Dodaj do ulubionych

Estakada Nad Wielicką

22.04.03, 11:11
dzisiaj.dziennik.krakow.pl/dzisiaj/i/Krakow/01/01.html
Cholera, z przedstawionego obrazka wnioskuję że będzie to estakada
jednokierunkowa - a tak liczyłem na to że będzie dwu...
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 22.04.03, 11:16
      Ale z Wielkopolskich będzie 5 pasów, i nawet autobusy z Pl Getta się zmieszczą
      • Gość: misiek Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.zim.citynet.pl 22.04.03, 13:51
        a co z eskapadą co budują na Tischnera???
        czy jest to powiązane z planami mostu nad wielicką???
        • Gość: mouset Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.cm-uj.krakow.pl 22.04.03, 14:29
          Powiązane nie jest, Tischnerowska będzie szybciej, już kopią az miło
          • tymon2 Re: Estakada Nad Wielicką 22.04.03, 14:33
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Powiązane nie jest, Tischnerowska będzie szybciej, już kopią az miło

Akurat tu nie masz racji bo wiadukt nad Wielicką będzie szybciej skończony niż
            trasa nowotarska (wiadukt na torami kolejowymi w ciągu Tischnera i ulica
            Turowicza)
            A powiazanie obu wiaduktów to trasa centralna -ale nie jestem tego pewny
            • Gość: mouset Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.cm-uj.krakow.pl 22.04.03, 14:41
              Cała trasa Nowotarska będzie póxniej , ale estakada nad Tischnera szybciej
              • balsen Re: Estakada Nad Wielicką 22.04.03, 21:44
                Szczerze mówiąc to nie podoba mi się ten projekt: wniosqję że pojazdy jadące
                limanowskiego żeby wjechać na estakadę (w celu dalszego wjechania na
                wielkopolskich) muszą przejechać 2 ostre zakręty pod estakadę i 3 ostry w lewo
                na estakadę - trochę to bez sensu, niepraktycznie. A naprawdę nie wiem czy nie
                byłoby lepiej zbudować gdzieś bardziej po środq dwu kierunkowej estakady = czy
                jest sens wydawać tyle forsy na estakade jednokierunkową. A wiecie może jak
                się ma do tego jeszcze budowa dworca mpk i parkingu?
                • Gość: mouset Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.04.03, 07:34
                  MPK będzie w kącie między liniami kolejowymi
                • tymon2 Re: Estakada Nad Wielicką 23.04.03, 08:05
                  balsen napisał:

> Szczerze mówiąc to nie podoba mi się ten projekt: wniosqję że pojazdy jadące
                  > limanowskiego żeby wjechać na estakadę (w celu dalszego wjechania na
                  > wielkopolskich) muszą przejechać 2 ostre zakręty pod estakadę i 3 ostry w
                  lewo
                  > na estakadę - trochę to bez sensu, niepraktycznie. A naprawdę nie wiem czy
                  nie
                  > byłoby lepiej zbudować gdzieś bardziej po środq dwu kierunkowej estakady =
                  czy
                  > jest sens wydawać tyle forsy na estakade jednokierunkową.

Ja też uważam, że lepiej by było wydać trochę więcej pieniędzy i zbudować
                  dwukierunkową estakadę, ale nie ma na to pieniędzy, więc buduje się takie coś.

A co do efektywności przejazdu przez nią to wypowiem się jak ją wybudują i z
                  niej skorzystam.
        • kuba203 Re: Estakada Nad Wielicką 27.04.03, 17:44
          Gość portalu: misiek napisał(a):

> a co z eskapadą co budują na Tischnera???

Robisz jakąś eskapadę na Tischnera? To porób fotki koniecznie ;DD
    • Gość: Misiek K Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.chello.pl 23.04.03, 08:42
      Uwazam ze budowa estakady w jednym kierunku to wyrzucony pieniadz.
      Najwieksze natezenie ruchu jest i tak od strony Nowej Huty.
      Zastanawia mnie jeszcze jedno - co oznacza uzyte w DP pojecie "przebudowy
      plyty skrzyzowania" - bo jesli mi z okazji budowy tej cholernej estakady
      zamkna caly przejazd z wielickiej do miasta to skonczy sie totalnym paralizem
      calego wschodnigo Podgorza...
      • tymon2 Re: Estakada Nad Wielicką 23.04.03, 08:51
        Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> Uwazam ze budowa estakady w jednym kierunku to wyrzucony pieniadz.
        > Najwieksze natezenie ruchu jest i tak od strony Nowej Huty.
        > Zastanawia mnie jeszcze jedno - co oznacza uzyte w DP pojecie "przebudowy
        > plyty skrzyzowania" - bo jesli mi z okazji budowy tej cholernej estakady
        > zamkna caly przejazd z wielickiej do miasta to skonczy sie totalnym paralizem
        > calego wschodnigo Podgorza...

Mam nadzieję, że cłej drogi nie zamkną, ale jedną nitkę na pewno.
        • Gość: mouset Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.cm-uj.krakow.pl 23.04.03, 11:23
          Zamkną pewnie pół skrzyżowania
          • Gość: Locutus Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.04.03, 00:44
            Ciekawe gdzie polecą tramy, a gdzie #502 - bo chyba go nie wpuszczą w te korki
            które tam powstaną? Chociaż z pierwszego prawa Lokiego...
            • kalarep Re: Estakada Nad Wielicką 27.04.03, 19:13
              Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Ciekawe gdzie polecą tramy, a gdzie #502 - bo chyba go nie wpuszczą w te
              korki
              > które tam powstaną? Chociaż z pierwszego prawa Lokiego...

Ja sądze jednak ze i tak władują tam 502 :) ...

A co do tramwów to zapewne do Borku i do Łagiwenik lub Krakowska -
              Starowiślna ... a dodatki 33 i 36 z Dworcowej
              przynajmniej ja tak typuje :P
              • Gość: mouset Re: Estakada Nad Wielicką IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.04.03, 21:25
                A 502 Kamieńskiego
                • Gość: Locutus Moja sugestia: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.04.03, 12:06
                  #502 podczas budowy estakady: BIEŻANÓW NOWY - Mała Góra - Wielicka -
                  Kamieńskiego - Mateczny - Kalwaryjska - Krakowska - Podzamcze - Dunajewskiego -
                  Lubicz - Brodowicza - Młyńska - Bora Komorowskiego - Andersa - PL. CENTRALNY

A co z liniami, które kursują z Płaszowa do Pl. Boh. Getta... ano przez korki
                  je, przez korki, niech mieszkańcy tamtego rejonu mają jakąś zabawę. ROTFL
                  • Gość: mouset Re: Moja sugestia: IP: *.cm-uj.krakow.pl 28.04.03, 15:27
                    Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A co z liniami, które kursują z Płaszowa do Pl. Boh. Getta... ano przez korki
                    > je, przez korki, niech mieszkańcy tamtego rejonu mają jakąś zabawę. ROTFL

Ja skróciłbym je do ZOO, ROTFL
                    • Gość: Locutus Re: Moja sugestia: IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 29.04.03, 00:44
                      Ale koniecznie przez KAMIŃSKIEGO* oraz Robotniczą. Tylko czy nie dublowałyby
                      czasem #339 i nie powodowały korków na 29-tej?

* - brak jednej litery celowy.
                      • Gość: mouset Re: Moja sugestia: IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 29.04.03, 09:07
                        Spoko zawsze jest 438 jakby coś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka