Gość: Brunet
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
24.11.06, 20:39
-zdalem 2 jezyki obce na AGH :) i rozpoczalem nauke kolejnych dwoch :) wszystko za darmo. mozna sie umowic ze chce sie chodzic jako wolnych sluchacz. nawet celowo opuszczam niektore wyklady z dziedzin 'technicznych' bo sam czuje potrzeb poznania czegos w ogole innego nie zwiazanego z moim kier. studiow (jezyk). oczywiscie nie jest to moze ta sama jakos co w szkolach prywatnych ale przeciez ja juz cos "lizne" i w przyszlosci bede mial przynajmniej podstawy jakbym chcial bardziej zglebiac dany jezyk
-rozbudowana baza sportowa: za jedyne 60 zl / 10 miesiecy moge praktycznie chodzic codziennie na jakas sekcje sportowa gdzie sie czlowiek rusza + na silownie. u mnie na nowohuckim osiedlu 60 zl to sie placi za miesiac :) mozna dbac o wyglad i sylwetke.
-oczywiscie za kierunek studiow jaki studiuje. jest ciezko, nie wiem czy dokladnie bede pracowal w tym co robie w zyciu ale napewno wiem ze wole to studiowac niz jakis pseudo marketing, zarzadzanie i administracje :) i jeszcze na wyzszej szkole z koziej wolki.
-stosunkowo latwo jest zdobyc stypendium na wyzszych latach studiow
moglbym jeszcze pisac o ogromnych mozliwosciach wyjazdu za granice w ramach roznych programow, itd.. ale to chyba na wszystkich krakowskich dobrych uczelniach jest
jest jeden dosc 'spory' minus tylko:
-tutaj raczej nie poznam jakiejsc ciekawej dziewczyny, bo mam nieciekawe towarzystwo na moim "meskim" wydziale. mimo ze jestem na 4 roku nikt nigdy nawet mi nie zaproponowal imprezy w akademiku. wyobrazalem sobie ze juz od 1szego roku poznam tutaj ludzi z ktorymi sie zzyje i bedziemy sobie pomagac nawzajem ale niestety nie udalo sie tak. ale jakos staram sie nie panikowac i nie byc desperatem z tego powodu. rozgladam sie i chodze w inne miejsca "po wykladach". jest wiele mozliwosci wyborow, mozna sie na rozne kursy zapisywac. trzeba tylko miec troche 'szczescia' zeby trafic na wlasciwa osobe w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie....
takze, zachecam do studiowania tutaj :)