reptar 24.04.03, 12:23 Znalazłem starą książkę z ciekawostkami, jej tytuł to "Czy umiecie się dziwić" Czy macie jakieś przemyślenia dotyczące dziwienia się? Co was zdziwiło najbardziej albo czy jest coś, co Was nigdy dziwić nie przestaje? Itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viking73 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:26 Ostatnio podchodzę do kasy w "moim" spożywczym, a tu kasjerka mówi do mnie "dzień dobry". Zaniemówiłem;) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:27 trzymałeś w ręku gruby zwitek banknotów? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:29 siekiera mu z plecaka wystawała, i jakąś dziwną, czerwoną substancją miał ręce umazane.. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:37 jakby miał siekierę, to by mu się nie kłaniała, tylko rzuciła mięsem albo innym narzędziem pracy piękny byłby nagłówek - ogłuszony pięciozłotówką Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:44 jottka napisała: > jakby miał siekierę, to by mu się nie kłaniała, tylko rzuciła mięsem albo innym > > narzędziem pracy > > piękny byłby nagłówek - ogłuszony pięciozłotówką jakby mial siekierę to równie dobrze mógłby drwalem być nagłówek "drwal ogłuszony" Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:29 Nawet nie. A koszyk wcale nie był jakoś nadzwyczajnie wypełniony. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:29 działanie telefonu stacjonarnego i tego, że tak szybko dźwięk się przedostaje ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:34 Przyzwoite kobiety się nie dziwią, nigdy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:36 emka_1 napisała: > Przyzwoite kobiety się nie dziwią, nigdy:)))) chyba nieprzyzwoite? przyzwoite to i wielu rzeczami mogą się poczuć zadziwione..? Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:38 gph napisał: > emka_1 napisała: > > > Przyzwoite kobiety się nie dziwią, nigdy:)))) > > chyba nieprzyzwoite? też mi się tak wydaje... tym bardziej czuję się przyzwoita :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:38 wg klasycznych kodeksów dama nigdy się niczemu nie dziwi, zawsze zachowując spokój i opanowanie niedokształcony jakis :( Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:41 jottka napisała: > wg klasycznych kodeksów dama nigdy się niczemu nie dziwi, zawsze zachowując > spokój i opanowanie > wiecie co? zawsze mnie dziwiły te klasyczne kodeksy ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gph te, dama... 24.04.03, 12:48 jottka napisała: > wg klasycznych kodeksów dama nigdy się niczemu nie dziwi, zawsze zachowując > spokój i opanowanie > > niedokształcony jakis :( nawet jak nic nie rozumie... takie to kodeksy. A zauważ, że mówisz o tym co na zewnątz - na zewnątrz spokój i opanowanie - dama się nie dziwi - a w środku? Zakładając że u niektórych dam rozwinęła się jakaś pierwotna kora mózgowa, może tam zachodzić coś na kształt procesu myślenia a wręcz permanentnego zadziwienia otaczającym światem. obstaję przy swoim. nieprzyzwoite kobiety nie dziwią się niczemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Przyzwoitość...i dobry ton IP: *.localdomain 24.04.03, 13:05 gph napisał: (...) > > obstaję przy swoim. nieprzyzwoite kobiety nie dziwią się niczemu. > ... Widzisz Gph, szanowny i zacny. Nieprzyzwoitych kobiet nie ma. To oczywiste. To wyuzdanie i ponadnormatywnosć, jako proponowane i jako odpowiedzi bez zmrużenia okiem, to właśnie najwyższej próby dobry ton i przyzwoitość. Niekiedy zwie się te zachowania obyciem i świetną szkołą... Kobiety są wyłącznie przyzwoite, delikatne i subtelne...z czymkolwiek z ich strony się nie spotkasz. I szanujmy to...;-))) Warto...;-))) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 te, korowiec 24.04.03, 17:56 Się Ci kora nadnerczy z mózgową zamieniła:)))) Dziwić sie znaczy: nie pojmować. A jesli czegoś rozumkiem nie pojmujesz, to myślisz,że myślisz;)))))? No cóż, takie myślenie z pewnościa ma kolosalna przyszłość:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:39 Zelazna zasada mówi, iż dama nie dziwi się niczemu. W wypadku zdziwienia zostaje dziwą, a więc kobieta nieprzyzwoita:))) Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:40 No to ja zapodam przykład z tej wspomnianej na wstępie książki ("Czy umiecie się dziwić"): Samochód, który spadł w przepaść, może wrócić na szosę i pojechać dalej, ale... jest to bardzo mało prawdopodobne. Całe przedstawione tam rozumowanie opiera się o bezładny ruch cząsteczek (ruch cieplny). Skoro każda cząsteczka może skierować się w dowolną stronę, to może się zdarzyć, choć prawdopodobieństwo rzeczywiście jest niewielkie, że wszystkie cząsteczki składające się na samochód skierują się i powędrują właśnie tak, że samochód wróci na szosę. Do dzisiaj nie wiem, czy autorzy tej książki przypadkiem sobie ze mnie nie zażartowali. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Dziwi mnie... IP: *.localdomain 24.04.03, 12:41 że jeszcze masz ochotę tamtedy jeździć... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:43 sa na tej ziemi rzeczy, o których filozofom sie nie siło, jak powiedział ten, którego wcale nie było:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrybent Re: Co Was zdziwiło? IP: 209.234.157.* 24.04.03, 13:00 Nie zartowali. Kierowca musi miec wystarczajaca "sile przekonywania"..... Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:43 nie mnie, a moją sąsiadkę, matkę dzieciom, kilka lat temu mającą na zadanie w szkole (swojej - zaocznym LO) policzyć pole powierzchni pokoju, dziwiło, jak mogą być metry kwadratowe skoro pokój jest prostokątny :-D Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 12:52 Trzyletnią córkę moich znajomych zdziwiło, że "tatuś sika na stojąco" :) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 13:08 dobrze, że nie chciała sama spróbować ... Odpowiedz Link Zgłoś
tosia_4 Re: Co Was zdziwiło? 24.04.03, 13:34 Nie przestają mnie dziwić ludzie. Najczęściej w sensie negatywnym, niestety :( W ślad za tym często dziwi mnie własna naiwność A tą książkę kiedyś miałam i ten spadający samochód też mnie dziwił. Rzecz, o ile się nie mylę, w entropii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Re: Co Was zdziwiło? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 14:10 Dama czy nie, mniej czy bardziej przyzwoita, ale kobita! NIC MNIE JUZ NIE DZIWI!!! Ani gajowy GPH, ani blyskajacy brylantowym szlifem intelektu Trudny... Ja sie chyba Szanowni ciutke postarzalam :((( Ale nie jest jeszcze tak zle!!! Rzadko bo rzadko, ale doznaje czasem dzieciecego zachwytu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gph fascynujące. 24.04.03, 14:16 oto kobita przekonuje, że zdziwienie jest jednoznacznie powiązane z wiekiem... a ja znam takich, co mimo wieku, jeszcze się dziwią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 Re: fascynujące. 24.04.03, 14:17 :))) e, gajowy! ja też takich znam :)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Blogoslawieni, ktorzy sie dziwia!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 14:18 gph napisał: > > a ja znam takich, co mimo wieku, jeszcze się dziwią ;) > > Tez bym tak chciala :((( Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Blogoslawieni, ktorzy sie dziwia!!! 24.04.03, 14:26 Gość portalu: kobita1 napisał(a): > > a ja znam takich, co mimo wieku, jeszcze się dziwią ;) > > > > > Tez bym tak chciala :((( jakbym był zjadliwy, jak niektóre kobity, to bym napisał " niestety. jak się wie WSZYSTKO to cięzko się dziwić, bo oprócz tego, że po prostu jest się bogiem, to ma się łeb tak rozepchany, że nie ma w nim miejsca na żadne zadziwienie" ale że nie jestem, napiszę tylko "wszystko przed Tobą... hehe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Re: Blogoslawieni, ktorzy sie dziwia!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 14:36 Gajowy!!! Nie powiem zebys mnie zdziwil, ale rozbawil i owszem :))) Ja i moj rozepchany leb pozdrawiamy Cie serdecznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Mija zdziwienie z wiekiem. IP: *.localdomain 24.04.03, 14:41 To wiadomość pewna i wcale nie dziwna. Mija bezpowrotnie i ostatecznie. Wieko tylko może dziwić tych , którzy je zatrzaskują... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
gph tylko sobie nie gajowy.. 24.04.03, 14:50 po leśieś - my razem nie biegali... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik74 z innej beczki 24.04.03, 14:55 kiedyś pisałam że kocham mój kraj - to również za takie rzeczy jak "po leśieś - my nie biegali" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Dziwi mnie, zeby biegi z gajowym po lesie IP: *.localdomain 24.04.03, 14:56 były celem kobit.... Chociaż już mniej dziwi, jeśli zważyć że On to nie gajowy, a oko zawiesza na poważnie wyglądających gimnazjalistkach...( w figowych odzieniach - listkach) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobita1 Hej Ty!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 14:58 gph napisał: > po leśieś - my razem nie biegali... > Nie polecam - cwiczylam biegi przelajowe...POza tym jak to sobie wyobrazasz? Ze niby ja Ciebie, albo - nie daj Bog - ty mnie? Gonisz oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: Hej Ty!!! 24.04.03, 15:04 Gość portalu: kobita1 napisał(a): > Nie polecam - cwiczylam biegi przelajowe...POza tym jak to sobie wyobrazasz? Ze > > niby ja Ciebie, albo - nie daj Bog - ty mnie? Gonisz oczywiscie... jak już coś, to rankiem, po rosie na śródleśnej polanie, pomiędzy wałęsającymi się tu i ówdzie oparami. biegaczki przełajowe ponoć się nie nadają do tego typu poranków, ponoć na równym ciężko im równowagę utrzymać. Im potrzeba przełajów i... charta do towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: Hej Ty!!! 24.04.03, 15:05 Gość portalu: kobita1 napisał(a): > Nie polecam - cwiczylam biegi przelajowe...POza tym jak to sobie wyobrazasz? Ze > > niby ja Ciebie, albo - nie daj Bog - ty mnie? Gonisz oczywiscie... zdecydowanie sobie wyobrazam ze gph goni kobite w lesie , gph ma zdecydowanie cos z gajowego maruhy :), nie wiem czy to aparycja czy tez mentalnosc albo jedno i drugie ale cos ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Tuż po świętach IP: *.localdomain 24.04.03, 15:45 a kaczor-ek ocalał... i to też dziwi... Bez złośliwości i bez uszczypliwości z sympatią dla kaczorów, kaczek, drobiu niepływającego i strusi. Te ostatnie wysoko należy cenić za jaja, które nb też mogą dziwić. Dziwi trzmiel. Bo lata, a badania fizykow pokazują , że nie powinien. trudny Odpowiedz Link Zgłoś
latwy2002 bieg 24.04.03, 15:53 mnie dziwi to ciagle bieganie... moze to nie chodzi o mete tylko o ten bieg ale w Krakowie...? nie przystoi Odpowiedz Link Zgłoś