Dodaj do ulubionych

pomniczek zdrajcy

11.11.06, 19:59
tvp pokazała pomniczek niejakiego Kuklińskiego.powiedziałbym,że adekwatny do
osoby.
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: pomniczek zdrajcy IP: 195.150.112.* 12.11.06, 09:42
      Lenin też miał kiedyś w Hucie pomnik
    • Gość: H56 Re: pomniczek zdrajcy IP: 195.150.112.* 12.11.06, 09:59

Ludzie,Kuklinski to nie zaden bohater,nie dajcie
      Autor: sauternes
      Data: 12.11.06, 06:16 zlem,zdrade z patrityzmem.

Tak sie wlasnie robie wode z mozgu spolecznstwu.

A kryteria odrozniania bohaterstwa od zdrady sa proste.

Ameryka to obce mocarstwo,ktore nie walczylo o Polske ; sprzedali nas sowietom
      razem z innnymi koalicjantami w Jalcie.

Potem bali sie ze sowieci walna w nich bomba to wykorzystali polskiego oficera
      i pewnie innych tez,zeby bronic siebie i swojej
      dupy przed sowietami.Polska ich nie obchodzi i nie obchodzila; wazne sa tylko
      ICH interesy.

I tak zdaje sie,ze Polacy zaczynaja to bardziej rozumiec.]

Zwroccie uwage na nachalnosc propagandy...
      Kuklinskiego nalezy zamilczec a nie stawiac pomniki. WStyd.

--------------------------------------------------------------------------------

sobie robic wody z mozgu!!

Propaganda na SILE lansuje Kuklinskiego jako bohatera narodowego.
      Dla mnie on pozostaje zdrajca Polski.
      I to niezalenie od tego ,ze Polska byla pod okupacja sowiecka i cierpiala od
      sowietow niewyobrazalnie.To jednak ludzi walczyli tu
      inaczej ,a nie latajac z jezorem do obcego mocarstwa.
      Ameryka to nie dobra ciocia czy wujek dla POlski,

To bylo i jest obce mocarstwo.!!! Zadna rodzina,zadne bracia i siostry.
      Twarda polityka gdiz obce moczrstwo wykorzystalo polskiego oficera ,za jego
      przyzwoleniem. I to bez zadnych gwarancji o obronie
      Polski .Zadnych gwarancji,ze ulza Polsce umieczonej pod sowieckim butem.Jakies
      mgliste zapewnienia ,ktore nie wytrzymuja krytyki.

Urzednicy amerykanscy biora dzis udzial w hucpie kreowanie Kuklinskiego na
      bohatera narodowego,co juz swiadczy o manipulacji
      swiadomoscia Polakow.

Uwazam takie latanie z jezykiem do obcego mocarstwa ,i donoszenie na wlasna
      ojczyzne,ktora byla pod okupacja sowiecka ,to uwazam
      za zdrade ,a nie bohaterstwo.

Podejrzenia zwlaszcza budzi nachalnosc takiego lansowania zdrajcy,jakby byl
      bohaterem. NIe ,nie byl.

, nie tylko Ty, tak uwazasz

• Gość: bezwodywmózgu Re: pomniczek zdrajcy IP: 62.233.214.* 12.11.06, 12:03
        Należy się też uważnie przyjrzeć tym "polakom", którzy tego zdrajcę lansują i
        ustalić jaki w tym mają cel.
        • Gość: HenioSowietykus Re: was trzeba by leczyć IP: 81.219.149.* 12.11.06, 13:06
          nawet nie chce mi się pisać
          • venus99 Re: was trzeba by leczyć 12.11.06, 13:34
            to po co piszesz?
            • Gość: HenioSowietykus Re: was trzeba by leczyć IP: 81.219.149.* 12.11.06, 13:52
              boli mnie wasza głupota, tak boli, że odechciewa mi się nawet pisać

Heniowi marzył by się pomniczek Bieruta, Kiszczaka... albo jakieś małe popiersie Urbana w Parku Krakowskim, a Konstanty Rokossowski to był prawdziwy patriota.
              Ale taki Kuklinowski, który za sprzeciwnie się KGB i Ubecji zapłacił wraz z rodziną cenę najwyższa.

Was powinni leczyć
              • Gość: realista [...] IP: 62.233.214.* 12.11.06, 15:19
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: ? witam na forum sovieticum :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:21
              • Gość: jasiokatolicus Re: was trzeba by leczyć IP: 62.233.214.* 12.11.06, 15:34
                Leczyć należy ciebie a i uczyć też nie zaszkodzi. Kukliński to zdrajca,
                narażający polskie społeczeństwo na bomby "nowych przyjaciół" a co ma z tym
                wspólnego Kuklinowski?. Widzisz więc, że i historia wymaga uzupełnienia i
                lekarz ci jest potrzebny.
                • lumpik1 Re: was trzeba by leczyć 12.11.06, 16:11
                  Zdrajca pełną gębą .W sztabie generalnym to byl za dobre zachowanie ? Bral
                  pieniądze i zaszczyty.Dla amerykanów też za darmo nie donosił.A najbardziej
                  broni go ten co nie lubi szarika ,Klossa i starych ludzi prawdziwych patriotów
                  PIłSUDCZYKóW po sądach ciąga o jakieś żelastwo co chce miec w domu.
                • venus99 Re: was trzeba by leczyć 12.11.06, 17:18
                  popieprzyło mu się z płk Kuklinowskim któremu p.Kmicic dał w pysk.podobieństwa
                  są dwa: jeden i drugi pułkownik,jeden i drugi zdrajca.
              • Gość: H56 żadnych Bierutów, Kiszczaków,ale i Kuklińskich IP: 195.150.112.* 12.11.06, 16:42
                draniom pomników się nie stawia. Marzy, to mi się aby jak najszybciej szlag
                trafił tych wierzących komunistów, co nam zafundowali PRL-bis.
              • venus99 Re: was trzeba by leczyć 12.11.06, 17:16
                prymitywizm myślenia.albo...albo.
                mnie sie nie marzą żadne pomniki.mnie się marzy państwo prawa i zdrowego
                rozsądku.a tego w tym nieszczęsnym kraju coraz mniej.naprawdę mi wisi co było
                50 lat temu.bardziej mnie interesuje co będzie za 50 lat.ale my wolimy grzebac
                w starych szambach.
    • Gość: hyut Re: pomniczek zdrajcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:13
      Towarzyszu wenus na białoruś !~!!
      • venus99 Re: pomniczek zdrajcy 12.11.06, 17:19
        dlaczego nie?piekny kraj.i w dodatku bez kaczorków.
    • xs550 dla komuchow zdrajca, dla reszty bohater 12.11.06, 16:49
      Jak w tytule. Zdradzil blok sowiecki dla wolnego swiata. I chwala mu za to!
      • Gość: prtu Re: dla komuchow zdrajca, dla reszty bohater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:58
        właśnie! A teraz lustracja tych przystosowanych!
        • Gość: H56 do wojska iść musiałem,on się zgłosił na ochotnika IP: 195.150.112.* 12.11.06, 17:21
          gdzie informacje o początkach jego kariery wojskowej, nie ma żadnych świadków
          jego świetlanej postaci ? błyskawiczne awanse, musiał się bardzo starać ,żeby
          go dostrzeżono aż w Warszawie. Na misje zagraniczne jeździli tylko prawdziwi i
          sprawdzeni komuniści. Nie dość ,ze komuch, to jeszcze Judasz.
          • podwladnywk A możę by tak temu zdrajcy skarbonkę postawić? 12.11.06, 18:08
            Za zebrane pienądze kupic farbe i przemalowac zdrajcę!!!!W kaczolandzie nawet
            najgorszy bandyta może zostać bohaterem jeżeli pozwoli to utrzymać władzę!!!!!
            Jak można takiemu szui stawiac pomnik ? Przecież składał przysięgę na wierność -
            krajowi i jego obywatelom!!!! A co by zrobił ten zdrajca jak by wtedy napadł na
            nas wróg? Zostawiłby obywateli? Czyli nas , i żył sobie bezpiecznie w USA!!!
            Co do ceny jaką zapłacił za zdradę to była ona za mała!!!!!Każdy szanujący się
            kraj zdrajców karze śmiercią!!!Ściga ich po całym świecie!! Przykład USA,Angli
            Izraela!!!
            Ilekroc będe przechodził koło tego pomnika będę pluł mu w twarz a on mi odpowie-
            że to pada deszcz- bo zdrajca nie wie co to honor!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka