Dodaj do ulubionych

Po pierwsze, bon oświatowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:21
Czy autorka tekstu nie zauważyła rzeczy, które pisze? BON OK! Ale zamykają 4
wiceprezydentów - działaczy Platgormy Obywatelskiej, zarzuty niegospodarności
i łapówki! W tym panią Teresę S. z PO, odpowiedzialną 4 lata za edukację
Krakowa i szefową komisji edukacji, a Pani pisze, że PO walczy o reformę, że
dba, że troszczy się! Czy PO dla państwa to PZPR jakaś? Z jednej strony taka
afera, a z drugiej troska PO o edukację w mieście Kraków. Już to widze...
Obserwuj wątek
    • Gość: WOY Kto na tym zarobi? IP: *.icm.edu.pl 14.12.06, 23:45
      Nikt nie mówi, czy na te bony też będą się mogły załapać szkoły prywatne? A może
      również szkoła radnej M. Jantos?
      • Gość: matka Kto na tym zarobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 02:08
        Moje dziecko chodzi do prywatnej szkoły. Bardzo dobrej. I wcale nie dlatego, że
        nie mam co zrobić z pieniędzmi, albo dziecko jest słabe. Na moim osiedlu nie ma
        gimnazjum i liceum. Najbliższe rejonowe, do którego i tak musiałby dojeżdżać
        jest bardzo słabe. Teoretycznie mógłby pójść do innego dobrego gimnazjum, ale
        tam nauka jest na zmiany i albo bladym świtem, albo ciemną nocą by wracał.
        Gdzie jakiś kurs językowy? Gdzie normalna nauka, wychowanie i życie rodzinne? Na
        moje osiedle po 17 autobus jest co godzinę, więc jak wróci do domu.
        Jest zdolny, chętny do nauki, więc jedynym rozwiązaniem była dobra prywatna szkoła.
        A są takie w Krakowie, jeżeli masz wątpliwości zobacz wyniki testów
        gimnazjalnych. I to jak wypadają w nich szkoły prywatne. I chodzą do niej dzieci
        takich rodziców jak ja. Moje dziecko nie drogich ma gadżetów. Ma mniej niż
        większość jego rówieśników ze szkół niepłatnych, ale dla mnie edukacja i
        wychowanie jest priorytetem.
        Pracuję, płacę podatki i to całkiem spore. Zamiast latać do ciepłych krajów,
        inwestuję w edukację moich dzieci. Czyli w coś, z czego pożytek będą mieli wszyscy.
        I czy uważasz, że powinno się mnie za to karać?
      • Gość: wampir_wawelski Re: Kto na tym zarobi? IP: 195.150.224.* 15.12.06, 20:52
        Szkoły prywatne również - pieniądze idą za uczniem nie za szkołą, jest to
        świetne rozwiązanie, które bardzo dobre efekty przynosi choćby w Szwecji.
        Przykre jest rzeczywiście, że to Jantos jest zwolenniczką, ale wolę już ją i Bon
        jak dotychczasowy układ.
    • Gość: ja Re: Po pierwsze, bon oświatowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:23
      a może najpierw zlikwidować rozrośnięta administarcję oświatową i koszty
      utrzymania które rosną przez gigantyczna papieromanię.Dyrektor menager?....i to
      bez pośredników(ZEO,WE,)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka