kajulka24 15.02.07, 12:53 Kolejna sesja mija, po niej będą następne... Tylko czy ta nagła lawina nauki ma jakiś głębszy sens w myśl zasady 3xZ? Macie jakieś pomysły jak zreformować sesję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skaa Re: Reforma sesji...? IP: *.zetosa.krakow.pl 15.02.07, 16:10 model szwedzki proponuje. Sprawdza się, wiem po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df23 dobrze jest tak jak teraz, nie zmieniac IP: *.betanet.pl 15.02.07, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
plecionka Re: Reforma sesji...? 15.02.07, 20:48 A na czym polega ten model szwedzki? Nie ma sesji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Reforma sesji...? IP: *.st.kolornet.pl 15.02.07, 21:56 a może by tak zreformować siebie , tzn. swoje podejście do sesji , studiowaniia i td , a nie samą sesję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascanias Re: Reforma sesji...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:09 reformy wymaga nasze szkolnictwo a nie studenci czy uczniowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Reforma sesji...? IP: *.st.kolornet.pl 16.02.07, 13:45 no to człowieku , po co studiujesz?! MI to jakoś nie przeszkadza. Robię to co lubię , uczę się tego czego chcę i jakoś nie mam problemu. Nie szprycuję się niczym i nie każę wszystkiego wszystkim reformować. Ja tylko proponuje by zacząć od siebie... ale u nas z tym jest największy problem :( Z reszta studia z tego co wiem nie są obowiązkowe , jak komuś się nie podoba przecież nie musi ich kończyć... reszta poroście Giertycha by swoją czułą opieką objął i szkolnictwo wyższe to wtedy zapewne fundnie wam giertychowską sesję. Maturkę ich mamy więc i może stopień magistra też da się załatwić:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascanias Re: Reforma sesji...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:07 zdawalam stara maturę wieki temu ,milo ,ze jestes zachwycona swoimi studiami i całą ta polska otoczką ( LOL) ale studiujac kolejny kierunek widze wady polskiej edukacji -przestarzalosc systemu ,sposob w jaki traktowany jest student,nadmiar czesto gesto przestarzałej teorii itp.itd. Ja rowniez niczym sie nie szprycuje ,a mimo to zauwazam problemy polskiej edukacji ,zwlaszcza wyższej.To tak pare słów do refleksji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skaa Re: Reforma sesji...? IP: *.zetosa.krakow.pl 18.02.07, 17:42 model szwedzki polega na systemie: przedmiot - egzamin. Kilka tygodni uczysz sie danego przedmiotu, w teorii i praktyce, a potem masz z tego egzamin. I tak przez 3,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś