był u Ciebie?

Niestety,ale nic nie da się zrobić na tych inspektorów,wiem to z własnego
        doświadczenia...

• trudny2002 Re: mafia urzędu skarbowego to fakt! 11.03.03, 08:12
          Czy macie jakiś inny Urząd?
          Przecież ja również muszę z US mieć kontakt i jakoś dziwnie nie mogę odnależć
          tego elementu mafijnego.
          Owszem, zgoda co do nieprawidłowego naliczania przez urzad rozmaitych opłat,
          jednak to można skutecznie korygować, stosując praktyki nękające.
          To chwilę kosztuje, jednak Urząd nie moze nie odpowiadac w ustawowym terminie,
          a Ty wciąz pytaj i pytaj i poddawaj w wątpliwość. Nie występuje takie miejsce,
          aby miejsca z wątpliwościami rozstrzygano na korzyść Urzędu.
          Skks z pewnością ma w tym urzędzie "przykorumpowaną" jakąś dziewoję, a każdy
          inny mieć może...
          trudny
          A dlaczego od rana tak smętnie i z Urzędowym dęciem???
          Miłego dnia, a dni lewotowych urzędów i tak są schyłkowe...;-)))
          trudny
    • Gość: zuzelman Re: mafia urzędu skarbowego IP: *.kolornet.pl 24.02.03, 16:45
      Urzednicy skarbowi dostaja premie w zaleznosci od tego ile uszczuplenia
      wykryja. Nie dziwi wiec ze staraja sie za wszelke cena znalezc chocby glupote u
      podatnika. Izba Skarbowa w Krakowie jest w czolowce pod wzgledem przegranych
      spraw w NSA. Niestety dopoki nie zmieni sie prawo ze jesli odwolujesz sie od
      decyzji to i tak nie wstrzymuje to jej wykonania to dopoty US bedzie mogl
      zrobic z firmami co tylko mu sie zywnie podoba.
      • skks Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 18:09
        Gość portalu: zuzelman napisał(a):

>Urzednicy skarbowi dostaja premie w zaleznosci od tego ile uszczuplenia
        >wykryja. Nie dziwi wiec ze staraja sie za wszelke cena znalezc chocby
        >glupote u podatnika. Izba Skarbowa w Krakowie jest w czolowce pod wzgledem
        >przegranych spraw w NSA. Niestety dopoki nie zmieni sie prawo ze jesli
        >odwolujesz sie od decyzji to i tak nie wstrzymuje to jej wykonania to dopoty
        >US bedzie mogl zrobic z firmami co tylko mu sie zywnie podoba.

I w tej właśnie zasadzie nie wstrzymywania wykonania decyzji opiera się całe
        nieszczęście - oczywiście oprócz głupoty urzedników i chęci znalezienia czegoś
        za wszelką cenę:((
        "Zaległość" trzeba zapłacić wysprzedając firmę, zrywając kontrakty, likwidując
        ją. A jak za 5 lat NSA lub Sąd Najwyższy wszystko wyprostuje to nie ma do
        czego wracać - totalny bankrut:((.
        Oczywiscie urzadas premie wziął i nie musi jej zwrócić!!!!!!!
        Zastanawiam się jak długo taką "politykę" gospodarczą będziemy w stanie znosić?

I nie wiem dlaczego w takim debiliźmie przoduje właśnie US KRAKÓW ŚRÓDMIEŚCIE!
        I Krakowski UKS!!!
        • forward Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 19:07
          Szkoda nerwów, po co te emocje, napisz odwołanie jesteś przecież fachowcem
          potrafisz to zrobić. A wpisem na forze możesz sobie biedy napytać, bo już ktoś
          się okaże obrażony i przekona informatyków Gazety do ujawnienia twoich danych.
          Były już takie przypadki.Lepiej przełożyć te emocje na coś konstruktywnego, na
          długą walkę o swoje.

Forward
          • skks Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 19:49
            :)))
            Jestem świadomy iż informacje mogą byc przekazane do US.
            Już ilość tych informacji dla "wtajemniczonego" dokładnie określa firmę:)
            Ale bać przestałem się już dawno:)
            Odwołanie napiszę, prośbę o wstrzymanie wykonania debilnej decyzji też.
            Później napiszę do NSA o wstrzymanie wykonania.
            A później będę musiał zapłacić:((((
            Odwołanie będzie rozpatrywane przez 4-5 lat. Firma /naprawdę nie mała/
            przestanie istnieć, kilka osób straci pracę a ja za 5 lat będę mógł po raz
            trzeci wystąpić z pozwem o odszkodowanie.
            Tylko po cholerę to wszystko?
            • forward Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 20:04
              Dobrze cię rozumiem, na mniejszą skalę "przeszedłem" przez jeden z wydziałów
              urzędu miasta. Walcz o swoje, mimo wszystko, po jaką cholerę masz pozwolić
              sobie przylepić łatkę kombinatora spod ciemnej gwiazdy? Dobre imię też się
              liczy.

Forward
              • skks Re: mafia urzędu skarbowego 24.02.03, 20:24
                forward napisał:

> Dobrze cię rozumiem, na mniejszą skalę "przeszedłem" przez jeden z wydziałów
                > urzędu miasta. Walcz o swoje, mimo wszystko, po jaką cholerę masz pozwolić
                > sobie przylepić łatkę kombinatora spod ciemnej gwiazdy? Dobre imię też się
                > liczy.
                > Forward

Ja nigdy się nie poddaję:)
                Jak poprzednio pisałem to już trzeci raz w ciągu paru lat urzędasy mnie
                rozjezdżają!
                Poprzednio zniszczyli mi dwie firmy - bezpodstawnie - NSA i Izba Skarbowa
                pouchylały wszystkie kretyńskie decyzje!!!!!!! Ale firm już nie ma:(

Poprostu kiedys komuś zamiast zapłacić pokazałem "fakę" i do dziś ta k... mi
                to pamięta!
                • skks Re: mafia urzędu skarbowego 25.02.03, 00:14
                  inny kwiatek:
                  www2.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1342041.html?v=0&f=521
          • black.night Informatycy GW ? hmmm 12.03.03, 03:18
            forward napisał:

> Szkoda nerwów, po co te emocje, napisz odwołanie jesteś przecież fachowcem
            > potrafisz to zrobić. A wpisem na forze możesz sobie biedy napytać, bo już
            ktoś
            > się okaże obrażony i przekona informatyków Gazety do ujawnienia twoich
            danych.
            > Były już takie przypadki.Lepiej przełożyć te emocje na coś konstruktywnego,
            na
            > długą walkę o swoje.
            >
            >
            >
            >
            >
            > Forward
    • rozmaryn UWAGA! ZAKŁADAMY ORGANIZACJĘ! 25.02.03, 01:34
      Jestem jednym z tych drobnych przedsiębiorców, którym urząd skarbowy wykończył
      firmę. Kiedy urząd już wszystko ze mną przegrał i nie miał się jak mścić, to
      wyliczył mi podatek dochodowy od strat. Nie żartuję:
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=26&w=391677&a=3174624
      Ale urząd źle trafił - jestem prawnikiem, specem od podatków. Umiem obronić
      podatnika. I zamierzam pomóc każdemu, kto będzie tego potrzebował. Ale sam
      niewiele wskóram - muszę mieć poparcie innych podatników.

Postanowiłem powołać organizację, która będzie broniła przedsiębiorców przed
      urzędniczą mafią. Kto chce zapisać się, pomóc lub uzyskać pomoc, niech się
      zgłosi na mój adres podany w nagłówku.

Pozdrawiam,
      Michał Rozmarynowicz
      0-601 400884
      • skks Re: UWAGA! ZAKŁADAMY ORGANIZACJĘ! 25.02.03, 22:39
        :(((
        Tylko czy ktoś będzie chciał, nie bedzie się bał.
        Jednak urzędasy są wyjątkowo mściwe!!!

Dzis Gazeta Wybiórcza rozpisuje sie o Klusce a jeszcze pare tygodni temu to
        jeździła po nim jak po łysej szkapie!!!

A tak czy ktoś wie co z następnymi "złodziejami" - czyli z Zarządem Stoczni
        Szczecińskiej?
        • darth4 Re: UWAGA! ZAKŁADAMY ORGANIZACJĘ! 10.03.03, 23:30
          skks napisał:
          > Tylko czy ktoś będzie chciał, nie bedzie się bał.
          > Jednak urzędasy są wyjątkowo mściwe!!!

Pieprzyć urzędasy. Już Cię 2 razy walneli po obu policzkach. Duzo ich jeszcze
          masz ? Pisz majla do Rozmaryna i trzeba działać.
      • darth4 Re: UWAGA! ZAKŁADAMY ORGANIZACJĘ! 10.03.03, 23:26
        rozmaryn napisał:
        > Postanowiłem powołać organizację, która będzie broniła przedsiębiorców przed
        > urzędniczą mafią. Kto chce zapisać się, pomóc lub uzyskać pomoc, niech się
        > zgłosi na mój adres podany w nagłówku.

Pozdrawiam i wysłałem majla. Gdyby nie doszedł prosze o info tutaj.
        A w tym cytowanym wątku się wpisałem z pomysłem :)
    • Gość: skks Re: Trudny!!!!! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 10:24
      Trudny!!!
      że Tyś trudny tom wiedział ale, żeś naiwny tom nie wiedział!
      Mnie nie chodzi o tę część urzędu która rozlicza PIT-y z "pensji", z tymi to Ty
      sobie dyskutuj, przekomarzaj ile chcesz. Taki podatnik nie interesuje urzędu -
      o najwyżej zabieże Ci odliczenie ulgi mieszkaniowej i ch.. z tym.
      Ani podatnika to naprawdę nie boli ja w tej części to mam ich w dupie!

Trudny załóż sobie firmę, zrób duże obroty i poczekaj.
      Jak zakwestionują Ci "wszystko" i "bez sensu" i jeszcze każą za ten bezsens
      zapłacić to od razu zmienisz zdanie:((
      I nie pisz , że mogę sie odwołać! - bo mogę ale to nie zwalnia od zapłacenia
      przypisu.
      Zapłać, odwołaj się, sprzedaj wszystko co masz, zlikwiduj firnę i za pięć lat
      gdy SĄD przyzna Ci rację wtedy bądź mądry i Trudny:(
      :-))) skks
      • Gość: trudny Re: Trudny!!!!! IP: *.localdomain 11.03.03, 10:38
        Gość portalu: skks napisał(a):

> Trudny!!!
        > że Tyś trudny tom wiedział ale, żeś naiwny tom nie wiedział!
        > Mnie nie chodzi o tę część urzędu która rozlicza PIT-y z "pensji", z tymi to
        Ty
        >
        > sobie dyskutuj, przekomarzaj ile chcesz. Taki podatnik nie interesuje urzędu -

> o najwyżej zabieże Ci odliczenie ulgi mieszkaniowej i ch.. z tym.
        > Ani podatnika to naprawdę nie boli ja w tej części to mam ich w dupie!
        >
        > Trudny załóż sobie firmę, zrób duże obroty i poczekaj.
        > Jak zakwestionują Ci "wszystko" i "bez sensu" i jeszcze każą za ten bezsens
        > zapłacić to od razu zmienisz zdanie:((
        > I nie pisz , że mogę sie odwołać! - bo mogę ale to nie zwalnia od zapłacenia
        > przypisu.
        > Zapłać, odwołaj się, sprzedaj wszystko co masz, zlikwiduj firnę i za pięć lat
        > gdy SĄD przyzna Ci rację wtedy bądź mądry i Trudny:(
        > :-))) skks
        Oj skks'ie, ja to przerabiałem, a i dziś przerabiam kiedy muszę u nich rózne
        rzeczy rozliczać. Niemniej to nie znaczy, że jakiś bubek, a takich tam sporo,
        może bezkarnie zalecać, polecać itp. Nie wiem o jakie konkrety Tobie idzie,
        niemniej, zaden urzędnik żadnego urzędu nie jest Twoim księgowym, nie ma
        uprawnień wychodzących poza reżym przepisów. Inna sprawa to jak i gdzie je
        interpretują, niemniej nie jest tu na rzeczy naiwność moja czy kogokolwiek
        innego. Wszak nie na naiwności żerują urzędnicy, a na spolegliwości podatników.
        Często niestety dla takiej przyczyny, że jakieś drobne niedociagnięcia formalne
        bywają tzw. hakami. Inaczej jeśli haki przestają być tzw. , a czegos tam się
        można doszukać.
        Nie chcę broń Boże powiedzieć, że rzetelny urzędnik...itd. niemniej nie mogę
        też powiedzieć, że rzetelni podatnicy. jeszcze inną sprawą są regulujące to
        wszystko przepisy. Ale ja nawet przez moment nie byłem stanowiącym je, ani
        interpretującym z pozycji ścigającego...
        Choroba ma zawsze przyczyny, terapia winna zaczynać się w miejscu gdzie
        diagnoza. A TA JEŚLI NIE JEST WŁAŚCIWA....
        Generalnie jest jak mówisz, system podatkowy jest chory i ma na celu
        wydzieranie nawet podszeki od kieszeni,no to jeśli realizują go tępaki,
        rezultaty masz jak widzisz.
        Ja mogę być naiwny i dziecinny jak chłopczyk, ale umówmy się, ze to
        niekoniecznie musi być tym z czego drwisz sobie we wtorek rano...
        A co z tym napojem energetyzującym?
        napiję sie z równą naiwnoscią i zaangażowaniem.
        trudny;-)))
        • skks Re: Trudny!!!!! 11.03.03, 11:26
          Witaj!!
          Ja i dokuczanie Tobie?
          Nigdy!!
          Ale streszcze Ci pokrótce mój przypadek:
          A było tak, Trudny - podpisał umowę z Gazetą w Krakowie, że będzie dostawał za
          kazdy post 1zł/nowy:)/ i dobrze mu to wychodziło przez 2 lata. GwK za kazdą
          fakture w terminie płaciła, Trudny się bogacił, kupił troszki, podatki płacił
          rzetelnie!
          Aż tu naraz Skarbowcy wpadają i kontroluja Trudnego miesiąc, dwa, trzy,
          12 miesięcy no i jest efekt: Stwierdzili: Trudny Ty jesteś oszust podatkowy
          gdyż za kazdy post winieneś brać 10zł!!!! No i naliczyli przychody mnożąc
          wszystko przeż 10 i podatkując to 40%, naliczająć VAT odpowiednio wysoki i
          sankcję i odsetki!!! No zrobiła się kwota cirka jebałt wielomiliardowa:(
          Napisałem delikatnie, że są popierdoleni oni nic.
          Napisałem odwołanie i prośbę o wstrzymanie egzekucji.
          One odwołanie przyjęły - bo musiały ale wstrzymać nie wstrzymały!!
          Firmę musiałem zlikwidować - komornicy zajeździli!
          Szybciutko po czterech latach Izba i NSA przyznało mi rację ale co z tego?
          • Gość: trudny Na czarno IP: *.localdomain 11.03.03, 12:00
            Będe pisał posty na czarno. I dosłownie i licencia poetica...;-)))
            A niech przychodzą i liczą. nawet jestem za tym by przyjeżdżali i to licznie.
            Kiedy liczna grupa to i liczenie łatwiej idzie, a na koniec można pośpiewać.
            A o dawaniu, braniu i nazewnictwie tego powiedziałbym tak. Łatwo i całkiem
            stosunkowo, można sobie skorumpować i nawet jeszcze wielokrotnie korumpować po
            korupcji, aż do ostatecznej erupcji, jakiegoś kwiatuszka - przedstawicielkę
            bardzo sędziwego zawodu. Można całkiem bezkarnie i nie dbając o strefą szarą ,
            czarną czy jak sobie nie nazwiesz... i można sobie te akty erygować, zgłębiać i
            stowarzyszać się , i korumpować się aż po kres.
            Erekcji, erupcji i co sobie zażyczysz, zaryczysz, zakrzyczysz, a wkrótce już i
            zakrzaczysz.
            Eeee, wiosna, Panie dobrodzieju i to wiosna ze wszelakimi swymi dobrami. Z
            ciepełkiem, ze słonkiem , ze swawolnym bezmyślnym myśleniem , z planami
            wakacyjnymi, z krokusami i krakusami i nawet z krakersami na przegryzanie...
            A Wisła płynie , a świstak siedzi...i o co właściwie chodzi?
            Że Premier to już napić się nie moze???
            Może, oczywiście może. Strzemiennego.
            trudny
          • darth4 Re: Trudny!!!!! 11.03.03, 19:46
            Sprawa jest prosta. Większość drobnych pprzedsiębiorców ma szczęście nie płacić
            lub płacić mało. FAKT, bo wiele małych przedsiębiorstw jakoś przędzie.
            Ale ... nie wszyscy mają takie szczęście i bardzo wielu ( a może i wszyscy )
            zastanawiamy sie kiedy nam szczęście nie dopisze.
            Czyli że najbadziej potrzebni Polsce siedzą na BOMBIE i BOJĄ SIĘ ( ja
            przynajmniej sie boję ) że ktoś złośliwy podłoży ogień.
            Jak w takich warunkach zwiększać zapał do pracy ???
            Ja jestem zdania że NIE JESTEM OSZUSTEM PODATKOWYM. Ale ... kto dziś jest
            pewien że jutro nie będzie ? Przecież polski rząd MOŻE zmienić prawo wstecz
            poprzez ... zmianę interpretacji określonego przepisu.
            Co wczoraj wydawało się zgodne z prawem DZIŚ może już wyglądać inaczej.
            Ba co wczoraj urzędnik podatkowy pisemnie uznał za zgodne z prawem jutro może
            uznać za NIEZGODNE.
            Nawet dwa NSA mogą tą samą decyzję różnie interpretować.
            To jeden ale NAJWIĘKSZY problem. O wysokości podatków czy sposobie
            opodatkowania można dyskutować , ale TRZEBA MIEĆ PUNKT ODNIESIENIA !
            A dziś czasem nie wiadomo czy coś wygląda tak czy inaczej.
            I dlatego KONIECZNIE MUSIMY TO ZMIENIĆ. Państwo nie ma prawa trzymać nas na
            bombie. Ma obowiązek ją rozbroić. A ponieważ nie chce ( bo ma w tym interes )
            MY MUSIMY JE DO TEGO ZMUSIĆ. I dlatego nie jest istotne że tylko niektórzy
            mają "wypadki". Jutro to możesz być TY !!!
            • skks Cos sie zaczyna dziać:) 12.03.03, 09:50
              Chyba wreszcie urzędasy dopiekły tak, że co niektórzy zabierają sie za nich.
              Wreszcie coś sie dzieje, ktos mówi o głupocie prokuratorów, skarbowców i innych
              pomniejszych palantów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka