Dodaj do ulubionych

Budomat - ul. Majora

IP: *.gemini.net.pl 15.09.06, 15:36
Pytanie do ludzi, którzy kupili mieszkanie w niższej części (budnek B) bloku
przy ul. Majora: czy robicie coś w sprawie nie dotrzymania przez Budomat
warunków umowy (chodzi o wezwanie do zapłaty III transzy za mieszkanie po
wybudowaniu stanu "zerowego", chociaż wybudowali stan zerowy, ale tylko części
wysokiej). Niską część bloku mają zamiar zacząć budować dopiero na wiosnę (jak
dobrze pójdzie, bo już mają przynajmniej miesiąc opóźnienia), a już
wpłaciliśmy 60% ceny mieszkania w tejże właśnie części.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 17.09.06, 23:22
      hm, niepokoi mnie ta cisza
      • Gość: dsd Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 00:13
        A mnie niepokoji, ze sa ludzie ktorzy wplacaja 60% wartosci mieszkania przy tak
        marnych wynikach budowlanych. O niecale dwa miesiace wczesniej niz twoj blok
        zaczely sie prace na ul. Wilenskiej. Roznica polega na tym ze w chwili obecnej
        na wilenskiej skonczyli 8 pietro, a u ciebie muruja pierwsze? Tez interesowalem
        sie ta inwestycja, ale warunki platnosci maja nie do zaakceptowania!!! I
        naprawde prace ida im jak krew z nosa!!!
        • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 18.09.06, 07:13
          Stąd właśnie moje pytanie. Wybraliśmy tą inwestycję ze względu na lokalizację, a
          i deweloper wydawał nam się w miarę solidny. Dziękuję jednak za wszystkie
          odpowiedzi.
          • Gość: dsd Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 08:11
            Spokojnie najwazniejsze zeby prace postepowały ;-) Najgorzej jest jesli na
            budowie nic sie nie dzieje - moze akurat wlacza drugi bieg ;)
            • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 19.09.06, 05:56
              mamy nadzieję, że to nastąpi jak najszybciej
    • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 22.09.06, 14:26
      co za cisza w tej sprawie, hm...
      • Gość: sasiad Re: Budomat - ul. Majora IP: *.chello.pl 26.09.06, 20:33
        witam sasiada, dopiero dzisiaj trafilem na to forum. to prawda ze 60% mialo byc
        po stanie zerowym budowy a budowa to A i B ale ... coz mozemy poradzic ... ma
        sasiad jakies pomysly? my zaplacilismy bo zatarg z developerem nic nie pomoze i
        budowy nie przyspieszy ... moj nr gg 78633 chetnie poznam sasiadow
    • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 26.09.06, 13:38
      up
      • Gość: sasiad Re: Budomat - ul. Majora IP: *.chello.pl 26.09.06, 21:04
        witam sasiada, dopiero dzisiaj trafilem na to forum. to prawda ze 60% mialo byc
        po stanie zerowym budowy a budowa to A i B ale ... coz mozemy poradzic ... ma
        sasiad jakies pomysly? my zaplacilismy bo zatarg z developerem nic nie pomoze i
        budowy nie przyspieszy ... moj nr gg 78633 chetnie poznam sasiadow.
        • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 29.09.06, 19:47
          up
          • Gość: dsd Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 23:03
            Widze, ze bardzo stresujesz sie zaistniala sytuacja. Spokojnie jesli tylko na
            budowie nie ma przestojow i widac postepy to nie masz sie o co martwic ;-)))
            Wyloooozzzuuujjjj sie!!!!!
            • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 01.10.06, 18:01
              No właśnie budowa idzie jak krew z nosa, a ja nie przypominam sobie, żebyśmy
              przechodzili na Ty (sorki, ale trochę mnie drażnią takie uwagi, bo zbyt duże
              pieniądze wchodzą w grę, żeby się luzować). Szukam ludzi, którzy kupili
              mieszkanie właśnie na Majora, a nie na Wileńskiej.
              • Gość: ?? Re: Budomat - ul. Majora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 18:18
                Jeżeli na Mojora ma być tą fajną lokalizacją to szczerze współczuje. Przecież to
                jest sraszne blokowisko, blok stoi zaraz przy drodze i ciągle tam auta
                kradną.Piękna lokalizacj to jest daleko od szos , blisko parku a nie między
                blokowiskami. Sama tam mieszkam i już nie mogę się doczekać jak się wyniosę stamtąd.
                • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.06, 09:41
                  Kolejna istotna odpowiedź(?). Auta kradną jak wszędzie, a lokalizacja to zwyczajnie rzecz gustu. Jeden chce żeby dzieci miały blisko do szkoły i na zajęcia dodatkowe, a drugi woli, żeby miały podwórko do biegania (które tak naprawdę jest istotne dla nich przez pierwsze ok. 9 lat życia, a potem czas wypełnia im raczej szkoła). No cóż dziękuję jednak za odzew i pozdrawiam.
    • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 04.10.06, 17:07
      up
      • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: 195.225.58.* 07.10.06, 17:37
        Witam
        my z zona rownież kupilismy mieszkanie na Majora, fakt, że pierwszy etap budowy
        trochę sie przedłużył, ale jesli ktoś śledził postępy prac to wie, że byly
        problemy z podmokłym gruntem i niezbędne okazalo sie palowanie. Czyli lepiej
        nawet mieć niewielki poślizg z oddaniem bloku, niż aby po dwóch latach zaczely
        pekac sciany itp.
        • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 07.10.06, 21:27
          Jeżeli można spytać: w wysokiej, czy niskiej części kupiliście Państwo mieszkanie?
        • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 07.10.06, 21:40
          chodziło mi o powolne tempo robót po wyjściu z ziemi.
    • Gość: reesort Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:47
      ale to daleko i brzydko...
      niech ktoś pod a mi 5 pozytywów i poowodów dla których warto się tam pchac
      • zbigniew74 Re: Budomat - ul. Majora 08.10.06, 11:52
        Gość portalu: reesort napisał(a):

> ale to daleko i brzydko...
        > niech ktoś pod a mi 5 pozytywów i poowodów dla których warto się tam pchac

Daleko? Skąd? Do rynku jakieś 4km na nogach:)
      • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 08.10.06, 14:55
        może człowiek znad morza, to trochę daleko...:)
        • zbigniew74 Re: Budomat - ul. Majora 08.10.06, 15:02
          Gość portalu: ja napisał(a):

> może człowiek znad morza, to trochę daleko...:)

Mieszkam w okiolicy pięć lat i zapewniam, że mieszka się super:) Nieraz się
          zdarzało wracać z rynku czy Kazimierza na nogach jakieś 40 minut przy kilku
          promilach:)
    • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 11.10.06, 18:47
      up
      • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:45
        I budowa postepuje, musze chyba zrobić stronke ze zdjęciami - bo mam orchiwum z każdego etapu prac. My kupiliśmy mieszkanie w cześci "A" V piętro.
        Ale jedno mnie interesuje, moze ktoś wie, jak będzie rozwiązany problem infrastruktury teletechnicznej, np kablówka internet, bo z tego co rozmawialem z Budomatem to oni kabli do mediów kłaść nie będą. Bedzie to trchę głupie aby potem po klatkch schodowych ciągnęły sie kable np w peszlach ...
        • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 18.10.06, 23:00
          O stronkę ze zdjęciami prosimy jak najbardziej. Jeżeli chodzi o podłączenie
          takich mediów jak kablówka, to mamy od architekta plan instalacji na naszej
          kondygnacji, z którego wynika, że w mieszkaniach są gniazda KTV co oznacza, że
          okablowanie musi być. Bardzo prosimy o kontakt na GG 9716366 - chętnie poznamy
          przyszłych sąsiadów .
    • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 21.10.06, 07:16
      Jakie przewidujecie opóźnienie oddania mieszkań na Majora?
      Pozdrawiam
      • Gość: jarro Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 12:12
        Mysle, ze cos w okolicach roku... To smutne, ale idzie im jak krew z nosa
        • Gość: tf Re: Budomat - ul. Majora IP: *.chello.pl 22.10.06, 21:33
          Eeee jarro chyba na codzien na czarno sie ubierasz ;)... moze faktycznie maja
          posliz 2 miesiace ale poprzez zmiany w projekcie i problemy z gruntem =
          fundamenty - palowanie, no i w budynku A sciany zelbetowe ktorych mialo nie byc.
          Teraz 1 pietro powstaje w 2 i 1/2 tyg no i gdyby nie zima ... no ale zobaczymy.
          • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 22.10.06, 21:46
            Czyżby kolejni sąsiedzi się ujawnili? Jeżeli tak to z której części, jeśli można
            wiedzieć?
            • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:28
              Jak obiecałem tak stronę zrobiłem, będę się starał ją w miarę wolnego czasu uaktualniać. Adres

www.majora.ovh.org/
              Zapraszam
              • Gość: mirek Re: Budomat - ul. Majora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:03
                Witam,
                dzięki za sronkę ze zdjęciami z budowy. Jesem w okolicach Majora średnio raz w
                tygoniu, więc ogladam na żywo postępy w budowie, ale zawsze to miło w domu
                przed komputerkiem popatrzeć na rożne fotki.
                Dawno nie zaglądalem na forum i nie wiedziałem, że tyle "ciekawych" tematow
                odnośnie inwestycji Budomatu ludzie poruszą. Większość to bzdury. Owszem,
                budowa nie postępuje w piorunującym tempie, ale ostatnio coś ruszyło i jest już
                prawie trzecie piętro.
                Każdy uwielbia narzekać, więc podobne rzeczy można przeczytać odnośnie każdego
                dewelopera. Niektórzy już na początku przekreślili inwestycję Salwatoru (Eko
                Park - obecny Mozart), a pierwsi mieszkańcy wprowadzili się już na Siewną jakiś
                czas temu. W dodatku z opóźnieniem dwumiesiecznym, a nie rocznym, jak niektórzy
                przewidywali. Jak sie dokładnie przyjrzeć opiniom forumowiczów, to same wróżki
                w Polsce mamy.
                Jeszcze ciekawsze są opinie odnośnie lokalizacji. Każdy wiedział, gdzie kupuje
                mieszkanie i nikt nikogo nie zmuszał, żeby tu inwestować swoje
                pieniądze. "Blokowiska" obok nie wyrosły w ostatnim miesiącu i jak komuś
                przeszkadzały, to mógł sobie domek na wsi wybudować. Rozumiem, że są ładne
                ogrodzone osiedla, ale blok przy ulicy też ma swoje plusy. Po pierwsze,
                odległość do centrum - niestety w Krakowie nie ma nieskończonej ilości miejsca
                do budowania i za niedlugo bliżej juz się nie będzie dało postawić. Po drugie,
                po oddaniu mieszkania od razu można normalnie się do niego dostać. Często prace
                na dużych osiedlach trwają etapami i nie dość, że przez kilka lat mieszka się
                na placu budowy, to jeszcze do domu chodzić trzeba w gumiakach (kilka
                inwestycji na Ruczaju).
                Ktoś zachwalał Wileńską. No cóż, wolno mu! Blok jeszcze większy, bardziej
                wciśnięty miedzy stojące obok jedenastopiętrowce i przy bardzo ruchliwej i
                głośnej trasie. Zresztą ceny były tam sporo wyższe niż w Budomacie. Prace może
                i postępują szybciej, ale wcale nie znaczy to, że u nas nie przyśpieszą. W
                końcu najtrudniejsza jest faza początkowa, a tu ze względu na teren trochę się
                przeciągnęło.
                Zupełnie rozbawiła mnie informacja (gdybanie) o rocznej obsuwie:-) Każdy wie,
                ile trwa budowa. Jest to ok. 16 miesięcy nawet przy dużym budynku - a takim nie
                jest blok przy Majora, mimo jego wysokości. Biorąc pod uwagę fakt, że zostało
                równe 13 miesięcy do oddania, a wykonane zostało już sporo pracy, naprawdę nie
                ma się czego obawiać. Inni deweloperzy, planujący zakończenie swoich inwestycji
                w podobnym czasie, dopiero zaczynają fundamenty kopać: Activ - II etap
                Okulickiego, Proxima - budynek Orion przy Meiera, Agmen - Brzoskwiniowa, i
                wiele innych (te wymieniłem z głowy).
                Jestem optymistą i wydaje mi się, że powinno być wszystko dobrze.

Pozdrawiam zarowno wszystkich przyszłych mieszkańców Majora, jak i marudzących
                forumowiczów.
                Mirek z 7 piętra;-) gg: 7052067
                • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:51
                  Uaktualniłem stronę ze zdjęciami - najnowsze są z 17 listopada 2006, zapraszam do zapoznania się z pracami na budowie - mury pnął się do góry ;-)
                  Ale i tak chyba Budomat na czas z oddaniem całego budynku się nie wyrobi.
                  www.majora.ovh.org
                  • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 11:40
                    I kolejna aktualizacji zdjęć z budowy juz jest!! 2 grudzień 2006
                    Ale czy tam ktoś w ogóle zagląda??

www.majora.ovh.org
                    • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 06.12.06, 17:25
                      zagląda, zagląda i to regularni. Nawet Budomat tam ponoć zagląda. Dobrze, że
                      rozpędzili się trochę z robotą (głównie dzięki pogodzie). Pozdrowionka. Sąsiedzi
                      • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: 195.225.58.* 07.02.07, 10:55
                        uff, troszkę sie zaniedbałem ale oto i nowe fotki z budowy na stronie
                        www.majora.ovh.org
                        Zapraszam !!
    • Gość: RR Re: Budomat - ul. Majora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:27
      odsetki będą mi płacić
      • Gość: ciekawy Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 08.02.07, 16:50
        prosimy o rozwinięcie posta
      • Gość: mirek Re: Budomat - ul. Majora IP: *.chello.pl 08.02.07, 19:35
        Nic, tylko się cieszyć:-) Nie dość, że udało się kupić tanio mieszkanie, to
        jeszcze odsetki:-)
        Pozdrawiam ciągle marudzących pesymistów!!!
    • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:18
      Podobno już są wstawione okna do poziomu IV piętra. Pięknie.
      • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: 195.225.58.* 04.03.07, 11:14
        Nowe fotki z budowy (początek marca)
        www.majora.ovh.org/
        Zapraszam
        thx tf
        • Gość: ja Re: Budomat - ul. Majora IP: *.gemini.net.pl 04.03.07, 16:31
          Dzięki za nowe fotki, proszę również zamieścić w wyższej rozdzielczości.
          Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów.
          • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: 195.225.58.* 11.03.07, 09:43
            juz poprawione, mozna zobaczyć fotki w większej rozdzielczości - drobne przeoczenie ;-)
            pozdrawiam przyszłych sąsiadów
            • Gość: pac Re: Budomat - ul. Majora IP: *.mynet.com.pl 16.05.07, 09:14
              Straszna cisza zaległa w tym wątku, czy już nikt sie nie interesuje maszą budową? Za kilka dni (zapewne w weekend) wrzuce troche nowych fotek na strone.
              My już mamy w mieszkaniu ustaloną elektrykę i podejscia wody i kanalizacji. I niech juz te mieszkania będą do odbioru ;-)
              pozdr
              • Gość: nd Re: Budomat - ul. Majora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 12:08
                Czy piszemy czy nie budowa się toczy (swoim własnym troszeczkę leniwym tempem). Optymiści uważają, że w listopdzie skończą inni że nie ma takiej możliwości. Trwa to już na tyle długo że chyba większość jest znużona czekaniem (to już 15 miesiąc od rozpoczęcia budowy). Na świeże fotki czekamy. Pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów.
                PS Poszukuję kontaktu z ludźmi którzy kupili mieszkania w części B. GG: 1905113
                • Gość: Mirek Re: Budomat - ul. Majora IP: *.chello.pl 14.12.07, 19:16
                  A jednak!
                  Niepoprawny optymizm opłaca się:-) Właśnie dziś podpisałem umowę i
                  jestem już właścicielem mojego mieszkania. W dodatku tylko 14 dni po
                  terminie. A kilka umów było już podpisanych wcześniej. Czyli blok
                  wybudowany został TERMINOWO!
                  Chciałbym pozdrowić siejące zamęt wróżki, które przewidywały roczne
                  opóźnienie:-) Ale pewnie i teraz znajdą się kolejne powody do
                  narzekania, bo przecież marudzić zawsze trzeba:-)
                  Brawo Budomat! Jesteście świetni i życzę kolejnych sukcesów!
                  Mirek
                  • Gość: Krzysztof Re: Budomat - ul. Majora IP: *.crowley.pl 06.05.08, 10:30
                    Niepoprawny optymista. Zobaczymy za 2-5 lat czy dalej tak będziesz
                    się cieszył. Znając jakość Budomatu za kilka lat odpadnie ci tynk z
                    sufitu, balkon rozsypie się max po 5 latach nie wspomnę o pękających
                    ścianach. Proponuję żebyś w okresie gwarancji wszystko załatwiał
                    pisemnie z tą firmą, a szczególnie z panem Tomaszem, budowniczym
                    Budomatu. Spytaj mieszkańców bloku na ul kapelanka jak wygląda
                    jakość prac uznanego dewelopera. Zapewniam Cię jest porażająco niska
                    żeby nie napisać żenująca.
                    • Gość: gosc Re: Budomat - ul. Majora IP: *.lama.net.pl 06.05.08, 19:00
                      A to ciekawe co piszesz. Przepytales wszystkich mieszkancow bloku? Masz jakies
                      fakty na poparcie tej tezy?

Usterki sa jak w kazdym bloku. Jezeli faktycznie jakosc jest taka porazajaca, to
                      chyba czas sie wyprowadzac - i to w trybie pilnym bo przeciez balkony i tynki
                      sie sypia. Ale nie, czekaj - te mieszkania zdrozaly prawie 3 krotnie i to pomimo
                      ich fatalnej jakosc. Jak to mozliwe?

BTW - Mieszkasz moze na Rozdrozu, czy tylko kolega kolegi ci powiedzial? A moze
                      po prostu na wlasne M kieszen za plytka i szukamy wymowek?

Nie kpij z innych na przyszlosc.

Pozdrawiam.
                    • Gość: Mirek Re: Budomat - ul. Majora IP: *.chello.pl 29.06.08, 20:56
                      Znów marudy atakują:-)Były już wróżki przepowiadające roczne
                      opóźnienie w budowie, teraz kolejni niezaodowoleni się ujawnili.
                      Jakoś blok na Kapelance stoi ponad 5 lat i żaden balkon nie odpadł.
                      Zresztą sporo osób tam mieszkających jest zadowolonych z jakości.
                      Może nie wietrzysz mieszkania i ze smrodu tynk odpada? Pękający
                      balkon? Może czas udać się na fitness i schudnąć? :-)
                      Pozdrówki
                      • Gość: gościu Re: Budomat - ul. Majora IP: *.v-isp.energis.pl 01.12.08, 23:15
                        > Jakoś blok na Kapelance stoi ponad 5 lat i żaden balkon nie
                        odpadł.

Powód do dumy?;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka