Dodaj do ulubionych

Chcesz przedłużyć sesję? Płać

IP: *.devs.futuro.pl 01.02.07, 01:09
Prawda jest taka, że Akademia Ekonomiczna szuka pieniędzy do zapełnienia luki
jaka powstała odkąd zlikwidowano wolnych słuchaczy, którzy płacili za rok
studiów bagatela 8 tys. złotych, a gdzie najłatwiej znaleźć pieniądze ?
Odpowiedz jest prosta w kieszeni studenta. Wprowadzenie opłat za przedłużenie
sesji jest jednym z takich sposobów, drugie rozwiązanie na jakie "wpadły"
władze uczelni jest obniżone zostały stypendia naukowe o 150 zł. Ta sytuacja
dobitnie pokazuje podejście władz do studentów!
Obserwuj wątek
    • Gość: krk Studia powinny byc płatne w ogóle IP: *.kolornet.pl 01.02.07, 01:13
      kształcą ludzi za darmo a ci wyjeżdżają, np. w takiej Angli ludzie tyraja całe
      życie aby wysłać dzieci na dobrą uczelnią.
      • Gość: Viruss Re: Studia powinny byc płatne w ogóle IP: 195.136.143.* 01.02.07, 21:59
        moze Ty masz tak fajna sytuacje ze koszt studiow to dla Ciebie nic :] moi
        rodzice tez niezle sie musza starac zeby mi zapewnic mieszkanie na 5 lat w
        Krakowie ;-) pozdro myslicielu
      • Gość: tanx Re: Studia powinny byc płatne w ogóle IP: *.ists.pl 02.02.07, 13:29
        znalazł się mysliciel społeczny.
        1) po pierwsze rodzice studentów _dziennych_ płaca TERAZ podatki, z których to TERAZ państwo łozy na uczelnie
        2) po drugie studenci wieczorowi i zaoczni, których obecnie jest na AE Kraków wyraźnie wiecej niz dziennych, płacą z własnej kieszeni za całą naukę (nie liczac tego, ze często sami się utrzymują). także z tych studentów uczelnia chce dodatkowo zdzierać za przedłużenie sesji.

PS. w poprzedniej sesji jeden z egzaminów zdałem - w PIERWSZYM terminie - pod koniec listopada. wg. nowych zasad zapłaciłbym za to 1200zł, a wszystko dlatego, że pan doktor nie raczył przychodzić na własne dyzury ani wyznaczyć jakiegokolwiek terminu.
        • Gość: żaba Re: Studia powinny byc płatne w ogóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:02
          z tego co słyszałam to tylko dzienni mają płacić za przedłużenie sesji a
          zaoczni i wieczorowi niebardzo;(
    • Gość: ja Samorząd?! Hahah, impuls przyszedł skąd indziej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 01:33
      Paulina "Samadlasiebie" Trajgis niech nie opowiada, że ruszyłaby palcem, gdyby
      nie zaangażowanie innych. Cała akademicka społeczność śmieje się z samorządu na
      AE Kraków.
      • Gość: AE Krk - 4 rok Re: Samorząd?! Hahah, impuls przyszedł skąd indzi IP: *.chello.pl 01.02.07, 09:55
        Kazdy student wie jak dziala "nasz" samorzad. "Siedzcie cicho a dostaniecie wieksze dofinansowanie."
      • Gość: łot... Samożont :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:15
    • Gość: dan Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.chello.pl 01.02.07, 05:40
      bzdura ja na tej sesji miałem 16 egazminów i wszystkie zdałem w terminie i to z
      bardzo dobrym wynikiem. Zamiast balować nalezy sie uczyć
      • Gość: ja Kit. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 06:19
        Bzdura, sesja dopiero się zaczęła, więc nie mogłeś mieć 16 egzaminów. Kłamiesz.
        • Gość: Eee Re: Kit. IP: *.crowley.pl 01.02.07, 10:32
          A to zależy :]

Ja miałem 3 (realnie) i w poniedziałek (czyli pierwszy dzień sesji) byłem już po
          sesji.
          • Gość: ja Re: Kit. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:01
            ale on pisał o szesnastu
          • Gość: bbb Re: Kit. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:20
            pogadamy jak kurde będziesz miał z 13 ciekawe czy wtedy też będzie ci tak wesoło
      • Gość: krz Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.er.net.pl 01.02.07, 13:59
        na sesji miales egzaminy? myslalem ze egzaminy sa w sesji. burak jestes i tyle.
      • Gość: malutka Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:24
        a to ciekawe bo nie słyszałam żeby na którymś z kierunków było aż 16 egzaminów
        w jednym semestrze maxymalnie to jest chyba 13 więc sobie coś chłopczku żle
        obliczyleś. Pozatym to że ty zdałes to nie znaczy że każdy jest taki zdolny
        ludzie mają różne umiejetnosci i możliwości jeżeli chodzi o przyswajanie
        wiedzy,. A tak na marginesie to większość ludzi poszła na dzienne studia chyba
        dlatego że niestety nie stać ich na ponoszenie takich kosztów, 300 zł za dwa
        tygodnie przedłużenia to bardzo wysoka kwota przynajmniej dla większości
        • Gość: ;) Basia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:27
    • Gość: ae man Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:41
      samorzad studencki na AE śmiechu warte , klika utrzymywana przez rektora od
      czsów Odorowicz ,poprzez Wilczyńskiego Jacka , Wilczyńskiego Adama , a teraz
      jego laseczke od siedmiu boleśći Pauline Trajgiś , rodzinny interes trwa nadal
      ,kasa z festiwalu piosenki studenckiej i dotacje od rektora który trzyma ich za
      modre , a Wy naiwni studenci AE co roku jesteście oszukiwani na wyborach do SS.
      • Gość: pikus Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.gemini.net.pl 01.02.07, 16:31
        Jak jestes taki madry czemu jak było głosowanie na samorząd było tak mało kandydatów? trzeba siebyło zgłoscić
        • Gość: misiu Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.02.07, 17:44
          a pamietasz jakie byly cyrki i czemu bylo tak malo kandydatow?? tak terminy
          podali i kombibowali ze nie dalo sie zarejsetrowac, Samorzad AE to wielki "0"
    • Gość: danoo Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:46
      pewnie ze chca latac dziury, placic trzeba bardzo duzo i jeszcze to
      przedluzenie za same studia place 1700 za semestr, plus dojazdy i inne koszty
      wychodzi okolo 3000. AE UCZELNIA DLA BOGACZY
    • Gość: 3po3 Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.chello.pl 01.02.07, 13:04
      Pani Joanno proponuję spacer za most Kotlarski, tam dopiero wieje chłodem, bardziej niż na moście i w Akademii Ekonomicznej. A mówią, że wszyscy są równi wobec prawa. Nie wszyscy jednak w tej demokracji mają równo w kieszeniach
      i pod kapeluszem. Dziwna też praktyka zaczęła obowiązywać na niekórych uczelniach - wypłacanie stypendiów na koniec semestru. Pomoc, bo taki ponoć ma charakter stypendium, idzie tam szybkimi krokami w rytmie trzy do przodu dwa do tyłu. Kiedy ją (pomoc) już dostaniesz, to przez tę kromkę jak opłatek, możesz zobaczyć logo dzisiejszej wolności: PŁAĆ!!!!
    • Gość: kajti - V rok ae Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:15
      Mnie to nie dziwi , na AE od dawna stosuje sie takie metody , sama pamietam jak
      3 lata temu na gwałt zmieniono warunki przyznawania stypendiów, pułpa
      podwyższono ze średniej 4.0 na 4.4 a to było juz po sesji !!!!Zabrakło mi wtedy
      0.03 żeby dostać stpendium i juz nic ie mogłam zrobić.Mnie już nic nie zdziwi
      na tej uczelni po tylu latach.Chociaz sorrry 1 raz od 4 lat pojawiły sie w
      grafiku tygodniwe ferie zimowe to ci dopiero gratka biorąc pod uwage,że
      wczesniej o feriach mozna było pomarzyć.Pozdro dla gospodarki przestrzennej!
      • Gość: kajti Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 13:33
        co do samorządu to się zgadzam, jedna klika jedni odchodzą a na ich miejsce
        wskakuja ich znajomkowie , wybory to farsa , nawet nie ma po kantować bo są
        zawsze w jakis piatek po południu kiedy nikogo nie ma na uczelni.a Paulina to
        fogle nie wiem co jeszcze robi na uczelni , stara baba kurde ona jest starsza
        ode mnie , trzyma się stołka pazurami a sama nic nie robi, w jej wieku
        poszukałaby sobie pracy!
        • Gość: studentka ae Płatne przedluzenie IP: *.chello.pl 01.02.07, 14:45
          pomusl aby brakujacych pieniedzy szukac w kieszeniach studentow jest conajmniej
          idiotyczny. nie dosc ze ceny za powtarzanie przedmiotu wzrosly nagle z 10 zl za
          godzine do 23 zl to jeszcze wymyslono ze mozna poszukac pieniedzy u tych osob
          ktore przedluzaja sesje. Do tej pory zgoda na przedluzenie sesji zalezala od
          dziekanow i przeciez jezli ktos nie mial waznych powodow dla ktorych chcial
          przedluzyc sesje to dziekan tej zgody nie wyrazal. Wniosek z tego taki, ze
          teraz osoby ktore byly chore podczas sesji dostana "darmowe" przedluzenie a
          osoby, ktorym sie nie chcialo zdawac egzaminow w sesji beda mogly zaplacic i
          tez dostana przedluzenie. przeciez to zwykle kupowanie uslug1!!
          • Gość: czeresniaKrakowski to nie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:04
            > Do tej pory zgoda na przedluzenie sesji zalezala od
            > dziekanow i przeciez jezli ktos nie mial waznych powodow dla ktorych chcial
            > przedluzyc sesje to dziekan tej zgody nie wyrazal.

Jak już pisałem przy okzazji innego artykułu o AE, to nie tak wyglada. Dziekani nawet nie widzą pism o przedłużenie. Na poczekaniu w dziekanacie pani przybija pieczątkę "przedłużenie do dnia".
            • Gość: ja Re: to nie tak IP: *.ds17.agh.edu.pl 01.02.07, 19:38
              "Jak już pisałem przy okzazji innego artykułu o AE, to nie tak wyglada. Dziekani
              nawet nie widzą pism o przedłużenie. Na poczekaniu
              w dziekanacie pani przybija pieczątkę "przedłużenie do dnia"."

Lol, nie prawda, dziekan musi to podpisac.
              • Gość: ty Re: to nie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:39
                Lol, sugerujesz, że mi się przyśniło jak mi przedłużali sesję? :P
                • Gość: ja to ja :) Re: to nie tak IP: *.ds17.agh.edu.pl 01.02.07, 19:42
                  no widzialem jak tak od reki przedluzano, ale za pania z dziekanatu stal dziekan
                  i podpisywal :P
                  • Gość: ja Re: to nie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:20
                    Jasne ze panie moga wszystko! Mi tez one a nie dziekan przedluzyl sesje.
                    Wyciagnela pieczotke z podpisem dziekana i po sprawie :D
                  • Gość: Awka Re: to nie tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 13:45
                    Oni tak samo podpisują te przedłużenia, jak i zaliczenia semestrów w indeksie oraz karty. Gdyby taki Dziekan miała wszytsko osobiście podpisać, to by nic innego nie mógł robić.
    • flamengista Re: 01.02.07, 14:00
      Kluczowa sprawa, czy opłata za przedłużenie sesji jest wogóle zgodna z prawem.
      Jeśli nie, sprawa będzie rozwiązana i po kłopocie (dla studentów).

W artykule wyraźnie opisano, DLACZEGO opłatę wprowadzono. Na uczelni od stycznia
      po grudzień trwa nieustanna sesja. Studenci przychodzą po zaliczenie w sierpniu,
      do egzaminu przystępują w listopadzie-grudniu.

Ja rozumiem przyjazne podejście do studentów, ale to już jest przesada. Od
      pewnego czasu władze uczelni po prostu chcą coś z tym zrobić. Stąd "motywacyjna"
      opłata.

Czy 300 to za dużo? Może i tak, ale przecież opłatę dopiero co wprowadzono. Po
      konsultacjach z samorządem studentów (od tego on właśnie jest!) można ew. tą
      kwotę obniżyć. Chociaż proponowane 50 zł to z kolei (moim zdaniem) za mało.
      • Gość: Elka Studia nie są obowiązkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:43
        Może lepiej motywować studentów nie dając po raz n-ty przedłużenia sesji. Może
        dziekani przed wydaniem zgody na przedłużenie sesji powinni lepiej poznać
        przyczyny, dla których studenci nie zdążyli zdać egzaminów w normalnym terminie.
        Przecież jak ktoś jest na III czy IV roku, to wcale nie znaczy, że ma "od ręki"
        dostawać przedłużenie. W końcu studia nie są obowiązkowe i nie każdy musi je
        kończyć... W szczególności w państwowej, wydawałoby się - renomowanej uczelni.
    • Gość: ae V Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:13
      Paulina Trajgis , ludzie nie rozsmieszajcie mnie znam ja z Częstochowy ,
      oszołomka , jak ten Wilczyński z nia wytrzymuje , kiedys widziałem jak darła na
      niego ryło na korytarzu jeszcze w pawilonie B , tam to sobie zrobili przytulne
      mieszkanko , kanapa kuchnia , zamiast coś robić siedzieli przed kompem i
      ogladali filmy , ale rektor Szromnik jak słyszy Trajgiś to go skreca , a wałki
      przy wyborach normalka , pewnie Paulinka niedługo załapie się do jakiejś katedry
      na asystentke , tak się odwdzięcza uczelnia tym którzy nie pognosza głosu w
      sprawach studenckich!! układy , układy, układy , wieczna studentko Trajgis do
      roboty , starczy tych studiów za bystra NIGDY NIE BYłAś , Towaroznawstwo mówi
      samo za siebie :)
      • Gość: batman Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.ar.krakow.pl 01.02.07, 16:36
        Gość portalu: ae V napisał(a):
        rektor Szromnik jak słyszy Trajgiś to go skreca

czyli, ze ja lubi czy niebardzo?
      • Gość: Magda Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.ip24.pl 01.02.07, 22:46
        towaroznawstwo mówi samo za siebie? co mówi? bardzo ciekawa jestem !
    • Gość: pierwszak Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.ds17.agh.edu.pl 01.02.07, 16:43
      No to moze juz niedlugo z panstwowej, zrobi nie niepubliczna, pozniej zamiast
      Akademia pojawi sie Wyzsza Szkola Ekonomiczna ???

No skandal ...

Wiadomo uczelnia publiczna nie ma wiekszych mozliwosci zdobycia pieniedzy, ale
      przecierz mamy chyba jakies madre glowy od kasy na tej uczelni, ktos nas czegos
      musi przecierz uczyc.
    • Gość: pierwszak Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.ds17.agh.edu.pl 01.02.07, 16:47
      Jeszcze jeden aspekt ... Co z przedmiotami do ktorych prawie 50% ludzi podchodzi
      po kilka razy. Cudem jest zaliczenie w trakcie sesji + sesji poprawkowej.

Z drugiej strony mozliwa jest sytuacja ze tego typu zabieg moze miec charakter
      celowy ... wyciagniecie pieniazkow.
      • Gość: czeresniaKrakowski A jakie to przedmioty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:59
        Takich przemiotów jest niewiele lub wcale
      • Gość: mucha Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:32
        a co np jak są wykładowcy którzy nawet nie mają swojego pokoju na ae juz nie
        wspomne o konsultacjach a na dodatek egzamin sprawdzają przez 3 tygodnie w
        takiej sytuacji studenci muszą przedłużać często sesje z ich winy a nie z
        własnej;/ taka prawda
    • Gość: qlimax_666 Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:56
      no nic dodac nic ująć zajefakenbiście jednym słowem moim zdaniem ta opłata nic
      dobrego nie przyniesie samej Uczelni (liczne petycje zażalenia odwołania) jak i
      tym bardziej studentom bo 300 zł to jednak jest jakaś tam kasa i nie każdego
      stać ot tak na zapłacenie takiej sumy bo są że tak powiem ważniejsze wydatki a
      każdemu sie noga może powinąc na jakims egzaminie bo takie jest zycie ale zeby
      odrazu 300 zł lekki niesmak odczówam na samą myśl wyłożenia 300 zł ... osobiście
      jestem studentem Akademii (poziom studiów jest naprawde wysoki) ale pożyjemy
      zobaczymy co nam studentom los przyniesie nie pozostaje mi nic tylko życzyć
      Wszystkim zaintersowanym zdania w TERMINIE ;) Pozdrawiam Serdecznie
    • Gość: aaaae Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.kolornet.pl 01.02.07, 18:04
      Nam wykładowca WYRAŹNIE powiedział-chodzi o załatanie dziury budżetowaej:] no
      paranoja...!
      • Gość: karola Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 18:34
        żeby to tylko jeden tak powiedział
      • Gość: student AE Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.ds17.agh.edu.pl 01.02.07, 19:44
        zamiast po kosztach jadą studentom po kieszeniach ... no nie ...
        • Gość: ;/ Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:57
          no tak jest najłatwiej zabrac innym nie...
        • Gość: zzz Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.net.autocom.pl 02.02.07, 22:19
          Spoko, spoko... po kosztach tez jada. Chociazby jednym przykladem (i na pewno
          nie jedynym) jest to, ze w obiad juz nie zawiera deseru. Wiem, ze to sa pewnie
          jakies grosze, ale na pewno znajdzie sie wiecej takich przykladow.

Anyway - 300 za przedluzenie sesji to normalne zlodziejstwo.
    • Gość: Karolek Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.netcontrol.pl 01.02.07, 22:40
      dzieki aeportal.pl nie ma wiekszego problemu ze zdaniem sesji, ergo nie ma sie
      czym przejmowac;]
      • Gość: ascanias Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:27
        no nie wiem czy tak nie ma czym , jesli 100 zl tu 1000zl tam nie robi ci
        różnicy to jestes szczesciarzem ,niestety nie kazdy ma tak dobrze...
        a dla osoby ,ktora stwierdzila z,e 50zl za przedłużenie sejsi to za malo-po
        prostu bez komentarza
        • flamengista ? 02.02.07, 16:03
          Cóż, ja to napisałem.

50 zł to równowartość 10 piw w najtańszej knajpie. Rzecz, na którą studentom
          nigdy pieniędzy nie brakuje. Albo jedno wyjście do Cienia czy Prozacu.

Jeśli opłata ma pełnić funkcję wychowawczą, to 50 zł jest faktycznie za małą kwotą.

W dodatku większość tych, co sesję przedłużają do biednych nie należy.
          • Gość: ascanias Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:22
            > 50 zł to równowartość 10 piw w najtańszej knajpie. Rzecz, na którą studentom
            > nigdy pieniędzy nie brakuje. Albo jedno wyjście do Cienia czy Prozacu.
            > W dodatku większość tych, co sesję przedłużają do biednych nie należy.
            wiesz co ,zawsze lubilam czytac twoje wypowiedzi ale po tych 2 zdaniach
            stracilam dla ciebie szacunek.
            Ja naleze do tej "'garstki"-która do krezusow nie należy ,ale widocznie dla
            ciebie 300zl za przedluzenie sesji to cos calkiem normalnego,ba prawie jak
            zlotówka
            • flamengista Re: ? 02.02.07, 21:24
              Bardzo mi przykro. Nie piszę jednak na forum po to, by zyskiwać czyjś szacunek.

I 300 zł to nie jest dla mnie tyle, co złotówka. Ale dalej podtrzymuję, że 50
              złotych za przedłużenie sesji to jednak za mało - by opłata spełniała funkcję
              motywującą.
              • Gość: Student AE Re: ? IP: *.chello.pl 03.02.07, 11:50
                > 50
                > złotych za przedłużenie sesji to jednak za mało - by opłata spełniała funkcję
                > motywującą.

Nie każdy student AE przelicza pieniądze na imprezy. Nie każdy student AE chodzi
                na imprezy do Prozaka czy Cienia. Dla niektórych 50 zł to więcej niż dzień pracy
                jednego z rodziców i równowartość tygodnia obiadów na stołówce. Tak że nie pisz
                mi, że jeśli nie będę jadł obiadu przez tydzień to jest niewiele!
                • Gość: ascanias Re: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 14:49
                  > Nie każdy student AE przelicza pieniądze na imprezy. Nie każdy student AE
                  chodz
                  > i
                  > na imprezy do Prozaka czy Cienia. Dla niektórych 50 zł to więcej niż dzień
                  prac
                  > y
                  no co ty ,niekótrzy nie rozumieją tego ,bo przecież kasa zawsze była...my
                  płotki możemy tylko patrzeć na to z żalem -"50 zl to zbyt malo za przedlużenie
                  seji"-śmiech na sali,ale cóz ,moze kolejny pomniczek trzeba postawic pod F ,kto
                  wie...
    • Gość: AE ZiM 3rok Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.chello.pl 02.02.07, 01:15
      Oplaty oplatami,ale styl w jaki sa wprowadzane przypomina metody stosowane w
      MF,czyli: nie ma kasy,to sie ustala "nowy podatek" z partyzanta.Nikt nic nie
      wie.Dziekani mowia jedna wersje,babki w dziekanacie drugia,a wykladowcy
      trzecia.Jednym slowem: "Harry Potter i komnata tajemnic".Ale chyba o to
      chodzi.Pomyslec tylko,ze to uczelnia ma uczyc (sama wymaga od nas) mlodych
      obywateli przejrzystosci i przewidywalnosci.W tym przypadku zabraklo obydwu
      tych elementow. Szkoda tylko ze zaszkodzi to obu stronom,w moim mniemaniu
      bardziej uczelni,bo studenci i tak znajda sposoby aby uniknac dodatkowych oplat.
    • Gość: ae IV Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:00
      wasza kasa przez lata szła na dotacje dla Instytutu Sztuki jako dotacja
      samorzadu studenckiego AE , sprawdzcie powiazania Trajgis z IS , chyba dopiero
      od roku nie może być dotacji na jednostki zewnętrzne , a tak kasa szła dla
      znajomych i rodziny królika , I PRZEZ TO NIKT NIE SZUMI NA AE na innych
      uczelniach SS dba o prawa studentów , na AE tylko o swoje , a póżniej Trajgis ma
      praktyki w dziale promosji AE i ciepła posadka w jakiej katedrze dla niej się
      znajdzie:)
      • Gość: czereśniak Ale rykoszetem dostali inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 02:04
        Dofinansowania przycięto, niestety rykoszetem dostały też organizacje studenckie, które po prostu starają się wykonywać swoje zadania...
    • Gość: egon Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 13:13
      Trajgis to wiochmenka która myśli że zrobi kariere w Krakowie dzieki Wilczyńskim
    • Gość: Kain Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.ds17.agh.edu.pl 02.02.07, 23:34
      Mam watpliwosci, czy cala sprawa zostala zalatwiona legalnie. Jestem studentem
      pierwszego roku i uczelnia wymusila na nas podpisanie aneksu do umowy "za
      obupulnym porozumieniem stron", szantazujac, ze albo podpiszemy aneks albo nie
      dostaniemy karty egzaminacyjnej a uczelnia bedzie mogla rozwiazac cala umowe, co
      jest rownowazne z wyrzuceniem ze studiow... Paranoja...
      • Gość: AbsolwentAE Wady oświadczenia woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 02:00
        Polecam temat "Wady oświadczenia woli" w jakimś podręczniku do prawa cywilnego.
    • Gość: ANNA Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 16:21
      OPŁATA ZA PRZEDŁUZENIE SESJI TO JEST CHORĘ JESTEM STUDENTKA 5 ROKU NA AE PLACE 2500 NA SEMESTR I JESZCZE CHCĄ ZEDRZEĆ ZE MNIE 300 ZŁ JAK MI SIE NOGA PODWINIE I NIE ZDAM EGZ. W TERMINIE NIE WIEM KTO TAKIE ZARZĄDZENIE WPROWADZIŁ CIAGLE JAK CHODZĘ DO DZIEKANATU POWTARZAJA ZE UCZELNIA JEST ZADŁUŻONA ITD. CO MNIE TO INTERESUJE JUZ DOSC ZAPŁACIŁAM ZA TE 5 LAT PRZY TAKIM POZIOMIE NAUCZANIA...ZA NIEDŁUGO STUDENCI BĘDĄ MUSIELI PŁACIĆ ZA KAZDY OBLANY EGZAMIN ITD.
      • Gość: jimmy Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.autocom.pl 03.02.07, 19:23
        mnie osobiście dobija zaangażowanie w sprawę przewodniczącej samorządu, jak i
        całej rady uczelnianej...
        a to link do strony na której można dowiedzieć się czegoś ciekawego o Paulinie,
        bo napisanego przez nią samą...
        wizard.ae.krakow.pl/~trajgi1p/
        • Gość: someone Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:48
          stronka jak zrobiona przez 15-latke i ten infantylny język;///
        • Gość: agata Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:31
          ja mam nadzieje, ze ta strona panny trajgis to jakis gorzki zart...bez
          przegiec, zeby sie kreowac na taką hm partyzantkę intelektu:))
      • Gość: Ania Re: Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.ghnet.pl 05.02.07, 21:19
        Mało tego... dziś nas powiadomiono w dziekanacie że w marcu mamy zapłacić wiecej
        za czesne o bagatela 200 zł za semestr czyli 2800 zł a jak jeszcze doliczyć za
        każde dwa tygodnie przedłużenia sesji 300 zł to będzie szok ;(
    • Gość: IE II rok Chcesz przedłużyć sesję? Płać IP: *.compower.pl 22.02.07, 21:41
      Opłaty nie komentuję..bo na to szkoda słów..Podobała mi się wcześniejsza
      wypowiedź, na temat ferii, że niby dostaliśmy tydzień ferii. TAKIEGO WAŁA!! Po
      prostu zajęcia trwają tydzień dłużej niż zwykle. Taki gratis od AE, oby tak dalej :]
    • adamhmm nie idzcie na AE!! 23.02.07, 10:42
      Zgadza sie, AE nie dba o studentow i najwazniejsza jest kasa.
      Po 5 latach studiow stweirdzam ze byla to nauka, ktora malo dala, jedynie papier.
      Odradzam tą uczelnię, niedlugo nie bedzie liczyl sie papier ale to co czlowiek
      umie dlatego juz bym wybral prywatną uczelnię.
      Pozdrawiam

prawojazdywkrakowie.pl/

• flamengista nikt Ciebie nie zmusza(ł) 24.02.07, 12:36
        Siłą zaciągnięto Cię na AE? Łańcuchem przykuto na sali wykładowej?

Przecież:
        - studia nie są obowiązkowe - zawsze można z nich zrezygnować;
        - student może zawsze zmienić uczelnię. szczególnie jeśli poziom studiów lub
        kierunek mu nie odpowiadają.

Jeśli po 5 latach dopiero doszedłeś do wniosku, że AE to nie była uczelnia dla
        Ciebie - to nie obraź się, ale nie najlepiej to o Tobie świadczy. Można było
        szybciej dojść do takiego wniosku. Może ekonomia zwyczajnie Cię nie interesuje?
        Nie pomyślałeś o tym?

Nie można generalizować. Na AE są różni wykładowcy i różne panie w dziekanatach
        i sekretariatach. Podobnie jak są różni studenci. Część tylko chce dyplomu, inni
        chcą sie czegoś nauczyć.

Owszem, masz sporo racji pisząc:
        "niedlugo nie bedzie liczyl sie papier ale to co czlowiek
        umie"
        W zasadzie już tak jest.
        ale dodając:
        "dlatego juz bym wybral prywatną uczelnię"
        najwyraźniej masz mizerne pojęcie o poziomie prezentowanym przez większość
        prywatnych uczelni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka