bartoo 16.04.03, 09:32 Dlaczego nikt nie każe posprzątać właścicielom psów ich odchodów z trawników osiedlowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 16.04.03, 09:36 Jak to nie każe...przecież elementarna kultura nakazuje zachowania , które innych nie irytują, innym nie przeszkadzają... Jak to nie nakazuje... trudny To , że wielu ludzi to chamy i nie przeszkadza im zaróno psi klocek i pogieta puszka po piwie czy przydeptany kiep, to inna sprawa...;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 16.04.03, 09:48 Mówiąc brutalnie: Temat psich gówien na tym forum obsrywany jest co dwa miesiące i robi sie nudny:( Tak samo za chwilę wróci temat srających gołąbi:( Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 16.04.03, 09:57 ale zgodzisz się, że psy i gołębie są cholernie uciażliwe pod tym względem, że się tak oględnie i delikatnie wyrażę :) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 16.04.03, 10:09 Oczywiście, że się zgodzę!!! Tylko co z tego? Czy mamy, my forumowicze gówna psie zbierać? Czy kastrować gołębie? Przecież od TEGO są odpowiednie służby!!!! Płacimy podatki, opłaty i inne państwowe złodziejstwa i nie możemy wyręczać miasta, państwa w ICH powinnościach!!!! A wszelkie blubrania o gównach są juz nudne i bez sensu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 10:22 skks napisał: > Przecież od TEGO są odpowiednie służby!!!! Od psich gówien? Może Straż Miejska:)) > Płacimy podatki, opłaty i inne państwowe złodziejstwa i nie możemy wyręczać > miasta, państwa w ICH powinnościach!!!! A tak z ciekawości jak to jest z podatkiem od psa? Słyszałem że płaci go tylko kilka procent właścicieli psów. Kulturalny właściciel psa sprząta po nim w miejscach, gdzie srać nie powinien:)) > A wszelkie blubrania o gównach są juz nudne i bez sensu:) Dla mnie są wesołe:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 13:01 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > skks napisał: > > > Przecież od TEGO są odpowiednie służby!!!! > > Od psich gówien? Może Straż Miejska:)) Znaczna część wniosków o ukaranie oraz mandatów dotyczy własnie takich spraw. Typową reakcją karanego jest niebywałe oburzenie, jak ktoś go śmie karac za nic. Stąd też bierze się znaczna częśc skarg na strazników, że sobie ktoś spokojnie szedł z pieskiem, piesem zrobił kupkę, a straznik się czegóś czepia. Wygląda na to, że wielu (mam nadzieję, że nie większość) właścicieli psów w ogóle nie dostrzega niczego niestosownego w pozwalaniu psu na zrobienie kupy na środku chodnika i nieposprzątaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 21.04.03, 13:26 Łot kulurnyj narod! Ale dla Polaka jak nie ukradł albo nie zabił to nie popełnił wykroczenia. Inne normy zachowania i przyswajanie - np. wrzycić śmieci na brzeg rzeki to szczyt ekologii - mozna przeciesz sąsiadowi lub do lasu!! Sądy Grodzkie jeszcze nie wiedzą po co są! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 14:44 skks napisał: > Łot kulurnyj narod! > Ale dla Polaka jak nie ukradł albo nie zabił to nie popełnił wykroczenia. > Inne normy zachowania i przyswajanie - np. wrzycić śmieci na brzeg rzeki to > szczyt ekologii - mozna przeciesz sąsiadowi lub do lasu!! > Sądy Grodzkie jeszcze nie wiedzą po co są! Zapewniam Cię, że wiedzą. Sędziowie sądów grodzkich przypominają sobie o tym kazdego dnia, gdy po przyjściu do pracy widzą narastającą stertę czekających na rozpoznanie spraw - w dużej części właśnie dotyczących psich kup, dzikich wysypisk, wywalania śmieci przez okno i tak dalej. I gdy mimo załatwienia kilkudziesięciu takich spraw kilkadziesiąd następnych znowu wpływa, a w raz z nimi obwinieni, swięcie przekonani, że ktoś się na nich uwziął, bo w wyrzuceniu wywrotki gruzu do potoku, albo zafajdaniu chodnika przed blokiem nie ma przecież niczego złego... Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 21.04.03, 15:01 Drogi Andrzeju!! I wcale mi sędziów nie jest żal!!Zal mi tych ludzi, którzy nie są świadomi swojej głupoty. Tak naprawdę to oni są moralnie nie winni. Oni nie wiedzą, że źle czynią! Lecz tylko sprawności Sądziów, policji, Straży Miejskiej /o ku.. jak ja czarnych nie lubię/, szybkości karania - na drugi dzień - a nie po roku- będziemy mogli zawdzięczać zmniejszenie ilości dzikich wysypisk, bydła przy drogach i potokach, zesranych chodników!!!!! A już na 100% Unia nam tego gówna nie posprząta!!:)) - ma co na razie to chyba wszyscy liczą! Często jeżdżę w góry i dopiero w tym roku, po zatruciu całego Podhala przez dzikie szamba, zobowiązano właścicieli do jakiegoś, przynajmniej podstawowego działania!! Wcześniej to nos nad każdym potokiem urywało/ i nadal urywa/. Zasrajmy nasze środowisko!! z takim hasłem możemy do Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 21:10 skks napisał: > > Drogi Andrzeju!! > I wcale mi sędziów nie jest żal!! A kto Cię o to prosi? > Zal mi tych ludzi, którzy nie są świadomi > swojej głupoty. Tak naprawdę to oni są moralnie nie winni. Oni nie wiedzą, że > źle czynią! Lecz tylko sprawności Sądziów, policji, Straży Miejskiej /o ku.. > jak ja czarnych nie lubię/, szybkości karania - na drugi dzień - a nie po roku- > będziemy mogli zawdzięczać zmniejszenie ilości dzikich wysypisk, bydła przy > drogach i potokach, zesranych chodników!!!!! Karanie w drodze mandatu karnego ma to do siebie, że nie następuje na drugi dzień, lecz na miejscu. Jeśli natomiast sprawa mtrafi do sądu, to niestety nie może być rozpoznana poza kolejką. > > A już na 100% Unia nam tego gówna nie posprząta!!:)) - ma co na razie to chyba > wszyscy liczą! > Często jeżdżę w góry i dopiero w tym roku, po zatruciu całego Podhala przez > dzikie szamba, zobowiązano właścicieli do jakiegoś, przynajmniej podstawowego > działania!! Wcześniej to nos nad każdym potokiem urywało/ i nadal urywa/. > Zasrajmy nasze środowisko!! z takim hasłem możemy do Europy! "Czarnych" nie lubisz. ale to im a nie krasnoludkom zawdzięczamy, że południe Krakowa nie jest jeszcze zatrute nielegalnymi (częściej: dziurawymi) szambami. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 22.04.03, 18:44 skks napisał: > Łot kulurnyj narod! > Ale dla Polaka jak nie ukradł albo nie zabił to nie popełnił wykroczenia. > Inne normy zachowania i przyswajanie - np. wrzycić śmieci na brzeg rzeki to > szczyt ekologii - mozna przeciesz sąsiadowi lub do lasu!! > Sądy Grodzkie jeszcze nie wiedzą po co są! Nie całkiem rozumiem, co masz na myśli. Sądy Grodzkie (jak wszystkie inne) rozpoznają te sprawy, które do nich wpływają. Sąd nie dobiera sobie spraw "z urzędu". Na czym miałoby Twoim zdaniem polegać to "wiedzenie"? Zresztą sprawy "śmieciowe" to całkiem pokaźna część wniosków wpływających do Sądów Grodzkich. Z poważaniem mn7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Skks:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 10:05 skks napisał: > Mówiąc brutalnie: Temat psich gówien na tym forum obsrywany jest co dwa > miesiące i robi sie nudny:( Ty się lepiej przyznaj, że po fafiku nie sprzątasz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Skks:) 16.04.03, 10:11 Oczywiście, że nie sprzatam bo mieszkam "za Krakowem" i lasu nie mam ochoty sprzatać!! - Przechodzą 100m nad autostrada i włażę do swoszowickich lasów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Skks:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 10:15 skks napisał: > Oczywiście, że nie sprzatam bo mieszkam "za Krakowem" i lasu nie mam ochoty > sprzatać!! - Przechodzą 100m nad autostrada i włażę do swoszowickich lasów:) No to masz usprawiedliwienie:)) A ja przy zejściu do garażu mam obsrany cały trawniczek, a ponieważ są tam takie płyty z dziurami to wszyskie gówienka smażą się na słońcu. Wygląda to i cuchnie paskudnie !!! Ale po na radzie z administratorem poszukamy jakiegoś środka zaradczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Skks:) 16.04.03, 10:18 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Ale po na radzie z administratorem poszukamy jakiegoś środka zaradczego:) Proponuję zakazać karmienia psów - problem zniknie razem z nimi. A w Japonii pokazywali ostatnio psa elektronicznego. Ciekawe jakie on robi kupy? Witam po krótkiej, acz koniecznej abstynencji formumowej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Skks:) 16.04.03, 10:24 joseph.007 napisał: > Witam po krótkiej, acz koniecznej abstynencji formumowej :-) rozmumiem ze tekscik dla "kazka" bedzie wkrótce? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Witamy Josepha !!!:))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 10:26 Tęskiniliśmy:)) I trochę imprez Ci przepadło:((( Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Re: Witamy Josepha !!!:))) 16.04.03, 10:29 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Tęskiniliśmy:)) > > I trochę imprez Ci przepadło:((( Ale pewnie jeszcze kilka przypadnie? Jak dobrze mieć sieć (to nie było specjalnie do rymu). MOTTO A PROPOS WĄTKU: Pies nie człowiek - jeść i srać musi, samym piwem nie wyżyje. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Skks:) 16.04.03, 10:21 Rada: Administrator dogaduje się z mieszkańcem zalegającym z czynszem, że co drugi dzień przeleci z grabkami trawniki!!I po sprawie - u mnie tak zrobiliśmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 13:22 To moze mi kolega powie, gdzie sa KOSZE na owe psie kupy? I woreczki na nie? I moze mi tez kolega powie, dlaczego nikt nie kaze ludzi, ktorzy maja w zwyczaju - najwyrazniej sredniowiecznym - wyrzucanie odpadkow za okno - na tychze osiedlach? I moze mi jeszcze kolega powie, dlaczego nikt nie kaze ludzi, ktorzy rzucaja smieci na kazdym trawniku i w kazdy mozliwy krzak - i moze kolega zwrocilby uwage, ze psie kupy sie rozkladaja i ziemie urzyzniaja, a plastykowe butelki - nie za bardzo maja to w zwyczaju? I moze mi tez kolega powie - dlaczego - w kazdym rowie - tworzy sie konkurencyjne dla miasta smietnisko. Niech kolega sie wypowie? Bardzo kolege o to prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 21.04.03, 15:14 typowe zachowanie: jak mi zwracają uwagę - odbijam piłeczkę na ich plac... ty patrz na siebie, nie na innych i użyźniaj sobie ziemię w doniczkach domowych, a nie trawniki i chodniki osiedlowe (te ostatnie koniecznie muszą być użyźniane)... chcesz koszy i woreczków na kupska psie ? to se kupcie ! tak, złóżcie się, wy, psiarze, i kupcie, a nie wymagajcie tego od miasta, na które i ja łożę, a mam gdzieś potrzeby twojego psa... tak czy siak - cały kraj jest zasrany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! IP: *.chello.pl 21.04.03, 18:11 Wątek sie pojawia co 2 miesiące, a GW robi ostatnio odkrycie że Kraków jest brudny!!!! Niechby zrobili akcje i obsmarowali psiarzy, żeby nie srali psami. Najlepiej brać wzór z ob. Miauczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! IP: *.ozimek.net.pl 21.04.03, 18:25 peteen napisał: > typowe zachowanie: jak mi zwracają uwagę - odbijam piłeczkę na ich plac... > ty patrz na siebie, nie na innych i użyźniaj sobie ziemię w doniczkach > domowych, a nie trawniki i chodniki osiedlowe (te ostatnie koniecznie muszą być > > użyźniane)... > chcesz koszy i woreczków na kupska psie ? to se kupcie ! tak, złóżcie się, wy, > psiarze, i kupcie, a nie wymagajcie tego od miasta, na które i ja łożę, a mam > gdzieś potrzeby twojego psa... > tak czy siak - cały kraj jest zasrany... Miałem Peteen napisać to samo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Psy na osiedlach zaśmiecają każdy trawnik! 21.04.03, 19:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=5675109&a=5675338 A dajcie spokój już temu zasranemu wątkowi:(( Jak rano ide po Kaźmirzu to psie i kocie gówna trzeba omijac slalomem i co? z tego powodu mam sie pochlastać? Czy może na znak protestu Fafikowi dupe zaszyć? Ludzie buractwo i chamstwo przechodzi w trzecim pokoleniu! A w Krakowie dorasta dopiero drugie, z tych które budowało N.Hutę i świnki trzymało w wannie. To pokolenie NIGDY się nie nauczy nie wylewać pomyj przez okno i już!!! i nic na to nie poradzimy! Dopiero ich wnuki - zrozumieją, że slalomy pomiędzy gównami to rzadka przyjemność, że wyrzucanie petów na chodnik to nie lenistwo tylko "słoma w butach", że butelki nad brzegiem rzeki to nie szczyt ekologii i oszczędności tylko głupota. Głupota, która MUSI dużo kosztować!!! I koniec mam nadzieją, że ten wątek zupełnie nic nie wnoszący, i nic nie uczący padnie i będzie ostatnim w tym obsranym temacie!! Odpowiedz Link Zgłoś