Gość: Ania IP: *.zax.pl 26.09.06, 18:57 Czy ktoś moze uczył sie w tej szkole? Interesują mnie wszyskie opinie na jej temat, bo planuje sie tam zapisac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: euglena73 Re: Poliglota szkoła jezyków IP: *.hut.kolornet.pl 27.09.06, 22:21 Ja również myslę o zapisaniu do tej szkoły. Czy to dobra szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Poliglota szkoła jezyków 28.09.06, 15:34 Jeśli trafisz na dobrego nauczyciela, to jest dobrze. Niestety nie ma biblioteki dla studentów. Na plus jest lokalizacja i dość duża ilość godzin zajęć do wyboru. Tak na prawdę wszystko zależy od lektora.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Re: Poliglota szkoła jezyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:26 Może jeszcze jakieś opinie?? Też mam zamiar się tam zapisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była_uczenica Re: Poliglota szkoła jezyków IP: *.crowley.pl 30.09.06, 13:15 jak dla mnie ta szkoła to jeden wielki śmiech na sali..fakt, zależy na jakiego lektora trafisz, ja akurad trafiłam na bardzo dobrego..i to jedyny pozytyw tej szkoły..reszta lektorów, których poznałam (zastępstwa itd) - chyba nie wiedzieli co się robi w szkole jezykowej, i że nie przychodziliśmy tak żeby posiedzieć i posłuchać ich gadania i nie jesteśmy 7-latkami wepchnietymi na siłe do szkoły jezykowej, tylko że chcemy się jednak czegoś nauczyć... chociaz chyba najgorzej w Poliglocie wypada sprawa organizacji..pomijając fakt nieuprzejmości pań w sekretariacie(jednak traktowała nas jak zło konieczne, i jakby szkoła nam w ogóle łąskę robiła organizując zajęcia, i powinniśmy być ciho i z pokora przyjmować wszystkie jej wymysły; jakby zapomniała ze to jej praca, i my w pewien sposób płacimy jej za nią), które nic nie wiedziały i aby się czegos dowiedzieć trzeba było poczekać parę dni/tygodni, aż wreszcie trafi się na taką która akurat coś na dany temat wie, Ci ludzie po prostu wciskali nam ściemę. nagle pod koniec semestru okazało się że to co jest w ulotce to wcale tak ni ejest, zamiast 60 godzin mieliśmy 54, darmowe testy sprawdzające okazały się godzinką spędzoną nad teścikiem która zastępowała normalne 4h lekcyjne.. wiele osób miało problem z filiami, z iloscią osób w grupie która nagle okazywała się za duża niż powinna być, panie w sekretariacie źle informowały np oopłatach związanych z przeniesieniem z filii na plac szczepański, przez co trzeba było dopłącać 'za zwłokę' (przy czym początkowo stwierdziły ze można zapłacic kiedy się chce). jednym słowem..NIE POLECAM i wszystkim znajomym też odradzam ta szkołę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była_uczennica Re: Poliglota szkoła jezyków IP: *.crowley.pl 30.09.06, 13:16 sorka, literówka;) *akurat;) Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Poliglota szkoła jezyków 02.10.06, 09:31 Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała- lektorzy dostali zakaz wychodzenia z uczniami 'na piwo' w ramach zajęć... Chociaż sami o to prosiliśmy, nie było możliwości wyjścia (podobno dawniej zdarzały się te wyjścia zbyt często i szkoła zakazała tego lektorom). A szkoda, bo takie konwersacje są lepszą nauką niż klepanie testów.. Odpowiedz Link Zgłoś