Gość: Kazik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:25 Jak myslicie z jakimi cenami wyskocza, zapewne wkrotce...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jurij Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:47 6200-6700 to moj typ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 28.10.06, 22:26 Cena to ok. 6000 tys za m2. w kolejnych etapach Wie ktos coś na temat pozwolenia na budowe? Powinno być na dniach nieprawomocne? Będę wdzięczny za info!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Krakus Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 05:54 Sasiadem inwestycji jest Miasto i nie koniecznie Super Krak musi miec tam przyjaciol... Czas pokaze... Chamstwo, warcholstwo to w koncu "sztandar" IV RP. Nie wspominajac o posle pedofilu, gwałcicielu Bestrym. Ciekawe czy mnie zamkna za Anty P-piSuarowski, karłowaty komentarz... Zorro, Wanneman czekam... Wstyd mi, ze wy "Ministry" jestescie ze KRAKOWA!!! Wstyd i żałosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Krakus Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 05:57 z KRAKOWA ;))) Zreszta dla nich moze byc "ze" bo traktuja POLSKE jak BAZAR, ewentualnie jak prywatny drobiowy folwark!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miech Re: Super Krak, ul Bociana IP: 195.116.22.* 17.01.07, 10:09 Bardzo dobrze przewidziałeś cenę- 6200-6700 - a pewnie większe jak zwlekać będą jeszcze z rok. Firma spalona nim jeszcze weszła na rynek budownictwa mieszkaniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 31.10.06, 20:49 CO z pozwoleniem na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 03.11.06, 18:42 Jeszcze nie maja pozwolenia i mnie to martwi coraz bardziej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 08.11.06, 18:27 Czy nikt nic nie wie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J&J Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 13.11.06, 22:17 Nikt nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 15.11.06, 18:11 Za dwa tygodnie mają mieć nieprawomocne pozwolenie na budowę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:23 Pod warunkiem, ze nikt sie nie odwola ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enx Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.veracomp.pl 20.11.06, 10:09 Z teco co wiem pozwolenie mają dostać do końca listopada, a problem może być z jedna starszą sasiadką, która moze protestować. Podobno wszystko jest na dobrej drodze, ale na 100% nie wiadomo... Pozostaje więc trzymac kciuki i dodatkowo wierzyć, że Superkrak jest wiarygodną i uczciwą firmą, i nie rozwiąże umów rezerwacyjnych podwyższając cenę o kilka tys, jak to niektórzy deweloperzy mają w zwyczaju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:18 A ty nie podpisywales aneksu do umowy z podwyzka 5% pierwotnej ceny? Teraz w aneksie jest zapis 10%. Tak paradoksalnie zaloze sie, ze ta babcia bedzie protestowala i podwyzsza cene o kolejne 10%, przeciez im to na reke. Jesli ktos sie wycofa tez bedzie im to rowniez na reke, czy to takie trudne do zrozumienia? Ja tez mam nadzieje, ze na tym jednym aneksie sie skonczy, ale zobaczymy czy wyjda z twarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enx Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.veracomp.pl 21.11.06, 09:55 No dokladnie początkowe 5% w góre i już liczę z tymi 10% z aneksu. Umowa nie daje nic oprócz lepszego samopoczucia, że ma się rezerwację, coś a'la komietet kolejkowy ;) W każdej chwili każda ze stron może odstąpić od umowy bez żadnych konsekwencji - zwrot kaucji i tyle... Możemy mieć tylko nadzieję, że następnych po tych 15% zmian cen nie będzie i obsuwa jest rzeczywiście sprawą administracyjną a nie chęcią zrobienia nas w balona... czas pokaże, bo pieniądze mogą zrobić dziwkę nawet z zakonnicy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:50 W koncu zakonnica tez czlowiek!!! hehe Skoro maja sygnaly, ze starsza Pani moze sie odwolac, to juz powinni "polubownie zalatwic" sprawe, ale wiesz tak naprawde nie wiemy na czym im zalezy... Obserwowany przez ostatnie miesiace "owczy ped" na mieszkania moim zdaniem juz sie skonczyl!!! Niestety coraz mniej ludzi jest stac na wlasne M, takze jesli licza na jeszcze wiekszy zysk moga sie po prostu przeliczyc ;) A taka starsza Pani jesli sie uprze moze na wiele miesiecy zablokowac budowe i taka niestety jest szara Polska rzeczywistosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enx Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.veracomp.pl 22.11.06, 10:45 sad but true... Podobno były próby bardzo polubownego załatwiania sprawy i wszystko jest na dobrej drodze. A ceny w krk stanęły po przekroczeniu poziomu warszawskiego. Nieuczciwi deweloperzy wykorzystują sytuację i oferują z chorą kasę niższy standard. Zobaczymy co się stanie w bocianim gnieździe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 22.11.06, 17:29 ROzumiem ze nikt nie bedzie wniosil protestow i kolo 15 grudnia bedzie prawomocne pozwolenie? Jesli masz jakiesz szczegoły bedę wdzięczny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:36 Z tego co ja wiem to pozwolenie mieli miec w polowie tego miesiaca. Jesli nikt sie nie odwola to po 14 dniach powinno byc pozwolenie prawomocne, czyli pod koniec tego miesiaca. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 23.11.06, 20:10 Wydział Architektury i Urbanistyki 136/06 15/11/2006 Dotyczy: Dot. inwestycji Bocianie Gniazdo na ul. Bociana W odpowiezi na Pana zapytanie, informuję co następuje: Postępowanie administarcyjne o sygnaturze AU-01-3.73531-1360/06- budowa zespołu budynków mieszkalnych-dz. 246/2 obr. 43 KROWODRZA- ul. Bociana jest na etapie sporządzenia decyzji pozwolenia na budowę. Jak widać coś się dzieje pytanie tylko czy się ktoś odwoła poza "babcią"! Jak będziecie mieć jakies newsy to piszcie! Podobno mieli też prawie znalezioną firmę która będzie budować ale nie wiem jak się sprawa zakończyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:38 A propos tego wykonanwcy! Prawie robi roznice ;) A tak na powaznie niech bedzie to jakis dobry wykonawca, bo partakow na rynku duzo! Nie rozumiem co oznacza, ze jest na etapie sporządzenia decyzji pozwolenia na budowę. To jest to pozwolenie czy nie? Mnie poinformowali, ze juz jest i czeka w jakims orzecznictwie czy czyms takim. Moim zdaniem graja na zwloke!!! Termin aneksu minie 15 grudnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enx Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.ghnet.pl 23.11.06, 21:36 no tak wszędzie same problemy i każdy patrzy jak tu drugiego wyrolować :/ juz za pare dni zobaczymy na czym stoimy... oby dotrzymali słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 26.11.06, 19:57 Jak będziecie coś wiedziec na temat pozwolenia na budowe nieprawomocengo dajcie proszę znać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.autocom.pl 28.11.06, 19:02 Dzwoniłem dziś pozwolenie jutro lub pojutrze tylko pytanie czy sie potwierdzi i czy nikt się nie odwoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:27 Moj kumpel dzis tam dzwonil. Faktycznie pozwoleniu juz ma byc, ale 14 dni na uprawomocnienie liczy sie od dnia dostarczenia i podpisu pisma przez sasiadow, takze nie ma szans na uprawomocnienie sie pozwolenia do 15 grudnia, ciekawe jak to rozwiaza. Poza tym w naszym interesie jest podpisanie umow przedwstepnych w tym roku ze wzgledu na likwidcje ulgi odsetkowej. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enx Re: Bocianie Gniazdo, co nowego? IP: 212.160.237.* 04.12.06, 17:09 pozwolenia nadal nie ma, podobno w tym tygodniu mamy dostać pisma od prawników superkraka... :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Bocianie Gniazdo, co nowego? IP: *.autocom.pl 04.12.06, 17:49 A co ma być w tym piśmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Bocianie Gniazdo, co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:27 Przeciez to bylo do przewidzenia, ze zrobia wszystko zeby tego pozwolenia nie bylo!!! Przeciez to ich biznes... Piepszenie glupot o jakiejs drodze, sasiadce etc.!!!! Jestem strasznie zlyyy! Pewnie kolejne 10% do gory i drugi aneks na kolejne 10%%%, dziwne ze kolejne bloki zaczna sprzedawac w styczniu, co ewidentnie swiadczy o swiadomym dzialaniu "Super" Kraka. Tak a propos umowy przedwstepne moga byc podpisywane bez pozwolenia na budowe. Tak na przyklad sprzedaje Miechowianka ulice Strzelcow. Tylko panownie "prezesi" zapewne zapatrzeni na ceny Salwatora na Siewnej sami nie wiedza ile spiewac na metr. Zobaczymy, poczekamy, ale moj optymizm zniknal jak banka mydlana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Re: Bocianie Gniazdo, co nowego? 05.12.06, 10:38 Nastepny aneks do umowy z kolejna podwyzka to dranstwo w bialych rekawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enx Re: Bocianie Gniazdo, co nowego? IP: *.veracomp.pl 05.12.06, 11:12 mialo byc tak pieknie a wyszlo jak zawsze... hehh q*va oto polska wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaaiuto Re: Bocianie Gniazdo, dostałam ich pismo IP: *.netcontrol.pl 05.12.06, 11:38 ale jaja normalnie lecą w kulki, czy można gdzieś sprawdzić, czy to co nam napisali to prawda? z tą działką itp... powinni wrócić 200% zaliczki tym, którzy rezygnują... ciekawe czy kiedykolwiek coś tam powstanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Bocianie Gniazdo, dostałam ich pismo IP: *.malopolska.mw.gov.pl 05.12.06, 12:07 A czy ktoś może napisać co jest w tym piśmie bo go jeszcze nie dostałem? Proszę i z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Re: Sprawa dla reportera 05.12.06, 12:24 Jedna z trzech dzialek na ktorych ma stanac inwestycja jest w wieczystym uzytkowaniu. Super Krak zlozyl wniosek o jej wykup. Dziwnym trafem przed tygodniem Super Krak dostal pismo z Urzedu, ze byly wlasciciel wywlaszczony 30 lat temu dopomina sie zrotu dzialki. Najprawdopodobniej wniosek ten zostanie odrzucony ale cala sprawa moze trwac nawet rok albo dluzej. Takze nie bedzie teraz budowy. Mam pytanie, czy ktos moglby sprawdzic czy takowy wniosek od bylego wlasciciela przyszedl i jaki to ma wplyw na wieczystego uzytkownika tej dzialki! W kazdym razie na dzien dzisiejszy jest to przegrana sprawa i zostalismy nabici w butelke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:40 Ku.rwa mac, czyli przez pol roku bylismy oklamywani!!!!!! To jest skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokladnie jeszcze 4 miechy temu mopzna bylo kupic za 4100-4400 mieszkanie na ul. Marchołta, a teraz nie kupimy nawet za 5000!!!! Oszusci Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Re: Sprawa dla reportera 05.12.06, 13:36 Skandal! Jesli ktos moze sprawdzic w Urzedzie Miasta, Urzedzie Skarbowym itd o co chodzi w tej calej historii z bylym wlascicielem. Ja mysle, ze jest tak. Pozwolenie na budowe i tak dostana do konca grudnia, bo to jest calkowicie odrebna sprawa. Sa uzytkownikiem wieczystym trzeciej dzialki, ktora nabyli w przetargu od Urzedu Miasta czy jakos tak. Poza tym zlozyli wniosek na wykup tej dzialki i prawdopodobnie za jakis czas bedzie ich wlasnoscia. Teraz wyciagaja z kapelusza bylego wlasciciela wywlaszczonego 30 lat temu przez panstwo. Podejzewam, ze ta sprawa z tym wlascicielem nawet jesli trafi do sadu to znajdzie swoje rozwiazanie za rok, poltora roku. Wtedy szanowny inwestor postawi swoje Bocianie Gniazdo ale oczywiscie juz po innych cenach. Ciekawy debiut Super Kraka na rynku developerskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pponisz Re: Sprawa dla reportera 05.12.06, 21:04 Panowie i Panie!!!! Czas skończyć tą farsę prezesów Super Kraka!!! Proponuje nagłośnić sprawe gdzie sie tylko da. W przyszłym tygodniu trzeba zorganizować pikietę aby zrobiło sie głośno wokół tej sprawy. Taka pikieta miała juz być w październiku ale sprawa została załagodzona.... Straciliśmy mnóstwo pieniedzy przez te pół roku ponieważ metr2 poszedł sporo do góry. i co oni teraz proponują rekompensatę 5% w skali roku?? Są śmieszni!!! Jeżeli ktoś ma dojścia do mediów niech spróbuje chwycić kontakt i nagłośnić sprawę. Spróbujmy cos zdziałać zamiast narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 00:33 Drodzy ludzie, nie dajcie się tak robić w konia! Nic może poza brakiem pozwolenia na budowę nie stoi na przeszkodzie w rozpoczęciu budowy, ale to jak czytam pewnie mogłoby się już ukazać ale deweloper nie jest tym zainteresowany. Jeśli chodzi o sprawy własnościowe, to nic nie stoi na przeszkodzieaby realizować inwesstycję częściowo na działkach stanowiących własność i na jednej będącej w użytkowaniu wieczystym dewelopera. Jeżeli nawet wpłynął wniosek o zwrot działki, to jego rozpatrzenie przez wszystkie instancje potrwa zapewne wiele czasu, chyba że deweloper za małe pieniądze porozumie się z wnioskodawcą, lub najzwyczajniej w świecie rozpocznie prace budowlane. Wówczas powstają tzw, nieodwracalne skutki prawne i nie Sąd nie bedzie mógł zasądzić zwrotu (o ile wogóle wcześniej istniały do tego podstawy - bo jest to wyjatkowa sytuacja i wiele przesłanek musi być spełnionych). Wniosek - deweloper wogóle nie jest zainteresowany kontynuacją umów! Jak działać - zawiadomić prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez zarząd spółki o doprowadzeniu do niekorzystnego rozporzadzenia mieniem. Nagłośnić w mediach, do tego nie trzeba mieć kontaktów, wystarczy zebrać za pośrednictwem np forum dużą liczbę ppokrzywdzonych - to zawsze robi wrażenie. Ostatnio dobrali się do salwatora za jakąś inwestycję w warszawie, zawiadomcie więc media pismami podpisanymi przez jak największą liczbę osób. Najbardziej podatne są Panorama, TVN24 młotkowski, rzeczpospolita w warszawie mają dział nieruchomości redaktor Aneta Gawrońska, sprawa dla reportera, uwaga, gazeta krakowska - jak jedno medium chwyci to reszta się przyłączy. Jak bedą chcieli jeszcze kiedykolwiek cokolwiek zbudować w tym miejscu to będą musieli wyjaśnić sprawę pozytywnie i rozpocząć budowę! A jeszcze jedno, zupełnie nie rozumiem jak to się dzieje że tak łatwo godzicie się na podwyżki i czy ktoś oprócz wyjaśnienia mógłby zamieścić wzór umowy? Ponadto zwróćcie się di Federacji Konsumentów i Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, czy umowa nie zawiera tzw. klauzul niedozwolonych? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaowiec Re: Sprawa dla reportera IP: *.crowley.pl 05.12.06, 21:12 Również dostałem to pismo.Bardzo umiejętnie, niezwykle dyplomatycznie, wręcz elegancko napisany list.Niestety gołym okiem widać, że deweloper próbuje podnieść cenę stosując język umiejętnej manipulacji.Fakt jest taki, że każdy, nawet za przeproszeniem "obszczymurek" może złożyć wniosek do sądu o prawa do ziemii.Powiem wprost, może to być osoba podstawiona. Ryzyko niewielkie dla tej osoby.Jeżeli sfałszuje doumenty grozi jej co najwyżej wyrok w zawiasach.Czysto subiektywne odczucie...a jednak cały czas miałem przekonanie, że coś się wydarzy i nie będzie to rozpoczęcie budowy. To co można zrobić to spróbować nagłośnić tą sprawę.Tak, aby deweloper nie mógł sprzedawać kolejnych bloków (po wyższej cenie, of course) w przyszłym roku.Tak, aby nie mieli szans przetrwać bazując jedynie na zaliczkach i zaczęli budować.Bez umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego ten zakup niestety jest wirtualny.Może warto zebrać się do kupy i wymusić taką formę zakupu nieruchomości, nawet jeżeli budowa miałaby się zacząć za kilka miesięcy.Najlepiej oczywiście zainteresować media, wtedy jest szansa na sukces....Może ktoś ma jakieś kontakty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Sprawa dla reportera IP: *.hutalw.com.pl 06.12.06, 14:49 Co jest właściwie w tym piśmie, bo jeszcze nie dostałem. Znów wzmianka o jakiejś podwyżce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sprawa dla reportera IP: *.autocom.pl 06.12.06, 20:57 Ręce opadają i brak słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:14 Wszystko jest robione w bialych rekawiczkach, ale ta sprawa strasznie smierdzi. To pismo obraza nasza inteligencje!!! Jestem zdumiony zachowaniem "prezesa" ktoremu wydaje sie, ze ceny beda rosly w nieskonczonosc i jesli poczeka jeszcze rok zarobi krocie. Rynkiem nieruchomosci rzadzi chciwosc i panika. Chyba jasne jest jaka cecha opisuje ""super"" krak. Pozycje na rynku i zaufanie klientow buduje sie latami, ale oni wybrali droge Salwatora. Gratuluje doskonalego wyboru - nieuczciwe praktyki staja sie norma!!! Panowie uczciwosci nie kupicie za zadne pieniadze swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Sprawa dla reportera IP: *.azsoft.pl 07.12.06, 11:41 Witam Wszystkich, sama jestem klientem Super Kraka, jestem strasznie zniesmaczona tym wszystkim co robią ponieważ bardzo mocno byłam nastawiona na to mieszkanie, wstępnie kontaktowałam się z prawnikiem i ponoć można coś zrobić w tej sprawie, natomiast wydaje mi się ze musimy wspólnie się tego podjąc, osoby w podobnej sytuacji proszę o kontakt (606891313) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Sprawa dla reportera IP: *.ists.pl 07.12.06, 19:38 Odebralem dzisiaj to pismo i nie wiem czy smiac sie czy plakac. Jacy oni biedni, pokrzywdzeni! Wspaniali ludzie, a caly swiat sie przeciw nim sprzysiagl i rzuca klody pod nogi. Obrzydzenie bierze jak sie to czyta. Popieram pomysl spotkania i wspolnego ustalenia co dalej robimy w tej sprawie. Jeden wpis wyzej Agnieszka podala nr. telefonu, zglaszajmy sie do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Sprawa dla reportera IP: *.chello.pl 07.12.06, 20:38 Czuje sie maksymalnie oszukana, dzieki developerowi "super"krak stracilam juz w zasadzie szanse na zakup mieszkania w Krakowie (przy obecnych cenach). Mam nadzieje, ze nie przejdzie to bez zadnych konsewkencji!!! Dolaczam sie do pikiety!!! Dzwonie do Agnieszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sprawa dla reportera IP: *.autocom.pl 07.12.06, 21:46 Na rynku inwestorów pojawiły się pogłoski że chcą całą inwestycję sprzedać komuś innemu bo już prawie mają pozwolenie podobnie jak zrobili z inwestycją przy rondzie Polsadu! Wszystko zmierza ku temu i pogłoska może stać się faktem a nowy inwestor będzie sprzedawał mieszkania jak siąsiad czyli po 8-9 tyś za m2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g&p Re: Sprawa dla reportera IP: *.chello.pl 07.12.06, 22:03 To było zaplanowane i przewidziane wcześniej!!!dla ,,super"kraka liczy się jak najwiekszy zysk w jak najkrótszym czasie-nie wazne jakim kosztem!!my np dzięki ,,uczciowosci" ,,super" kraka musimy zrezygnować z układania sobie życia w Krakowie-poprostu nas nie stać na kupno mieszkania w obecnej chwili!!wszyscy dostaliśmy rewelacyjny prezent świateczny od w/w dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 00:25 Super """Super Kraku""" nasze zaliczki tez sprzedacie? z odsetkami 5% w skali roku? ;))) Nie, to jakas farsa... Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Re: Sprawa dla reportera 08.12.06, 12:25 To wszystko trzeba konsultowac z prawnikiem. Po uprawomocnieniu pozwolenia na budowe powinni podpisac z nami umowy przedwstepne (tak jest w naszych umowach miedzy rezerwujacym a super krak). Jesli teraz odwracaja kota ogonem, to niech odpowiadaja za to wszystko. Potrzebny kontakt z prawnikiem, rzecznikiem spraw konsumenckich. Zaliczki mozna wycofac w kazdej chwili, ale to do niczego nie prowadzi. Po wycofaniu sie nie można już dochodzić swoich roszczeń wobec Super Krak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Sprawa dla reportera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 20:40 Tylko zapominasz o jednym fakcie,że SK może zerwać z nami umowę rezerwacyjną w każdej chwili, i każdy był świadomy takiej ewentualności podpisując ową umowę. Obawiam się, że prawnik ani rzecznik nic tutaj nie pomoże. Jesteśmy na przegranej pozycji.... chyba, że jakiś cud nasz uratuje. Natomiast pomysł z mediami jest rewelacyjny, dalej zostaniemy bez mieszkań, ale za to zemsta może być pewnym rodzajem satysfakcji. P.s. Dzwońcie do Agnieszki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Sprawa dla reportera IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:54 Tak jest dzwońcie do Agnieszki lub piszcie na maila do mnie: pepe79@interia.pl. Agnieszka ma już kilka osób ja także kilka, mam nadzieje że zbierze sie spora grupa "niezadowolonych" i spróbujemy cos wskurać razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enx Re: Sprawa dla reportera IP: *.ghnet.pl 09.12.06, 10:27 pozwolenie na budowę dostali o5.12, decyzja się uprawomocni jeśli nikt nie oprotestuje... wniosek złożony był dopiero we wrześniu czyli nie było szans na dotrzymanie terminu podpisywania umów przedwstępnych z pierwszej wersji umowy rezerwacyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:34 Hej, Co robicie dalej z tym fantem? Podpisujecie aneks po 18 grudnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Sprawa dla reportera IP: 195.116.22.* 13.12.06, 16:41 Napisałam do Pani Reporter ...tylko myślę że ta Pani będzie miała pracy przez najbliższe kilka lat jak zajmie się tematem Nieuczciwi deweloperzy. interwencja.interia.pl/news?inf=846476 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Sprawa dla reportera IP: *.chello.pl 13.12.06, 23:18 Witam! Spotkanie jutro tj. 14 grudnia o godz 18,00 w restauracji w Dworku Białoprądnickim ul. Papiernicza 2 (dojście od ul Mackiewicza lub Opolskiej) www.dworek.krakow.pl/ Pozdrawiam Paweł tel: 661963825 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Sprawa dla reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 15:36 Witam! Niestety nie mogłam byc na spotkaniu,proszę o informacje czy sie odbyło, co Państwo robicie dalej odstepujecie od umów czy podpisujecie aneksy? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witia Re: Sprawa dla reportera IP: *.uci.agh.edu.pl 17.12.06, 21:46 Witam? Czy ktoś z Państwa rozważał pomysł złożenia w prokuraturze zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez zarząd firmy Super Krak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Aneks nr 2 nie do zaakceptowania IP: *.malopolska.mw.gov.pl 18.12.06, 13:37 Zwłaszcza paragraf 2 punkt 1. Czyli po tyle ile sprzedaje Salwator obok po 8,5 tyś za m2. To jest jakaś wielka farsa. Rezygnuję!!!!!!!! ANEKS NR 2 do UMOWY REZERWACYJNEJ NR …/2006/…. z dnia dd.mm.2006 r. §1 W przywołanej umowie rezerwacyjnej ulegają zmianie następujące terminy: 1. Postanowienie § 2 pkt.2 otrzymuje następujące brzmienie: „Sprzedający zamierza rozpocząć budowę opisanego budynku, niezwłocznie po uzyskaniu ostatecznej decyzji administracyjnej oddalającej roszczenia o zwrot przejętych przez Skarb Państwa działek w tym m. in. działki 273/2 lub od nabycia prawa własności działki nr 273/2 przez Super Krak S.A. w zależności od tego która z okoliczności nastąpi później i zakończyć jego realizację nie później niż w terminie 18 miesięcy od daty rozpoczęcia budowy.” 2. Określony w § 5 pkt.2 termin zawarcia umowy przedwstępnej sprzedaży prawa własności: „w terminie do dnia 31 grudnia 2006r.”, ulega zmianie na: „w terminie dwóch miesięcy od daty wydania ostatecznej decyzji administracyjnej oddalającej roszczenia o zwrot przejętych przez Skarb Państwa działek w tym m. in. działki 273/2 lub od nabycia prawa własności działki nr 273/2 przez Super Krak S.A. w zależności od tego która z okoliczności nastąpi później” 3. Zawarte w § 6 pkt.1 sformułowanie o treści: „Strony ustalają, ze jeżeli Sprzedający do dnia 15 grudnia 2006r nie będzie dysponował ostateczną decyzją o Pozwoleniu na Budowę.....” zostaje zmienione i otrzymuje następujące brzmienie: „Strony ustalają, że jeżeli Sprzedający do terminu zawarcia umowy przedwstępnej sprzedaży prawa własności, określonego w § 5 pkt.2 nie będzie dysponował ostateczną decyzją o Pozwoleniu na Budowę....” §2 1. § 7 pkt.1 otrzymuje następujące brzmienie: „Strony postanawiają, że cena sprzedaży lokalu mieszkalnego netto, o którym mowa w § 3 umowy, będzie stanowić iloczyn średniej ceny rynkowej 1m2 netto dla lokali mieszkalnych o zbliżonym standardzie, położonych w porównywalnej lokalizacji, pomniejszona o upust w wysokości 5 % oraz faktycznej powierzchni zarezerwowanego lokalu mieszkalnego. Przedmiotowa cena zostanie powiększona o należną stawkę podatku VAT.” 2. § 7 pkt.2 otrzymuje następujące brzmienie: „Cena sprzedaży netto zostanie ostatecznie ustalona w oparciu o analizę wykonaną przez podmiot (osobę lub instytucję) niezależny od Sprzedającego, posiadający odpowiednią wiedzę niezbędną do określania cen nieruchomości, na dzień wydania ostatecznej decyzji administracyjnej oddalającej roszczenia o zwrot przejętych przez Skarb Państwa działek w tym m. in. działki 273/2 lub od nabycia prawa własności działki nr 273/2 przez Super Krak S.A. w zależności od tego która z okoliczności nastąpi później, a Rezerwujący zostanie o niej powiadomiony pismem, o którym mowa w § 5 pkt. 3. 3. W § 7 dodaje się pkt.4 o brzmieniu: „W przypadku, gdyby Rezerwujący nie wyraził zgody na uiszczenie ceny, o której mowa w pkt 1 lub zmienionej odpowiednio do postanowień pkt 3 niniejszego paragrafu , przysługiwać mu będzie prawo odstąpienia od niniejszej umowy za zwrotem całości wpłaconej kaucji. Kwota ta zostanie Rezerwującemu zwrócona w terminie 14 dni od otrzymania przez Sprzedającego pisma zawierającego odstąpienie od umowy. Odstąpienie winno mieć formę pisemną, wraz z podaniem numeru rachunku bankowego, na które Sprzedający ma dokonać zwrotu w/w kaucji.” §3 Pozostałe zapisy umowy rezerwacyjnej pozostają bez zmian. §4 Aneks został sporządzony w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron. Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Re: Aneks nr 2 nie do zaakceptowania 18.12.06, 14:21 To jest k... skandal. Bez owijania w bawelne. Po pol roku oczekiwania wstrzymuja wszystko i mowia, ze cena bedzie srednia cen jak u deweloperow obok. To jest sk...synstwo na calego. Przeciez jednym z podstawowych kryteriow wyboru Super Krak byla cena mieszkania na poczatku. Teraz po pol roku, gdy ceny poszly do gory wstrzymuja wszystko na rok i zapowiadaja dociagniecie do poziomu cen np. w Salwatorze. To sie w glowie nie miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: Aneks nr 2 nie do zaakceptowania IP: *.crowley.pl 18.12.06, 14:34 Kochani........robią nas w ....... Pan Bielecki przecie musi wrócić na liste 100 najbogatszych Polaków....... 100najbogatszych.wprost.pl/?b=-1&e=14&i=201 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witia Re: Aneks nr 2 nie do zaakceptowania IP: *.uci.agh.edu.pl 18.12.06, 22:12 Oczywiście, nie zamierzam podpisywać aneksu w proponowanym kształcie, w związku z tym wypowiem umowę rezerwacyjną. Zastanawiam się na pozwaniem Super Kraka do sądu cywilnego o odszkodowanie odpowiadjące wzrostowi cen mieszkan deweloperskich o danej powierzchni między 12 X 2006 r.(w tym dniu firma dowiedziała się o zgłoszonym roszczeniu o zwrot działki i miała obowiązek niezwłocznie zawiadomić zainteresowane strony o powstałej przeszkodzie i wynikających z niej zagrożeniach, które od początku były łatwe do przewidzenia; deweloper mógł i powinien był to zrobić) a 5 XII 2006 r.(w tym dniu dowiedziałem się o całej sprawie). Mieszkania drożały w tym czasie o ok. 6 % miesięcznie (dokładne szacunek będzie zawarty w opinii biegłego rzeczoznawcy, którą zamierzam zamówić na potrzeby procesu). Super Krak, tak samo jak każda osoba fizyczna lub prawna, jest zobligowany do wyrównania spowodowanej przez siebie szkody, nawet jeżeli powstała w sposób niezawiniony, o czym w tym przypadku nie można mówić (fundamentalna zasada Kodeksu cywilnego). Wynik procesu, rzecz jasna, jest nieodgadniony, to zależeć będzie i od punktu widzenia sądu, i od stopnia profesjonalizmu adwokatów, dla mnie chodzi tu bardziej o zasadę niż o pieniądze. Może złożymy taki pozew wspólnie (pozew zbiorowy)? Proszę o komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Aneks nr 2 nie do zaakceptowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 23:36 Mysle, ze jest to godne przedyskutowania. Skontaktuj sie z Agnieszka (19 postow wyzej) ona zbiera grupe poszkodowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Aneks nr 2 nie do zaakceptowania IP: 195.116.22.* 19.12.06, 09:58 Jak to sie stało ze 5 XII dostali pozwolenie na budowe jak sprawa z poprzednim właścicielem wybuchła w X :(... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Aneks nr 2 nie do zaakceptowania IP: *.autocom.pl 28.12.06, 16:56 I co dalej robicie lub jakie decyzje już podjeliśćie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: podpisaliscie ankesy czy nie ? IP: *.autocom.pl 06.01.07, 10:29 Podobno tylko 1 osoba na 200 podpisala!! Tak mi powiedzieli a byłem 29.12 Wszyscy się wycofali!! Myślą, że wycisną ok 7 tys za metr ale ta lokalizacja nie jest tego warta! W niedlugiej przyszlosci budowa bardzo ruchliwej drgii pod oknami i do tego chałas ciągłego przejeżdzania pociągów przez całę życie spłacania? Nie za taką kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niepewny Re: podpisaliscie ankesy czy nie ? IP: 57.66.195.* 11.01.07, 08:37 Czy jest osoba któa wie ile osób podpisało? SuperKrak obdzwania teraz wszystkichj i domaga się podjęcia decyzji. Informacji ile osób podpisało nie chcą udzielić. Wpisujcie się proszę zarówno Ci któzy podpisali aneks jak i Ci którzy nie. A może ktoś wybrał inną drogę np. prawnik i negocjacja aneksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: podpisaliscie ankesy czy nie ? IP: *.usr.onet.pl 11.01.07, 11:23 ja nie podpisalam, kase - 5000 tysiecy oddali Ciekawe jak bedzie z odsetkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: podpisaliscie ankesy czy nie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 15:43 Policzcie sobie:5000x165mieszkań o ile trzeba zapłacić biorąc kredyt na pół roku? niezły biznes! nie było na co czekać trzba było się desantować bo o jeden aneks za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Super Krak, ul Bociana IP: *.ists.pl 01.02.07, 19:52 Witam, Super Krak wypowiedzial umowy wszystkim ktorzy mie podpisali aneksow. Czy ktos z tych osob zamierza wystapic z roszczeniem o odszkodowanie? Jesli tak, to prosze o kontakt (ta63_malpa_interia_kropka_pl), w grupie mamy wieksze szanse. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Super Krak, ul Bociana IP: 87.204.0.* 25.04.07, 14:05 Podobno budowa ma ruszyć na początku maja, czy ktoś ma jakieś bliższe informacje? lub zamiar kiedyś jednak tam zamieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
korek37 Re: Super Krak, ul Bociana 25.04.07, 14:55 Z jakimi cenami teraz wyskakuja? Odpowiedz Link Zgłoś