Dodaj do ulubionych

152 do Olszanicy

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.02.03, 09:07
Ciekawi mnie czy w związku z przybyciem noiwych Omni do miasta, spełniony
zostanie postulat dzielnicy VII pt. 152 do Olszanicy CPN, na taki myk
potrzebny jest jeszcze jeden autobus, rozmowy są zaawansowane.
A sytuacja jest idiotyczna , jeden autobus musi jechać "górą" czyli
Kasztanowa, a drugi "dołem" Jadwigi, problem w tym że na "górze" wsiada
więcej ludzi, a tamtędy musi jechac 192, krótki, ponieważ dowozi dzieci z
Olszanicy do szkoły na Modrzewiowej, pat!
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 14:15
      Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ciekawi mnie czy w związku z przybyciem noiwych Omni do miasta, spełniony
      > zostanie postulat dzielnicy VII pt. 152 do Olszanicy CPN,

Raczej sądzę, że 5 Ikarów wywędruje na Śląsk...
      • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.02.03, 14:23
        I będzie to karygodna durnota, bo na pewno do końcaa roku mogłyby pojeździć,,
        np na 130 zamiast 2 jelczy, 1 Omni na 152, i jeszcze gdzieś można upchnąć dwa
        przeguby np na 132
        • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 14:48

> I będzie to karygodna durnota, bo na pewno do końcaa roku mogłyby
          pojeździć,,
          > np na 130 zamiast 2 jelczy, 1 Omni na 152, i jeszcze gdzieś można upchnąć
          dwa
          > przeguby np na 132

Mogłyby, i owszem, zresztą jest możliwe, że już sprzedali to, co mieli
          sprzedać w związki z tą dostawą, i teraz ilostan taboru się zwiększy, nie ma
          ktoś danych może?
      • tymon2 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 14:24
        kuba203 napisał:

> Gość portalu: mouset napisał(a):
        >
        > > Ciekawi mnie czy w związku z przybyciem noiwych Omni do miasta, spełniony
        > > zostanie postulat dzielnicy VII pt. 152 do Olszanicy CPN,
        >
        > Raczej sądzę, że 5 Ikarów wywędruje na Śląsk...

Myślę, że wystarczyłoby aby wybrane kursy 192 tam zaglądały bo za wyjątkiem
        bazy CPN nic tam nie ma.
        • Gość: m Re: 152 do Olszanicy IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.02.03, 14:26
        • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 14:41
          tymon2 napisał:

> Myślę, że wystarczyłoby aby wybrane kursy 192 tam zaglądały bo za wyjątkiem
          > bazy CPN nic tam nie ma.

Przecież 192 normalnie tam jeździ, chodziło o to, żeby do Olszanicy jeździło
          coś więcej, ale niby dlaczego Olszanica ma mieć autobus co 10 minut, skoro
          inne podobne wiochy mają co godzinę?
          • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.02.03, 15:03
            Kurna!!!!! jeżeli wy nie rozumiecie to nie ma sie co dziwić ZDIKom, Filkom,
            Żelazkom i innym
            Nie chodzi o Olszanicę, chodzi o to ze od Chełmu w stronę miasta ludzie rano i
            popołudniu do 192 sie nie mieszczą, z powodu ze jest krótki, a musi jechać górą
            • tymon2 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 15:11

> Kurna!!!!! jeżeli wy nie rozumiecie to nie ma sie co dziwić ZDIKom, Filkom,
              > Żelazkom i innym
              > Nie chodzi o Olszanicę, chodzi o to ze od Chełmu w stronę miasta ludzie rano
              i
              > popołudniu do 192 sie nie mieszczą, z powodu ze jest krótki, a musi jechać
              górą

To może w godzinach szczytu wystarczyłoby puścić jakieś warianty 152 do
              Olszanicy.
              Do Kuby ale czy 192 zagląda tam pod Bazę czy tylko zatrzymuje się w polach?
              • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 15:25
                tymon2 napisał:

> > Nie chodzi o Olszanicę, chodzi o to ze od Chełmu w stronę miasta ludzie ra
                > no
                > i
                > > popołudniu do 192 sie nie mieszczą, z powodu ze jest krótki, a musi jechać
                >
                > górą

No ale co ma do tego wydłużenie do Olszanicy? Przecież w Chełmie są 2 linie?
                Naprawdę nie rozumiem...

> To może w godzinach szczytu wystarczyłoby puścić jakieś warianty 152 do
                > Olszanicy.

Może...
                Ale qrde, przecież o 7 to znajdźcie mi linię, która nie jest zatłoczona, czy
                tym ludziom się aby w głowie nie przewróciło? To ja chcę 173 co 3 minuty, bo
                tłok jest...

> Do Kuby ale czy 192 zagląda tam pod Bazę czy tylko zatrzymuje się w polach?

Tylko w polach, ale pętla 152 też by była w polach, pod cmentarzem :))
                • tymon2 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 15:27
                  kuba203 napisał:

> > To może w godzinach szczytu wystarczyłoby puścić jakieś warianty 152 do
                  > > Olszanicy.
                  >
                  > Może...
                  > Ale qrde, przecież o 7 to znajdźcie mi linię, która nie jest zatłoczona, czy
                  > tym ludziom się aby w głowie nie przewróciło? To ja chcę 173 co 3 minuty, bo
                  > tłok jest...
                  >
                  > > Do Kuby ale czy 192 zagląda tam pod Bazę czy tylko zatrzymuje się w polach
                  > ?
                  >
                  > Tylko w polach, ale pętla 152 też by była w polach, pod cmentarzem :))

No to ja źle zrozumiałem bo myslałem, że oni chcą doprowadzenia pod samą bazę.
                  • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 28.02.03, 15:40
                    tymon2 napisał:

> No to ja źle zrozumiałem bo myslałem, że oni chcą doprowadzenia pod samą
                    bazę.

Nie chciałbym się nikomu narazić, ale moim zdaniem chodzi o to, żeby Olszanica
                    woziła się sleepingiem bezpośrednio do centrum co 10 minut i do NH co 20...
                    Sorry, ale np Kliny muszą się gnieść w melonach i przesiadać po drodze, a tu
                    jedzie Omni co 20 minut, źle im jeszcze? A Swoszowice, Kobierzyńska,
                    Bieżanowska?!
                    • Gość: Locutus Re: 152 do Olszanicy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 01.03.03, 07:09
                      No dokładnie! W dupach im się poprzewracało!!! Mam nadzieję, że MPK tym razem
                      postąpi tak jak zwykle w takich sprawach, to znaczy oleje ich żądania ciepłym
                      moczem.
                    • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 01.03.03, 08:23
                      Też uważałem to za wybryk dopóki nie zostałem wysłany do praxcy na Wolę
                      Justowską i jak przyjechał 192 to zamarłem....... ściana ludzi na 8 przystanku
                      od Balic, podczas gdy jak się zeszło 1,5 kilosa do 152 to jechał pusty przegub,
                      a clou sprawy to jest to że Kasztanowa musi jechać 102 i coś z Olszanicy,
                      szkoła jest jedyna dla Woli więc nie ma mowy o wybranych dwóch kursach bo
                      dzieci jest dużo, logika nakazuje 152 do Balic a 192 do Chełmu ale wtedy
                      brakuje 3 przegubowców, także 152 do Olszanicy jest wariantem B
                      • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 01.03.03, 12:29

> Też uważałem to za wybryk dopóki nie zostałem wysłany do praxcy na Wolę
                        > Justowską i jak przyjechał 192 to zamarłem....... ściana ludzi na 8
                        przystanku
                        > od Balic,

Przejedź się kiedyś 179 ok 07:30, jak Ci się uda wejść do środka, to jesteś
                        mistrz :))

> a clou sprawy to jest to że Kasztanowa musi jechać 102 i coś z Olszanicy,
                        > szkoła jest jedyna dla Woli więc nie ma mowy o wybranych dwóch kursach bo
                        > dzieci jest dużo, logika nakazuje 152 do Balic a 192 do Chełmu ale wtedy
                        > brakuje 3 przegubowców, także 152 do Olszanicy jest wariantem B

Tak też już kiedyś było, i też ludzie narzekali. Sam nie wiem, co tu zrobić...
                        • Gość: ADAŚ 152 do Olszanicy IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 12:32
                          kuba203 napisał:

> Tak też już kiedyś było, i też ludzie narzekali. Sam nie wiem, co tu zrobić...

Wybudować torowisko dla "15" i "18", albo wydłużyć "159" - hehehe
                          • Gość: mouset 152 do Olszanicy, 159 do Chełmu IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.06.03, 10:40
                            Właśnie! Wydłużyć 159 , zastanawiam się nad wciągnięciem tego na listę klubu 428
            • adas29 Olszanica, Chełm 28.02.03, 15:31
              Nie wiem czy dobrze doczytałem (wybaczcie mi, ale coś źle się czuję i głowa mi
              napier...), ale zrozumiałem, że "192" jedzie "górą" tj. Junacką. A to
              nieprawda, bo górą kursuje "152", a "192" dołem.
              A przedłużenie "152" do Olszanicy jest właściwie przesądzone. I na odcinku
              Chełm - Olszanica jest tłok w "192" więc nie dziwię się mieszkańcom, że chcą
              poprawy. Ja jestem za Olszanicą.
              Zresztą tam kiedyś "152" kończyło - OLSZANICA BORY (pamiętacie ???)
              • kuba203 Re: Olszanica, Chełm 28.02.03, 15:36
                adas29 napisał:

> Nie wiem czy dobrze doczytałem (wybaczcie mi, ale coś źle się czuję i głowa
                mi
                > napier...), ale zrozumiałem, że "192" jedzie "górą" tj. Junacką. A to
                > nieprawda, bo górą kursuje "152", a "192" dołem.

Wiem, o co Ci chodzi, ale ja jednak proponuję przyjąć, że to Kasztanowa jest
                wyżej położona od Junackiej ;))

> A przedłużenie "152" do Olszanicy jest właściwie przesądzone. I na odcinku
                > Chełm - Olszanica jest tłok w "192" więc nie dziwię się mieszkańcom, że chcą
                > poprawy. Ja jestem za Olszanicą.

No tak, ale powiedz mi, gdzie w szczycie nie ma tłoku?
                Wiem, w 428 :DD, ale czy gdzieś poza tym?

> Zresztą tam kiedyś "152" kończyło - OLSZANICA BORY (pamiętacie ???)

Ale jeździło zdaje się co pół godziny :))
                • adas29 No to może nowa linia "182" 28.02.03, 15:43
                  HEHEHE
                  Ja tam lubię kosmetykę, więc warianty "152" do Olszanicy (co drugi kurs)
                  ochrzcić "182" i puścić do Olszanicy.
                  Ale i tak należy przedłużyć autobus dalej.
                  Tam się budują nowe domy !!!
                  • kuba203 Re: No to może nowa linia '182' 28.02.03, 15:54
                    adas29 napisał:

> HEHEHE
                    > Ja tam lubię kosmetykę, więc warianty "152" do Olszanicy (co drugi kurs)
                    > ochrzcić "182" i puścić do Olszanicy.

Kwestia numerów jest mi najzupełniej obojętna :)) Niech sobie nawet
                    jeździ '182', ale chyba najkorzystniejsze dla wszystkich byłoby zamienienie
                    trasami 152 i 192, a po te dzieci niech sobie jedzie 152 2 razy dziennie, i
                    git. Swoją drogą to też jest paranoja swego rodzaju, że przez kilkoro dzieci
                    musi cierpieć całe osiedle...

> Ale i tak należy przedłużyć autobus dalej.
                    > Tam się budują nowe domy !!!

To jak się już wybudują, to wtedy trzeba myśleć, a nie w myśl zasady "najpierw
                    autobus, potem osiedle", jak to miało miejsce w przypadku 194 :))
                    • Gość: ADAŚ No to może nowa linia '182' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 20:29
                      kuba203 napisał:

> To jak się już wybudują, to wtedy trzeba myśleć, a nie w myśl
                      zasady "najpierw autobus, potem osiedle", jak to miało miejsce w przypadku
                      194 :))

Aleś Ty "nie-europejski" Kuba - hihihihi.
                      • Gość: mouset Re: No to może nowa linia '182' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 01.03.03, 08:26
                        Ręce opadają! 194 zrobiono dla Kampusu, bo kolejne wydziały się przeniosły a
                        nie dla Europejskiego
                        • kuba203 Re: No to może nowa linia '182' 01.03.03, 12:15

> Ręce opadają! 194 zrobiono dla Kampusu, bo kolejne wydziały się przeniosły a
                          > nie dla Europejskiego

Ale od Ruczaju pusty jedzie! W krzaki!!!
                          Korzystają na tym jedynie Skotniki.
                          • Gość: ADAŚ No to może nowa linia '182' IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 01.03.03, 12:24
                            kuba203 napisał:

> Ale od Ruczaju pusty jedzie! W krzaki!!!
                            > Korzystają na tym jedynie Skotniki.

Ale zawsze jest tak, że na końcówkach jadą już pojedyncze sztuki.
                            Dziś na Kurdwanowie ze "174" wysiadła... 1 osoba.
                            • kuba203 Re: No to może nowa linia '182' 01.03.03, 12:34
                              Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Ale zawsze jest tak, że na końcówkach jadą już pojedyncze sztuki.
                              > Dziś na Kurdwanowie ze "174" wysiadła... 1 osoba.

No ja rozumiem, ale chyba widzisz różnicę między okolicą pętli >Kampus UJ<,
                              która leży w szczerym polu, a okolicą starej pętli Kurdwanów, gdzie jednak
                              jest bloków od cholery... :))
                              • Gość: mouset Re: No to może nowa linia '182' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.03.03, 10:13
                                Bo bałwaństwem jest że 194 nie kursuje do Skotnik lub Skawiny, wtedy busy
                                poszłyby do piachu
                                • kuba203 Re: No to może nowa linia '182' 02.03.03, 16:26

> Bo bałwaństwem jest że 194 nie kursuje do Skotnik lub Skawiny, wtedy busy
                                  > poszłyby do piachu

Do Skawiny to już przesada, ale do Skotnik jak najbardziej :))
                                  • Gość: mouset Re: No to może nowa linia '182' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.03.03, 19:18
                                    No właśnie dlatego że tak myśli MPK busy pasożyty (na złom z nimi) zatykają
                                    okolice Domu Turysty
                                    • kuba203 Re: No to może nowa linia '182' 03.03.03, 18:55

> No właśnie dlatego że tak myśli MPK busy pasożyty (na złom z nimi) zatykają
                                      > okolice Domu Turysty

Bo to moim zdaniem nie jest rozwiązanie, zrobić linie zewsząd do centrum...
                                      Tzn oczywiście, lepsze to byłoby od tego, co jest teraz, i na pewien czas
                                      przyniosłoby to korzyści, ale rozwiązanie z przyszłością to przebudowa węzłów
                                      przesiadkowych, zgranie rozkładów w tych punktach, i taryfa czasowa. Tak to
                                      działa w wielu niemieckich miastach, i jakoś nie występuje tam problem
                                      złomiastych busów :))
                                      • Gość: mouset Re: No to może nowa linia '182' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 03.03.03, 22:54
                                        Ale ta przesiadka musi być atrakcyjna cenowo i czasowo, a nie qrna 201 do Borku
                                        i głupi 22
                                        • kuba203 Re: No to może nowa linia '182' 04.03.03, 18:44

> Ale ta przesiadka musi być atrakcyjna cenowo i czasowo

No to właśnie o tym mówię :))
                                          • Gość: mouset Re: No to może nowa linia '182' IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.03.03, 22:44
                                            No! czyli oczekiwanie max. 5 minut, a suma cen lepsza od busa
                • Gość: mouset Re: Olszanica, Chełm IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 01.03.03, 08:25
                  Olszanica Bory istniała dopóki autostrady nie zbudowano, po tej pętli nie ma
                  śladu, a znajdowała sie ona 2 kilometry za CPN
      • Gość: aaa Re: 152 do Olszanicy IP: *.net.autocom.pl 22.05.03, 15:53
        po co te ikary na Śląsk idą, jeżeli podobno do niczego sie nie nadają?
        • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.05.03, 15:58
          Nadają sie do....... sprzedaży
          • Gość: aaa Re: 152 do Olszanicy IP: *.net.autocom.pl 22.05.03, 16:11
            O to bardzo słuszna koncepcja, jedna z wielu wspaniałych. A potem pierdolą że
            nie ma taboru. Ech szkoda gadać
            • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.06.03, 15:19
              Na juz brakuje 10 przegubowców
    • Gość: peyer Re: 152 do Olszanicy IP: *.law.uj.edu.pl 11.03.03, 11:31
      rozwiazaniem byloby 152 krotkie za to czesciej ( w tym przypadku rowniez 192
      czesciej bo te linie sa zespolone ) - skad wziac tabor? z linii 125 i 425 na
      ktora przelozyc przegubowe i sprawic by kursowala zadziej - albo z 428 lub
      jakiejs innej...
      • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.03.03, 13:50
        Tak, tak 428 do piachu i niech oddaje pasozyt tabor
      • pavlack Re: 152 do Olszanicy 11.03.03, 16:56
        Jakby były przeguby na 125 i 425 to by było bez sensu - już teraz do Złocienia
        autobus jeździ co 20 minut, ludzie wolą jeździć mniejszym a częściej...

Natomiast co do 152 to myślę tak: 428 do piachu, 152 i 192 co 20 minut (czyli
        na przemian co 10) obsługiwane przegubami, 192 oczywiście do Prądnika Czerw.
        • marcin177 Re: 152 do Olszanicy 11.03.03, 17:32
          Taboru starczy na 192 do Mistrzejowic lub Oświecenia
          • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 11.03.03, 17:59
            marcin177 napisał:

> Taboru starczy na 192 do Mistrzejowic lub Oświecenia

Tylko może nie wystarczyć "wolnych" wozokilometrów (to jest niestety bariera
            nie do przejścia :(( ), bo 428 kursuje tylko w szczycie...
            • Gość: ADAŚ 152 do Olszanicy IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 20:24
              kuba203 napisał:

bo 428 kursuje tylko w szczycie...

a mojego "szczytu" wkurwiania się na bezsens istnienia tej linii nikt nie
              bierze pod uwagę - hihihi.
              • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.03.03, 20:26
                Limit kurestwa 428 dawno wyczerpał , teraz wkurwia mnie brak reakcji gazetki i
                zmowa milczenia
        • Gość: aaa Re: 152 do Olszanicy IP: *.net.autocom.pl 22.05.03, 16:14
          Potrzebne przeguby to nowe wyzbywać sie ikarów, jak nie ma kasy na nowe
          • Gość: aaa Re: 152 do Olszanicy IP: *.net.autocom.pl 22.05.03, 16:16
            sorki "nowe..." zmienić na "nie wyzbywać". Jestem po ciężkiej nocy.
          • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.cm-uj.krakow.pl 27.05.03, 16:21
            No tak , ale ikary na 152 nie pojadą , wrażliwe justowskie uszka nie zniosłyby
            tego
    • Gość: mouset Wola walczy o 152 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 16.05.03, 11:22
      Spór o trasę autobusu 152 na Woli Justowskiej

Od prawie dwóch lat mieszkańcy Woli Justowskiej bezskutecznie domagają się
      zmiany trasy autobusu 152. Nie mogą się też dogadać z mieszkańcami Olszanicy.
      Pierwsze pisma trafiły do prezydenta miasta i MPK już w grudniu 2001
      r. "Domagamy się przywrócenia linii 152 na poprzednią trasę, tj. przez ul.
      Modrzewiową i al. Kasztanową" - pisali wtedy do mieszkańcy.

Problem powstał po zakończeniu remontu ul. Królowej Jadwigi. Podczas prac
      autobusy 152 i 192 kursowały ul. Kasztanową. Po zakończeniu prac przywrócono
      kurs autobusu 152 na ul. Królowej Jadwigi. Ale mieszkańcom to się nie spodobało.

- Przy Kasztanowej wsiada zawsze dużo młodzieży, a 192 jest bardzo
      przepełniony - tłumaczy Stanisław Kluz, członek Komitetu Obywatelskiego. Przy
      Modrzewiowej i Kasztanowej wsiadają także osoby niepełnosprawne, poruszające
      się o kulach i na wózkach, leczące się w Krakowskim Centrum Rehabilitacji. -
      Czasem ci starzy ludzie nie mogą wsiąść do autobusu, taki ścisk. Zostają więc
      na przystanku i czekają na następny kurs - twierdzi pan Stanisław.

Mimo próśb mieszkańców trasy autobusu nie zmieniono. Żądanie spowodowało
      natomiast reakcję mieszkańców os. Olszanica. Nie zgadzają się oni ze zmianami
      kursów, tłumacząc, że dzieci i młodzież dojeżdżają z Olszanicy do szkoły i
      przedszkola przy ul. Modrzewiowej i kościoła na Woli Justowskiej.

- Nie rozumiem ich protestu. Przecież do kościoła i sklepu nie trzeba jeździć
      daleko, bo te obiekty są na miejscu - przekonuje pan Stanisław.

- Jeśli ludzie się nie dogadają, my nic nie pomożemy. Rada dzielnicy i
      mieszkańcy muszą sami zdecydować - mówi Filomena Serwin, rzecznik prasowy MPK.

- Od środy trwa remont ulicy Królowej Jadwigi, więc obydwa autobusy będą
      jeździć Kasztanową. Po remoncie zastanowimy się, co dalej. Decyzję uzależniamy
      od tego, czy MPK dostarczy nam przegubowe autobusy, które według nas
      rozwiązałyby problem - mówi Piotr Chechelski, przewodniczący Rady Dzielnicy
      VII. Rzeczywistość pokazuje, że z komunikacyjnym problemem mieszkańcy Woli
      nieprędko sobie poradzą.
      • Gość: mouset Re: Wola walczy o 152 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.05.03, 15:34
        Kolejny ważny problem w mieście.
        Co na to Misiek K i Michał Wojtaszek?
        Moje dwie podpowiedzi: eNka do Olszanicy nie pojedzie, specjaliści z MPK umyli
        ręce
        • Gość: Locutus ROTFLAHMS IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.05.03, 01:15
          Mouset... litości dla mojej przepony... prawie spadłem z krzesła...
          • Gość: mouset Re: ROTFLAHMS IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.05.03, 09:11
            Nie spadaj z krzesła tylko pomykaj do Olszanicy, może będzie festyn
            wdzięczności dla MPK i ZDiK
    • Gość: mouset 152 do Olszanicy IP: 62.233.183.* 20.07.03, 20:23
      Należy skończyć z polityką ujednolicania taboru i rzucić jednego z zalegających
      wolskich jelczy na 152, i fru do Olszanicy CPN
      • Gość: Locutus Re: 152 do Olszanicy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.07.03, 01:20
        Co ma ujednolicanie taboru do Twojej propozycji to nie wiem :-] Ale propozycja
        jest niezła.

Ujednolicanie taboru to zakupy taboru takie, coby w jednej zajezdni była tylko
        jedna marka. ]:->

Pozdrawiam!
        LOKI
        • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: 62.233.183.* 21.07.03, 01:41
          Ujednolicenie taboru na linii 152 i 192 jest widoczne gołym okiem: tylko scanie
          Omni, jeden MAN na 152, a CLL czy ALB rzadko, m.in. dlatego 428 nie można
          połączyć ze 192 , profanacja ! M120 na Woli Justowskiej, eksluzywnej dzielnicy
          (notabene w 1/2 nie mającej kanalizacji)
    • Gość: mouset 152 nie do Olszanicy - nie zgadzaja się papierki IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 13.08.03, 09:18
      Dzielnica zrobiła wszystko, nawet ZDIK przełknął żabę, a tu niespodziewanka,
      ZGK zgłasza weto, bo chce najpierw odwodnić teren skwerku z chaszczami, ciekawe
      dlaczego prawa ręka nie wiedziała tyle czasu co czyni lewa, miłych tłoków w 152
      i 192, MPK tez ma to gdzieś
      • Gość: ADAŚ Biurwokracja ponad wszystko !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 10:42
        Sprawa odwodnienia pętli w Olszanicy jest oczywiście poruszona w dziesiejszym
        wydaniu "Gazety Krakowskiej". Szlag mnie trafia z tą pier*** biurokarcją.

"428" do piachu, "192" do Misztrzejowic, dawać "12" !!!
        • Gość: mouset Re: Biurwokracja ponad wszystko !!! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 13.08.03, 10:55
          to właśnie stamtąd wiem, nagle ZGKbiurwa się obudziła, ZDIK tez nie wpadł na to
          aby zapytać ZGK, a MPK oczywiście nie am ani jednego autobusu, co jest kłamstwem
          • Gość: ADAŚ Re: Biurwokracja ponad wszystko !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 10:56
            Pamiętaj Mousecie Serwinie

MUSI SIĘ NA PAPIERZE ZGADZAĆ !!!
            • Gość: mouset Re: Biurwokracja ponad wszystko !!! IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 14.08.03, 09:27
              Bardzo przepraszam. Zapomniałem. Jak rzeczywistość się nie zgadza to trzeba ją
              nagiąć do papieru
      • kuba203 Re: 152 nie do Olszanicy - nie zgadzaja się papie 13.08.03, 15:24

> miłych tłoków w 152
        >
        > i 192,

Hę? Nie wiem, czy zauważyliście, ale 152 jeździ przez Kasztanową od 06.08. :)
        • Gość: mouset Re: 152 nie do Olszanicy - nie zgadzaja się papie IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 14.08.03, 09:28
          No a przestanie pewnie w październiku i będzie chujnia again
          • kuba203 Re: 152 nie do Olszanicy - nie zgadzaja się papie 14.08.03, 12:44

> No a przestanie pewnie w październiku i będzie chujnia again

Może do tego czasu odwodnią te chaszcze...
            • Gość: mouset Re: 152 nie do Olszanicy - nie zgadzaja się papie IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 14.08.03, 12:45
              Do tego czasu mogą co najwyżej rozstrzygnąć przetarg i ustalić własciciela
              chaszczy
              • kuba203 Re: 152 nie do Olszanicy - nie zgadzaja się papie 14.08.03, 13:11
                No bez jaj, że do odwodnienia chaszczy trzeba przetargu... Btw, o które
                chaszcze właściwie chodzi?
                • Gość: mouset Re: 152 nie do Olszanicy - nie zgadzaja się papie IP: *.cm-uj.krakow.pl 14.08.03, 15:16
                  Tez chciałbym wiedzieć. Qrna dzielnica ma kasę na petlę, ZDIK projekt, MPK
                  jeszcze nie ma dodatkowej brygady, a ZGK wymyśla chaszcze.
                  To co dopiero będzie z petlą na Kuźnicy którą w swoich urojeniach widzi WGK,
                  ZDIK nie ma kasy ani pozyskanej ziemi a MPK mówi że i tak nie pojedzie
    • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.ghnet.pl 19.08.03, 21:27
      Jeszcze jeden pomysł na dołozenie wozu na 152: zabrac albo 228 , albo 208-02
      • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 19.08.03, 21:34

> Jeszcze jeden pomysł na dołozenie wozu na 152: zabrac albo 228 , albo 208-02

Jak wrzucisz krótki na 152, to się będą jeszcze bardziej rzucać, bo oczywiście
        nikt by nie zauważył, że nic na tym nie tracą :/
        • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.ghnet.pl 19.08.03, 21:40
          Można go wrzucic na 132, a zdjąć Mana dla 152, a pozat tym irytuje mnie że 208
          i 228 jadą na dworzec
          • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 19.08.03, 21:54

> Można go wrzucic na 132, a zdjąć Mana dla 152,

Można :)

> a pozat tym irytuje mnie że 208
            > i 228 jadą na dworzec

Mnie też... Skrócić koniecznie, Cichy Kącik byłby w sam raz, no ostatecznie z
            Nowego Kleparza też się ucieszę :)
            • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 20.08.03, 08:55
              A z Bronowic nowych cieszylibysmy sie najbardziej, prawda?
              • kuba203 Re: 152 do Olszanicy 20.08.03, 14:21

> A z Bronowic nowych cieszylibysmy sie najbardziej, prawda?

Ach jak Ty dobrze wiesz, o czym ja myślę, hihihi ;))
                • Gość: mouset Re: 152 do Olszanicy IP: *.cm-uj.krakow.pl 20.08.03, 15:08
                  Wtedy by qrwa wystraczył jeden autobus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pozostałe dawać na
                  137 i 152 hihihihi
    • Gość: mouset Jeszcze w tym roku IP: 62.233.214.* 29.01.04, 23:25
      Jak zapowiada Krakowska jeszcze w tym roku 152 dojedzie do Olszanicy CPN, gdzie
      zostanie wybudowana p. miasto nowa pętla
      • Gość: Locutus Re: Jeszcze w tym roku IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.01.04, 00:53
        No nieee... jakaś zapadła dziura będzie woziła dupę omniami, a mnie nadal
        zostaną odkurzacze... RATUNKUUU!!!

ROTFL

Pzdr.
        LOKI
      • Gość: kermitou Re: Jeszcze w tym roku IP: *.net.autocom.pl 30.01.04, 00:59
        A to ma być w tym roku takim zwykłym czy tym kalendarzowym ??? :D
        • Gość: mouset Re: Jeszcze w tym roku IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 30.01.04, 10:53
          Co to jest zwykły rok?
          • Gość: ADAŚ Re: Jeszcze w tym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 19:44
            To rok, który nie jest niezwykły hihihi.

A tak serio, to z tą pętlą to jeszcze nie wiadomo. Jak zwykle - papierki i
            pieniążki.
            • Gość: mouset Re: Jeszcze w tym roku IP: 62.233.214.* 30.01.04, 21:10
              Pamiętam że tam zawsze papierki wasn't cacy
          • Gość: kermitou Re: Jeszcze w tym roku IP: *.net.autocom.pl 01.02.04, 00:14
            No zwykły rok to jest taki co się ciągnie w dalej nieokreśloną przyszłość.
            A ten kalendarzowy to się kończy 31 grudnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka