Dodaj do ulubionych

Widziane 21.03.2003 - pierwszy dzień wiosny

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 19:24
HURRRRRAAAAA - wiosna, wiosna. Szkoda tylko, że zaczyna się dość chłodno, ale
za to słonecznie.

Czyżby Dziamberka nasza kochana jeździła sobie dzisiaj składem Idei 384+385.
Przynajmniej to dziś było na 9-12. Widziałem ją około 16.45 na Rondzie
Kotlarskim.
Natomiast na pl. Boh. Getta około 7.40 rano jechała 9-04, skład 491+492.
Czyli jednak ta "łuszczyca" kursuje nadal. Jest to chyba najpaskudniejszy
niebieski skład w Krakowie.

Reklama na 457+458 jest lekko uszkodzona. Na 457 z przodu ucięty jest spód
liter RTV.

I teraz pytanie do najbardziej wtajemniczonych.
Był okres, gdzie naklejki z numerami wozów naklejano tak, aby ich widoczność
była dobra. Tzn. na ciemnym tle jasne cyfry, a na jasnym ciemne. Obecnie
znowu są używane tylko jasne naklejki. I tak np. na składzie 794+795 na
pierwszym wagonie z przodu nr wozu 794 jest widoczny z bliska (białe tło,
żółte cyfry).
Wiem, że to szczegół, ale uważam, że numery boczne powinny być naprawdę
widoczne.
Obserwuj wątek
    • dziamber Re: Widziane 21.03.2003 - pierwszy dzień wiosny 21.03.03, 19:25
      trafiles ADASIU
      • Gość: ADAŚ Widziane 21.03.2003 - pierwszy dzień wiosny IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 19:27
        dziamber napisała:

> trafiles ADASIU

Szkoda, że nie byłaś na 9-04, bo pomachałbym Ci z samochodu
        • dziamber Re: Widziane 21.03.2003 - pierwszy dzień wiosny 21.03.03, 19:29
          heh no tak to bywa
          • Gość: ADAŚ Widziane 21.03.2003 - pierwszy dzień wiosny IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 19:30
            Dziamberek !!!
            A jak sobota albo niedziela. Na "12" czy "17" - hihihi
    • Gość: christoph Widziane 21.03.2003 - nowe Scanie nadal nie jeżdżą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.03, 21:26
      Widziane dzisiaj, ok. 15:30 w zajezdni w Płaszowie: 5 nowych Scanii OmniCity nadal stoi. Nadal nie mają numerów ani
      tablic rejestracyjnych. :-(
      Kiedy wreszcie wyjadą?
      • Gość: Locutus Prima aprilis IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.03.03, 23:58
        Pierwszego kwietnia. Tylko żeby MPK nam nie zafundowało żartu
        primaaprilisowego...
        • Gość: mouset Re: Prima aprilis IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.03.03, 09:13
          Why not? Wyjadą na 339, 438 oraz 134
          • Gość: Locutus Re: Prima aprilis IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.03.03, 00:18
            Na #134 nie, chyba że akurat skrócą do Zoo. Za to można się ich spodziewać na,
            dajmy na to, 301 za tramwaj, jak będą zwrotnicę w Zbydniowicach wymieniać...
    • Gość: HW Re: Widziane 21.03.2003 - pierwszy dzień wiosny IP: *.zine.net.pl 22.03.03, 08:27
      766+767 (9-13) - W relklamie "KLARIN" - Złoty Lek (tonacja zielono- granatowa)

Fota zrobiona :-)
    • kuba203 Re: Widziane 21.03.2003 - pierwszy dzień wiosny 22.03.03, 15:25
      Godz 17:44, Prokocim, jadę sobie "Wieliczką" w kierunku Krakowa, a z przeciwka
      nadciąga jakiś pospieszny, qrde patrzę, coś mi nie gra, a tu wszystkie 5 czy 6
      wagonów jest w reklamie Coca-Coli!!! No to są jaja totalne, czyżby po 10
      latach PKP wreszcie poszło po rozum do głowy? :)) Przypominam, że już raz
      (właśnie jakieś 10 lat temu) mieliśmy reklamę na pociągu, na składzie 2*EN57
      reklamowała się agencja reklamowa "Galicja" :))
      • Gość: mouset Spokojnie to tylko gorący pociąg IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.03.03, 15:48
        Liczy 5 wagonów, i w ten weekend pojedzie z Krakowa do tarnowa i z powrotem
        wioząc uczestników promocji, w każdym wagonie inny rodzaj muzyki
        • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 15:52
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> Liczy 5 wagonów, i w ten weekend pojedzie z Krakowa do tarnowa i z powrotem
          > wioząc uczestników promocji, w każdym wagonie inny rodzaj muzyki

??????? Jakiej promocji?? O co to chodzi?
          • pavlack Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 16:32
            Coca Cola wynajęła pociąg, który jeździ po całej Polsce. Bilety można zdobyć
            wysyłając etykietki z Coli czy cos w tym stylu ;-P
            • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 16:38
              pavlack napisał:

> Coca Cola wynajęła pociąg, który jeździ po całej Polsce. Bilety można zdobyć
              > wysyłając etykietki z Coli czy cos w tym stylu ;-P

O Boże, a ja już się ucieszyłem... :((
              Nie muszę wysyłać etykietek z coli, żeby się przejechać pociągiem ;PP
              • pavlack Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 16:43
                ;-P Ale w tym pociągu mozesz jeszczed potańczyć i posłuchać muzyki :D
                • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 16:46
                  pavlack napisał:

> ;-P Ale w tym pociągu mozesz jeszczed potańczyć i posłuchać muzyki :D

Jakby się uprzeć, to mogę potańczyć nawet w kibelku (zwłszcza do Wieliczki) ;PP
                  • Gość: ADAŚ Spokojnie to tylko gorący pociąg IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 17:39
                    kuba203 napisał:

> Jakby się uprzeć, to mogę potańczyć nawet w kibelku (zwłszcza do
                    Wieliczki) ;PP

Zwłaszcza próbując zamnkąć spierdolone drzwi. Tu się można nieźle wytańczyć -
                    heheheh
                    • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 17:50
                      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> Zwłaszcza próbując zamnkąć spierdolone drzwi. Tu się można nieźle wytańczyć -

> heheheh

Oj nie przypominaj, raz mi wypadły całkiem, zresztą już o tym pisałem :))
                      Qrde, ten "gorący pociąg" to mówicie, że przez cały weekend miał jeździć? Bo
                      patrzę i wypatruję przez okno, przejechało już w ciągu 10 minut "NBC" z
                      Wieliczki, pocztowy z 2 wagonami, drezynka z takim śmiesznym maciupcim
                      wagonikiem i towarowy z węglem, a Coca Coli ani śladu :))
                      • Gość: ADAŚ Spokojnie to tylko gorący pociąg IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 17:53
                        kuba203 napisał:

a Coca Coli ani śladu :))

Może ją widziałeś, tylko że wcześniej graficiarze ją dopadli - hihihi.
                        Poza tym qrde, ten pociąg powinien jechać też do Niepołomic. Tam jest fabryka
                        Coca Coli.
                        Ale byłyby jaja - pociąg w Niepołomicach. Teraz musiałby być terenowy - hihihi.
                        • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 17:57

> Ale byłyby jaja - pociąg w Niepołomicach. Teraz musiałby być terenowy -
                          hihihi.
                          >

Na gąsienicach :DD

PS Odpisz mi na smsa :))
                          • Gość: ADAŚ Spokojnie to tylko gorący pociąg IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 18:05
                            kuba203 napisał:

> PS Odpisz mi na smsa :))

Jutro niestety nie mogę.
                            • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 22.03.03, 18:08

> Jutro niestety nie mogę.

No trudno :((
                              • Gość: ADAŚ Spokojnie to tylko gorący pociąg IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 19:42
                                kuba203 napisał:

> No trudno :((

Wiesz Kuba, co mi leży teraz na wątrobie.
                                Ale za tydzień na 99%, że tak. Zastanaów się nad sobotą - kierunek południe !!!
                                • Gość: mouset Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.03.03, 20:43
                                  A kiedy obierzecie kierunek północny?
                                  • Gość: Locutus Uwaga, pasażerowie, Loki mówi IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.03.03, 00:30
                                    1. Słyszałem, że w tym pociągu nie grają muzyki, tylko samo gówno (dance,
                                    techno, hip-shit).

2. Jestem zwolennikiem pociągu gąsienicowego do Niepołomic! Podepniemy do
                                    kibelka generator prądotwórczy, koła na gąsienice, wieżyczkę od czołgu i można
                                    jechać!
                                    • kuba203 Re: Uwaga, pasażerowie, Loki mówi 23.03.03, 14:57
                                      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> 1. Słyszałem, że w tym pociągu nie grają muzyki, tylko samo gówno (dance,
                                      > techno, hip-shit).

No to chyba w sam raz, nie? ;))
                                      A co byś chciał, death-metalu w pociągu słuchać? ;))
                                      • Gość: ADAŚ Uwaga, pasażerowie, Loki mówi IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 17:27
                                        kuba203 napisał:

> A co byś chciał, death-metalu w pociągu słuchać? ;))

Loki wolałbym disko z pola.
                                        • kuba203 Re: Uwaga, pasażerowie, Loki mówi 23.03.03, 20:22

> Loki wolałbym disko z pola.

Aaaa, chyba że tak, da się załatwić ;))
                                          • Gość: Locutus Re: Uwaga, pasażerowie, Loki mówi IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.03.03, 23:28
                                            No pewno, że death metalu. I jeszcze black metalu. No w kiońcu ze mnie tru-blek-
                                            szatan-mental, jak już wielokrotnie powtarzałem... a tu grają coś, co z muzyką
                                            ma niewiele wspólnego - co to za sztuka posiedzieć trochę przed kompem i
                                            zmotnować sample. Ewentualnie zarecytować beznadziejnie durny tekst w rytm umc-
                                            umc i poznęcać się nad starym poczciwym gramofonem... ja już wolę beznadziejnie
                                            durnych tekstów słuchać w rytm rzężenia gitar i dźwięku przypominającego młot
                                            pneumatyczny, a dobywanego na żywca ze starej poczciwej perkusji.
                                            • kuba203 Re: Uwaga, pasażerowie, Loki mówi 24.03.03, 08:35

> co to za sztuka posiedzieć trochę przed kompem i
                                              > zmotnować sample. Ewentualnie zarecytować beznadziejnie durny tekst w rytm
                                              umc-
                                              > umc i poznęcać się nad starym poczciwym gramofonem...

To może, skoro to takie proste, sam spróbuj coś zmontować? ;))
                                              • Gość: Locutus Re: Uwaga, pasażerowie, Loki mówi IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.03.03, 00:05
                                                Daj mi gramofon, sampler i mikrofon a na drugi dzień będziesz miał całą płytę
                                                bardzo ambitnego Hip-Shitu.
                                • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 23.03.03, 14:55

> Wiesz Kuba, co mi leży teraz na wątrobie.

Impreza? ;PP

> Ale za tydzień na 99%, że tak. Zastanaów się nad sobotą - kierunek
                                  południe !!!

W sobotę ja prawdopodobnie nie będę mógł :(( Ale jeszcze tydzień, więc
                                  zobaczymy :))
                                  • Gość: ADAŚ Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 17:26
                                    kuba203 napisał:

> Impreza? ;PP

To też, pobalowałem znów do 5 nad ranem. No ale muszę cosik innego zrobić.

> W sobotę ja prawdopodobnie nie będę mógł :(( Ale jeszcze tydzień, więc
                                    > zobaczymy :))

Właśnie, wyjdzie w praniu - pożyjemy zobaczymy.
                                    • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 23.03.03, 20:21

> To też, pobalowałem znów do 5 nad ranem.

Mnie jakoś wyjątkowo wczorajsza impreza nie leży na wątrobie, nie wiem, czy
                                      być z siebie dumny ;))
                                      • tymon2 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 24.03.03, 08:39
                                        kuba203 napisał:

> Gość portalu: ADAŚ napisał(a):
                                        >
                                        > > To też, pobalowałem znów do 5 nad ranem.
                                        >
                                        > Mnie jakoś wyjątkowo wczorajsza impreza nie leży na wątrobie, nie wiem, czy
                                        > być z siebie dumny ;))

Czyżbyś znów okupował, pewien lokal? ;)
                                        • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 24.03.03, 16:34
                                          tymon2 napisał:

> Czyżbyś znów okupował, pewien lokal? ;)

Hahaha, wygląda, że tym razem nie :))
                                          • tymon2 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 25.03.03, 08:43
                                            kuba203 napisał:

> Hahaha, wygląda, że tym razem nie :))

Czyli nie beło jeszcze tak źle, z wypowiedzi widżę, że było ciekawie. Żałuję,
                                            że nie moglem dotrzeć :(
                                            • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 25.03.03, 10:14
                                              tymon2 napisał:

> Czyli nie beło jeszcze tak źle, z wypowiedzi widżę, że było ciekawie. Żałuję,
                                              > że nie moglem dotrzeć :(

Noooo, AŻ TAK źle nie było ;)) Ale masz czego żałować, tak myślę :((
                                              • tymon2 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 25.03.03, 10:55
                                                kuba203 napisał:

>
                                                > Noooo, AŻ TAK źle nie było ;)) Ale masz czego żałować, tak myślę :((

Czyżbyś czegoś nie pamiętał?
                                                • kuba203 Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 25.03.03, 11:00
                                                  tymon2 napisał:

> Czyżbyś czegoś nie pamiętał?

Istotnie, nie wszystko pamiętam, ale to nie dlatego, o czym myślisz ;)) Po
                                                  prostu z pewnych przyczyn musiałem opuścić towarzystwo przed końcem, stąd nie
                                                  mogę tego końca pamiętać :))
        • hyrek Re: Spokojnie to tylko gorący pociąg 24.03.03, 12:55

> Liczy 5 wagonów, i w ten weekend pojedzie z Krakowa do tarnowa i z powrotem
          > wioząc uczestników promocji, w każdym wagonie inny rodzaj muzyki

Stoi w wagonowni na dworcu towarowym
          :-))
          • Gość: Locutus A może tak: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.03.03, 00:09
            Mam propozycję pociągu, w którym też będzie pięć rodzajów muzyki:

1. Lokomotywa
            2. Sklep monopolowy
            i dalej:
            3. Death Metal
            4. Black Metal
            5. Thrash Metal
            6. Heavy Metal
            7. Power Metal
            i na koniec składu:
            8. Sklep monopolowy
            • hyrek Re: A może tak: 25.03.03, 08:11

> Mam propozycję pociągu, w którym też będzie pięć rodzajów muzyki:
              >
              > 1. Lokomotywa
              > 2. Sklep monopolowy
              > i dalej:
              > 3. Death Metal
              > 4. Black Metal
              > 5. Thrash Metal
              > 6. Heavy Metal
              > 7. Power Metal
              > i na koniec składu:
              > 8. Sklep monopolowy

Eeeee, zapomniałeś o muzyce techno i hip-hop jakby nie było najpopularniejszej
              w tej chwili [to nie znaczy że ja tego słucham :>>].
              • Gość: mouset Re: A może tak: IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.03.03, 17:08
                A na samiuteńkim końcu wagon dla zgredów
            • kuba203 Re: A może tak: 25.03.03, 10:13

> Mam propozycję pociągu

ROTFL, to się powinno nazywać "czarny pociąg" :DD
              • Gość: Locutus Re: A może tak: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.03.03, 00:46
                Niom... Tylko się zastanawiam, czy nie zwiększyć liczby monopoli, bo moi
                koledzy metale mają taki spust, że dwa mogłoby być za mało.
                • kuba203 Re: A może tak: 26.03.03, 14:11

> Niom... Tylko się zastanawiam, czy nie zwiększyć liczby monopoli, bo moi
                  > koledzy metale mają taki spust, że dwa mogłoby być za mało.

To może darować sobie cały ten metal, i zrobić pociąg monopolowy (skład
                  cystern)? ;))
                  • Gość: Locutus Re: A może tak: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.03.03, 01:50
                    Cysterna z Mocnym Turem i Czarnym Bykiem. To dla kolegów. Ja poproszę cysternę
                    z czarnym Jasiem Wędrowniczkiem po sam korek ;-)
                    • kuba203 Re: A może tak: 27.03.03, 16:51
                      Gdyby to nie było takie czarne wszystko... ;))
                      • Gość: mouset Re: A może tak: IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.03.03, 23:37
                        Albo mix cysterna i osobówka
                        • Gość: Locutus Re: A może tak: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.03.03, 04:37
                          :-D
                        • kuba203 Re: A może tak: 28.03.03, 17:50

> Albo mix cysterna i osobówka

A po co ta osobówka, tylko obciążenie dodatkowe ;)) Ewentualnie mógłby być
                          użyteczny wagon sanitarny, z dużą ilością kibli :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka