Dodaj do ulubionych

5 marca zaczną stawiać sciany w budynku A

02.03.07, 14:23
Płyta na budynku A wylana. Od najbliższego poniedziałku ruszają prace
murarskie.

Pozdrowienia dla przyszłych mieszkanców budynku A. Szczególnie dla
Sabiptysi :)
Obserwuj wątek
    • kwadraciuch Re: 5 marca zaczną stawiać sciany w budynku A 02.03.07, 15:38
      Serdeczne dzięki Sąsiedzie za tak rewelacyjne informacje na koniec tygodnia.
      Przyznaję, takich wiadomości trzeba mi było.

pozdrawiam
    • sabiptysia Re: 5 marca zaczną stawiać sciany w budynku A 02.03.07, 15:40
      Dziekuje bardzo za pozdrowienia :))
      ciesze sie ogromnie, ze juz wkrotce zobacze jak moje mieszkanko bedzie wygladac!!!
      Ahh... wiosna w powietrzu... ptaki spiewaja... mieszkanko sie buduje... czego
      chciec wiecej (poza szescioma zerami na koncie;P)???
    • dopanamariana Re: 5 marca zaczną stawiać sciany w budynku A 05.03.07, 13:16
      Ktoś potwierdzi, że zaczęli murować? Dzisiaj 5 marca właśnie :)
      • kwadraciuch Re: 5 marca zaczną stawiać sciany w budynku A 06.03.07, 07:31
        Witam Sąsiadów,

wczoraj wieczorkiem wybrałam się ( z mężem )na Obozową, by sprawdzić czy prace
        budowlane postępują do przodu. Niestety ścian w budynku A nie ciągną jeszcze do
        góry, ale widać, że nastąpi to lada dzień ( tak mi się wydaje ). Rozebrane są
        już szalunki i uporządkowane. Nie było jeszcze pustaków wystawionych na płycie,
        tak jak w przypadku, gdy mieli zaczynać budować ściany w budynku C ( a tutaj
        niewykluczone, iż dzisiaj skończą ściany parteru ). Sądzę, że budowa ścian
        budynku A ma szansę ruszyć dzisiaj. Mocno trzymam kciuki.

Miłego dnia życzę
        • sabiptysia Specjalny raport dla Zzenka1 06.03.07, 14:16
          Melduje, ze bylam dzis na budowie stop Na plycie budynku A zebrane szalunki stop
          Przygotowane palety pustakow stop Dzwig pracuje pelna para stop Kopara rowniez
          stop Pozdrowienia zgodnie z zyczeniem wyslane na maila stop
        • sabiptysia raport 4 all :) 06.03.07, 15:22
          Zrobilam sobie dzis spacer z dzieciakami na Obozowa. Zaszlam od strony II etapu,
          wiec widzialam tylko budynek A. Szalunki z plyty sa juz zebrane i powoli znosza
          palety pustakow, czyli lada moment rusza! Caly sprzet pracowal pelna para, ale
          ile bylo osob tego juz nie zobaczylam, bo wlasciciel dzialki, obok ktorej
          przystanelam, czyli sklerotyczny dziadek wraz ze swym bojowym reksiem zaczeli na
          mnie zebiska szczerzyc (w sumie nie wiem dlaczego), w dodatku uzyznial glebe
          naturalnym nawozem, wiec dlugo w bezdechu nie wytrzymalam ;)) to tyle...
          pozdrawiam Wszystkich cieplo i slonecznie! :D
          • dopanamariana Re: raport 4 all :) 06.03.07, 15:39
            Dzięki za relację!
            Dla precyzji wyjaśnij jeszcze tylko, kto naturalnie użyźniał glebę: dzidek czy
            jego Reksio? :)))

A tak na poważnie, to wiosna w powietrzu, że hej! Jak miło będzie zaglądac na
            Obozową ta porą wiosenną i cieszyć oczy pracą murarzy. Wierzę, iż pośród nich
            będzie jakiś Birkut, lub kilku najlepiej, i nasz budynek będzie rósł jak na
            drożdzach :)
            • sabiptysia Re: raport 4 all :) 06.03.07, 15:49
              hehe dziadek of course! Mial kilka beczek tego nawozu, wole nie myslec jakiego
              on byl pochodzenia.... yhhhh, mam nadzieje, ze te zapaszki nie beda dolatywac do
              naszych mieszkan :)))
              • dopanamariana Re: raport 4 all :) 06.03.07, 15:56
                hehehehehehe
                A mnie się przypomniała scena z "Dnia świra" w której Marek Kondrat, pod oknem
                swojej sąsiadki, w ramach rewanżu za zachowanie jej psa.... hehehehe
                • sabiptysia Re: raport 4 all :) 06.03.07, 16:09
                  mam nadzieje, ze obejdzie sie bez takich scen i ze w ogole nasze osiedle bedzie
                  czyste i pachnace, bez psiego gowienka co 2 kroki.
        • olke Re: Stan z 17:50 06.03.07 06.03.07, 19:06
          Witam,
          Wracając z pracy wstąpiłem na budowę.
          Na płycie budynku A kilka palet z cegłami sobie stoi. Dźwigi, o których pisała
          sabiptysia już nie pracowały. Ogólnie: spokój.

To co nowe rzuciło mi się w oczy to czerwone flagi umocowane co jakiś czas na
          płocie. (tajne znaki dla Pana Żurawia? ;) Jakoś nigdy wcześniej ich nie zauważyłem.

• to.ma.sz stan z 11.03.2007 11.03.07, 18:13
      Witam
      Dzisiaj w ramach inaugracji sezonu rowerowego odwiedzilem nasza budowę. I tak:
      budynek A - wszystko gotowe do murowania ale samo murowanie nadal nie zaczęte
      budynek B - zrobione fundamenty
      budynek C - ściany parteru prawie gotowe (na moje oko jeszcze jedna lub dwie
      warstwy cegiel i bedą mogli robic kolejną plyte)

Pozdrawiam
      • dopanamariana Re: stan z 11.03.2007 12.03.07, 10:30
        Dziękujemy za relację to.ma.szu :)
        Tymczasem oczekujemy na rozpoczęcie prac murarskich w budynku A. Miały ruszyć,
        zgodnie z zapowiedzią jaka usłyszałem i przekazałem Wam na forum, od zeszłego
        poniedziałku. Tymczasem dowiedziałem się dzisiaj (zadzwoniłem na budowę po
        przeczytaniu relacji to.ma.sza), że ekipa - która ma murować budynek A - kończy
        właśnie pracę w innym miekscu, i gdy tylko będzie wolna, to zaczyna budować u
        nas. Ma się to stać w tym tygodniu, ale kiedy precyzyjnie - tego się nie
        dowiedziałem :(
        Cóż, czekajmy cierpliwie. Ta budowa uczy cierpliwości nawet największych
        raputsów :)
        Pozdrowienia!
        • sabiptysia Re: stan z 11.03.2007 12.03.07, 18:25
          Ta budowa nie uczy cierpliwosci, lecz ja wyczerpuje!!!!!!!!!!!!!!!
          No coz.... i tak nie ma innego wyjscia jak czekac ://
          --
          Eryczek
          Emilek
          Już tyle dni jesteśmy razem
      • p_grzes Piekna pogoda... 15.03.07, 09:33
        Mamy piekna pogode, ale moze ktos wie, czy nasza budowa rownie piekna sie staje? Czy ruszyly w koncu prace na budynku A i czy moze zaczynaja stawiac strop na budynku C.
        Jesli ktos byl albo sie wybiera, to moze podzieli sie z nami tym co widzial.

Pozdrawiam i zycze milego dnia
        • tomusbig Re: Piekna pogoda... 15.03.07, 11:06
          Właśnie wróciłem z placu budowy i niestety nie mam dobrych wieści. Na budynku A
          niestety jeszcze nie zaczęli stawiać ścian, o godzinie 10 zaledwie kilka osób
          kręciło się obok dziury na budynek B. Nie zauważyłem żadnego postępu prac w
          porównaniu z poprzednim tygodniem.
          Pozdrawiam
          • p_grzes Re: Piekna pogoda... 15.03.07, 11:14
            Szczerze mowiac to nie do konca rozumiem postepowanie dewelopera. Mieli super zime, teraz tez jest bardzo dobra pogoda. Inne budowy rosna w oczach a u nas jakos nieszczegolnie widac postepy. No coz poczekamy zobaczymy... cierpliwosci to sie czlowiek moze nauczyc przy tej inwestycji :).
            • dopanamariana Tez nie potrafię tego zrozumieć :( 15.03.07, 11:32
              p_grzes napisał dokładnie to, co napisałbym ja.
              Dodam więc do wypowiedzi Szanownego Przedmówcy jedynie to, że zamierzam
              poczekać spokojnie do dońca tego tygodnia. Jeżeli natomiast w poniedziałek na
              budowie nie rozpocznie się normalny ruch, to zamierzam osobiście odwiedzić
              Proins. Wcześniej zamierzam umówić się telefonicznie, tak by na spotkaniu
              obecne były następujące osoby: Pan Prezes Baran, Pan Prezes Kukliński i Pan
              Drożdzak - Kierownik budowy III etapu. Myślę, że wtedy będziemy mogli
              merytorycznie omówić przebieg procesu budowlanego, harmonogram robót itd.
              Kto jeszcze jest zainteresowny takim spotkaniem?
              • biedrona.a Re: Tez nie potrafię tego zrozumieć :( 15.03.07, 12:11
                Witam serdecznie,
                z mila checia dolacze sie do tego spotkanka. Juz najwyzszy czas zeby PROINS
                przestal nas mamic opowiadaniami o tym jak to budowa postepuje zgodnie z
                harmonogramem. Stale mowia o terminie odbioru w listopadzie- to jest NIEREALNE.
                Niestety developer ewidentnie nie radzi sobie z nasza budowa i budowa na
                Rydlowce. Na budowie nic sie nie dzieje. Bylismy w sobote ogladnac budowe- mimo
                godzin rannych nie bylo tam zywego ducha. Szczerze mowiac mam juz dosc-
                czekamy, placimy o tu nic. Inni developerzy dzieki lagodnej zimie oddaja
                mieszkania przed terminem, a unas... ani przed ani po terminie:( Nie chce
                czekac kolejnego roku na odbior mieszkania, w ktorym tak naprawde od grudnia
                zeszlego roku powinno juz byc dostepne dla mojej rodziny.
                • dopanamariana Pomimo wszystko zalecam SPOKÓJ 15.03.07, 12:25
                  Podpisuję się pod Twoimi słowami w pełni. Niemnej zalecam spokój. Zaczekajmy,
                  proszę wszystkich Szanownych Sasiadów, abyśmy zaczekali do końca tego tygodnia.
                  O ile w najbliższy poniedziałek praca na budowie nie ruszy w racjonalnym
                  tempie, rozpocznę działania w kierunku umówienia spotkania, o którym pisałem
                  wcześniej.
                  Równocześnie pozwolę sobie (wiedząc, że to forum jest monitorowane przez
                  Proins) zwizualizować nasze obawy na podstawie budynku A.

Oto zdjęcie zrobione przeze mnie 11 listopada 2006 roku:
                  i7.tinypic.com/4hs24rd.jpg

A to zdjęcie zrobione dzięki uprzejmości emrg dnia 10 marca br.:
                  img222.imageshack.us/img222/3844/1007476xy4.jpg

W ciągu 4 miesięcy (równych czterech miesięcy) nasz deweloper, przy niezwykle
                  korzystnej pogodzie osiągnął taki właśnie efekt.

Możemy się więc chyba obiektywnie zgodzić Panie Prezesie Baran, że nasze
                  zaniepokojenie jest uzasadnione, prawda?
              • p_grzes Re: Tez nie potrafię tego zrozumieć :( 15.03.07, 12:54
                Mysle, ze pomysl dopanamariana jest bardzo dobry. Poczekajmy do konca tygodnia a potem warto by bylo spotkac sie na herbatce w Proinsie i spokojnie porozmawiac co sie tak naprawde dzieje i kiedy rzeczywiscie planuja zakonczyc budowe.

Pozdrawiam
            • ganz3 Re: Piekna pogoda... 15.03.07, 11:42
              A kolejną transzę wpłaciłem .... jak patrzę na sąsiednie budowy to mnie #$%
              ^**!!! ...tzn troszeczkę się denerwuje! Sobola czyli budowa w najbliższym
              sąsiedztwie ruszyła z początkiem tego roku a już jest prawie równo z budynkiem
              C (skala złozoności przy budowie obu budynków jest porównywalna) Budowa obok
              Soboli zaczęła miesiąc później od Soboli i budują już 1 piętro. Hmmm dramatu
              jeszcze nie ma ale jest niewesoło.
        • emrg Re: Piekna pogoda... 16.03.07, 13:54
          dzisiaj od rana zaczeli murować...
          img100.imageshack.us/my.php?image=zdjcie010ks9.jpg
          • flower82 Re: Piekna pogoda... 16.03.07, 14:31
            Wielkie dzięki za informacje!!
            • sabiptysia Re: Piekna pogoda... 16.03.07, 15:14
              i ja sie dolaczam z podziekowaniami! Super wiadomosc! :)) pozdrawiam!
          • dopanamariana Pracują? 19.03.07, 10:58
            Jak sytuacja na froncie robót?
            Ps. Wiem, że pogoda niezbyt przyjemna, ale... Gdy słoneczko świeciło, to
            chetnych do pracy nie było. Teraz pada deszcz...
            • sabiptysia Re: Pracują? 20.03.07, 09:34
              my bylismy w niedziele popoludniu na budowie no i bylo widac ze muruja, tak na
              moje oko ze 2 rzedy pustakow juz staly na jednej scianie- wow! sukces!
              Teraz pada deszcz.... wiec pewnie nikogo nie ma ://
              • serwis7 Re: Pracują? 20.03.07, 09:46
                Wczoraj z rana było ich jak mrówek :)
                Dziś pracują na tym najbardziej zawansowanym budynku . Konkretnie dźwig kładzie
                metalowe zbrojenia. Prawdopodobnie jest to sufit "tych z parteru" a zarazem
                podłoga "tych z pierwszego piętra":)
                Budynek najbliżej pierwszego etapu ostro ruszył "do góry" ze ścianami i widać
                że dziś też tam panowie robotnicy "walczą" aby do weekendu miało co "pozować"
                do waszych zdjęć zamieszczanch na forum :)
                • p_grzes Pracuja 20.03.07, 10:02
                  Milo slyszec, ze cos konkretniej ruszylo. Miejmy nadzieje, ze uda im sie "pociagnac" sciany (i podlogi) naszych bloczkow i przez to poprawic nam wszystkim nastroje.

Pozdrawiam optymistycznie mimo niezbyt wiosennej pogody
                • dopanamariana :) 20.03.07, 10:10
                  Hehehehe!
                  No tak, w weekend pewnie pojawią się jacyś paparazzi :)
                  A to, że roboty ruszyły nieco intensywniej bardzo, bardzo cieszy. Dzięki za
                  wszelkie informacje!
                  Pozdrowienia dla Sąsiadów.
                  Ps. Sabiptysia: o "parapetówie" jeszcze nie mam mowy, ale o "podłogówce" już
                  powinnaś myśleć ;)
                  Ps2. W przypadku naszej inwestycji stwierdzenie, iż najlepiej zachować spokój
                  sprawdza się jak widac w 100%. Niemniej uważam, iż metoda, którą należy
                  stosować równolegle, to: "Ufaj, ale sprawdzaj!" :)
            • maciej988 Re: Pracują? 20.03.07, 16:29
              Zaawansowanie robót na budowie prezentuje się nastepująco:
              bud. A: trwają roboty murarskie na wschodnim skrzydle, moim zdaniem możliwe
              jest zakończenie ich na poziomie nadproży jeszcze w tym tygodniu;
              bud. B: wykonano deskowanie i część zbrojenia ław fundamentowych;
              bud. C: trwa deskowanie i zbrojenie wieńca, stanowiącego jednocześnie nadproża
              nad otworami, na wschodniej części budynku są już ustawione podpory montażowe
              pod płyty stropowe filigran. Przy utrzymaniu takiego tempa robót ułożenie płyt,
              zbrojenie i betonowanie stropu powinno odbyć się jeszcze w marcu.
              • p_grzes Re: Pracują? 20.03.07, 17:34
                Natezenie fachowych slow w poprzednim wpisie bylo niesamowite. Czyzbys byl z
                branzy 'macieju988'? Jesli tak, to prosimy o regularne udzielanie sie na tym
                forum (mysle ze moge to powiedziec w imieniu wszystkich uzytkownikow).
                Mam rowniez pytanie: Czy termin jesienny oddania inwestycji jest osiagalny
                wedlug Ciebie 'macieju998'?

Pozdrawiam
              • mjarecki Re: Pracują? 22.03.07, 16:21
                Czyli sie buduje moja podloga!! ::):):)
    • p_grzes Stan na 31.03.2007 31.03.07, 10:47
      Dzisiaj wpadlem na budowe na chwilke, a to co widzialem to tutaj pisze:

Pierwsza pozytywna informacja:
      Sporo robotnikow na budowie :)))

Budynek A:
      Muruja sciany, tyle.

Budynek B:
      Zbrojenia scian parkingu podziemnego sa w zaawansowanym stanie.

Budynek C:
      Z krotkiej rozmowki z robotnikiem dowiedzialem sie, ze w najblizszym tygodniu powinna byc wylana podloga I pietra. Mam nadzieje, ze sie zisci.

Pozdrawiam i proponuje spacer, bo pogoda piekna.
      • sabiptysia Re: Stan na 31.03.2007 31.03.07, 20:14
        Bylismy na budowie i potwierdzam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka