grochemosciane 14.12.06, 16:55 Ten wyrok to jakieś kpiny! Facet ukradł dobra kultury warte może z bańkę, a dobrowolnie dostaje zawiasy, a byle głupek za byle kradzierz idzie na kilka latek! Rozumiem przyłowie: jak kraść - to miliony! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysztof K. Profesor poddał się karze IP: *.fema.krakow.pl 14.12.06, 17:49 Skandal!!! Nie tego oczekiwaliśmy po PISie. Oj. Panie Ziobro, chyba niestety będę musiał przyznać rację p. Millerowi. Jak można uniewinnić człowieka od zarzutu kradzieży dóbr kultury narodowej, kradzieży, która miała charakter przestępstwa ciągłego! Żądamy sprawiedliwego wyroku, odebrania tytułu profesora, podania pełnego nazwiska do wiadomości publicznej! Całe to postępowanie to kpiny z wymiaru sprawiedliwości! Jednoczesnie zatrzymuje się przeciwników politycznych bez dowodów, tropi się idiotyczne teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
grochemosciane Ja nie mam nic do nazwisk... 14.12.06, 18:38 Ale jego to trafia sedno: aż mi żal jego ojca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wywiad z Panem Prezesem Pawłem Witkowskim : IP: 62.233.214.* 16.12.06, 17:53 ]] Wywiad z Panem Prezesem Pawłem Witkowskim : www.monitorpolski.com/index.html www.monitorpolski.com/Audio/2006-12-13-PawelWitkowski-37kbs.mp3 Z pijanego gangu : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewtopic.php?p=3#3 www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Profesor poddał się karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:00 pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Szczur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Profesor poddał się karze IP: *.gemini.net.pl 17.12.06, 15:23 Gość portalu: Krzysztof K. napisał(a): > Jak można uniewinnić człowieka od > zarzutu kradzieży dóbr kultury narodowej, A kto tu proponuje uniewinnienie? Gdzie tu w ogóle mowa o uniewinnieniu? Masz kłopoty z czytaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Profesor poddał się karze 15.12.06, 10:00 To jest skandal. Najlepszy wzór dla przyszłych złodziei skarbów kultury polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista kara adekwatna do winy 16.12.06, 21:41 Co do strat z przestępczej działalności Sz., to: "Większość ksiąg udało się odzyskać, ale kilkanaście pozycji, wartych ok. 15 tys. zł, jak na razie przepadło". Jeśli zaś chodzi o kary, to podsumujmy: - 72 tys. zł grzywny; - obowiązek naprawienia szkody w wysokości 91,7 tys. zł; - obciążenie kosztami postępowania w wysokości 30 tys. zł; - 8 miesięcy spędzone w areszcie śledczym; - utrata pracy i "spalenie" w środowisku naukowym. Moim zdaniem wystarczy, w dodatku w razie recydywy facet trafi za kratki na 3 lata. A mam nadzieję, że w jego przypadku jest szansa na pomyślną resocjalizację. Istotą kary nie jest zniszczenie człowieka, ale - w miarę możliwości - przywrócenie go społeczeństwu. Jakoś nikt się nie zastanawia, kim byłby Sz. gdyby następne 3 lata odsiedział w więzieniu. W najlepszym razie ciężko chorym psychicznie człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek bez wątpienia 17.12.06, 20:27 Optymalne zakończenie sprawy. Niestety, z komentarzy wynika, że niektórym wydaje się, że jedyną karą jest kara pozbawienia wolności i to do tego stopnia, że zastosowanie innych kar myli im się z uniewinnieniem (!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzgust co w trawie piszczy? szczury? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=51268902&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś