Dodaj do ulubionych

Miechowianka - budynek H

19.10.06, 22:08
Witajcie :)
Może tu będzie łatwiej bo tamten wątek się za bardzo rozwinł ... zresztą nie
na temat. Ktoś proponował portal - PIOTR???? Chyba nie wyszło, ale moja
propozycja aby przyszli mieszkańcy się tutaj zgłaszali :) A może w
listopadzie preludium do parapetówki gdzieś w pubie?
Pozdrawiam
MarS
Obserwuj wątek
    • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 20.10.06, 21:06
      Ja jak najbardziej za :) Trzeba się socjalizować z sąsiadami :)
    • Gość: kasiap Re: Miechowianka - budynek H IP: *.rol.ar.krakow.pl 24.10.06, 14:09
      Witam witam :)
      Melduje sie 2p i popieram propozycję a Tobie mars życzę rychłego
      wprowadzenia ... to bedziesz nas informował jak mamy postępować :P
      • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:35
        To i ja się dołącze chętnie ;)
      • Gość: Basia Re: Miechowianka - budynek H IP: 195.94.195.* 24.10.06, 16:32
        Co sadzicie o firmie Miechowianka? Bo ja sie wlasnie zastanawiam nad ich nowa
        inwestycja, a wy pewno juz macie wyrobione zdanie na ich temat. Poradzcie,
        pliiiiizzz... :)
        • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 24.10.06, 19:59
          Poczytaj wątek
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=26921834
          a wnioski sama wyciągniesz :)
      • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 28.10.06, 23:12
        To informuję. Byłem i widziałem ... klatka wymalowana do Vp. winda nadal nie
        działa - pewnie dla zwiedzających, a na górnych piętrach drzwi do mieszkań są
        już pozamykane i czekają na lokatorów :) Od 15.11 podpisujemy umowy z
        elektrownią a od 20.11 otrzymujemy klucze do mieszkań od góry - pod warunkiem
        że wpłacimy końcówkę kasy jaką jesteśmy winni Miechowiance.
        A ta pizzeria może być tylko powiedzcie gdzie ona jest oraz ustalcie datę i
        godzinę ( byle nie we Wszystkich Świętych).
        Pozdrawiam :)
        • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:34
          Jak to nie wiesz, gdzie jest pizzeria? I pizza ze zmarynowanymi rydzykami? :)

www.pizzagreg.pl
          • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 12.01.07, 12:48
            Witam
            Mam pytanie do osób które wzieły net z CityPartner. Jak to chodzi? Jaka
            naprawdę prędkość i czy nie ma problemów z łączami
            Pozdrawiam
            • Gość: michal Re: Miechowianka - budynek H IP: 83.238.120.* 12.01.07, 18:21
              Hej,

ja mam pol megabita i calkiem spoko. To znaczy ja wogole nie sciagam, ale
              stronki www, GG, forum, poczta, VPN do pracy calkiem spoko.
              Piotr cos mowil ze jednego dnia nie mial netu....
              U mnie, z tego co jestem w domu i potrzebuje korzystac to poki co zawsze jest.
              Predkosc to faktycznie tyle ile bierzesz (przynajmniej tak wychodzi na
              stronkach pomiarowych)
              • Gość: Kamil Re: Miechowianka - budynek H IP: *.237.spine.pl 13.01.07, 21:20
                Ja mam 1Mb.
                Do tej pory trzy razy nie bylo sieci. Raz od okolo 17.00 do 10.00 rano dnia
                nastepnego. W nastepnym dniu dwie godzinki tez nie bylo sieci i w trzecim przez
                kilka minut.
                Mam za krotko siec od nich aby oceniac wiec podaje tylko fakty. Chce wierzyc ze
                to tylko przejsciowe klopoty zwiazane z poczatkami dzialania sieci w tym budynku.

Pytalem rowniez w ghnecie o mozliwosc podpiecia do sieci ale rozmawialem z
                niezbyt kompetentna osoba chyba, poniewaz najpierw byla zaskoczona ze wogole
                maja techniczna mozliwosc instalacji u nas. Sprawdzila w komputerze i mowi ze
                "nie ma ich" u nas. Kiedy powiedzialem Pani z biura ze przeciez pytalem
                wczesniej e-mailowo czy moga u nas podlaczac dostalem odpowiedz twierdzaca.
                Po dwoch minutach okazalo sie ze jednak moga to zrobic.
                Moje kolejne pytanie: jak to zrobicie? bedziecie wiercic w scianach?
                Odpowiedz: - "yyy chyba tak, zrobi sie dziure nad dzwiami aby nie bylo widac i
                poprowadzi po mieszkaniu ..."
                Mozliwy termin instalacji ? Za tydzien.

W Citypartner przynajmniej sa zorientowani, moga instalowac na jutro i zajmuje
                im to 20 minut.
    • Gość: Miechowianin Re: Miechowianka - budynek H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:45
      A może w pizzeri na osiedlu?;)

Ps. Nie jestem pracownikiem pizzeri ;):P
      • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 28.10.06, 18:25
        Byliśmy w tej pizzeri gdy dopiero się otwierała, właściciel jest bardzo
        sympatyczną osobą. Cieszę się, że pokonał jakieś śmieszne wymogi sanepidu.

Ktoś może zaproponuje jakąś datę? Jeśli chodzi o mnie - jestem dość
        dyspozycyjna z czasem.
        • Gość: Piotr Re: Miechowianka - budynek H IP: 57.66.197.* 30.10.06, 19:33
          To może sobota? Godziny obiadowe (14:00)?
          • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 31.10.06, 16:34
            Ja bardzo chętnie :)
            • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 08:02
              mnie też pasuje :)
              • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 02.11.06, 17:21
                chablis27- jak tam siedzenie przy biurku? ;)
              • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 02.11.06, 22:12
                a jakbyśmy tak przesunęli to spotkanie na 15-tą? Bardzo by mi to pasowało ... a
                i apetyt na pizzę byłby większy.
                Dostaliście pismo z Miechowianki?
                Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość
                • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:15
                  Dla mnie 15:00 też jest ok- mieszkam niedaleko :)
                  • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 08:56
                    Ja mam za to daleko ale sie dostosuje ;)
                    A siedzenie przy biurku to dla mnie gorsze niż więzienie :)
                • Gość: Piotr Re: Miechowianka - budynek H IP: *.gemini.net.pl 03.11.06, 11:46
                  W takim razie 15:00.

Do zobaczenia.

Pozdrawiam,

Piotr
                  • puteen Re: Miechowianka - budynek H 04.11.06, 11:31
                    ;) to ilu nas bedzie?
                    • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 05.11.06, 22:37
                      Dziękuję za przybycie na spotkanie. Miło było Was poznać a informacje i
                      sugestie jakie mogliśmy między sobą wymienić chyba wszystkim zrekompensowało te
                      3 godz :).
                      Myślę że ktoś jeszcze zaaranżuje podobne spotkanie.
                      Pozdrawiam i życzę udanego wykańczania ... mieszkań.
                      • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 08.11.06, 20:02
                        Dziś dookoła bloku mnóstwo błota, ale... od jutra mają się zabrać za to zabrać.

Oczywiście okazało się, że grzejnik zamontowano w łazience tak, że nie ma
                        szansy wstawić (narysowanego na planie) stelażu Geberit. Do przeróbki.

Kierownik (wreszcie potwierdził, że zamieszka na V p.!) mówi, że umawiał będzie
                        się na odbiór lokali od 20 listopada.

Czy ktoś zna jakieś miejsce, gdzie można kupić ładne drzwi wewnętrzne i gdzie
                        nie trzeba czekać na nie 6 tygodni??

Pozdrawiam sąsiadów :)
                        • joannamie Re: Miechowianka - budynek H 09.11.06, 19:56
                          Dzis do okola blota chyba jeszcze wiecej :) No i powiedziano mi ze ... zabrac
                          sie maja za to od jutra :) Mam nadzieje ze jutro naprawde juz zaczna - skonczyc
                          maja do 30 listopada.

Chetnie dowiem sie rowniez gdzie mozna ladne drzwi kupic, chocby nawet trzeba
                          bylo czekac 6 tygodni :)
                          Plytki bedziemy kupowac najprawdopodobniej w Bomarze zgodnie z rekomendacja ze
                          spotkania :) A z meblami do kuchni nie jeszcze nie orientowalismy sie nic.
                          Pasowalby urlop dwu tygodniowy :)
                          Prosimy o informacja o kazdej interesujacej ofercie sklepow czy hurtowni albo
                          sklepow internetowych.

Pozdrawiamy serdecznie
                          • joannamie Re: Miechowianka - budynek H 09.11.06, 19:58
                            Ale pojechalem z tym "do okola" :)
                            Poprawiam > dookoła:)
                            • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 09.11.06, 23:39
                              Asiu,
                              Spory wybór i niezłe ceny są w firmie BEL-POL (www.bel-pol.pl), niestety trzeba
                              czekać 6 tygodni od zamówienia. Ja musiałam zdecydować się na Leroy Merlin (nie
                              mogę tyle czekać).

Poza tym zastanawiam się, czy pan od gładzi nie przesadził trochę z ceną
                              (sąsiad zrobi mi to za 800-900 zł łącznie z materiałem).

Pozdrowienia :)
                              • joannamie Re: Miechowianka - budynek H 10.11.06, 16:02
                                Dzwonilam dzis do ZE i co sie dowiedzialam?
                                Do podpisania umowy z ZE potrzeba:
                                1. Umowe przedwstepna - orginal i kopie
                                2. Dowod osobisty

a teraz hit:

3. Protokol odbioru mieszkania

Pani (zreszta niemila) tlumaczyla ze w umowie przedwstepnej jest tylko numer
                                budowlany mieszkania a potrzebny jest takis tam inny.
                                Z pisma Miechowianki wynika ze trzeba tylko 1 i 2 i to jest sensowne.

Czy ktos wie cos wiecej ?
                                Proponuje sie tym zainteresowac jesli chcecie 15 podpisywac umowy.
                                Bede pisala jesli dowiem sie cos wiecej.

Mam nadzieje ze szalenie "mila" Pani udzielila mi nieprawdziwych informacji.
                                Dzwonilem na numer podany w pismie Miechowianki. Wczesniej probowalem dzwonic na
                                dzial przylaczen. Ale nakazano mi dzwonic na numer podany w pismie.
                                • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 10.11.06, 19:24
                                  Niezłe...
                                  • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 14.11.06, 16:08
                                    Myślałem że się spotkamy jutro w ZE a tu ... guzik. Jutro dopiero bedzie odbiór
                                    budynku i pani w biurze obsługi klienta zaprasza do podpisywania umów nie
                                    wcześniej niż we czwartek :( ale wcześniej nalezy się upewnić czy budynek
                                    został odebrany.
                                    Pozdrawiam
                                    • joannamie Re: Miechowianka - budynek H 14.11.06, 16:34
                                      :) a ja tak namieszalam. Pewnie chodzilo Pani wlasnie o odbior budynku a nie
                                      mieszkan :) Za cale zamieszanie przepraszam.
                                      Trzymajcie sie cieplo
                                      • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 14.11.06, 18:53
                                        Co do odbioru mieszkań- dzis trafiłam na odbiór mieszkania nr 12. Wygląda na
                                        to, że ktoś sobie to załatwił bez umowy z Elektrownią.

Na pocieszenie potwierdzam, że zabrali się wreszcie za to błoto, w którym
                                        prawie dziś utonęłam :)

Pozdrawiam sąsiadów
                                        • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 16.11.06, 12:26
                                          No i jak Wam idzie podpisywanie umów z ZE? Ja dzisiaj podpisałem ale należy
                                          uzbroić się w cierpliwość bo kolejki długasierne
                                          • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: 87.105.164.* 16.11.06, 15:15
                                            Za godzinę mam drugie podejście- rzeczywiście cierpliwość jest mocno wskazana.
                                            Od godz. 14-tej czynne jest tylko jedno okienko, a jedna umowa to średnio pół
                                            godziny. Zajęłam sobie kolejkę za kierownikiem i zaraz tam wracam.

Nie polecam dnia jutrzejszego i poniedziałku: awaria/serwis sieci komputerowej -
                                            czyli nic nie załatwicie.
                                            • Gość: michal Re: Miechowianka - budynek H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:12
                                              Hej,

polecam podejsc zaraz po otwarciu tzn po 7 rano; Bylem wczoraj kolo 7:30 rano,
                                              zero ludzi, zero czekania, Pani faktycznie troche schodzilo z przygotwaniem tej
                                              umowy, ale sie wyrobila w 20 minut chyba.

Pozdrawiam!
                                              • joannamie Re: Miechowianka - budynek H 17.11.06, 13:18
                                                My bylismy dzis (piatek) kolo 11.00 czekalismy okolo pol godzinki a podpisanie
                                                umowy 20 minut.
                                                Na dzwiach jest informacja o pewnych utrudnieniach zwiazanych z serwisem systemu
                                                komputerowego ale to raczej dotyczy platnosci. Umowy sa podpisywane.

Pytalismy kiedy zaloza nam liczniki i powiedziano nam ze wtedy gdy deweloper
                                                usunie jakas tam usterke. Moze ktos wie wiecej na ten temat?

Pozdrawiamy sasiadow
                                                • Gość: michal Re: Miechowianka - budynek H IP: 83.238.120.* 17.11.06, 17:14
                                                  Tak, chodzi o to ze w Srode byl odbior budynku przez ZE i cos im sie tam nie
                                                  podobalo (tzn nie byly ukonczone jakies tam tablice). Kierownik mowi ze zawsze
                                                  im to przechodzilo, ale tym razem przyszedl "jakis doktor filozof chyba" i nie
                                                  odebral. Kolejne podejscie w przyszly poniedzialek i ponoc juz wszystko bedzie
                                                  gotowe.... No nic pozyjemy zobaczymy..

Pozdrawiam
                                                  • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 21.11.06, 19:59
                                                    No i mamy na czym liczyć, tylko jeszcze na co? Może że będzie jakieś dojście a
                                                    może nawet dojazd do drzwi?
                                                    Pozdrawiam
                                          • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:03
                                            A ja dziś byłem o 7 w ZE, wszystko trwało ok. 10min licznik zamontują w piątek.
                                            Czy żeby sie umówić z kierownikiem na odbiór musicie miec umowe w ręku i
                                            potwierdzenie przelewu?
                                            • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 22.11.06, 15:22
                                              Witam
                                              Jestem właśnie po odbiorze :)Przeszło bez bólu tylko jedna usterka przy oknie
                                              więc kwatera najprawdopodobniej do wymiany.
                                              Co do umowy to warto ją mieć ale nie jest konieczna bo potrzebny jest do
                                              protokołu tylko jej nr i data podpisania. Jak zrobiłeś już przelew to napewno
                                              poinformują o wpływie napewno kierownika więc też nie musisz mieć.
                                              Potrzebne są napewno gumowce i jaka taka kondycja bo winda będzie
                                              najprawdopodobniej w poniedziałek a podjazd pod blok pod koniec przyszłego
                                              tygodnia :(
                                              Pozdrawiam i życzę czystego odbioru
                                    • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:30
                                      Aaa to upiekło mi się wstawanie o 5 na darmo :) Dobrze że od czasu do czasu tu
                                      zaglądam :)
                              • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 10.11.06, 23:58
                                A co Ty taka Aniu niecierpliwa jesteś? Byłem dzisiaj w LM i między 20 a 23 były
                                obniżki cen wszystkiego o 10 %. A ja tam kupiłem przedwczoraj podłogę :( ...
                                ale za to dzisiaj kupiłem kabinkę :))) Szkoda że nie miałem Waszych nr tel bo i
                                może Wy byście skorzystali.
                                Ale i tak udanych zakupów życzę

PS. A ta hurtownia na Conrada już nie istnieje. Mają jeszcze na Morelowej
                                wyprzedaż płytek - dzielą cenę przez 2
                                • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:13
                                  Bo ja już mam dość prac remontowych (zanim się nawet zaczęły), najlepiej żeby
                                  ktoś to załatwił wszystko za mnie i żebym mogła się wprowadzić do gotowego
                                  mieszkania. Jak to wszystko zrobićm od razu dobrze jeśli człowiek się nic a nic
                                  nie na tym nie zna? Do tego angażując jak najmniejsze środki finansowe? Do tego
                                  pracując po 12-14 godzin dziennie?

Mam nadzieję, że pozostałym sąsiadom idzie nieco lepiej planowanie niż mnie :)

PS. Wczoraj w nocy widziałam, że jest trochę kamienia nawiezione pod
                                  utwardzenie drogi przed budynkiem. Wygląda na to, że rozpoczęto wreszcie
                                  zagospodarowanie terenu wokół.
                                  • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 12.12.06, 10:42
                                    Ale cisza. Pewnie wszyscy zapracowani.
                                    A umowy notarialne już podpisaliście?
                                    Pozdrawiam sąsiadów :)
                                    • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:45
                                      no jeszcze nie podpisałem, ale tego co wiem mają z miechowianki przyjść jakieś
                                      pisma.....czy źle dosłyszałem? ;)
                                      • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 14.12.06, 09:30
                                        No pismo pewnie z Miechowianki jakieś przyjdzie ale termin podpisania umowy
                                        ustalasz z notariuszką i powiadamiasz o tym Miechowiankę aby przyszedł na to
                                        podpisanie ich przedstawiciel. Musisz napewno mieć ze sobą umowę przedwstępną i
                                        jakieś zaświadczenie z banku w którym brałeś kredyt - ale to wszystko co masz
                                        mieć powie Ci panienka z kancelarii.
    • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:24
      Słuchajcie moi mili a jak ma wyglądac sprawa zwrotu pieniędzy za wyposażenie z
      którego rezygnowaliśmy?

Ps. We wtorek odbieram klucze :D
      • Gość: annieoki Re: Miechowianka - budynek H IP: *.eranet.pl 25.11.06, 18:58
        Dzwoniłam kilka dni temu w tej sprawie, wygląda to nastęująco:
        w grudniu pani księgowa będzie wyliczać dokładnie ile komu zwrotu wychodzi i
        przelewać na konta oraz wystawiać faktury korygujące. Natomiast podobno na
        akcie notarialnym mamy mieć tę kwotę z umowy wstępnej- nie do końca rozumiem
        dlaczego, ale podobno tak będzie dobrze.

Gratuluję Darku, wygląda więc na to, że to ja będę czerpać od Ciebie
        doświadczenia w odbieraniu mieszkania :)
        • Gość: chablis27 Re: Miechowianka - budynek H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:25
          Służę pomocą ;) Dziś juz jestem "po", wszystko odbyło się bardzo sprawnie i
          konkretnie i poza drobiazgami mieszkanko wygląda super ;)Miechowianka zasłużyła
          na 5+ ;) Podobno 50% lokatorów już odebrało klucze, Ci którzy tego nie zrobili
          niech się nie ociagają :D bo parapeto-korytarzówkę czas planować :)
          Pozdrawiam sąsiadów
          • mars1508 Re: Miechowianka - budynek H 28.11.06, 23:20
            :)))
            Witamy w klubie - ale nie w tym z 29 Listopada (chociaż jutro aleje mają
            imieniny).
            Teraz pora na podpisanie umowy notarialnej i wpis do KW a z oszczędności jakie
            mamy oddać bankom imprezka. Czy ktoś wie jak to ma przebiegać?
            Pozdrawiam sąsiadów ... tych też co jeszcze się ociągają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka