Dodaj do ulubionych

??co sądzicie o tym domku??

IP: *.76.classcom.pl 12.11.06, 17:16
www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/rosa/#nowhere Ile mniej wiecej
obniże koszty jakbym zamiast balkonóww dała same okna lub w ogóle tylko
połaciowe??
Obserwuj wątek
    • Gość: dombud Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:03
      ja bym radził bez okien- zamurować i bez poddasza - wtedy najtaniej
      • Gość: gość Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.76.classcom.pl 12.11.06, 19:10
        dombud! nie wiem czy to ironia czy nie ale zadałam konkretne pytanie-jakbym
        nie chciała poddasza to znalazłabym parterowy !podoba mi się układ pomieszczeń
        i wygląd domku-ale nie potrzebuje balkonów,wiec pytam jeszcze raz,może ktos
        konkretnie odpowie:o ile obniże koszty tego domku wstawiając zwykłe okna
        zamiast całego balkonu lub wersja dach z oknmi połaciowymi
        • Gość: gosc Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:34
          Moim zdaniem jak zostawisz tylko okna polaciowe to zepsujesz ten dom - bedzie
          wygladal zupelnie inaczej. Ja bym tam takich rewolucji architektonicznych nie
          wporwadzala. Wg. mnie, to co mozesz zrobic, to wstawic proste okna (bez lukow u
          gory), a wykonanie balustrad balkonowych zostawic na lepsze czasy, gdy sie
          odrobisz finansowo. Domek na pewno bedzie podrazac obecnosc lukarn, ale bez nich
          to juz nie bedzie ten sam domek :). Poza tym domek ladny. Mnie by tylko
          brakowalo jeszcze jednego pomieszczenia gospodarczego na kotlownie.
    • Gość: kr Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:59
      Nie wiem, ile w tym przypadku "zyskasz" na zamianie balkonów na okna, ale może
      dadzą Ci ogląd rzędu wielkości dane o oknach które u siebie zakładałem. 23 okna
      kosztowały z montażem 17,5tys (w tym dwoje zwykłych drzwi balkonowych i jedne
      duże podwójne o szerokości 2 metry). Wyceny okien mieliśmy od 9 do 25 tys - PCV
      oklejane dwustronnie, piwnica jednostronnie. Biorąc pod uwagę, że cały dom
      będzie kosztował nas ponad 500 tys. (w tym niemal połowę stanowi wykończeniówka
      od stanu surowego otwartego) ewentualna oszczędność jest minimalna i mieści się
      w granicach błędu kalkulacji.
      Poza tym pamiętaj, że musisz dodać koszt przeprojektowania - zmieni się choćby
      konstrukcja dachu. Jak nie chcesz balkonów to już lepiej poszukaj projektu w
      którym ich nie ma.
      PS. Jak już ktoś pisał - balkony możesz zostawić i wykończyć później. Jak i my
      robimy :)
    • Gość: Gregory Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.chello.pl 20.11.06, 14:41
      jak dla mnie to straszna kupa.. jeszcze taki rozkraczony na rogach, a wszystko
      pewnie ze styropianu - bezguscie do kwadratu, juz lepiej zrób sobie domek z
      czekolady
      • Gość: gość gregory IP: *.76.classcom.pl 20.11.06, 21:04
        jestes typowym polaczkiem,który ma jakiś kompleks-już twój nic gregory o tym
        świadczy
    • mopek1 Re: ??co sądzicie o tym domku?? 20.11.06, 21:30
      Moja subiektywna opinia:
      Główną zaleta mieszkania w domu zamiast w mieszkaniu jest dla mnie przestrzeń,
      wiadomo, że budżet itd., ale skoro juz chcesz ponosić koszty i inne
      nieprzyjemności budowy to może w zamian coś o mniej imponującej liczbie
      pomieszczeń, ale lepiej zaprojektowane? Tam największa łazienka ma 6,5 m2 -
      litości! pokoje po 11 m2 ??? pokoiczki :( Nigdy nie mieszkałam w bloku, teraz
      najmniejsze pomieszczenie w moim domu to nasza sypialnia - ma 12 metrów i
      szczerze jej niecierpimy, jak nam dzieci podrosną to na pewno coś zmienimy :-)
    • kmkasia Re: ??co sądzicie o tym domku?? 26.11.06, 21:11
      śliczny jest!!
      ja bym nic nie zmieniała.
    • kmkasia Re: ??co sądzicie o tym domku?? 26.11.06, 21:13
      jak dasz same połaciowe to straci urok
    • Gość: pis Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 15.12.06, 14:06
      za mały...typowy kurnik
    • Gość: magda Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: 194.205.246.* 15.12.06, 15:07
      bardzo ladny projekt...jesli ni chcesz balkonu to moze chociaz zrob taka atrape
      czyli wypukla balustrada przy prawie samej elewacji
    • Gość: krakus Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:07
      Ja nic ale to naprawdę nic bym nie zmieniał - rezygnując z balkonu zepsujesz
      całą koncepcję architekta. Pomijając fakt pewnego nietaktu popełnianego w
      stosunku do niego (zdaję sobie sprawę, że wkładam kij w mrowisko i zaraz się
      zacznie)polegającego na tym, że powstanie coś czego on może wcale nie będzie
      chciał firmować a mimo wszystko będzie to z nim utażsamiane bo taki jest jego
      styl. Ponadto trzeba się się zastanowić nad bilansem tego przedsięwzięcia -
      zyskasz mało a dołożyć musisz do przeróbki projektu
    • Gość: dzidziuśśśś Re: ??co sądzicie o tym domku?? IP: *.eranet.pl 22.02.07, 10:21
      ciudny domeciek:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka