Dodaj do ulubionych

Miechowianka Strzelcow

IP: 195.116.22.* 05.01.07, 13:00
Hej
Czy ktoś z Was podpisał z Miechowianką przedwstępną umowę sprzedaży mieszkania
na ul. Strzelców, Słoneckiego? Dziwna trochę ta umowa. Jak narazie wyczytałam
z wątków same dobre opinie o tej firmie...ale umowa którą proponują trochę
przeraża. Jeśli ktoś miał jakieś przejścia z tą firmą też proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Miechowianka Strzelcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:47
      Witam ja podpisalem w sumie o firmie dobrze sie mowi i jak widac jak robia to
      nie ma zastrzezen ale poki co czekam na strzelcow na pozwolenie na budowe ma
      byc juz ponoc na dniach a co takiego jest przerazajaćego w tej umowie chyba
      wszystko jest dosc jasno sformulowane jedynie moze platnosc jest prawie calosc
      ponad rok przed oddaniem a no i oplata za przylacz energii a tak to raczej
      wsytsko przejzyste czekam na odpowiedz co jest przerazajacego w tej umowie?
      pozdrawiam
      • Gość: miech Re: Miechowianka Strzelcow IP: 195.116.22.* 05.01.07, 13:57
        hej
        Punkt XIII - zawiera klauzule zakazaną - odnośnie tego że mogą robić zmiany w
        projekcie a potem niżej o wyrażaniu zgody na prawie "wszystko". I cała strona 12
        (cg. dalszy punktu 13) - co się składa prawie z 1 zdania ..a najbardziej razi:
        "...,a ponadto do zmiany wszelkich umów ustanowienia odrebnej właśnościli lokali
        ...a w szczególności do zmian udziałów w nieruchomości wspólnej związanych z
        właśnością lokali". No i oczywiscie to że wpłaty nie zależą od żadnych postępów
        prac w budowie.
        Możliwe że ja coś źle interpretuje, spytam prawniczki. I mówisz ze podpisałeś w
        takiej formie jaka jest.
        • Gość: ja Re: Miechowianka Strzelcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 14:10
          Wiec spytaj i daj odpowiedz a Ty jestes nimi tez zainteresowana? kurcze
          wszedzie jest ryzyko niby solidna firma ale za rok juz moze byc nie solidna . A
          mam takie pytanie jesli podpisalem umowe to lepeij potwierdzic ja u
          notariusza?
        • Gość: m Re: Miechowianka Strzelcow IP: *.236.spine.pl 06.01.07, 12:33
          Hej,

przeczytaj to dokladnie jeszcze raz bo z tego co pamietam to jest tylko i
          wylacznie w ograniczonym zakresie. To samo mialem przy podpisaniu aktu
          notarialnego. Po wyjasnieniu prawnika w skrocie chodzi o to zeby nie musieli
          wzywac wszystkich wlascicieli dzialki (ktorymi sie staniecie) aby podpisywac
          jakies tam urzedowe pierdoly, tylko mogli was reprezentowac.

pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka