panna_dziewanna 17.02.07, 10:01 Czy ktoś może wie, gdzie w okolicy Borku/Ruczaju jest tania apteka? Będę regularnie kupować dla dziecka Nutramigen, a to w sumie dość spore koszty wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiezniczkaa Re: gdzie tania apteka? 17.02.07, 10:09 a moze internetowa? www.hygieia.pl/e_apteka/index.html powyzej 39zl przywioza do domu Odpowiedz Link Zgłoś
sylvviaa Re: gdzie tania apteka? 17.02.07, 13:21 wydaje mi się że ta na Chmieleńcu jest całkiem tania. Odpowiedz Link Zgłoś
makitheman NIE!!! 17.02.07, 21:30 Jezusicku, nie kupujecie na Chmielencu... Pani chciala mi dac dawke pewnego leku 8 mg a zapisane bylo 5. a to duza roznica (zwlaszca dla zdrowia!!!). Dobrze, ze okazalo sie ze nie mam na tyle pieniedzy i pojechalem do apteki na OE, tam Pan mial watpliwosci ale powiedzial ze to dawka 5 mg, ale zadzwoni do lekarza upewnic sie, zadzwonil na wlasny koszt zapytal, no i lekarz powiedzial 5!!! Obojetnie ile by kosztowały leki na Chmielencu, NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylvviaa Re: NIE!!! 19.02.07, 22:44 Będę się mieć na baczności. Ale jakieś sterimary, ziółka, to bez obawy chyba można. Odpowiedz Link Zgłoś
flunitrazepam Re: NIE!!! 20.02.07, 13:35 To zależy co to za lek. Być może różnica była nieistotna. Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: NIE!!! 20.02.07, 23:16 Apteka na chmieleńcu tania? Wolne żarty...mimo, że mam ją pod nosem, wolę kupować nawet bliżej centrum miasta...ostatnio na królewskiej kupiłam tańszy lek...;-( Odpowiedz Link Zgłoś
sylvviaa Re: NIE!!! 21.02.07, 09:44 wedle moich obserwacji - tania. Przyznaję, że nie znam całego cennika, ale takie rzeczy jak iskial, sól iwonicka, marimar napewną są tańsze i to o kilka zł w stosunku do apteki w tesco. Porównywałam. Ale jeżeli znasz jakąś jeszcze tańszą aptekę - skorzystam, nie czuję się jakoś szczególnie przywiązana do tej chmieleńcowej. Odpowiedz Link Zgłoś
liliputt Re: gdzie tania apteka? 17.02.07, 21:45 Mogę odsprzedać tanio zupełnie nowe, nienapoczęte opakowanie Nutramigenu (kupiliśmy na zapas, a synkowi przeszła skaza białkowa). Mieszkam na Chmieleńcu. Jeśli jest Pani zainteresowana, proszę o kontakt na priv Odpowiedz Link Zgłoś
aga.raciborska Re: gdzie tania apteka? 17.02.07, 23:19 Apteka na Chmielencu jest faktycznie tania, ale od dzis bede sprawdzac dokladnie co mi tam daja i w jakich dawkach. Ja kupuje mojemu dziecku Bebilon Pepti i mimo, ze na Chmielencu leki sa tansze to okazalo sie ze w aptece w Pasazu Ruczaj jest duzo tansze to mleko bo ponad zlotówke niz na Chmielencu. Roznica spora, bo Chmieleniec ponad 10 zł (juz dokladnie nie pamietam) a w pasazu 9,12 zł. Tylko odrazu powiedz ze chcesz znizke i karte stalego klienta, bo bez tej znizki Pepti kosztuje 11,12 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe pasaż ruczaj 18.02.07, 13:13 ma zniżkę - 10% ja kupuję tam z reguły la roche'a poza tym w tesco na kapelance są przecież dość dobre ceny choć to pewnie zależy od tego co się kupuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Re: gdzie tania apteka? 08.05.07, 17:09 Uwazam ze Apteka na Chmielencu jest duza tansza niz np. w Tesco. Pamietam ze Nurofen w Tesco kosztowal 4zl drozej. Pamietam jeszcze inne przypadki lekow drozszych w Tesco, ale nie pamietam nazw. Ja kupuje Nutramigen w aptece na Chmielencu (puszka kosztuje 13zl). Nigdy nie bylo zadnej pomylki, a pacjentka tej apteki jestem od samego poczatku. Acha, wiem tez ze ,maja w dobrej cenie szczepionki. W aptece w Centrum szczepionka kosztowala 146zl, a tutaj 113zl (chodzi o Infarix). Odpowiedz Link Zgłoś
baasia27 Re: gdzie tania apteka? 09.05.07, 20:23 Polecam aptekę koło Pasażu Ruczaj, obok Banku spółdzielczego Skawina.Jest tam tanio,podobno ceny hurtowe.Apteka mała ale dobrze zaopatrzona Odpowiedz Link Zgłoś
panna_dziewanna zdecydowanie w pasażu ruczaj 10.05.07, 08:18 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Apteka w Pasażu Ruczaj jest faktycznie rewelacyjnie tania z kartą klienta. Na każdej puszce Nutramigenu jest dodatkowa zniżka 2zł, więc wychodzi po ok 11 zł. Jest to apteka z sieci Hygieia, jest ich więcej w Krakowie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tutor3 Re: zdecydowanie w pasażu ruczaj 15.05.07, 14:10 A ja zdecydowanie nie polecam żadnej z wymienianych aptek! Mam na myśli dostępność leków i jakość obsługi.Co do pierwszej rzeczy to spędziłem ponad 2 godziny chodząc od jednej do drugiej szukając podstawowego antybiotyku,za drugim razem sytuacja powtórzyła sie z ogólnie dostępnym lekiem przeciwbólowym. Tak niestety działają tzw sieci aptek, taniej ale nie zawsze wszystko jest. Wystarczyło więc pójść do prywatnej apteki na kobierzyńskiej,koło szkoły jęz ang callan( wjazd w podwórko )i od ręki dostałem to czego szukałem.A co do obsługi : rekordy bije apteka na szuwarowej koło banku - dawno nie widziałem tak antypatycznej pani mgr!Odkąd jest nowa pani,trochę się polepszyło. Odpowiedz Link Zgłoś