Gość: Paweł IP: 62.233.214.* 21.01.07, 21:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jeszcze mieszkanie Re: jo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:36 ma sie w tym pewna racje... Ciekawa jestem tylko z jakiej takiej racji "studentka" sprawdzala sprawnosc swojego klucza w dzwiach do innych pokoi??? I czy nie warto by bylo zastanowic sie moze nad obecnoscia miejsca dla niej w tym akdemiku, a moze nawet i o przyznaniu sierowania na przyszly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:47 Szanowna Redakcjo! Jesli chce sie napisac obiektywny artykul(a przeciez o taki chodzi) to powinno sie zadbac o wszystkie szczegoly,pozytywne rowniez. Np. nic nie ma o tym,ze w DS Kamionka prawie kazdy pokoj ma indywidualna lazienke,sa dwie silownie(wyposazone),kuchnie z lodowkami na kazdym pietrze,sprzatane codziennie itd. MOze warto wrocic i porozmawiac z wieksza iloscia studentow,bo wielu sie tutaj podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: druga strona medalu IP: *.crowley.pl 22.01.07, 11:52 buahahah sprzątanie codziennie to ja też miałam mieszkając na miasteczku studenckim AGH, a układ pokojów nie ma nic do rzeczy, to zasługa projektanta budynku, a nie administracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:00 ja tylko pisze,ze mieszkam tu i mi oraz moim znajomym sie naprawde podoba,administracja jest ok.A jak sie komus nie podoba,to zamiast pisac glupoty do gazet,niech sie wyprowadza do innych "lepszych" akademikow.I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik Re: druga strona medalu IP: *.net.autocom.pl 22.01.07, 15:23 Mieszkaniec : chłopcze blady ... ale tu sie walczy o normy - czyli coś zwykłego a nie ponadprzeciętnego. Dla Ciebie być może jest normą wychodek za chałupą, dla innych tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Kam. Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:29 MOże niech się nie wypowiadają osoby, które w Kamionce nie mieszkają...Jest tu wszystko co studentowi potrzebne(net, łazienki w pokojach, pralnia, siłownia, sala TV, i pokój do nauki;) ) Mieszkałem już w niejednym akademiku w Krakowie i znam inne akademiki(np. w Warszawie, Kielcach i Rzeszowie) i naprawde jest to jedno z najlepszych miejsc dla studenta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:30 ok, normy:w artykule mowi sie o sciezce, ktora nie jest terenem akademika i WSZYSCY MIESZKANCY OSIEDLA tedy chodza- nie odpowiada komus-mozna chodzic przez Centralna, to nie wina kierownika ze ktos tak ta ulice wybudowal. telefony i czujniki nie sa wymagane w akademikach gdzie prawie 100 osob mieszka.Brak portierni - wiekszosc studentow mieszkajacych w innych akademikach wiele oddaloby zeby nie miec "aniolow strozow" - czyli nudzace sie panie portierki ktore tylko siedza i pilnuja kto i kiedy do ciebie przychodzi i o ktorej wychodzi.A kradzieze sa wszedzie - i kierownictwo nic do tego nie ma.ja mam swietne warunki w tym akademiku, jak wszyscy w moim bloku zreszta a jak masz wychodek za chalupa - posprzataj i tyle:) Redakcja zamiescila artykul po rozmowie z kilkoma studentami z jednego bloku(a akademik ma 2 bloki) ktorych pewnie ktos tu obrazil, nie pytajac o zdanie nikogo z 2 , wiekszego(!) bloku.artykul jest nieobiektywny i nieprawdziwy - jezeli ktos nie wie kto jest kierownikiem DS to niech nie mowi dzinnikarzom glupot ze kierownik przyjezdza hotel urzadzac - osoby komus sie pomylily.A Gazeta wierzy na slowo nudzacym sie studentkom i pisze bzdury. A dlaczego nie napisano np.o nowiutkiej silowni na ktora kierownik dopiero dal kase Nie podoba sie - nikt wam nie kaze tu mieszkac, wyprowadzcie sie na miasteczko - moze tam nie bedziecie sie nudzic i urozmaicac swoje zycie pisaniem do gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez mieszkaniec Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:51 to moze popatrzcie sobie na zdjecia akademika o ktorych mowa. normy?? www.hotel-ferie.pl poza wykladzina na korytarzach to wszystko sie zgadza. normy?? my jestesmy ponad normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błotniak Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:22 Zgadzam sie. Akademik jest Ok. Ale w artykule nikt nie napisał, że nie jest, napisano co jest w nim niedoskonałe. Problem w tym, że w zeszłym roku okradziono pod akadekimiem kilka osób ( brak ochrony !!! )w tym mnie. Poza tym - nie gadajcie głupot - jak się jesienią i wiosną lub po burzy chodzi przez ścieżkę, to w tramwaju wygląda sie w ubrudzonych butach jak nie z tego świata. Wstyd kogokolwiek tu zaprosić. Mieszkam na stałe w małej miejscowości, ale mam wyasfaltowaną drogę pod sam dom ( tak jak cała miejscowość) Tymczasem w kulturalnym Krakowie nie da sie tego załatwić. I czy nie ma w tym winy administracji, skoro przez 10 lat nic nie zrobiła w tej sprawie??? Bierze tylko kase za darmo ( a za internet 30 zeta - łącze dla 50 kompów 1Mb hahaha ). Powiem tak: Kierownictwo jest w miarę spoko i da się załatwić wiele rzeczy. Kierownik B. to bardzo prostudencki człowiek, dziwie sie zatem, ze to z nim rozmawiano, bo on nie ma nic do hotelu letniego. Ale ta ścieżka i bezpieczeństwo w akademiku to pic na wode. Zresztą zapytajcie pobitą przed wejsciem i okradzioną rok temu studentkę. Nie powiecie, że to jest norma i element "dobrego" i przyjemnego akademika. A jeśli teraz wszyscy zaczną pisać, że jest świetnie i cudownie, to nikt nie przyłoży ręki żeby pomóc zalegalizować, wybudować i oświetlić ścieżkę!!! Pomyślcie o tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: druga strona medalu IP: *.ds16.agh.edu.pl 23.01.07, 08:09 Zgadzam się z Błotniakiem. Mieszkałam tam trzy lata temu. W środku faktycznie super, ale na zewnątrz niebezpiecznie. Między akademikiem a warsztatem naprawy mercedesów regularnie dochodziło do bójek miejscowych gangów, nierzadko z nożami. Raz ktoś podpalił jeden z domów działkowych. Podsumowując, Warunki w akademiku ponadprzeciętne, wielkie pokoje i duża łazienka, kuchenki z piekarnikami- rzecz mało spotykana w akademikach. Ale strach wracać po całodziennych zajęciach, które często kończą się późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: druga strona medalu IP: 131.107.64.* 23.01.07, 16:06 Grupa kilku osób boi... Dlaczego? Może obawiają się, że przy okazji zmian wprowadzanych po publikacji artykułu na czymś stracą (ktoś będzie pilnował ich nie tylko na zewnątrz ale też w budynku przez 24h, a może mają teraz jakieś przywileje albo kogoś lub coś kryją). A może obawiają się, że wypłyną inne nieprawidłowości. Sama mieszkałam w akademikach UJ. Wiem, że studenci nie mówią głośno o problemach a tych jest na prawdę wiele. Boją się przykrych konsekwencji ze strony administracji i studentów współpracujących lub przychylnych adm. Namawiam wszystkich studentów do działania! Walczcie z problemami! Nie dajcie się zastraszyć! Płacicie za akademik to wymagacie! To z Waszych pieniędzy pracuje administracja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:26 nie ma sprawy, nikt nikomu nie broni wymagac - ale nie w taki niski tchorzowski sposob:jakies "studentki" poszly i ANONIMOWO naskarzyly sie gazecie....Dlaczego zadna z nich nie kandydowala do rady mieszkancow skoro tak chca dzialac?dlaczego nie zorganizowaly spotkania z rada i z administracja i na tym spotkaniu nie powiedzialy co im nie odpowiada?a w dodatku podaly do gazety nieprawdziwe informacji a z kolei Pani Redaktor nie sprawdzila tego...Ludzie, badzcie odwazni a nie spiskujcie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze mieszkanie Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:18 jesli ktos uwaza,ze sciezka (dzieki nie wiem komu,ze w ogule jest dostepna,bo przeciez to teren prywatny) na przystanek jest niebezoieczna,to pewnie dopiero wyszedl z lona mamusi- tam to na pewno milo, cieplo i przytulnie. Bowiem sa w Krakowie takie akademiki, gdzie jest ochrona calodobowa, zatrudniona w jakims tam stowarzyszeniu emerytow i rencistow (ktos chce sprawdzic? akademiki CMUJ na Prokocimiu), tamzesz przed dlugi czas sciezka na skroty przez tesco byla w ogule w nocy zamknieta, i trzeba bylo chodic, nie tak jak tutaj-ladnie oswietlona ulica, jak Centralna, a inna sciezka dookola.I malo tego, nie zaleznie, czy to sciezka na skruty,czy dookola tam nie tylko kradna i bija, ale jeszcze gwalca i zabijaja... I mimo CALODOBOWEGO monitoringu i "ochrony" z parkingu kradna samochody. Albo o rozchwalanym miasteczku... Jak tam z bezpieczenstwem,skoro w jasne sloneczne poludnie 10 metrow od kamery potrafi zajsc w droge zbok (dobrze jesli tylko pokazuje to co ma...) Nie podoba sie komus, ktos swiruje i nudzi sie na Kamionce-nikt nie zmuszal tego "kogos" ubiegac sie o ten akademuk (czyz by nie ktorys rok z kolei?...) I nawet w tej chwili sa miejsca w innych akademikach i tego "ktosia" tam na pewno przyjma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:32 Porównaj sobie statystyki przestępstw dla okolicy tego akademika i pozostałych UJ (wiesz kto za to odpowiada, gdzie są udostępnione takie informacje? pewnie NIE WIESZ!). Jak znajdziesz, to się wypowiadaj. Widać, że masz w tym jakiś prywatny intereses aby pozostał status que. Skoro UJ ma pieniądze na bezpieczeństwo w akademikach typu Żaczek, Nawojka, to może je inwestować też w Kamionce. Ale w tym akademiku nawet ciężko doprosić się o głupią skrzynkę pocztową (koszt 30zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:31 dlaczego uwazasz ze jezeli ktos (a jak widac wiele osob) nie zgadza sie z toba to ma jakies korzysci??kim ty jestes ze nikt nie moze miec innego zdania??zauwaz ze post byl do pani redaktor a nie "studentek"(no wlasnie, a czemu tylko studenci sie wypowiadaja?)statystyki,statystyki.... Ludzie pisza co naprawde sie dzieje w innych akademikach z wlasnego doswiadczenia.tak trudno uwierzyc?A propos statystyk to sprawdz jeszcze raz:i zauwaz ze na prokocimiu jest ochrona, monitoring,portiernia itp.i co z tego?? PS:pozwol wypowiadac sie wszystkim bez wzgledu co i gdzie przeczytal i czy wie kto i jak odpowiada-wazne jest to co widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:42 I co szacowna panieneczko? Myślisz ze jak będzie portiernia to sie skończy sprowadzanie za darmo ludzi na noc ??? A to już nie problem uczciwych ludzi :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 18:42 nie nie boje sie:))))raz - to nie twoja sprawa kto u mnie nocuje, 2- moge zaplacic za osoby ktore nocowaly u mnie w tym roku bylebys sie tak tym nie przejmowal(nie wiem w jaki sposob to szkodzi komukolwiek).widze ze absolutnie nie ma tu z kim rozmawiac, skoro przeszkadza wam ze ktos u kogos nocuje - czy wy nie macie swego zycia prywatnego??nie wierze ze istnieja normalni studenci ktorzy chca miec portiernie - tak, nie chce zeby moi koledzy czy rodzice byli wyrzucani z mego pokoju o godz.22., nie chce ciagle zostawiac kluczykow na portierni i wysluchiwac od pani na portierni szczegoly swego zycia prywatnego - w takim akademiku juz mieszkalam.zegnam ozieble:) PS:ale sie rzucacie...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze mieszkanie Re: druga strona medalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:13 Drogi Panie Kolego... Szanowny itd, itp., wielce inteligentny i spostrzegawczy, co do statystyk, to chyba wiesz,ze istnieje matematyka-> male klamstwo -> klamstwo-> duze kalmstwo-> i statystyka. Jakbys przedarl oczy, dokladnie je umyl, i wlozyl okulary,jesli to cokolwiek pomoze, i rozejrzalbys sie na wszyskie naklejone karteczki na drzwiach wejsciowych i przyleglych szybach, tobys zauwazyl, ze akdemuki sa chronione firma solid. I jesli chodzi o ochrone w innych akademikach, to prawda jest taka, ze jesli jest, to siedzi przed monitorkiem pokazujacym obraz z kamer, i nie wychodzi na zewnatrz, chyba ze komus juz cos sie stalo, bo juz wczesniej pisalam, ze kamery tak naprawde malo wnosza w bezpieczenstwo. Tylko na wspomnianym prokocimiu chodza roznymi sciezkami, ale to szkoda gadac, bo to teatr absurdu przewaznie,a nie ochrona. I, najwazniejsze, osobiscie wrzucalam listy do przymocowanej do budynku 11(bez "A"-informacja dla wolnomyslacych) skrzynki pocztowej. A jesli ci chodzi o prywatna, doczepiona do drzwi wlasnych skrzynke na listy, to, jesli mi pokazesz takowa w jakimkolwiek innym akademiku- obdarze cie wielkim szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajek Szanowna Pani Redaktor! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:55 Oczywiscie lepiej napisac artykul krytykujacy i robic afere niz spojrzec obiektywnie,bo wtedy afery nie bedzie.Fakt ze nie ma portierow od popoludnia jest najlepsza rzecza jaka studentomm sie moze trafic,gdyz zapraszajac znajomych na noc(a czesto jest to koniecznosc) nie trzeba nikomu sie tlumaczyć ani NIKOMU PLACIC!A co jak co mamy juz wszyscy ponad 20 LAT i JESTESMY DOROSLI!!A jezeli uwaza pani ze jestesmy takimi TUMANAMI ze nie potrafimy zadzwonic po policje w razie jakiegos niebezpieczenstwa(a komorke ma KAZDY) to dziekuje bardzo za wiare w nas.Tak a propos znajomi z innych akademikow zazdroszczą nam naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hałabała Bzdury napisać może każdy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 17:18 Ten artykuł jakiaś absurd!! Mieszkam w Kamionce od tego roku. Tak więc co do drogi do przystanku... Co kierownik ma do czyjegoś prywatnego terenu... Jeżeli chodzi o hotel to ja żadnego "gościa" nie widziałem... Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to systemy monitoringowe same sprawy nie załatwią, a tu jeste naprawde spokojnie!! Każdy ma klucz i sam zamyka akademik!!! A sprawę braku portiera nie muszę chyba komentować.KAŻDY student z jakim rozmawiam mówiąc, że nikt nas nie nadzoruje, sprawdza kiedy wracamy i robi o to pretensji, bardzo mi zazdrości!!! My mamy przynajmniej po 20 lat i nie trzeba nas kontrolować!!! Na prawde nie rozumię postępowania "koleżanek" , które zgłosiły się do redakcji, bo tu nikt nie narzeka, wręcz przeciwnie!!! Za to jeżeli Pani Redaktor szuka studentów niezadowolonych ze swoich akademików (a raczej Kierownika) to zapraszam na AWF.Mieszkałem tam 3 lata. Poza miłymi chwilami wiele było "walki" z "ukochanym" przez wszystkich Kierownikiem. Tam na pewno usłyszy Pani wiele Ciekawych historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Bzdury napisać może każdy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:47 Zgadzam sie - ten artykul to wyssana z palca sensacja. Pani redaktor nie popisala sie kunsztem dziennikarskim a studentki zrobily sobie ubaw i "znalazly w gazecie". Nieobiektywnosc, jednostronnosc, i zupelna powierzchownosc. Mieszkam w Kamionce 4 rok, mieszkalem wczesniej w innych i musze powiedziec ze standard pokoi jest tu NAJLEPSZY - duze, z osobna lazienka, czyste. Sciezka i okolica to juz zupelnie inna historia. Administracja jest w porzadku. Szkoda gadac - dzienikarska fuszerka, tania sensacja w stylu "Faktu" - brakowalo tylko wielkiego czerwonego tytulu: "Studenci jak swinie!" Chyba studentki nie maja co robic a Gazeta juz o czym pisac! Pozdro dla mieszkancow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusek :D widze ze mateuszek dostaje pieniadze za .......... IP: *.betanet.pl 22.01.07, 21:50 pochwale tych "akademikow" brawo dzieciaczku. Aha i jeszcze jedno nie jestes z nami to won!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: widze ze mateuszek dostaje pieniadze za ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 21:56 trzeba by odróżnić parę podstawowych spraw takich jak obiektywność, bezstronność fachowość, itd ale z tego jak i co piszesz widać wyraźnie, że nie znasz jeszcze tych pojęć (możesz sięgnąć do słownika Kopalińskiego) - proponuję więc solidnie przyłożyć się do nauki, a nie udawać celnych ripost. Jak już coś będziesz wiedziała/wiedział (na imię też cie nie stać) to się odezwij! Jak mniemam nieprędko to nastąpi! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: widze ze mateuszek dostaje pieniadze za ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:19 A nie z nami, tzn. z kim??? Może troche jaśniej?? Jak już podejmujesz dialog to przynajmniej wyrażaj się konstruktywnie i z sensem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Rozdmuchany problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:18 Zgadzam się z Mateuszem! Jeśli widzicie problem to zgłoście to do administracji,porozmawiajcie, popytajcie ludzi, w samorządzie, wykażcie inicjatywę. Na to trzeba jednak odwagi, trochę pomysłu, ruszenia się samemu - lepiej polecieć od razu do gazety i narobić sensacji! A zamiast argumentów - głupie docinki! Coś mi pachnie zadufanym, niezwykle pewnym siebie pierwszym rokiem studiów, kiedy wydaje się że pozjadało się wszystkie rozumy! Pozdrawiam wszystkich rozsądnych studentów pierwszego roku!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hałabała Re: Rozdmuchany problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:14 Jak najbardziej Cie Agu popieramy. Chłopaki z 12-ki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Nikt nie bedzie dokladal do studentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:25 Gowniany interes - zawsze to powtarzalem. Nie warto w cos takiego inwestowac. Studenci tylko niszcza, psują, halasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Oj mateuszku zal mi Cie dziecko :) IP: *.betanet.pl 23.01.07, 23:46 Nie badz taki z przodu bo ci z tylu zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Do Agi IP: *.betanet.pl 23.01.07, 23:46 jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj fladro :) jak sie wraca codziennie wieczorem do akademika to nie widac jaki syf jest nakolo wiec latwo wychwalac co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Hałabała domowe przedszkole matole...... IP: *.betanet.pl 23.01.07, 23:47 to dopiero rano :) Dobranoc dzieciaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halabała Re: Hałabała domowe przedszkole matole...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:36 No to pojechałeś mi. Brawo dla Ciebie "k" za odwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamionkowiec O medalu nadal. IP: 194.81.124.* 24.01.07, 11:06 Kamionka jak jest kazdy widzi, dobre pokoje,ladne lazienki, cisza i spokój. Brak recepcji tez ma dobre strony, mozna miesiacami nie placic i nikt nie robi problemu. Ale skoro o medalach mowa. Gdy zamieszkalem w Kamionce, hotel i akademik to byly dwie rozdzielne sprawy, nikt nikomu nie przeszkadzal, hotel zaczynal prace, gdy studenci opuscili co do ostatniego akademik. Ale z roku na rok jest coraz gorzej i gorzej. Czerwiec to miesiac ciezki, szczegolnie dla dwukierukowców, a tych jest teraz multum, i takim studentom zawraca sié na poczatku czerwca glowe przeprowadzkami, remiontami i tak dalej. W artykule nie napisano, nie wiem czemu, ze juz od poczatku czerwca mieszkali w akademiku jacys robotnicy, co nie jest OK, bo hotel oficjalnie startuje kolo 26. Problem z ludzmi szukajacymi hotelu tez jest, szczegolnie na parterze "mniejszej kamionki", czasem to nieciekawe typy. Moze wiec spojrzyjmy obiektywnie, Kamionka oferuje dobre warunki, ale to nie jest usprawiedliwieniem dla robienia z czerwca, czasu egzaminów, okresu remontów i przekwaterowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: O medalu nadal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 20:09 wreszcie ktors cos madrego napisal!!!i m.i. dlatego tak mnie wkurzyl ten artykul, naskarzyly "studentki" na wszystko( takie pierd. jak telefony,alarm czy nawet sciezka) a nikt nie poruszyl tematu czerwca - to jest problem kamionki, reszta to czepianie sie.Tylko proponuje nie pisac do gazetek anonimowo(hehe:)) a zorganizowac spotkanie z kierownikiem i wytlumaczyc ze dla nas te 3-4 dni wiele znacza,a mysle ze hotel na ty strasznie nie ucierpi.Tylko czy ktos przyjdzie na takie spotkanie, bo przeciez niektorzy tylko anonimowo sie wypowiadaja:) Wiec proponuje tez skonczyc pogawedki miedzyblokowe na forum i poprosic rade o zorganizowanie takowego spotkania do czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Elizy Re: O medalu nadal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:37 Eliza - co Ty opowiadasz? wielokrotnie skarżyłaś sie do mnie, że jest takie błoto na ścieżce, ze buty się brudzą, a teraz zmieniasz zdanie? Mówiłaś, że jak jeździsz z uczelni wieczorem to musisz wołać kolegów, bo któś Cie zaczepia po wyjściu z tramwaju, nie pamietasz? Nagle jesteś taka zadowolona? Ja nie rozumiem, co się z wami ludzie dzieje. Nagle nikomu nie jest potrzebna ścieżka, nikomu nic nie trzeba, a przez cały czas wszyscy narzekacie. To chcecie mieć ta ścieżke czy nie? Ponadto rada mieszkańców z tego co mi wiadomo ( nie tylko ta ale i poprzednia ) od lat zabiega o ścieżkę i poprawę bezpieczeństwa, rozmawia z administracją i z tego nic nie wynika, ciągle sie nie da i koniec. Jestem okropnie zdziwiony, ze można w życiu nie starać sie osiągnąć czegoś więcej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: O medalu nadal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 18:29 nie do kogo do mnie skoro sie nie przedstawiasz,znajomy(hehe), w ogole glupie jest takie pisanie na forum:)tak, nie lubie blota jak chyba kazdy, ale nie uwazam ze to jest powod zeby pisac do gazety jaki beznadziejny jest kierownik,ze nie ma portierni i telefonow:)w ogole nie lubie takiego spiskowania - jak tez np.naklejanie drukowanych kartek na drzwiach(zeby przypadkiem pisma nie poznal:)) a potem usmiechanie sie jakby nigdy nic(wam sie to niestety zdarza).tak , raz wolalysmy kolegow - i ochrona w zaden sposob nie pomoglaby nam wtedy.fajnie byloby gdyby byla ladna sciezka, latarnie itp, ale nie uwazam ze kierownik akademika ma rzucic wszystko i zajmowac sie tym.WSZYSCY CHCEMY MIEC SCIEZKE ZNAJOMY, ALE NIE WSZYSCY MUSIMY BYC TCHORZAMI BIEGAJACYMI DO GAZETKI - jezeli tak bardzo ci zalezy na sciezce - zrob spotkanie z kierownikiem i masz moje slowo ze przyjde i popre to.ale nigdy nie popre czegos takiego jak ten artykul...anonimowy w dodatku:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze mieszkanie Re: O medalu nadal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:20 drogi znajomy Elizy, co do tego zdarzenia z zaczepieniem w tramwaju i na przystanku. Mam propozycje: radze ci, napisz do gazety skarge na MPK, ze nie wystawia ochrony na przystankach (co do tego maja wladze akademika w zaden sposob sobie nie wyobrazam). Bowiem, gdzyby nie szczesliwy traf, to rozdrapanoby nam twarze juz na przystanku. Wiec, wniosek jeden: NIE ZNASZ SIE NA TEMACIE, TO SIE NIE WYPOWIADAJ! Bo wyjdziesz na imbicyla. Co do reszty Calkowicie zgadzam siez Eliza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu A co sie stalo sie?Co sie stalo sie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:45 Od tego jest policja,od tego oni sa,od tego sa,od tego sa oni.Co sie stalo sie pod Jaszewem,co sie stalo sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hałabała Zróbmy impreze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:05 Ej, ludzie. Jak juz się tak komunikujemy na tym forum (fajna integracja:)) to możne jakaś imprezke zrobimy (jakąś taką piętrówke na cały akademik), zapoznamy się lepiej, może nawet coś wypijemy. ps.A jak wiecie co się stało się pod Jaszewem to dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka 13 Re: Zróbmy impreze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 22:09 ja też chcę imprezę!!!!! Zróbmy,bo cos tak głupio inyegrować się na stronach gazety.pl:) Więc imprezujmy póki nie ma oczekiwanej przez studentów portierni!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario ZŁY POMYSŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:13 Bardzo zły pomysł z tą wyborczą :( Skończą się libacje do rana i darmowe waletowanie przez wiele, wiele dni :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalek Re: ZŁY POMYSŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:26 Zrobia nam kujownie z kamerami i dozorca. Pie____ taki akademik, pierwszy sie wyprowadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) dobrze wam tak........ IP: *.betanet.pl 27.01.07, 22:16 juz zglosilem was odpowiednim wladzom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalek Re: dobrze wam tak........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:10 Gość portalu: :) napisał(a): > juz zglosilem was odpowiednim wladzom Stary nie zartuj!!! Ej no!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: dobrze wam tak........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:54 to nie wasza sprawa kto u mnie nocuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xzx michalek u Ciebie nocuje ?? z kolegami?? IP: *.betanet.pl 28.01.07, 23:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivo Mocne nerwy i silna wątroba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 23:37 Dłuższy niż rok pobyt w tym ds jest tylko dla ludzi o mocnych nerwach i równie silnej wątrobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Mocne nerwy i silna wątroba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 23:04 Władze UJ zapowiedzialy kontrole w akademiku Kamionka. Bedzie sie tlumaczyc Eliza :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Re: Mocne nerwy i silna wątroba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 00:46 tylko ciekawie ktora:)bo tu jest nie jedna a w dodatku ktos na forum ma czasami rozdwojenie jazni chyba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja to jak wprowadzać się? IP: *.c29.msk.pl 01.03.07, 22:19 właśnie otrzymałem tam przydział i nie wiem;może na jakiś czas(na szczęście mam jeszcze rodzinkę w krk:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Teraz jest tak samo i nic nie zapowiada że coś się IP: 81.15.202.* 20.11.07, 10:32 Należało by dodać do tego artykułu, że niektóre pokoje zwłaszcza jedynki (w składach) przerobione z kuchni nie mają zamków do pokój - jedynie harmonijkowe drzwi i są ciasne 2x3 m. Odpowiedz Link Zgłoś