Dodaj do ulubionych

Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał...

IP: *.server.ntli.net 29.08.06, 00:39
Ja w tym nie widze nic dziwnego, jako gospodarz miasta zaprasza na
przedstawienie. Kazde zaproszenie trzeba podisac, albo wypada. W calej europie
tak jest i nikt sie tam niczego nie doszukuje. Nie badzmy zawsze tacy
podejrzliwi. Szukajmy pozytwow, calkiem ladny plakat i impreza niezla.
Obserwuj wątek
    • crac.87 Kampania GW! 29.08.06, 00:45
      Bo Gazeta nie trawi Majchra
      Bo ma inne preferencje polityczne, a czerwonych tępić trzeba!

Zachowajcie strzępy obiektywizmu... proszę jako Wasz czytelnik.
      • Gość: ja Re: Kampania GW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 00:49
        A ty trawisz?
        Bo ja jakos nie i trudno mi sie dziwić.
        Po tym jak wygladają jego rządy i jak pracuja jego współpracownicy.
        • Gość: Christof Re: Kampania GW! IP: *.autocom.pl 29.08.06, 14:10
          Ja też nie trawię Majchrowskiego. Zaznaczam, że nie jestem za PiSiorami czy
          innymi tego typu wynalazkami. Po prostu widzę, jaki bajzel jest w mieście.
          Rynek, Mogilskie - to tylko wierzchołek góry lodowej. Sheraton koło Wawelu -
          następny grzech Majchrowskiego. Chcieli wybudować hotel ? OK. Tylko czy nie
          dało się zaprojektować czegoś ładnego zamiast tego betonowego klocka ?? Na
          dodatek, aby zrobic miejsce pod budowę tego czegoś wyburzyli zabytkowy budynek
          browaru z XVII wieku. Kolejny betonowy kloc powstaje koło Dworca Głównego. I
          nijak nie pasuje do otoczenia. Ktoś dał na to zezwolenie. Kolejna sprawa - gdy
          otwierano nową trybunę na stadionie Wisły była uroczystość. Spora grupka
          kibiców musiała oglądać to zza ogrodzenia i nikt się tym nie zainteresował.
          Wiecie co powiedział Majchrowski w wywiadzie dla jakiejś gazety ?? Że nie
          wpuszczono na uroczystość nikogo "obcego". No co on sobie wyobraża. Chociażby
          za to na niego nie zagłosuję.
    • Gość: ja Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 00:47
      jasne. Tylko dziwne, że wybory tuż, tuż.
      A predzio niewiele zrobił.
      Jakoś trzeba się ratować, bo KSW jeszcze potrzebuje poparcia.
      • Gość: bywalec nie zaśpiewa..będzie. drzemał w pierwszym rzędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:27
        • Gość: prokurator meloman zaśpiewa..ale cienkim głosem.. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.06, 19:35
    • Gość: pankracek to piosenka o jacku, placku i pankracku IP: *.237.spine.pl 29.08.06, 03:14
      jacek zrobil szkole i teraz mowi ja was wszystkich pier...
    • Gość: IZA Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.um.krakow.pl 29.08.06, 08:13
      Jak mozna pisac takie bzdury o człowieku , który zrobił tyle dobrego dla
      Krakowa!!!
      TO NIE PREZYDENT ALE pAN PROWADZI BRUDNĄ KAMPANIĘ PRZECIW PREZYDENTOWI!!!
      ZA NASZE PIENIĄDZE!!!
      POWINIEN SIĘ PAN WSTYDZIĆ!!!
      DLA PANA PREZYDENTA WIELKIE BRAWA!!!
      • Gość: m_q Kolejna urzedniczka pracuje na premię - ROTFL ! IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.06, 08:59
        Gość portalu: IZA napisał(a):
        =========================
        IP: *.um.krakow.pl (sic!)
        =========================
        > Jak mozna pisac takie bzdury o człowieku , który zrobił tyle dobrego dla
        > Krakowa!!!
        > TO NIE PREZYDENT ALE pAN PROWADZI BRUDNĄ KAMPANIĘ PRZECIW PREZYDENTOWI!!!
        > ZA NASZE PIENIĄDZE!!!
        > POWINIEN SIĘ PAN WSTYDZIĆ!!!

"Łubu dubu, łubu dubu!

To śpiewałam ja IZA - urzędniczka drugiej kategorii.

W zeszłym tygodniu nie śpiewalam, bo byłam chora - mam L-4."

;-))))))
        > DLA PANA PREZYDENTA WIELKIE BRAWA!!!
        • Gość: giovan Re: Kolejna urzedniczka pracuje na premię - ROTFL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:15
          ja tam do machrowskiego za dużo nie mam, ktoś tam wspomniał o wiśle a ja się
          pytam co zrobili jego poprzednicy w sprawach budowy stadionów w naszym
          mieści??,
          a że mamy takich urzędników to jest wina obecnego prezydenta? buhaha, dobry
          pretekst, żeby nie głosować na majchra jak przyjdzie nowy prezydent to nie
          bedzie takich kłopotów - stara śpiewka!!!
      • Gość: qb Re: Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Mich IP: 83.175.180.* 29.08.06, 17:57
        wymień sukcesy ja wymienię porażki i skandale zobaczymy co wyjdzie
      • Gość: meckie Re: Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Mich IP: 195.150.18.* 31.08.06, 07:56
        puknij się w łeb Iza, no chyba że jesteś krewną Tajstera
    • Gość: Bolko Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 09:18
      Z tego artykułu nie wynika nic, oprócz zapiekłości kiepskiej dziennikarzyny.
      Jak ktoś nie umie pisać, albo nie wie co pisać to lepiej niech nie pisze.

• 1group Re: Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Mich 29.08.06, 15:20
      Przecież to pismactwo z GwK nie trawi Majchrowskiego od początku.Mają chyba
      jakiś grafik i kolejne "tuzy" dziennikarskie tej gazetki plują na prezydenta.
      A co ciekawsze to większość z nich,to krakowianie z odzysku.
    • Gość: dęciak Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.agh.edu.pl 29.08.06, 17:49
      do autora:
      Masz Pan coś do orkiest dętych?

"Wiadomo na pewno, że w muzyczne sacrum wciska się polityczne profanum. I
      zgrzyta, i słychać, jak w muzykę symfoniczną wkradają się dęte nuty muzyki
      wyborczej."
    • Gość: gość Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.net.autocom.pl 29.08.06, 17:57
      szkoda słów, draństwo w Krakowie bezprawia. "POd patronatem prezydenta"- to cel
      kampanii , ma przypominać społeczeństwu, utrwalić nazwisko - nieważne czy dobrze
      kojarzone czy wręcz przeciwnie - ma utrwalić - bo potem ciemnota jak pójdzie do
      głosowania to i tak nie wie na kogo głosować - a nazwisko znajome sobie
      przypomni i krzyżyk przy nim postawi. Darmowa kampania. Pod patronatem
      prezydenta nie głosujmy na tego prezydenta
    • Gość: m.m.m Kalafonią smaruje się smyczki, a nie struny IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.06, 20:44
      Oj Michale, Michale... ;-P

Pozdrawiam
      miasto-masa-maszyna.blog.pl
    • o13y chcę zauważyć 29.08.06, 21:21
      że felieton jest o tych tabliczkach co to je miłościwie nam panujący przywiesza
      w każdym sensownie wyremontowanym miejscu. Oraz przy drzewkach różnych :-)))
      No, owszem są prezydenci nawet mający pomniki. Ale tymi honorowali ich
      wdzięczni obywatele za zasługi dla miasta. Dla własnej chwały w czasie kadencji
      tabliczki przywieszać? No, w dobrym guście to-to nie jest. Albo pijar
      prezydencki niezbyt mądry...
      Noi te napisy na plakatach. Wszak prezydent pełni władzę wykonawczą. Te napisy
      na własną chwałę to za nasze pieniądze. Bliższe prawdy byłoby "podatnicy z
      Krakowa zapraszają na..."
      • Gość: jorge Re: chcę zauważyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:32
        Miłościwie nam panujący otwierał ostatnio kawałek wyremontowanej jezdni na
        Alejach, jakby to był co najmniej 10-kilometrowy odcinek nowej autostrady; jak
        przyjada załatac dziury koło mojego domu, to może tez się pojawi...??
        • Gość: Christof Re: chcę zauważyć IP: *.autocom.pl 29.08.06, 22:45
          Na mojej ulicy kładą nowy chodnik. Może tutaj miłościwie nam panujący też się
          pojawi ? :))
    • Gość: artur Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.server.ntli.net 30.08.06, 01:54
      Ja popieram Majchrowskego, a niektorzy ludzie narzekanie maja we krwi!!!Mniej
      tej polskiej zawislosci pomyslcie czasami nad swoim zyciem, czy wszystko musi
      krecic sie wokol zazdroszczenia, oskarzania, zawislosci i krytyki, zacznijcie
      dostzregac pozytywne zmiany. Nie wszystko zalezy od majrcha, krakow jest tylko
      miastem ktore nalezy do kraju rzadzacego przez swirow, cieszmy sie ze mamy
      troche wolnosci w naszym krakow. Szanujmy to zeby nie bylo gorzej!
      • Gość: ja Re: Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Mich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:24
        O jakiej wolnosci mówisz? Bo ja w działaniach prezydenta nie widzę nawet
        szacunku do mieszkańców tego miasta? Bo i go nie ma.
        Mam nieszczęście być mieszkańcem peryferyjnego osiedla Krakowa, któremu pan
        prezydent osobiście zafundował spore utrudnienia. I to na lata. Poziom
        arogancji pana prezydenta był przy tym ogromny. Potraktował nas jak kogoś, kto
        nie zasługuje nawet na rozmowe i spokojne wysłuchanie jego racji. Nawet na to
        nie miał czasu dla mieszkańców miasta, którym wielkopańsko rządzi.
        Nie wspomnę już o tak drobnym fakcie, jak nierealizowanie własnych obietnic,
        złożonych wcześniej. Myslał chyba, ze nie skonsultujemy miedzy soba?
        Ostatnio na jednym ze spotkań mieszkańców naszego osiedla ktos rzucił hasło, że
        moze by tak oderwać się od Krakowa, bo nic z tego nie mamy, a władza traktuje
        nas nie jak ludzi, którzy sa mieskańcami tego miasta, dbaja o swoje osiedle (na
        którym miasto nic nie robi) i płaca tutaj podatki.
        I to chyba jest pomysł, jezeli ten człowiek bedzie jeszcze tutaj rzadził.
        Od lat prosimy o bezpośredni autobus do miasta (na osiedlu nie ma gimnazjum
        ani liceum). Bezskutecznie. Bo i po co.
        Pod jego szkołę jest i to pewnie nie jeden, chociaż jest w centrum.
        Czy my jesteśmy mieszkańcami gorszej kategorii?
        Chyba tak.
        Jeżeli mieszkańcy całego osiedla sa traktowani jak mieszkańcy gorszej
        kategorii, to gdzie tu wolność.
        Pozdrawiam
    • Gość: Piotrek K. CO ROKU IP: 193.174.132.* 30.08.06, 03:37
      Nie tylko w roku wyborczym Prezydent zaprasza na imprezy odbywajace sie w
      miescie i jest to jak najbardziej normalne. Praktyka taka ma rowniez miejsce w
      miastach zachodnich, gdzie mer, burmistrz czy prezydent, konkretnie wymieniony
      z nazwiska informuje, zaprasza, zacheca - do udzialu w obchodach rocznic lub w
      wydarzeniach kulturalnych organizowanych przez miasto. I to calkiem normalne,
      prezydent jest ta osoba, z kotra mieszkancy miasta sie identyfikuja (nawet gdy
      nie podzielaja do konca jego opinii czy przekonan), bezposredni wybor
      prezydenta miasta sprawia, ze miastem rzadzi, ten kto zyskal w pelni
      demokratyczna poparcie. Ci, ktorzy na profesora Majchrowskiego nie glosowali
      powinni uszanowac wybor wiekszosci. Trudno mi zrozumiec takie zaslepienie
      autora artykulu, ktory tych racji nie rozumie, a widzac na slupie nazwisko
      Majchrowski, doznaje scisku zoladka...
    • Gość: jm Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 07:57
      A moze prezydent Majchrowski promowalby siebie na ul.Pawiej 22/ma byc zaslonieta
      rudera-noclegownia/na czas otwarcia Galerii,poniewaz z tym problemem nie
      poradzili sobie Jego pracownicy z ZBKu.
      • Gość: krakus Re: Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Mich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 08:13
        "Bezdomni pod oknami Galerii Krakowskiej"polecam artykul do
        przeczytania,promocja wizerunku prezydenta przez nieudolnych pracownikow ZBK.
    • Gość: Monia Re: Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Mich IP: *.ceti.pl 30.08.06, 09:06
      Oczywiście, że nie ma w tym nic nadzwyczajnego! Prawdopodobnie poczas całej
      kadencji prezydent nie jednej imprezie "patronował", ale p. Olszewski dostrzega
      w tym nietakt dopiero teraz, przed kolejnymi wyborami. W następnym felietonie
      utalentowany obserwator Michał Olszewski na pewno spłodzi jakąś piękną apologię
      Boronia.
    • Gość: Gość II Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:58
      Patronat Prezydenta nad innymi przedsięwzięciami kończy się pokazem bezprawia i
      nieudolności; rondo Polsadu,płyta Rynku, szynobysy do Balic,Rondo
      Mogilskie.Zwykle wpisuje w te realizacje swój wyborczy bilbord.Tak jest i tym
      razem.
    • Gość: czytelnik Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.chello.pl 30.08.06, 14:15
      To kto zaprasza? Panu redaktorowi chęć dokopania Prezydentowi przesłoniła
      całkiem jasność umysłu. Czego się nie robi dla.... no właśnie - kogo? czego?
      (pieniędy?). Panie redaktorze jaka jest obiektywna prawda? Kto zaprasza? Proszę
      napisać wyraźnie o wyniku swojego dochodzenia.
    • Gość: Tomek M Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Michał.. IP: *.telnet.krakow.pl 31.08.06, 09:07
      Michale w zupelnosci sie z Toba , zgadzam, to skandal aby promowac wlasna osobe
      za pieniadze podatnikow, nigdzie w polsce nie dochodzi do podobniej sytuacji,
      dlaczego ja czy ty nie podpiszemy plakatów zaproszeniem mieszkancow na jakas
      impreze, generalnie jako mieszkańcy krakowa powinniśmy miec dozgonna
      wdziecznośc prezydentowi Majchrowskiemu, bo niedlugo podpisze na banerach ze
      wybudowal Wawel, albo usypal osobiscie Kopiec Kościuszki.
      • Gość: Magiczny Kraków Re: Czy prezydent zaśpiewa tenorem? Felieton Mich IP: *.gemini.net.pl 31.08.06, 19:13
        Zaproszenie wymaga podpisu

W nawiązaniu do tekstu autorstwa Pana Michała Olszewskiego, zatytułowanego „
        Prezydent zaśpiewa tenorem?„który został opublikowany w „Gazecie Wyborczej” 29
        sierpnia 2006 roku, zamieszczamy wyjaśnienie:

W swoim felietonie Pan Olszewski kilka razy użył słowa „bezwstydnie”, więc
        zwracam mu uwagę na bezwstydne przeoczenia. Cóż dziwnego jest w tym, że
        pomysłodawca festiwalu Sacrum Profanum podpisuje się na zaproszeniu na to
        muzyczne wydarzenie. Dlaczego Pan Olszewski plakat z podpisem zauważył dopiero
        teraz, skoro imię i nazwisko Prezydenta pojawia się na plakatach, co roku? A
        zarzut o organizowaniu przez Prezydenta w ten sposób kampanii wizerunkowej, nie
        jest już nawet bezwstydny, a absurdalny. Powiem nawet, że podpisanie się na
        zaproszeniu jest najzwyczajniej konieczne, nie wspominając już o zwykłej
        grzeczności. Pewnie autor felietonu wolałby, żeby przed kampanią samorządową,
        Prezydent schował się gdzieś głęboko z obawy, że jakikolwiek jego ruch
        potraktowany zostałby jako kształtowanie wizerunku. Boje się kolejnego
        felietonu zatytułowanego np. „Prezydencki spacer”, w którym przeczytam,
        że „wizerunek” sam we własnej osobie bezwstydnie przechadza się ulicą i jeszcze
        kłania się grzecznie mieszkańcom Krakowa. Redaktor Olszewski używa w tekście
        wielu muzycznych porównań, dźwięki te jednak brzmią fałszywie. Trudno mi,
        bowiem uwierzyć, że niedostrzeżone w ubiegłych latach plakaty, a tak
        skrupulatnie „wypunktowane” kilkadziesiąt dni przed wyborami samorządowymi, nie
        są dziennikarskim drugim głosem wyborczej opery mydlanej.

P.S Jeszcze tylko słowo o bałaganie i niekompetencji, o której pisze autor w
        kontekście remontu Rynku Głównego. Ten bałagan Pan Olszewski ma chyba w swych
        dziennikarskich notatkach (mógł też zgubić bilet, na którym to notował), bo jak
        kwestia remontu Rynku wygląda w rzeczywistości, wyjaśnialiśmy już, co najmniej
        kilka razy. Ale przecież na nucie Rynku zagrać najłatwiej, bo wszyscy lubimy
        znane melodie.

Marcin Helbin
        Rzecznik Prasowy Prezydenta Miasta Krakowa

• m_q Od kiedy podpisuje się u góry? 01.09.06, 09:34
          Pieknie Panie Marcinie, tylko pozwole sobie zauwazyć, że:
          - na plakacie nazwisko Jego Ekscelencji prezydenta-profesora jest bardziej
          widoczne niż tytuł festiwalu,
          - Jego Ekscelencja nawet na tablicy na Placu Bohaterów Getta największymi
          literami uwiecznił SIEBIE,
          - przestrogą dla Jego Ekscelencji przed uwiecznianiem swego nazwiska na każdym
          parkanie, słupie i tablicy niech będzie łacińska sentencja "Nomina stultorum
          semper parietibus haerent"...
          • peteen Re: Od kiedy podpisuje się u góry? 01.09.06, 09:42
            nie kop leżącego, majchrowski już nie będzie naszym prezydentem...
            • Gość: 1group Re: Od kiedy podpisuje się u góry? IP: *.n4u.krakow.pl 01.09.06, 17:31
              Nie ciesz się za wcześnie,bo będziesz bardziej zawiedziony i sfrustrowany,a
              przecież według waszych,grzechem to pachnie.
              • Gość: zenek Re: Od kiedy podpisuje się u góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:53
                ma peteen rację, majcher nawet nie wystartuje w wyborach, zapłaczesz się swoimi
                czerwonymi łzami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka