Gość: lesne.raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:33 kurna cudownie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlody-inwestor Google w Krakowie! 22.11.06, 12:36 Brawo Google ! Tylko niech nie korzystaja z Poczty Polskiej ! Darmozjady z poczty: akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html Odpowiedz Link Zgłoś
winku Re: Google w Krakowie! 22.11.06, 12:43 Taki inwestor w Polsce. Wspaniala wiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze_jak ????? IP: *.cinci.res.rr.com 22.11.06, 13:27 Wspaniala? A co to zmieni? Jeszcze tylko milion takich Googli i nie bedzie bezrobocia? Droga do pozbycia sie bezrobocia jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: ????? IP: *.ghnet.pl 22.11.06, 14:29 To bardzo wiele da, bo jak inni inwestorzy zobaczą, że tutaj na rynku są tak wielkie firmy jak google, motorola itp. to sami dużo chętniej u nas zainwestują. A poza tym to są pieniądze dla Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Googlowi spodobała się idea IV RP, podobno >> 22.11.06, 14:39 w nazwie google zamiast literek O będą dwa kartofelki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Googlowi spodobała się idea IV RP, podobno IP: *.ely.pg.gda.pl 22.11.06, 14:42 Tak, podoba się Google - szczególnie minister Giertych - ciekawe, czy za kilka lat, pod rządami tego frajera będą w Polsce dobrzy programiści... O ile w ogóle będą... Odpowiedz Link Zgłoś
klik24 Re: Googlowi spodobała się idea IV RP, podobno 22.11.06, 15:30 Google już od dawna tu jest, i od dłuższego czasu prowadzili rekrutację. Polska ma duży rynek w tym regionie, polskiego używa wielu ludzi, także będących za granicą. To dość spory rynek, więc wiadomo, że Google musi tu być. Ciekaw jestem ilu ludzi będzie w tym centrum. Spodziewałbym się liczby około 10 osób ;-) za to najwyższej klasy specjalistów. .............................................. Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Bo macie dobrych programistow IP: 194.46.43.* 22.11.06, 15:59 Oczywsiscie ze mamy dobrych programistow, takich samych jak w 30 innych krajach na swiecie gdzie podobne centra juz funkcjonuja. --------------------- Mit Polaka-Informatyka wciaz zywy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 Re: Bo macie dobrych programistow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:18 w krakowie place informatykow sa 30-50% tansze niz w w-wie, ot powod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia 28 Zobaczcie jak Kraj sie rozwija Mimo HamulcowegoPiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:18 jak odsunąć PiS od rządzenia krajem i Prezydenta ?Zobaczcie ile ludzi jest na lotniskach i dworcach uciekają już miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter_Egon Re: Zobaczcie jak Kraj sie rozwija Mimo Hamulcowe IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 00:20 Dajcie sobie juz siana z tymi "kaczorami". Czy kazdy jeden komentowany temat, chocby nie wiem jak daleki byl od polityki musi miec zwiazek z tymi xero kurduplo direktore? Przestalem ogladac tv, nie slucham radia, bo cierpnie mi skora kiedy slysze glos ktoregokolwiek z nich (Gier.Ty.Ch..., czy dowolnie inny "polityk" wywoluje mniej wiecej te same odruchy), wiec chociaz pozwolcie mi czytac w spokoju. Litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacaranda Re: Googlowi spodobała się idea IV RP, podobno IP: *.onlink.net 22.11.06, 16:53 a tobie tlumoczku wydaje sie zes bardzo dowcipny. Otoz nie! Jestes glupiutkim Czeresniaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Googlowi spodobała się idea IV RP, podobno IP: *.range86-147.btcentralplus.com 22.11.06, 20:52 A zamiast literek oooooo na dole strony beda buraki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:19 To jest inwestycja w nowoczesne technologie! Gigant nam zaufał - przyjdą i mniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: ????? IP: *.range86-147.btcentralplus.com 22.11.06, 20:15 Nie ma sie czym zachwycac. W kazdej firmie potrzeba ludzi do malpiej roboty (np. monotonnego testowania) a w Polsce robocizna jest tansza niz w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: Google w Krakowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:24 i niech zapłacą więcej niż 1000 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alekk Re: Google w Krakowie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:45 Akurat o to nie trzeba się martwić, google jest znane z bardzo wyskoich pensji, o wiele większe niż u konkurencji (np. MS) ale pracują tam najlepsi z najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicky Re: Google w Krakowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:06 Gość portalu: Alekk napisał(a): > Akurat o to nie trzeba się martwić, google jest znane z bardzo wyskoich pensji, > o wiele większe niż u konkurencji (np. MS) ale pracują tam najlepsi z > najlepszych. To niby dlaczego chcą otwierać zakład w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
klik24 Re: Google w Krakowie! 22.11.06, 15:32 Bo handlowiec, jeśli chce działać na polskim rynku, musi biegle mówić w naszym języku i znać nasze realia. Dobrze też, jeśli przyszedłby od razu ze swoimi klientami ;-) Poza tym mogą też przebierać w najlepszych polskich informatykach. Jest grupka naprawdę wybitnych osób, jest w kim przebierać ;-) .............................................. Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Google w Krakowie! IP: *.mimuw.edu.pl 22.11.06, 18:10 dla handlowców już ma biuro w Warszawie. ja słyszałem inne, bardziej wiarygodne wytłumaczenie: - Google jest taką fajną firmą, że pozwala swoim pracownikom pracować tam gdzie chcą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb normalnie "wow" 23.11.06, 06:22 Jak milion innych firm informatycznych. Jak to Joanna Rutkowska napisała, zawód programisty ma to do siebie, że można pracować skąd się chce. I co to za oferty.. 2000zł dla studenta? 10000zł dla specjalisty? Fakt, na początek ok, ale takie oferty mają powstrzymać przed wyjazdem zarobkowym? Za Wielką Wodą za 10k zł to burak krany maluje, więc programiści: polecam wyjazd na jakiś czas, zebranie kontaktów, powrót i praca zdalna za ciekawsze kwoty niż 10k zł. To rzekłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Google w Krakowie! IP: *.devs.futuro.pl 22.11.06, 21:33 Podobaja mi sie ociekajace zlosliwoscia komentarze, dotyczace intencji Google. Dla wyjasnienia: W Krakowie powstaje centrum programistycznie, dzial handlowy istnieje od ponad roku w Warszawie. Google nie przychodzi do Polski i Krakowa szukajac tanich pracownikow - duze centra w Europie sa w Londynie, Trondhaim i Zurichu - to tez tanie miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Google w Krakowie! 22.11.06, 12:38 to budujące. tylko żeby im się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupi Re: Google w Krakowie! IP: *.bicom.pl 22.11.06, 12:39 super! gratulacje dla Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz 22.11.06, 12:53 Nastepny wyzyskiwacz przyjdzie do nas zeby zamienic ludzi w niewolnikow!!! Lo Jezu, ale syf! Pewnie jeszcze podatkow nie bedzie placil. (czytac w tonie ironicznym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz IP: *.ghnet.pl 22.11.06, 14:34 kolejny optymista sie znalazl. Jakby google nie weszlo do Krakowa, to pewnie bys pisal, ze nie potrafimy sciagac inwestorow, a jak juz sie udalo to piszesz, zeby lepiej wyzucic ich stad. Tylko ze krakow bez inwestorow wygladalby tak samo jak w czasie 2 wojny swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz IP: *.ghnet.pl 22.11.06, 15:09 Do mully_komara - moze gdybys tekst w nawiasie napisal wielkimi literami na samym poczatku i jeszcze go 2x powtorzyl to zostalbys wlasciwie zrozumiany. A tak to sam widzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz 22.11.06, 15:33 No coz. Polska specjalnoscia jest czytanie po lebkach i nie do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.m Re: lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz IP: *.chello.pl 22.11.06, 18:54 Specjalnością forów internetowych są niekomunikatywne osoby, które narzekają, że inni nie potrafią czytać. Napisanie postu w tonie ironicznym jest łatwe i nie trzeba stosować podpowiedzi w nawiasach. Jeśli ktoś tego nie potrafi powinien pisać wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz 23.11.06, 12:47 Hmm, ja bez podpowiedzi w nawiasie powiedzialbym, ze to a)prowokacja b)post ironiczny Jak widac jednak analfabetyzm wtorny sie szerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programmer Re: lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:17 to nie wyzyskiwacz tylko super pracodawca. Jak sie nie znasz, to siedz lepiej cicho. ja tam baaaardzo bym chciala dla google'a pracowac, a jesli jest taka mozliwosc bez wyjezdzania z Polski, to chyba lepiej dla nas, nie sadzisz? pewnie sam bys chcial tam pracowac, tylko niestety rozumku za malo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: lo Jezu!!! Nastepny wyzyskiwacz IP: *.sd.sd.cox.net 23.11.06, 23:59 ... poczytaj lepiej jak consultanci opowiadaja o pracy w tej firmie. poszukaj google'm jak masz klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaq buuuu...kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:53 szkoda, że nie w Katowicach :( fajne e-kartki <b>na</b> www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Uwaga! To może być układ! Na szczęście Terlecki IP: *.aster.pl 22.11.06, 13:07 zbada, zlustruje, doniesie gdzie trzeba i inwestora się wykopie. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować 22.11.06, 13:11 nad cenzurowaniem internetu. Chińską wersję już google ma, teraz czas na polską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czemu krakow?? Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.06, 13:20 EJ CZEMU W KRAKOWIE , W KRAKOWIE I W KRAKOWIE... A NIE W WARSZAWIE CZY GDZIES INDZIEJ... NIEDLUGO W KRAKOWIE NIE BEDZIE RAK DO PRACY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mim Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.mimuw.edu.pl 22.11.06, 13:27 Bo w Krakowie nie maja prezydenta z PISU... Warszawa padla jesli chodzi o inwestycje koncernow... wypada podziekowac PISIACZKOM za to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.06, 13:40 MOJ DROGI, NIE WIEM CZY WIESZ ALE KRAKOWIANIN ROKITA Z PO POPARL ZIOMALA Z PISu i co teraz bedziecie miec PISowca za sterem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawonog bo rokita to debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:06 przy calej niecheci do pisu musze to stwierdzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emper Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.net.autocom.pl 22.11.06, 15:15 Nie z PiSu, tylko ezpartyjny popierany przez PiS. Równie dobrze można mieć pretensje, że PiS popiera Lubawskiego (prezydent Kielc), który również jest bezpartyjnym popieranym wcześniej przez PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.range86-147.btcentralplus.com 22.11.06, 20:23 Musze stanac w obronie PiSu: w latach, gdy urzedowali przezydenci Lassota i Majchrowski (obaj nie z Pis-u), firma Motorola przez 5 lat starala sie o pozwolenie na budowe. (Czy inwestorzy zagraniczni nie wiedza, ze trzeba dac w lape?) Gdyby przy wladzy byl PiS, na pewno sprawa nie ciagnelaby sie tak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot.be Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:42 Bo do Krakowa można dojechać DROGĄ. Można też dolecieć na w miarę funkcjonujące LOTNISKO. W cywilizowanym świecie te parametry zwykle wystarczają przy planowaniu lokalizacji inwestycji... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.ghnet.pl 22.11.06, 14:35 Tu juz nie ma rak do pracy:) i bardzo dobrze, bo juz w mcDonaldzie dostaja 6 zl na reke, stawki szybko rosna Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować 22.11.06, 13:37 Właśnie, gdzie jest pyta.pl, ja pynam _ POziomy vs. Potwory i Spółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: Ciekawe czy nasi informatycy będą pracować IP: *.onlink.net 22.11.06, 17:07 Po co cenzurowac internet. Wyborcza to robi od dawna i to bardzo skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra inwestycje, jak najwięcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:39 nowe technologie to szansa dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: JA CHCĘ!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 18:26 obserwuj google.com/jobs kategoria Polska...? na razie nie zostalo to uaktualnione, bo widze, ze ciagle "poszukuja" dyrektora centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yak Gosiewski obiecywał że we Włoszczowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:42 i co teraz malutki ministrze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloszczowianin Re: Gosiewski obiecywał że we Włoszczowej IP: *.gorzow.mm.pl 22.11.06, 13:44 A DLA CZEGO NIC NIKT NIE INWESTUJE WE WLOSZCZOWEJ CITY GOSIAKA??? PRZECIEZ JEST ZAJEBISTE POLACZENIE Z LINIA INTERWLOSZCZOWA???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWAK Re: Gosiewski obiecywał że we Włoszczowej IP: 195.14.65.* 22.11.06, 14:42 ODP... SIĘ OD TEJ WŁOSZCZOWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Gosiewski obiecywał że we Włoszczowej 22.11.06, 15:17 Spoko spoko tam też będą inwestycje. Jak PiS porządzi jeszcze trochę to wszędzie będą. Teraz Kaczyński a jak spadnie mu popularność - to za 4 lata przyjdą "młode wilki" - Premierem będzie Ziobro a Prezydentem Marcinkiewicz, Rokita przejmie przywództwo w PO i wtedy PiS (w koalicji z PO) będzie rządził w sumie 8 lat, jeśli nie dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Gosiewski obiecywał że we Włoszczowej 23.11.06, 12:10 palestrina2005 napisał: > Spoko spoko tam też będą inwestycje. Jak PiS porządzi jeszcze trochę to > wszędzie będą. > Teraz Kaczyński a jak spadnie mu popularność - to za 4 lata przyjdą "młode > wilki" - Premierem będzie Ziobro a Prezydentem Marcinkiewicz, Rokita przejmie > przywództwo w PO i wtedy PiS (w koalicji z PO) będzie rządził w sumie 8 lat, > jeśli nie dłużej. Palestrina przestan na codzien udawadniac wszystkim jak wielkim glupcem jests, co do tego ma PiS i kaczynscy ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry_cyklista PIS przeniesie stolice do Włoszczowej 22.11.06, 16:11 ostatnio Edgar coś napomknął... Odpowiedz Link Zgłoś
prezzzes Wrocław gratuluje Krakowowi! 22.11.06, 13:45 Dobra robota, Panowie i Panie! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Wrocław gratuluje Krakowowi! IP: *.devs.futuro.pl 22.11.06, 21:38 I na wzajem - a dlaczego bedzie wiadomo wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytak Ale gdzie dokładnie chcą to zbudować? IP: *.kolornet.pl 22.11.06, 13:55 przy jakiej ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
robur1978 Niestety nie dostalem sie do nich :( 22.11.06, 14:45 Staralem sie ostatnio u nich o prace w Europejskiej Centrali w Dublinie. Akcja rekrutacyjna jest dosyc skomplikowana przeszedlem 2 godzinne rozmowy telefoniczne i odpadlem po 3 etapie (chyba ostatnim) w siedzibie w Dublinie. Mimo ze startowalem na pozycje IT technician pytania byly takie jakbym startowal na admina. Trzeba przyznac ze klimat w tej firmie wydaje sie byc super. Stawiaja na indywidualistow ktorym tworzy sie odpowiednia oprawe zeby tylko robili to co do nich nalezy. Ehh, dla takiej firmy chcialbym pracowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR Trzeba miec skonczone studia na dobrej uczelni IP: *.uk.ibm.com 22.11.06, 16:14 Zeby sie dostac do Googla trzeba miec 1) skoczone studia a 2) musza to byc studia na dobrej uczelni - nie wiem dokladnie z jakich rankingow korzystaja ale jesli twoja uczelnia nie jest na liscie to niestety.. nawet jak jestes super hiper itd Dziwna policy ale tak tam jest Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Trzeba miec skonczone studia na dobrej uczeln IP: 87.198.26.* 22.11.06, 21:14 O renomowanej uczelni to całkowita nieprawda. Wiem bo pracuję, a nie skończyłem nic renomowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR2 a jestes kontratorem czy full time? IP: 89.100.154.* 22.11.06, 22:35 dziwne a jestes kontraktorem czy pracownikem Google'a? Dziewczyna ode mnie z mieszkania pracuje w HR w Dublinie stad wiem ze sprawdzaja wszystko, nawet oceny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: a jestes kontratorem czy full time? IP: 87.198.26.* 23.11.06, 00:17 Jestem full time i nie sprawdzali moich ocen. Niemniej to może zależeć od stanowiska, ale jeśli chodzi o inżynierskie, bo o takich mowa, to renoma uczelni jest mało istotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ropuch Google w Krakowie! IP: 195.20.110.* 22.11.06, 14:59 Gratki - Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Brawo PiS - kolejny inwestor w Polsce 22.11.06, 15:07 Kolejny inwestor w Polsce. Widzą że kandydat PiS ma duże szanse na Prezydenta Krakowa, to od razu chcą inwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog mam nadzieje ze nie zwieja po wyborach do Wloszczo 22.11.06, 15:08 wej, gdzie taktyka kupowania wyborcow rozbila sie o rozsadek ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Inwestycji coraz więcej - to fakt 22.11.06, 15:13 PiS rozwala Układy i korupcję i uczciwi inwestorzy nie boją się już tak Polski jak kiedyś. Wcześniej nic nie dało się załatwić bez "prowizji" i "łapóweczek". Teraz zaczyna się to zmieniać. Dzięki PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SP. Re: Inwestycji coraz więcej - to fakt IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 15:53 Retard Alert! Retard Alert! Odpowiedz Link Zgłoś
muphygen Re: Inwestycji coraz więcej - to fakt 22.11.06, 17:14 Dobra seria inwestycji zaczęła się już pod koniec rządów SLD, a ich chyba nie oskarżysz o rozbijanie układu. Po prostu wejście do UE, likwidowanie dziury budżetowej i obniżenie CIT połączone wraz z mądrą polityką NBP przynosi taki skutetk. PiS spija piankę dobrych rządów Millera i Belki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Inwestycji coraz więcej - to fakt IP: *.ghnet.pl 22.11.06, 18:03 No właśnie. Największy wzrost zatrudnienia informatyków w Krakowie (Motorola, Ericpol, Comarch) przypada na rządy SLD i okres bezpośrednio po nim. Dalej było już troszkę gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomorzanin Taa, pilnie śledzą ulotki przedwyborcze Pisiorów IP: *.srg.vectranet.pl 22.11.06, 16:10 w języku polskim i wiedzą co w trawie piszczy. Chociaż to akurat jest technicznie możliwe. Prędzej prezes Amerykanin nauczy się polskiego niż obaj Kaczyńscy jakiegoś innego obcego języka niż rosyjski. Odpowiedz Link Zgłoś
muphygen Umysł na poziomie Ziemkiewicza 22.11.06, 17:11 To już tak kompletna bzdura, aż nawet nie powinienem komentować. Przecież nawet jakby tak było to większe szanse ma Majchrowski. Nie chce mu przypisywać wszystkich zasług, ale czy to przypadek, że właśnie tam i we Wrocławiu są inwestycje, a nie w skaczorowanej Warszawie. Warszawa przez jakiś czas była na samym końcu jeśli chodzi o pieniądze z UE, bo żadnego wniosku nie potrafilli wypełnić. Zrozum, że Majchrowski jest po prostu dobrym prezydentem, a to że jest z Centrolewicy nie jest żadnym argumentem przeciwko niemu. Rozumiem, że jakby był z PiSu to byłoby ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek dziekujemy PiS za inwestycje Toyoty i Peugeot IP: *.lond-a-2.access.uk.tiscali.com 22.11.06, 18:24 inwestycje ktore wyszly z Polski na Slowacje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alter_Egon Re: dziekujemy PiS za inwestycje Toyoty i Peugeot IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 00:13 Dajcie sobie juz siana z tymi "kaczorami". Czy kazdy jeden komentowany temat, chocby nie wiem jak daleki byl od polityki musi miec zwiazek z tymi xero kurduplo direktore? Przestalem ogladac tv, nie slucham radia, bo cierpnie mi skora kiedy slysze glos ktoregokolwiek z nich (Gier.Ty.Ch..., czy dowolnie inny "polityk" wywoluje mniej wiecej te same odruchy), wiec chociaz pozwolcie mi czytac w spokoju. Litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo PiS - kolejny inwestor w Polsce 23.11.06, 12:11 palestrina2005 napisał: > Kolejny inwestor w Polsce. > Widzą że kandydat PiS ma duże szanse na Prezydenta Krakowa, to od razu chcą > inwestować. Bua ha ha ha ha ha ha ha ha ha PALESTINA IDIOTA!!! BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH:))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insider juz tutaj byla duskusja.... IP: *.57.broadband2.iol.cz 22.11.06, 15:40 .... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48&w=52267342&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
lenn_eavy Google w Krakowie! 22.11.06, 16:14 Jea! Bedzie blizej na piesza pielgzymke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytywista, wro Wrocław gratuluje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:32 Szkoda, że nie u nas;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacaranda Re: Google w Krakowie! IP: *.onlink.net 22.11.06, 16:45 No to brawo panowie! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodla_1 Google w Krakowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:26 no i wszystko dzieki prezydentowi Majchrowskiemu!!! najlepszy prezydent dla Krakowa - nie ma miejsca dla mocherow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Google w Krakowie! IP: *.range86-147.btcentralplus.com 22.11.06, 20:32 moHer a nie "mocher"! Zaloz sobie "mocher"-beret zamiast pisac bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
stix Polacy najmądrzejsi na świecie. 22.11.06, 17:31 Polska najlepszym krajem na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaras Re: Polacy najmądrzejsi na świecie. IP: *.server.ntli.net 22.11.06, 18:01 bardzo dobra informacja, szczegolnie dla tych zainteresowanych adsense i adwords -- www.e-angielski.com - angielski za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
wielkipiotrk Google w Krakowie! 22.11.06, 18:01 A czmu nie w Warszawie, to tutaj tworzy sie Polski PKB, to tutaj są najlepsi informatycy, to tu jest UW, najlepsza komunikacja ( wiem ze ciezko uwierzyc, ale mimo wszytsko to prawda). uważam, że Krakow nie jest zły, ale Warszawa byłaby o wiele lepszą lokalizacja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Google w Krakowie! IP: *.ghnet.pl 22.11.06, 18:05 Ciekawe dlaczego firmy takie jak Motorola, Ericpol, Comarch, Sabre wybrały właśnie Kraków? Może dlatego, że informatycy są nie gorsi niż w Warszawie a koszty utrzymania oddziału dużo mniejsze? Moim zdaniem świetny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Google w Krakowie! IP: *.range86-147.btcentralplus.com 22.11.06, 20:36 Kierujac sie logika autora poprzedniego komentarza, mozna by zapytac: Dlaczego Siemens, CapGemini, SAP i szereg innych zainwestowaly we Wroclawiu? Dlaczego IBM i Lufthansa (R&D) w Gdansku ? Srakow nie jest czyms wyjatkowym, jak sie to niektorym wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fvk Re: Google w Krakowie! IP: *.chello.pl 22.11.06, 21:00 Kraków jest wyjątkowy, bo krakowskie ośrodki badawczo-rozwojowe świetnie się rozwijają, także wtedy gdy spółki-matki mają poważne kłopoty (ABB, Delphi). Trudno to powiedzieć o innych miastach (upadły ostatnio wrocławski ośrodek BenqSiemens). Poza tym kiepskie przykłady: CapGemini jest również w Krakowie, podobnie jak IBM (R&D), a Lufthansa ma tu centrum księgowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer Re: Google w Krakowie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:57 uwielbiam takie kipiace zaklmpleksieniem wpisy jak Twoj :) buziaki z Krakowa smyku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Google w Krakowie! IP: 88.144.30.* 22.11.06, 22:12 Siemens we wroclawiu, wlasciwie BenQ musi polowe ludzi zwolnic. CapGemini, wlasciwie SDM ma tyle ludzi co kot naplakal. IBM ma w krakowie BPO&IT. Do tego SAP, Siemens, CapGemini, Lufthansa to niemieckie firmy i oni inwestuja "u siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Google w Krakowie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:16 Czemu nie warszawa ?? Bo w Krakowie jest bardzo dobra komunikacja choć aktualnie w restrukturyzacji (duża ilość remontów). Wybitne uczelnie z Tradycjami: UJ AGH, Tu nie ma kaczorów, Kraków się rozwija i ściąga inwestorów. Tu jest przyszłość Polski, w nowoczesnym mieście z tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Google w Krakowie! IP: *.range86-147.btcentralplus.com 22.11.06, 20:41 Pierdu, pierdu ... W Srakowie korki na ulicach jak w kazdym innym miescie, najlepsza uczelnia techniczna to Politechnika Warszawska (w/g rankingow, np. Citation Index), a kandydat PiS na prezydenta miasta (Terlecki) dostal wiecej glosow niz kandydat POpulistow (Szczypinski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Google w Krakowie! IP: *.mimuw.edu.pl 22.11.06, 18:18 Wiecie, w sumie tak sobie myślę, że rzuce światło na tą sprawę. Może to się wydawać niewyobrażalne, ale firma Google słynie z niestosowania się do utartych wzorców i schematów. W szczególności, wcale nie jest wykluczone, żeby powstał później również ośrodek inżynieryjny Google'a w Warszawie. To nie jest tak że na jeden kraj musi przypadać najwyżej jedno centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Google w Krakowie! IP: *.riz.pl 22.11.06, 18:32 Kraków się bardziej postarał... Możecie sobie wyobrazić, że zależało mu bardziej niż Warszawie. Poza tym Wojtek jest z Krakowa. Ma tam kontakty, zna koniunkturę. Nie wystarczy powodów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Google w Krakowie! IP: *.chello.pl 22.11.06, 19:57 Cyba Ci się coś pomieszało z komunikacją. Jak byłem w warszawie to autobusy nie jeździły, tramwaje raz na godzinę i taksówki tez nie mozna było zamówić. Straszna wiocha! Odpowiedz Link Zgłoś