Dodaj do ulubionych

Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej?

26.02.07, 22:08
Proponuję temat na nastepny artykuł: Absurdalne opłaty za reklamę w Gazecie
Wyborczej
Obserwuj wątek
    • atosatos1 A gdzież znajduje się ta Krakowska Szkoła Wyższa? 27.02.07, 01:43
      Przy jakiej krakowskiej ulicy?
      • kamil2007 KSW 27.02.07, 08:33
        KSW drogi kolego znajduje się na Zabłociu i pętle ma tam kilka autobusów
        miejskich. jak plotka gminna niesie właścicielem uczelni jest jacek m znany
        bliżej jako prezydent krakowa. Ja słyszałem inaczej, ze KSW to .... Kup Sobie
        Wykształcenie, a nie wpis:)
        • kimmi4 Re: KSW 27.02.07, 08:38
          Drodzy KSWuowicze nie macie się czym specjalnie oburzać. Obecnie każda prywatna
          uczelnia wprowadziła opłaty za poprawki, warunki i komisy. Nawet na studiach
          zaocznych AE muszą za to płacić. Ze sowjego doświadczenia wiem (a też jestem na
          prywatnej uczelni), że płacimy wyższe czesne niż wy a za dobranie dodatkowego
          fakultetu powyżej limitu należy płacić. NIestety jak narazie nie ma na to rady.
          • precesja Re: KSW 27.02.07, 08:52
            KSW - szkoła bogatych którzy chcą mieć mgr przed nazwiskiem.
            A przy okazji nabijają kabzę JM.

Oj zdziwili się studenci że na płatnej uczelni sie ich doi.
            Oj krówki jesteście, krówki.
            • Gość: Student KSW Re: KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:21
              precesja napisała:

> KSW - szkoła bogatych którzy chcą mieć mgr przed nazwiskiem.
              > A przy okazji nabijają kabzę JM.
              >
              > Oj zdziwili się studenci że na płatnej uczelni sie ich doi.
              > Oj krówki jesteście, krówki.

Dziecinko jak już coś piszesz i chcesz sie lansować na inteligentną to najpierw
              przeczytaj ustawe o szkolnictwie wyższym-KSW nie ma i nie może mieć właściciela.
            • Gość: Paweł Re: KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:48
              A ilu studentów KSW znasz że takie mocne słowa wygłaszasz?

Poprzebywaj wśród ludzi tam studiujących i wtedy wyrokuj, nie jest tak kolorowo
              na prywatnej uczelni i nie dość że trzeba zarobić w wakacje na czesne to
              jeszcze przez cały rok bardzo dużo zakuwać.
              Oj nie jest tak kolorowo!! nie jest!
            • Gość: Magda Re: KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:06
              Oj prosze odezwał się kolega z uczelni Państwowej. Z doświadczenia wiem, że w
              obecnej chwili nie ma reguły i idioci trafiają się na każdej uczelni.
              Co do bogatych na UJ jest ich równiez pod dostatkiem. Pamietaj o wyjątkach znam
              wiele osób które ciężko pracują żeby sobie opłacić studia nie wazne czy są
              prywatne czy państwowe.
        • Gość: ? Re: KSW IP: 213.134.181.* 08.03.07, 20:30
          Zabłocie...zaraz zaraz to tam, gdzie jest ta wsiowa dyskoteka Kameleon i stado dresów się w poblizu pałęta hahahaha
          • Gość: studentka Re: KSW IP: *.chello.pl 22.03.07, 09:47
            i jakie to ma znaczenie ta "wsiowa" dyskoteka w pobliżu? Żenujący komentarz,
            świadzczący o bardzo niskim poziomie iq. A na marginesie -Jak było na dyskotece?
            • Gość: hehe Re: KSW IP: 213.134.181.* 28.07.07, 12:34
              no Kup Sobie wreszcie to Wykształcenie i spier...z forum już

a sio!

nie trzeba chodzić tam na imprezy znać topografię miasta
              • Gość: hehe Re: KSW IP: 213.134.181.* 28.07.07, 12:34
                nie trzeba chodzić tam na imprezy, ŻEBY znać topografię miasta
      • Gość: xxx Re: A gdzież znajduje się ta Krakowska Szkoła Wy IP: 83.16.50.* 27.02.07, 17:42
        gustawa herlinga grdzińskeigo niedaleko galerii kazimierz
      • Gość: mik@n4 Re: A gdzież znajduje się ta Krakowska Szkoła Wy IP: *.76.classcom.pl 15.03.07, 08:43
        ul. Herlinga Grudzinskiego chyba 1, czy jakoś tak, za r. Grzegórzeckim,
        niedaleko Galerii Kazimierz
      • Gość: grawia Re: A gdzież znajduje się ta Krakowska Szkoła Wy IP: *.is.net.pl 09.09.09, 09:54
        ul. Herlinga-Grudzińskiego. I już nie jest KSW ale Krakowską
        Akademią:)
    • jarema6 Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? 27.02.07, 08:41
      Majchrowski musi przecież z czegoś opłacać swe kampanie wyborcze i żywić w
      szkole swych kolesiów politycznych (Waniek Janik itd..)
    • wilddziki Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? 27.02.07, 09:42
      Nie wiem o co tyle rabanu,
      z tego co GW pisze to i tak tam tanio mają. Taniość wynika głównie z możliwości
      płacenia za kolejny termin i, jeśli dobrze zrozumiałem, można płacić do "skutku"
      czyli do zdanego egzaminu. Koszt naprawdę nie jest wielki. Podam za przykład
      Politechnikę Krakowską (WIEiK), gdzie są dwa terminy egzaminów. Jeden normalny i
      drugi poprawkowy. I nic poza tym !.
      Co prawda poprawkowy egzamin jest za friko ale jeśli się go nie zda to już
      pozostaje powtórzenie danego przedmiotu w przyszłym roku akademickim i to nie za
      darmo ! Płaci się (a właściwie płaciło się bo już te chore studia skończyłem
      jakiś czas temu) 8zł/h. Oczywiście za każdą godzinę wykładów, ćwiczeń i
      laboratoriów. Średnio prosty przedmiot bez laborek to wydatek rzędu 600 zł,
      trochę bardziej złożone przedmioty to czasami wychodziły powyżej 1300zł.
      Oczywiście kombinowało się i jakoś się urywało z tego 1300, niemniej zawsze były
      to kwoty pomiędzy 600 - 800 zł. Za mojej kadencji przepisy się zaostrzały
      stopniowo, wcześniej można było nie płacić za wykłady i laborki ale potem trzeba
      było płacić za cały przedmiot.
      Można powiedzieć że miałem "szczęście" płacić tylko raz za przedmiot, który na
      PK WIEiK jest chyba głównym źródłem finansowania czyli Miernictwo elektroniczne
      z panem L. Ale koledzy mieli mniej szczęścia np. do Maszyn elektrycznych i
      podobnych....
      • Gość: noffer Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.76.classcom.pl 27.02.07, 15:38
        oj widze drogi kolego byly studencie PK. Na KSW nie jest tak dobrze i niestety
        nie mozna zdawac egzaminu do "skutku". Oczywiescie jest wiele takich
        przedmiotow ze w sesji ( uwzgledniajac sesje poprawkowa) mozna zaliczac nawet
        ok 20 razy - jezeli masz tyle pieniazkow. Ale gdy sie konczy termin poprawkowy-
        kazdy student KSw gdy chce w dalszym ciagu pobierac nauke musi zaplacic kolejne
        pieniazki - rzedu 350 zl za przeniesienie przedmiotu na nastepny semestr.
        Jezeli tego nie zaliczy w ciagu roku to niestety zopstaje usuniety z listy
        studentow. I takie twoje zdawanie do "skutku" na KSW nie istnieje.
        • Gość: Yossarian Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:11
          Jestem studentem 1 roku na KSW... Sesję zdałem bez poprawek, więc żadnych
          dodatowych opłat, płatności beż żadnych problemów bardzo miłe panie w
          dziekanacie (ponoć zgroza innych uczelni) pomogły mi rozbić na raty, ale nawet w
          ratach semestr kosztował mnie 1800 zł....

Jeśli miałbym odrobinę wyższe wyniki (4.4 zamiast 4.1) to dostałbym pieiążki od
          uczelni i w zasadzie po opłaceniu rat jeszcze by mi zostało.... A więc mógłbym
          studiować za darmo zupełnie...

Wykłądy prowadzą profesorowie z UJ, AE, AP i wogole roją się wszyscy jak te
          karaluchy :D

Jak sie obijasz... Nie zdasz i płaciesz, jak się przyłożysz to sesja bez stresu
          ;) A i kampus rewelacyjny jest :D
          • Gość: KSW Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 17:34
            Pierwsza sesja heheh Zazwyczaj większość ją zdaje zobaczysz jak na drugim roku
            ulejesz egzaminy i nie będzie Ci tak wesoło
          • Gość: ona Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: 80.72.34.* 08.03.07, 15:33
            drogi studencie 1 roku - bardzo jestem ciekawa na jakim kierunku studiujesz, bo
            ja wlasnie koncze KSW i jedyne, co moge powiedziec o dziekanacie, to ze stoi
            sie w kolejkach jak kiedys po papier toaletowy (zwlaszcza w trakcie sesji),
            godziny otwarcia sa absurdalne (np. 9-11) a "zaoczni" maja jeszcze gorzej, bo w
            np. w niedziele moga tylko pocalowac klamke. A o kompetencjach i uprzejmosci
            pan z dziekanatu nawet nie bede wspominac...
            • Gość: studentka Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.chello.pl 22.03.07, 09:57
              ja jestem na politologii i życzę szystkim takiego dziekanatu jak nasz.Wiele
              razy załatwiałam dość zagmatwane sprawy i jestem pełna uznania dla "naszych"
              dziewczyn - no może ta nowa troszkę gorzej wypada,ąle z czasem nabierze
              doświadczenia. Kolejki? To Was dziwi? Nie lubię stać, ale pewnych rzeczy nie
              przeskoczy. Odrobinę zrozumienia.
      • Gość: teo_ns Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:20
        podobnie jest na UJ są dwa egzamy jeden 1 termin i 2 poprawkowy i można
        oczywiście powtarzać przedmiot ale tylko do 10 ECTS w plecy a za kazdy ECTS sie
        placi
    • paragraf1 Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? 27.02.07, 09:42
      Zacytuje kompletna bzdure:"Uzasadnienie opłaty wpisowej na pierwszym i kolejnym
      roku studiów jest identyczne. Wpisanie na listę studentów, jak i wpisanie na
      kolejny rok studiów oznacza konieczność dokonania określonych czynności
      administracyjnych i technicznych - tłumaczy Krawczyk." KATASTROFA. Jesli fatyga
      nacisniecia klawisza PCta przy nazwisku studenta kosztuje az 100 zlotych-
      strach pomyslec, co by bylo, gdyby trzeba bylo postawic PIECZATKE????
      Paranoja w KSW siega zenitu. Majchrowski tryumfuje. Kosi kosa lany forsy. A wy,
      maluczcy, placta, placta, placta... Albo: uczta sie po panstwowych
      uniwersytetach. Autentyczny cytat z rozmowy dyplomanta KWS Wydz. Architektury z
      wlascicielem pracowni projektowej - chodzilo o pierwsza w zyciu prace.Odpowiedz
      wlasciciela: "Panie, po KSW? Balbym sie Pana wpuscic do pracowni". I Jeszcze
      jeden cytacik z ogloszen "prawnika przyjme": z dopiskiem "KSW - wykluczone" . A
      wiec Panie Majchrwski -zastanow sie Pan nad takimi "bzdurkami" jak opinia,
      marka, reputacja - bo na razie jestes Pan postrzegany ponizej dna i 3 metrow
      mulu.
      • Gość: koniectegodobrego Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.chello.pl 27.02.07, 10:20
        a ja zatrudnie absolwenta KSW. Bo do zawodu i tak trzeba przyuczyc, a liczy sie
        zaradnosc zyciowa i umiejetnosc pojmowania, a nie wykuta teoria. BTW. stawki na
        KSW sa małe. Doliczajac te wszystkie opłaty wychodzi taniej niż na wielu innych
        prywatnych uczelniach (o panstwowych nie wspominajac).

Co sprytniejsi chcac ograniczyc ponoszone koszty zdaja w pierwszym terminie :)

• Gość: student UJ/KSW Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:52
          Popieram przedmówcę (koniectegodobrego). Mało jest na forum opinii wyważonych i
          wynikających z doświadczenia, za to 90% to ludzie mający o coś wycinkowego
          pretensje a komentując uogólniają.

...dobre jest przeważnie rzadkie
      • papiezowa Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe 11.09.07, 11:51
        co sie dziwisz , jak na prawo na TA uczelnie przyjmowane są osoby z
        amnestią z historii....albo średnią 15%
    • Gość: eemil Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: 212.244.64.* 27.02.07, 11:51
      Cudowny artykuł, jak zwykle władze KSW (w innym tłumaczeniu Kup Sobie Wykształcenie) są najmądrzejsze. Już niedługo pojawią się opłaty za toalety i za windy bo przecież w tej chwili tylko to jest za darmo. Chora uczelnia Jaki ja głupi byłem, że zacząłem tu studiować!!!
    • Gość: Gość Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: 149.156.189.* 27.02.07, 12:52
      Dramat, dramat, dramat,
      Czy ktoś wie co to jest wolny rynek????
      A dlaczego studia prawnicze niestacjonarne na UJ są kilkarazy droższe od tych na KSW?? czy 10 tys to nie są chore opłaty na UJ ??
      A pozatym czy ktoś zmusza studentów żeby studiowali na KSW ??? Proszę mi to powiedzieć, przecież każdy z nich podpisuje regulamin płatności!!!!!!i wie co go czeka, niestety pan niby dziennikarka jużo tym niepomyślała !!!
      Takiego bełkotu jużdawno nieczytałem, paranoja!!
      Jeszcze jedna uwaga, jak ktoś się uczy i zdaje egzaminy to ma problem z głowy!!!
      Czesne jest jedno z najtańszych w Polsce !!! więc zdając wszystkie egzaminy Płące tylk oczesne i wpisowe , prostę !!!
      A jak ktoś nic się nie uczy to niech płąci jak jest takk głupi !!!!

Tak działające instytucje jak KSW działaja w Całej Unii Europejskich, w Niemczech wszystkie uczelnie funkcjonująna zasadach odpłatności!!! Za poprawki, za czesne, za egzaminy warunkowe !!!

Ostatnia uwaga !!

Ostatnio kupiłem samochód z salonu i też mnie wkurzyło że muszę zapłącić 10 dodatkowych opłat ale
      • gniewko_syn_ryba Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe 11.09.07, 13:37
        Jeśli jesteś absolwentem/studentem KSW, to sam twoja pisownia świadczy o
        poziomie tej "uczelni"... ;)))
    • Gość: gość Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: 149.156.189.* 27.02.07, 13:01
      cd. 10 opłat dodatkowych, ale płące bo sam wybrałem sobie ten autosalno, tak samo jest z uczelnią, jeżeli tu są za wysokie opłaty to proszęstudiowaćna innej uczelni !!
      Żaden problem !!!
      ps. ostatnio chciałem daćogłoszenie w gazecie PRACa że poszukuje pracownika, okazało się że za jeden malutki kwadracik muszę zapłacić 340 zł !!! ja z kolorem 480 zł, z każdą dodatkową literke pozawymiar 8 zł, za logo 60 zł !! czy to nie są chore opłaty !!!!!!??????????
      • Gość: Misiu Te 10 tys. wyraźnie Cie prześladuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:41
        Na UJ zaoczni płacą za rok 4400 zł: dokładnie tyle samo co KSW - a więc wybór jest!
        • Gość: studentka KSW Re: Te 10 tys. wyraźnie Cie prześladuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:08
          ja za rok place 3200 zl wiec to raczej nie jest rowne 4400 zl ;/ taka moja skromna uwaga...
        • Gość: madzix Re: Te 10 tys. wyraźnie Cie prześladuje! IP: *.netcontrol.pl 11.09.07, 14:15
          na ksw zaoczni placa 3,200 a wiec roznica wynosi 1,200 -wybor jest prosty
    • Gość: gośćka Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: 81.21.194.* 27.02.07, 13:45
      Studenci się skarżą??? A w mieście jest UJ, AGH, WSE, PK można wybierać ....
      tylko trzeba się uczyć!
      Jak ktoś ma nadmiar pieniędzy a niedomiar intelektu to nich się nie skarży
      tylko nabija kiesę Panu J.M.
      • Gość: Studentka KSW Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.chello.pl 28.02.07, 16:33
        Jestem studentka KSW i nie narzekam a co do twojego komentarza. na UJ
        studiowalam 2 lata (czyli twoja ocena Jestem inteligentna) ale...
        ludzie ktorzy mnie otaczali przerazili mnie glupota i prostota. Po drugie
        mialam dosc ciaglego pojawiania sie na wykladach
    • Gość: BeBop Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.um.krakow.pl 27.02.07, 13:45
      No tak, Kup Sobie Wykształcenie :-)
      • Gość: gry słowne Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:18
        ktoś kto bawi się w słowne gierki i na swój głupi sposób rozszyfrowuje oczywiste
        i nieskomplikowane skróty powinien być klaunem a nie studentem,bo do
        inteligencji brakuje mu bardzo wiele,chociaż szczerze mówiąc taki klaun mógłby
        rozbawić jedynie siebie...
    • Gość: ms Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:57
      zgadzam sie z tym, ze jesli chodzi o oplaty za czesne- sa jednymi z najniszych w
      Polsce, ale rozne inne oplaty sa naprawde irytujace... szczegolnie np, ze nie
      wydadza karty egzaminacyjnej, bo za opoznienie przy wplacie czesnego moje
      odsetki wynosza... 59 gr!
      • Gość: ssssssss złodziejstwo na UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:15
        moja żona wpisała sie na geografie na h..ocie, wpłaciłem ze 2tysiaki+wpisowe,
        poszła na DWA zajęcia, okazało sie że jest w ciąży i musiała zrezygnować,
        poszedłem do tej elyty narodu, żeby zapytać czy mogę wycofać opłate za
        1semestr-ryk , krzyk, oburzenie panów profesorów, po upokarzającej procedurze
        zwrócono mi 1tysiąc, jak tak było przed wojną to szkoda że ich wszystkich ruskie
        nie wybiły!!! wstyd i hańba!!! i co roku tak jest na geografii-nabór
        130chętnych-po roku maximum 30zostaje. święta Jadwiga i Kazimierz Wielki się w
        grobie przewracają!!! a wy tu plujecie na prywatną uczelnie!!! zasady
        jasne?-jasne!!! to płacić!!! albo się uczyć!!! a na h..ocie, nikt mi nie dał
        żadnej umowy, warunków, wcale bym sie nie zdziwił jak z połowe pieniążków szło
        do prywatnych kieszeni.
        • Gość: gość Re: złodziejstwo na UJ IP: 149.156.189.* 27.02.07, 14:36
          Zgadzam się w 1000% !!!!!
        • Gość: a cóż to? Dlaczego ciążą miałaby przeszkadzać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:45
          Zalecałbym we wczesnej ciąży zrobić przynajmniej semestr: byłoby żonie do czego
          wracać: a tak co ma? nic!
          • Gość: 3po3 Re: Dlaczego ciążą miałaby przeszkadzać? IP: *.chello.pl 27.02.07, 16:19
            Bo ma ujot nie męża!
    • Gość: adwokat Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.pgd.pl 27.02.07, 16:12
      Tą sprawą powinienna zająć się prokuratura i MEN. Zastanawiam się czy nie
      zgłosić tej bulwersującej sprawy do prokuratury okręgowej. SR
    • Gość: Zibi KSW właśnie kończe ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:06
      Ja właśnie kończe zaocznie stos.międz.w turyst. na KSW. Uczelnia powinna byc
      bardziej zorganizowana i przyjazna studentowi "ZAOCZNEMU", który pracuje i
      niesie te cięzko zarobione pieniadze by podwyzszać swoje kwalifikacje. Jest
      niestety na odwrót.
      Panie w dziekanacie wywieszaja kartki by nie kraść wyników egzaminów z tablicy
      a wystarczyłoby zmienić tablice z tzw. szybką i problem z głowy lub starac sie
      na bierząco wyswietlac te wyniki w internecie a nie dopiero po 2-ch tygod. !!!
      Po za tym całą Księgowośc z ul.Kanonicznej powinno sie przenieśc do Kampusu,
      to by uprościło prace i Pania w dziekanacie i studentom !!! Natomiast sprawa z
      wpisowym 100zł to Uczelnia faktycznie wychodzi na śmiechy !!! Powinno sie ją
      odrazu doliczyc do czesnego i byłoby po sprawie ! A tak jest totalna
      biurokracja !!! Która powoduje że student staje sie zniechęcony !!!
      Najgorsze dla mnie było gdy na 2-gim roku studiów pojawiła sie niespodziewanie
      Matematyka ćw. oraz wykąłdy które trzeba było zdać. Na dzień dobry zapewniano
      nas że Matmy nie bezie a tu prosze ! Ponad połowa ludzi odpadła a w tym
      przepadła Kasa i Rok ! Nie mówiąc juz o nerwach i czasie !A przeciez kierunek i
      specyjalnośc humanistyczna !!!, sa na tej Uczelni tez prof.którzy dawno powinni
      iść na emeryture lub tacy którzy wogule nie powinni byc nauczycielami, ale na
      szczęście tych drugich Uczelnia stara się szybko usuwać !! Ogólnie jestem
      zadowolony z KSW bo dała mi duża szkołe prawdziwego życia i jak każda
      biznesówka nauczyła zarabiania kasy na własnym przykładzie :). Ciesze sie
      jednak że mam juz KSW za sobą bo raczej nie wybrałbym tej uczelni po raz 2-gi ,
      gdyz jako "klient" powinienem być bardziej rzetelnie i szybko obsłuzony -
      przeciez za to płace !
      • Gość: m. Re: KSW właśnie kończe ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 12:10
        czy Ty myślisz w ogole? zamienić tablice korkową na taką z szybką? I jak do
        cholery chcesz przeczytać te wyniki? Przecież wyniki z jednego egzaminu to jest
        ok. 10 kartek A4 więc na całej powierzchni można by rozłożyć max. 2 egzaminy. A
        tak sobie je kartkujesz.
      • Gość: bbbbb Re: KSW właśnie kończe ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:46
        a gdzie ty kolego słyszałeś ze stosunki miedzynarodowe to humanistyczny
        kierunek od poczatku wiadomo że to ekonomia a turystyka jest w tle
      • Gość: alfa Re: KSW właśnie kończe ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:50
        sadzac z błędów jakie robisz to myślę że nawet KSW kończysz z trudem a pozatym
        ty nawet nie wiesz co studiujeszbo tam nie ma stosunków miedzynarodowych w
        turystyce
      • Gość: Gosc Re: KSW właśnie kończe ! IP: *.chello.pl 01.03.07, 20:27
        Kretyni!!!
        Turystyka jest specjalizacja na stosunkach miedzynarodowych
    • Gość: lolek Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:11
      się nie uczycie to płacicie:)
    • Gość: MJADM Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:14
      opłaty dodatkowe są absurdalne i w sumie te studia wychodzą więcej niż na innych
      uczelniach, a druga rzecz to za takie pieniądze nie powinno się studentów
      traktować jak zło konieczne niestety to obraz KSW no i te kolejki do dziekanatów
      to już przegięcie, a kompetencja pań które w nim pracują pozostawia wiele do
      życzenia....
      • Gość: Yossarian Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:22
        Jestem studentem 1 roku na KSW... Sesję zdałem bez poprawek, więc żadnych
        dodatowych opłat, płatności beż żadnych problemów bardzo miłe panie w
        dziekanacie (ponoć zgroza innych uczelni) pomogły mi rozbić na raty, ale nawet w
        ratach semestr kosztował mnie 1800 zł....

Jeśli miałbym odrobinę wyższe wyniki (4.4 zamiast 4.1) to dostałbym pieiążki od
        uczelni i w zasadzie po opłaceniu rat jeszcze by mi zostało.... A więc mógłbym
        studiować za darmo zupełnie...

Wykłądy prowadzą profesorowie z UJ, AE, AP i wogole roją się wszyscy jak te
        karaluchy :D

Jak sie obijasz... Nie zdasz i płaciesz, jak się przyłożysz to sesja bez stresu
        ;) A i kampus rewelacyjny jest :D
      • Gość: Ania Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.zetosa.krakow.pl 27.02.07, 19:27
        Jestem studentką na KSW zgodzę sie z Koleżanką , która napisała o niekompetencji
        Pań w dziekanacie, podstarzałych niektórych) profesorach i niepotrzebnych
        przedmiotach nie związanych zupełnie z kierunkiem studiów! Ale nie zgodzę się z
        tym artykułem!! Każdy przecież dostaje umowę do podpisu "na dzień dobry",w
        której dokładnie opisano wysokość opłat, które będzie ponosił student za
        egzaminy, poprawki itp! Jeśli się z tym nie zgadza to po co przychodzi?? Trzeba
        sie uczyć na bieżąco,a nie nadawać! nie rozumiem tego zupełnie! A co do "KUP
        SOBIE WYKSZTAŁCENIE" to może zastosujemy to do wszystkich studiów
        niestacjonarnych?? Przecież na każdych się płaci! Bezpodstawne, głupie gadanie
        ludzi mało myślących!
        • Gość: Yossarian Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:22
          no nie wiem... jak dla mnie panie w dziekanacie zasze były miłe, wszystko dało
          się załatwić, pomogły itp...

hehe może trzeba było wybrac politologię? ;) Najlepszy dzieknat na uczelni ;)
          • Gość: StudentkaKSW uczyłam się-nie płaciłam,nie uczyłamSIĘ-płaciłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 20:31
            j.w.
    • Gość: ;p Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.net.autocom.pl 27.02.07, 21:31
      paranoja jak wszędzie........
      • Gość: B008 :] dwa zdania ode mnie IP: *.ksknet.pl 27.02.07, 21:47
        bawia mnie ludzie ktorzy nic nie wiedza na temat KSW, a szczekaja, a juz
        najbardziej Ci z UJ, ale jeszcze zobaczymy, kazdy pracuje na siebie. nara
    • Gość: Mefisto Protestuję! KSW to nie skrót od Kup Sobie Wpis! IP: *.77.classcom.pl 27.02.07, 21:58
      To skrót od KUP SOBIE WYKSZTAłCENIE! ;-)))
      • Gość: uSia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:33
        A ja zrezygnowalam z KSW po przerwie siatecznej, nawet na sesje nie poczekalam.
        Czulam sie tam beznadziejnie. Zostalam tam "zaciagnieta" przez moja matke,
        ktorej dziecko MUSI MIEC WYZSZE WYKSZTAłCENIE !! [
        • Gość: uSia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:44
          eh...wybaczcie, kontunuuję:

wracajac do mojej matki sama jest po prawie i pracuje w sluzbie zdrowia za 600
          PLN/miesiac - ale wyksztalcenie musi byc !! - osobiscie uwazam, ze to paranoja.

Wracajac do KSW...czulam sie tam jak totalny glab...wolalam zrezygnowac niz
          codziennie sie tam pojawiac i czuc sie z tym zle.
          Co do twierdzenia,iz jest to szkola dla bogatych - nic bardziej mylnego. Dla
          mnie jest to szkola skrajnosci. Z jednej strony faktycznie jest tam masa
          bogatych dzieciaczkow, ale z drugiej jest tam taka sama lub wieksza rzesza
          ludzi, dla ktorych KSW to jedyna szansa na studiowanie i ktorych rodziny zrobia
          wszystko by te studia " JAKOŚ " opłacic, lub tez oni sami pracuja/ zapracowali
          na czesne. Mam nadzieję, ze za te pare lat nie poczują się oni oszukani, widząc
          ogloszenia w gazetach "absolwentom KSW dziekujemy" itp.

Jesli chodzi o mnie to startuje w tym roku ponownie w rekrutacji na uczelnie
          panstwowe, lecz zrobie to z rozwagą, wykorzystujac maksimum mozliwosci, a nie
          skladajac dokumenty w jedno miejsce na oblegany kierunek :)

Pozdrawiam Serdecznie :)
          • Gość: kanialia idzcie na ujot bo on rzadzi w krakowie za darmo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 14:35
          • Gość: ktoś Re:KSW IP: *.c-c.kolornet.pl 28.02.07, 14:52
            Jestem studentka III roku tej jakze "wspaniałej szkoly" i niezmiernie sie
            cieszę, ze koncze ja za 2 semestry.Jestem szczęsliwa,ze za 2 semestry pozegnam
            sie z tym calym absurdem,bałaganem,niekompetencja i zlosliwoscia pan z
            Dziekanatów,ktora ostatnio poraza mnie z kazda wizyta.Po tych 3 latach moglabym
            napisac ksiazke z cyklu "przypadki KSW".
            Faktem jest,ze 90% ludzi ktorzy tam studiuja,nie maja "bladego pojecia o
            niczym",na egzaminy sie nie ucza,ba..sa i tacy ktorzy nie wiedza z jakiego
            przedmiotu wlasnie zdaja.Załosne.Nie chce nikomu ubliżac,ale wg mnie 90%
            egzaminow jest tak banalnych,ze dziwia mnie Ci,ktorzy w tych kolejkach stoja po
            karty paprawkowe.Ja kujonem nie jestem,ale szczerze powiedziawszy nie mialam
            jeszcze problemow ze zdawaniem czegokolwiek.Poza tym,czy nie lepiej troszke sie
            pouczyc a za 40 zl kupic sobie dobra ksiazke? Chyba nie, bo wiekszosc nie czyta
            w ogole nic, nie interesuje sie niczym a juz szczegolnie kierunkiem ktory
            studiuje.Ludzie,nie szkoda Wam kasy? Nie szkoda Wam czasu?
            Na moim roku doliczylam sie ostatnio kilku osob,ktore jako-taki poziom
            reprezentuja i bedac na stosunkach miedzynarodowych maja blade pojecie o
            swiecie,historii(!!!!).Reszta, pozal sie Boze. I jeszcze maja pretensje do
            wszystkich i o wszystko.Nie mówiac o jakiejklwiek znajomosci jezykow obcych,co
            na tym kierunku jest absolutna koniecznoscia!!!
            No ale koniec o studentach.
            Jesli chodzi o przedmioty,np na wydziale stosunkow miedzynarodowych,latwo
            zauwazyc,ze kazdy kierunek ma te same przedmioty,czasem zupelnie niezwiazane z
            przedmiotem studiow.No bo po cholere komus Doktryny Militarne XXw, Teorie Wojen
            i Pokoju na Handlu Zagranicznym?Albo najlepsza jest Amerykanistyke,ktora na
            niektorych semestrach nie ma nawet jednego przedmiotu zwiazanego z USA.No ale
            np ma 4 przedmioty z Unii Europejskiej,bo akurat tacy sa akurat nauczyciele.cdn

• Gość: ktoś Re:KSW cd IP: *.c-c.kolornet.pl 28.02.07, 15:19
              A jakby zapytac takiego "Amerykaniste" w ktorym roku zniesiono niewolnicto i z
              ilu artykulów sklada sie amerykanska konstytucja,zapewne z 80% nie
              odpowiedziala by prawidlowo.Nie mowiac juz o jakimkolwiek zdaniu
              tych "specjalistow" o polityce zagranicznej,gospodarczej,ekonomicznej Astnow
              Zjednoczonych.
              To samo mozna powiedziec o studentach Integracji Europejskiej,obleganej tak na
              KSW.Ktos ma zdanie na temat proponowanej konstytucji UE? Nie bo nikt pewnie
              nawet sie nie zainteresował, o co tam w ogole chodzi, o co tyle sporow.Za to
              zdaja tłumnie znowu Doktryny Militarne, i dziesiatki jakichs dziwnych
              przedmiotow, do niczego nie potrzebnych.
              Nastepna zastanawiajaca mnie sprawa jest ilosc roznic programowych naliczanych
              kazdemu,kto wybierze sie na dziekanke.Skad takie roznice,na kazdym
              kierunku,kazdym wydziale? po roku dziekanki np 4,5,6??? Czyzby program
              zmnienial sie tak drastycznie co roku? Bo jesli tak,to cos nie tak jest z tym
              programem nauczania,albo ze szkola w ogóle!!!No ale pewnie dla wszystkich
              wytlumaczeniem bedzie fakt,ze zaliczenie takiej roznicy,ktora dla delikwenta
              jest obowiazkiem,kosztuje 200 od sztuki...i juz mamy rozwiazanie tej jakze
              tajemniczej sprawy.
              Ostatnia sprawa,ktora pewnie dla wszystkich jest dziwna, to dzialalnosc naszych
              dziekanatow,w ktorych gina podania,indeksy,a zdanie pan dot jakiejs sprawy
              zmienia sie w "cyklu dziennym".Nikt nic nie wie, a w ogole to "odwal sie
              studencie".Slucham tych za przeproszeniem glupich bab i zastanawiam sie kto im
              ta prace dal????Zero kompetencji a najwazniejsze,ze zapomnialy chyba, ze sa tam
              dla studentow.Bo taka maja prace!Wyjasniam jak rozumiem slowo "dziekanat"-
              miejsce gdzie student zalatwia sprawy dotyczace toku studiow.Proponuje,aby ktos
              paniom laskawie przypomnial.
              A na zakonczenie,dla tych ktorzy napisza mi "widzialy gały co braly"-macie
              swieta racje. Winic za to moge jedynie siebie,niestety...Moge tylo obiecac,ze
              magisterke wybiore lepiej.
              A dla tych, ktorzy pisza o pieknym kampusie...W czasie wojny dzialal "latajacy
              uniwersytet", a Ci ktorzy go konczyli mieli wiedze,o ktorej studenci KSW moga
              tylko pomarzyc...

• Gość: niebanalny zmien psychiatre ten Cie oklamuje IP: *.ksknet.pl 28.02.07, 15:46
                j.w.
                • Gość: jeszcze raz do ktos: zmien psychiatre ten Cie oklamuje IP: *.ksknet.pl 28.02.07, 15:48
                  j.w.
    • Gość: ..... Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.kolornet.pl 28.02.07, 16:01
      ale wiekszość z Was jest śmieszna jak to czytam to nie wierzę że tacy ludzie istnieją. KSW, prywtna uczelnia wiadomo, się płaci każdy jest świdomy tego bo podpisuje umowę, widzę że wypowiadają się tutaj studenci KSW niektorzy obrażają że muszą płacić itd a co Wy czytać nie umiecie wszystko bylo napisane czarno na białym a jak Wam się tutaj nie podoba to po co studjujecie nikt Was tu przecież nie trzyma tylko dzięki własnie takim studentom KSW ma opinię jaką ma... Dzięki właśnie takim studentom, którzy myśleli że przyjdą zapłacą i będą mieli mgr przed nazwiskiem i co zaskoczenie?? uczyć się każą?? no wogóle ja nie wiem jak on śmią cokolwiek od Was wymagać przecież płacicie od ręki powinni Wam wypisać ten papierek a nie cokolwiek od Was wymagać... Tylko współczuć naprawdę... A co do kasy, którą płacimy to właśnie za nią wybudowali nam nowoczesne budynki dali nowoczesny sprzęt i szykują sie do budowy budynku C w ktorym ma być podziemny basen i inne bajery a takze ma powstac jeszcze jeden kierunek a mianowicie medycyna i jeszcze nie wiem czy wiecie to ksw ma stac sie akademia, polprywtna uczelnia :) takze oplaty na pewno sie zmniejsza tyle ode mnie
      • Gość: Studentka KSW Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.chello.pl 28.02.07, 16:44
        No wreszcie jakas normalna osoba... bo juz mi nie dobrze jak czytam wasze
        teorie spiskowe. Smieszni jestescie. ja wybralam KSW 2 lata temu bedac wtedy
        studentka UJ i olałam Uj bo mialam go dosc i tych zadufanych w sobie cwaniakow-
        studencikow ;)
    • Gość: cocos Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 18:07
      to jeszcze nic!!!ludzie którzy tam wykładają raktują przedmiotowo swoich
      studentów.np.nie sprawdzają prac egzaminacyjnych,potem na konsultacji (jeśli
      dopuszczą do konsultacji) każą poszukać swojej pracy dopiero wtedy wpisują
      ocenę,to poniżające!kolejki przed dziekanatem i traktowanie w nim studentów
      (kto nie był nie wie, że jest tylko zwykłym balastem).Współczuję ale to bardzo
      współczuję biednym studentom a ignorantom zwiącym się profesorami nie rokuję
      pomyślnych wyników (zresztą nawet im na nich nie zależy).Ale idzie niż i kiedyś
      cienko zapłaczą za brak kultury i przede wszystkim okrutną butę!!!
      • Gość: ;;; Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:26
        przepraszam o jakiej uczelni Ty piszesz??
    • Gość: eden Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 18:54
      na co oni tyle kasy zdzierają ze studentów: czesne,karty
      poprawkowe,przedłużenie,przedłużenie sesji,coroczne wpisowe (znowu bańka).NO
      TAK POWIE KTOŚ GŁUPIŚ TO PŁAĆ!!!może i tak , ale do tego dochodzi jeszcze
      cholerne ignoranctwo wykładowców (jeśli tak mozna ich nazwać!!!).ale to już
      niedługo, słyszałem , że zrobią z nimi porządek!ale wtedy z ich chamstwa nawet
      wióry nie pozostają!
    • Gość: marek Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:34
      rozbój w biały dzień!na każdym kroku wyrzucana kasa!!!draństwo
      wykładających ,którzy czasem sprawdzają kolokwia czasem prace i mylą nazwiska,
      pisałem z kolegą test wyboru i lecieliśmy te same skreślenia,wyobraźcie sobie
      on +4 ja dwa. prosiłem o konsultację ale niestety bufon nie miał dla mnie
      czasu, więc pozostało mi płacić za egz.poprawkowy i ktoś powie, ucz sie i nie
      miej poprawek hahaha. a tak swoją drogą egz.poprawkowe i dodatkowe terminy to
      dobra kasa dla krakowskiej szkoły wyłudzaczy.
    • Gość: haha Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.chello.pl 28.02.07, 20:56
      KSW- KUR.A SAME WYDATKI
      ale i tak lubie ta szkołe
      • Gość: cyPISek strzala IP: *.ksknet.pl 28.02.07, 23:22
        najlepsze jest to ze 90 % negatywnych opini pochodzi od ludzi ktorzy nie maja o
        tej szkole zielonego pojecia, wiec wcale sie tym nie sugeruje! jol
        • Gość: Hah Re: strzala IP: *.chello.pl 01.03.07, 09:39
          Studiuje tu i mam duze pojecie o tej szkole :) Smieszne sa te wpisowe co roku z
          tym sie zgodze ale ogolbnie trzeba sie tu uczyc tak samo jak na UJ gdyz mamy
          tych samych chorych wykladowcow :) Pozdrawiam
    • Gość: niunia Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.76.classcom.pl 01.03.07, 18:40
      zdzieraja ile mogą...oblewają ans bo an tym zarabiają;/
      • Gość: ?? Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:22
        jak jestes nieukiem to cie oblewaja i musisz placic przykro nie?? moze zatanow
        sie nad soba jesli nie chce ci sie uczyc to po co tu jestes??
        • Gość: Renata. Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 18:25
          Jestem osobą,która z KSW nie ma nic wspólnego,studiuję bowiem w Warszawie
          politologię dziennie na Uniwersytecie Warszawskim oraz dziennie prawo również na
          uniwersytecie. zainteresował mnie ten artykuł dlatego postanowiłam się
          wypowiedzieć. Po pierwsze,nie można po chamsku obrażać każdego kto na KSW
          studiuje,przecież w życiu różnie bywa, czasem nawet osoby bardzo inteligentne
          słabo wypadają na egzaminach wstępnych i nie udaje im się dostać na państwową
          uczelnię. Po drugie, nawet jeśli wśród studentów KSW jest tak dużo osób,
          nazwijmy je naukowo słabych ,to mimo wszystko władze uczelni powinny zadbać o
          to,żeby systematycznie zwiększać poziom nauczania. Sama zdawałam na UJ 3 lata
          temu,udało mi się tam dostać,ale wybrałam Warszawę. Do podjęcia takiej decyzji
          skłoniła mnie atmosfera jaka panowała podczas egzaminu. ,,Uprzejmi" ujotowscy
          profesorowie zachowywali się jakby robili łaskę,że w ogóle zechcieli się na nim
          pojawić,ponadto jeden pan stwierdził na powitanie:,,Ponad połowa z Was się nie
          dostanie, więc w sumie nie wiem po co tu przyjechaliście.Powinniście się
          cieszyć,że choć raz poczujecie się jakbyście z UJ mieli coś wspólnego''. Powiem
          Wam,że tak się do ludzi zestresowanych,którzy wiele miesięcy poświęcili na naukę
          nikt nie powinien odezwać. W czasie egzaminu w Warszawie na UW zebrani na sali
          kandydaci na studia usłyszeli od pani profesor,, Witam serdecznie Was
          wszystkich.Życzę wszystkim powodzenia, mam nadzieję ,że z większością spotkamy
          się w październiku, liczę na to,że to Państwo poszerzą grono naszych zdolnych
          studentów" . Dlatego sama o UJ nie mam dobrego zdania,gdyż z tego co dodatkowo
          wiem od znajomych ,panuje na nim wszechobecne przekonanie o wyższości
          wykładowców i studentów nad resztą akademickiego świata. Tym samym wcale nie
          zdziwiłabym się ,gdyby ogromna część wykładowców z UJ podchodziła z wyższością
          do studentów na KSW,co jest wg mnie chamstwem zważywszy ,że biorą za ich
          nauczanie grubą kasę. Pozdrawiam wszystkich studentów KSW,którzy mimo,że
          wkładają w studia swoją ciężką pracę oraz duże pieniądze wciąż muszą słuchać,że
          kupują sobie wykształcenia.Jestem pewna,że na KSW jest wiele mądrych i
          pracowitych osób.
          • Gość: keri Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: 195.116.233.* 22.08.07, 23:26
            milo było przeczytać twoja wypowiedz podsumowując wszystkie wyżej zamieszczone
            wypowiedzi:)
          • Gość: xyz Re: Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:31
            WIELKIE brawa dla Renaty za tą wypowiedz.
    • Gość: Piterrrrr Absurdalne opłaty w Krakowskiej Szkole Wyższej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:30
      Witam, mam do wynajęcia 30metrowy pokój(dla dwóch osób), przy czym do dyspozycji
      jest duży salon z aneksem kuchennym.mieszkanko odnowione, okolica spokojna.pokój
      do umeblowania we własnym zakresie.ul.Mydlarska(BOCZNA DEKERTA-5MIN. na
      KSW!)cena od osoby 500zł, kontakt-507380378

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka