Dodaj do ulubionych

Studniówka bez nauczycieli

IP: *.wolfson.cam.ac.uk 07.01.07, 23:40
ja na swoją studniówkę nie poszedłem, bo szkoda mi było kasy;
pomyślałem, że w życiu przyjdzie mi się upić do nieprzytomności jeszcze nie
raz i się nie pomyliłem;

Obserwuj wątek
    • pirulo Studniówka bez nauczycieli 07.01.07, 23:41
      Nauczyciele boją się brać odpowiedzialności... Jak zwykle wygoda ponad
      tradycje! Coraz mniej mamy nauczycieli z powołania :(

ciekawy link
    • Gość: była uczennica Studniówka bez nauczycieli IP: *.technika.net.pl 08.01.07, 11:39
      ta Hołówka to nieporozumienie. Trudno będzie znaleźć dyrektora na miarę Rzehaka
      lub (co jeszcze trudniejsze) Kluzy. Współczuje Wam, dzieciaki i radzę: mimo
      wszystko wyslijcie zaproszenie do nauczycieli. Ci, którym na was zależy z
      pewnością przyjdą. POWODZENIA !!!
      • Gość: Nemo Re: Studniówka bez nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:42
        Chyba że przypadkiem, tego dnia odbędzie się jakaś konferencja, lub Jasnie Panujaca 'poprosi' kadre o
        zignorowanie 'imprezy'. BTW - trzymajcie sie jakos, kiedys bedzie lepiej. ;-)
    • Gość: Edi Re: Studniówka bez nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:45
      Przykro mi...

i tak jesteście Super Ludźmi ;*
    • Gość: *uczennica B* ten artykół to śmieh na sali! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:17
      nikomu nie przyszło do głowy napisać, że jadną z przyczyn są jakże światłe
      rozporządzenia ministra edukacji??? które to nakładają na nauczyciela CAŁKOWITĄ
      odpowiedzialność za wszystkie osoby biorące udział w imprezach szkolnych (nawet
      za te spoza szkoły), co sprawia, że stają się nie gośćmi, lecz policjantami.

z jednej strony się nie dziwię, bo też nie miałabym ochoty brać na siebie
      dpowiedzialności prawnej za taką w sumie bzdurę, a z drugiej dyrekcja podeszła
      może zbyt histerycznie...

no ale rządy miłościwie nam panującej Jej Wysokości Małgorzaty H., to już
      odrębny temat... eh...
      • Gość: Ap Re: ten artykół to śmieh na sali! IP: *.devs.futuro.pl 08.01.07, 21:05
        Dziewczynko - po pierwsze radzę powtórkę z ortografii. Po drugie - nauczyciele
        zawsze ponosili odpowiedzialność za imprezy, na których bawili się uczniowie. W
        tym nie ma nic nowego. A na imprezach, na które są zapraszani jako goście, a nie
        wychowawcy - nie ponoszą za nic i za nikogo odpowiedzialności. Szlus.
        Nie kompromituj się, bo smutek bierze.
        • Gość: aha Re: ten artykół to śmieh na sali! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 11:48
          Miałam studniówkę dwa lata temu i jakoś problemów nie było z odpowiedzialnością za uczniów, bo większość była pełnoletnich (jedynie osoby towarzyszące zdarzały się niepełnoletnie), więc są to soby biorące same za siebie odpowiedzialność, a o do pilnowania tym zajmował się komitet studniowkowy złozony z rodziców i to oni dbali o porządek.
    • Gość: Redaktor Mancewicz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ... Re: Studniówka bez nauczycieli IP: *.autocom.pl 08.01.07, 21:31
      powiem tylko tyle... jedna wielka paranoja...
      Studniowka Plastyka miala byc na okolo 150 osob (lacznie z nauczycielami).
      Jestesmy pelnoletni, sami za siebie bierzemy odpowiedzialnosc, tym bardziej, ze
      impreza nie miala odbywac sie w szkole.
      Czemu takie licea, ktore maja studniowki w Muzeum narodowym, gdzie przychodzi
      na impreze kolo 1000osob... czemu na takie imprezy nauczyciele nie boja sie
      przyjsc a do nas tak ?
      odpowiedz jest prosta... bo maja nas gleboko gdzies
    • Gość: Stefan Pracuś Studniówka bez nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:38
      Pani Małgosiu - Gratuluje i podziwiam. Jak ktos powiedzial - do trzech razy sztuka. I udalo sie! masz swój
      'Komers'. Gratuluje też gronu pedagogicznemu - Jaśnie Panująca może z wami juz wszystko. I na koniec
      gratuluje idiocie, ktory wyżalił się Gazecie?
    • Gość: maturzystka Studniówka bez nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:46
      Pani Małgorzato, jakim nam? o kim ty mówisz? masz może rozdwojenie jaźni? Mam prośbę - wypowiadaj
      się za siebie, a szkoła niech będzie dla uczniów. Amen.
    • Gość: Absolwent Re: Studniówka bez nauczycieli IP: 62.233.214.* 08.01.07, 23:44
      Ha.
      Widze że kolejne roczniki przestają się powoli bać jaśnieoświeconej Pani Matki.
      Dobrze...
      cóż... studniówka to jeden z bardziej nieszkodliwych wybryków matki przełozonej
      plastyka... Jeszcze wam M.H. pokaże co potrafi... w komitywnie z wodzem Romanem
      mogą zrobić takie cuda w plastyku że wam się nie śniło :D

Zaprawde powiadam wam! Uciekajcie i zapominajcie.
      Co was nie zabije to was wzmocni.
    • Gość: Gradir Plastyk IP: *.citynet.pl 08.01.07, 23:45
      Tak, w plastyku zawsze były takie jaja. Wszystko przez to, że większość
      nauczycieli jest niepoważna...
    • Gość: Kati Re: Studniówka bez nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:01
      pffffffffff świetnie, to pewnie niedługo zlikwidują studniówkę w ogóle O_o
      • Gość: z Xlo Re: Studniówka bez nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:28
        eh widze ze nie tylko u nas sa problemy ze studniowka... nasza dyra narzucila nam czas studniowki do 3 a nie do 5 bo nauczyciele chca zostac do konca a ze nasza studniowka jest w niedziele bo nie bylo innego terminu na wynajecie sali w muzeum narodowym to musza isc w poniedzialek do szkoly, co lepsze nam tez kaze isc do szkoly i mowi ze jak ktos nie przyjdzie to bedzie mial obnizone zachowanie [ ciekawe jakim prawem ] a to wszystko przez to ze chciala zeby studniowka byla w szkole [ taa super pomysl , siedzielibysmy kazdy w swojej klasie ?] a termin zarezerwowano bez jej zgody i nieszczesliwie okazalo sie ze tylko niedziela jest wolna, ostatnio jeszcze cos sie odgrazala ze studniowke odwola jak sie nie zgodzimy zeby byla do 3 , tylko ze ona jej nie organizuje , nauczyciele tez z laska mowia ze przyjda chociaz pewnie bedzie ich garstka i mowia ze nie chce sie im nas pilnowac tylko ze to rodzice i my pelnoletnie osoby ja organizujemy a oni maja sie bawic , na szczescie jest paru nauczycieli ktorzy ciesza sie ze ida z nami swietowac, dla nauczycieli to kolejna studniowka z rzedy\u a dla nas jedyna w zyciu, wiec po co robia nam taka nieprzyjemna atmosfere ? szkoda gadac
        i tak bedziemy sie swietnie bawic :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka