Dodaj do ulubionych

Nowoobozowa na Ruczaju

IP: 194.237.142.* 19.09.06, 16:06
Witam,
Czy ktos wie jaki jest obecnie planowany przebieg ulicy Nowoobozowej? Gdzie
mozna znalezc aktualne dokumenty jakis plan przestrzenny czy cos? Jesli moje
pytanie jest bardzo nieprecyzyjne wybaczcie, jestem lajkonikiem w dziedzinie
administracji i moge mylic rozne dokumenty i urzedy naszej kochanej
zbiurokratyzowanej ojczyzny. Czy wiadomo kiedy ma ruszyc budowa? Gdzie szukac
wiarygodnych danych na ten temat?
Obserwuj wątek
    • peteen Re: Nowoobozowa na Ruczaju 19.09.06, 16:09
      na podforum architektura znajdziesz mnóstwo fanów tego tematu...
    • Gość: Łysy Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.zax.pl 19.09.06, 18:11
      tutaj: www.bip.krakow.pl/zalacznik.php?zal_id=512
      • Gość: pszczelny Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.ericsson.net 20.09.06, 15:25
        Gość portalu: Łysy napisał(a):

> tutaj: www.bip.krakow.pl/zalacznik.php?zal_id=512

Dziekuje. Troszke malo na tym planie widac, nie wiesz gdzie znajde jakas
        dokladniejsza mapke? o ile oczywiscie cos takiego istnieje. Interesue mnie
        odcinek w poblizu ul Pszczelnej wlasnie. W poblizu jest hotel o nazwie "Ruczaj"
        chyba, bloki przy Pszczelnej i po drugiej stronie takiej laki (a z kreseczka,
        trwa rosnie na tym, nie mam PL liter) sa tez bloki, ale nazwy tej ulicy nie
        pamietam. Tak czy siak, na tych lakach biegnie jakis szlak cieplowniczy, sa tam
        duze rury zakopane, deweloper zapewnial (p. Radwanski, nie polecam jego uslug),
        ze z powodu tego szlaku cieplowniczego, raczej nic tam nie zbuduja, tymczasem
        wydaje sie ze tam maja upchnac ulice nowoobozowa. Tyle tylko ze odleglosc wydaje
        sie mala miedzy blokami by upchnac tam 2 pasmowa ulice...
        Pozdrawiam
        • emrg Re: Nowoobozowa... 20.09.06, 15:41
          No zdecydowanie nie dwupasmowa, i nic się w sprawie nie dzieje, jakieś bardzo
          wstępne projekty, podejrzewam, że 'wadze' poczekają do zupełnego zakorkowania
          Kobierzyńskiej, ale to jeszcze troszkę potrwa.

Podobno w październiku ma być pierwsze wyłożenie planu zagospodarowania dla tego
          rejonu, na pewno z zaznaczonym przebiegiem tej trasy.
          • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:06
          • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:18
            ,,nic się w sprawie nie dzieje,, To nieprawda ponieważ na poczet nowoobozowej
            są blokowane pozwolenia na zabudowę. Nowoobozowa jest wkreskowana bynajmniej w
            moim rejonie na miejsce tz nowokalwaryjskiej ,ktora wkreskowali 40 lat temu i
            dotej pory tej ul nie ma , nie wybudowali .A ok 10 lat temu udostepnili budowę
            domow i co niektorzy wybudowali bloki domki w ulicy lub bardzo blisko ulicy .Ja
            juz się dowiaduje o przebiegu tej ulicy nowobozowej od XI 2005 roku i obecna
            wieść :to koniec wrzesnia 2006 a może poczatek X 2006 Urząd Miasta Krakowa ul
            Sarego 4 Biuro Planowania Przestrzennego.
            • emrg Re: Nowoobozowa... 25.09.06, 12:19
              No są blokowane, podobnie jak blokowane są działki w Zielonkach i co z tego? ano nic

Co do planu zagospodarowania z wytyczoną drogą, ostatnio usłyszałem termin
              listopad 2006, czekamy więc dalej.
              • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:43
                mnie informowano ,ze poczatek pażdziernika a jak w listopaczie to juz będzie po
                terminie SKŁADANIA zastrzeżeń,ponieważ prawdopodobnie to jest do wglądu
                publicznego 21 dni.
            • nnike Re: Nowoobozowa... 02.10.06, 01:12
              Gość portalu: emerytka napisał(a):

> Nowoobozowa jest wkreskowana bynajmniej w moim rejonie...

sjp.pwn.pl/lista.php?co=bynajmniej
              • Gość: reklama Re: Nowoobozowa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 14:41
                chcę miec takiego psiaka jak będa wkracać na moja własnośc .dziękuje za
                dokształcanie .wiedza to ptega.szkoda ze te odnośniki nie do tematu
                ul.nowoobozowej.
        • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 11:01
          Tak ,tak pod blokami planuja ta nowoobozowa .Ta ul.nowoobozowa to na
          miejsce wkreskowanej prawie 40 lat temu ul.nowokalwaryjskie,której prze 40 lat
          nie wybudowano,ale za to wybudowano duzo blokow i domkow na ulicy lub blisko
          ulicy od /ok 10 lat temu udostepniali zakazane tereny pod budowę/.A teraz dla
          jasności będzie nakaz burzenia /juz jest dokument zakazujacy budowy/ w
          ob.33Podaje ul. o których ja wiem Pszczelna,Bługarska,Krokusowa,
      • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:44
        Panie goścu łysy pod www.bip.krakow.pl to marny widok ja mam cz.lepszej mapki.
        • Gość: Łysy Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.arch.pk.edu.pl 25.09.06, 12:31
          masz, to pokaz.
          • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:32
            Tak mogę udostepnic mapke cz.ob 33 Jak jesteś zainteresowany,,łysy,, to proszę
            podać dane mejlowe.
            • emrg Re: Nowoobozowa na Ruczaju 26.09.06, 11:56
              ja jestem
              • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:40
                jak ,,łysy'' jesteś to proszę spacerkiem udać sie na ul.Grunwaldzka i opłacic
                w kasie część mapki z tematem zainteresowania.powodzenia.
    • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:40
      Witam.Prawdopodobnie ta ul.nowoobozowa jest wkreskowana w miejsce wrysowanej
      40 lat temu w ul nowokalwaryjska -Archiwum Uredu Miasta Krakowa Biuro
      Planowania Przestrzennego Kraków dawniej siedziba przy ul.Za Torem nr 22 a
      obecnie w centrum Krakowa ul.SAREGO 4 Tą ul Nowokalwaryjska budowali 40 lat i
      zero ulicy . Natomiast 40 lat była blokada terenow przez Urzędy Miasta Krakowa
      w roku ok .10 lat temu zostały wydane pozwolenia na budowę i wybudowano domki
      bloki.A teraz ktoś sobie przypomnial i to niedawno bo ok 2 miesiace temu ,że
      mozna przecież to WALIC i wstrzymywać od nowa tak samo jak za dawnych
      czasów ,bo przecież staruszki maja skleroze i nie pamietaja dawnych czasow.A
      młodym,ktorzy wykupili piekne mieszkania przy
      ul.Pszczelnej ,Bługarskiej ,Krokusowej błoto bedzie spływac do mieszkań i
      huk ,swist i gwizd I Znowu będa nerwy,nerwy ,awantury ,blokady i Bóg wie co.
      Tam prowadzi szlak turystyczny ,miejsce,, bagien borkowskich- srodowisko torfu
      lasku borkowskiego,, tereny rekreacji Krakowa .LUDZIE rozumie ,ze trzeba
      dróg ,ale to choroba RAK ZYCIA.
      • Gość: podgórzanka Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: 62.233.163.* 26.09.06, 13:46
        Emerytko, a wiesz coś może o planowanym przebiegu Trasy Łagiewnickiej - chodzi o
        odcinek Grota-Roweckiego - Zakopianka? Permanentnie brakuje mi czasu, by wybrać
        się do UM w tej sprawie. Mieszkam od urodzenia w Borku Fałęckim i zainteresowała
        mnie inwestycja osiedla przy ul. Cegielnianej/Do Wilgi (z powodów
        sentymentalnych). Ale gdy zapytałam w biurze dewelopera, w jakiej odległości od
        planowanej trasy staną bloki, to powiedzieli mi, że o żadnej trasie nic nie
        wiedzą i na pewno nic tam w pobliżu przebiegać nie będzie.
        • Gość: emerytka Re: Nowoobozowa na Ruczaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:22
          To coś tak samo jak z ta ul.Nowokalwaryjska,która wplanowali 40 lat temu a
          teraz nazwali ja ul.Nowoobozowa i niesprawnie ja ktos wrysowuje w plan ,i nie
          patrzac ,ze będzie przebiegac pod oknami nowopostawionymi blokami.Wiem tylko
          tyle,ze na poczet tej trasy łagiewnickiej,zburzono pare dobrych domków
          jednorodzinnych i tz ,,stara armature ,,obecnie te działki sa własnościa ( X )
          i reglarnie zasmiecane przez mieszkanców (X ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka