Dodaj do ulubionych

Burdel w Bieńczycach...

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.05.03, 01:05
Co my tam mamy?

man SG242
man NG313
ikarus IK280
jelcz 120M
jelcz M121M
jelcz M121MB
neoplan N2040

ale burdel... i jak sytuacja w Bieńczycach (z uwzględnieniem niedawnego
przedysponowania kilku jelczy z najnowszej dostawy właśnie do tamtej
zajezdni) ma się do realizowanej ponoć przez MPK polityki ujednolicania
taboru?
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: Burdel w Bieńczycach... 05.05.03, 08:25
      No a co, przecież przeniesiono Jelcze M121MB, to nie nowość w tej zajezdni :))
      Zapomniałeś o melonach jeszcze, btw :))
      • Gość: mouset Re: Burdel w Bieńczycach... IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.05.03, 11:25
        Neoplany i man-grzmot do piachu! Lepiej kupić 3 nowe many
      • Gość: Locutus Re: Burdel w Bieńczycach... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.05.03, 13:54
        Wiem, że nie nowość, ale szczerze mówiąc miałem nadzieję, że M121MB przeniesie
        się Z BIEŃCZYC do Woli po zakupie np krtótkich manów... a tu gówno... robią
        jeszcze większy burdel.

A melony się nie liczą do ogólnego rozrachunku.

Natomiast Neosie całkiem lubię - muliste silniki, ale poza tym fajny busior.
        Natomiast grzmota trza zamienić na nowego mana.

Może solarisy kupimy do Bieńczyc, co? I tak są mniej tandetne od jelczy...
        • Gość: mouset Re: Burdel w Bieńczycach... IP: *.cm-uj.krakow.pl 05.05.03, 13:59
          Precz z Neoplanami, albo zaczną wszystkie jeździć albo do piachu, a nie tak że
          jadą tylko 3 oraz grzmot
        • kuba203 Re: Burdel w Bieńczycach... 05.05.03, 18:13
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Wiem, że nie nowość, ale szczerze mówiąc miałem nadzieję, że M121MB
          przeniesie
          > się Z BIEŃCZYC do Woli po zakupie np krtótkich manów... a tu gówno... robią
          > jeszcze większy burdel.

Trochę sporo by tych Manów trzeba, nie sądzisz? Na razie nie ma na to szans.

> A melony się nie liczą do ogólnego rozrachunku.

Dlaczego?

> Natomiast grzmota trza zamienić na nowego mana.

Ja wolałbym zamienić Ikara na nowego Mana, ale skoro wolisz Ikary ;))

> Może solarisy kupimy do Bieńczyc, co? I tak są mniej tandetne od jelczy...

Podaj konkretne dane.
          • Gość: misiek Re: Burdel to burdel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.03, 18:37
            nie miał bym nic przeciwko jakby mpk otworzyło burdel na zajezdni w
            bieńczycach :-D
            • kuba203 Re: Burdel to burdel 05.05.03, 18:50
              A może "różowy autobus"? ;))
              • Gość: Locutus Re: Burdel to burdel IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.05.03, 00:15
                Panowie: no więc tak:

świniaki zamieniamy na MANy NG313 oraz solarisy U18
                jelcze 120M na solarisy U12 oraz jakieś krótkie many
                a grzmota przemalowujemy na różowo i puszczamy codziennie na inną nocną linię
                jako BURDEL NA KÓŁKACH

A solarki - no nie wiem, one po prostu wyglądają na mniej tandetne od gniotów...
                • kuba203 Re: Burdel to burdel 06.05.03, 16:48

> A solarki - no nie wiem, one po prostu wyglądają na mniej tandetne od
                  gniotów..
                  > .

No tak, wyglądają może i ładnie (chociuaż tylko od przodu ;PP ), ale są tak
                  samo awaryjne, jak Jelcze.
                  • Gość: wpk Re: Burdel to burdel IP: 213.17.234.* 07.05.03, 14:51
                    kuba203 napisał:

> No tak, wyglądają może i ładnie (chociuaż tylko od przodu ;PP ), ale są tak
                    > samo awaryjne, jak Jelcze.

Skąd takie informacje o ich awaryjności? Poza tym kiedyś już pisałem na
                    BusForum - awaryjność (czy raczej gotowość do ruchu) przeważnie mocno się różni
                    w różnych firmach - w jednej autobusy danej marki będą chodzić jak żyleta, a w
                    drugiej będą stały zepsute.
                    Odnośnie solarek - jakoś nie zauważyłem zbytniej awaryjności Solarisów z PKM
                    Katowice, natomiast jelczydła padają jak muchy (M121M w szczególności).
                    • kuba203 Re: Burdel to burdel 08.05.03, 15:03
                      Gość portalu: wpk napisał(a):

> Skąd takie informacje o ich awaryjności?

Już kiedyś pisałem, że to nie są informacje z żadnych statystyk czy czegoś
                      takiego, ani nawet z własnych obserwacji, ale zasłyszane i przeczytane od
                      innych :)) Tylko dlaczego im nie wierzyć, skoro niejednokrotnie się z nimi
                      spotkałem?

> Poza tym kiedyś już pisałem na
                      > BusForum - awaryjność (czy raczej gotowość do ruchu) przeważnie mocno się
                      różni
                      >
                      > w różnych firmach - w jednej autobusy danej marki będą chodzić jak żyleta, a
                      w
                      > drugiej będą stały zepsute.
                      > Odnośnie solarek - jakoś nie zauważyłem zbytniej awaryjności Solarisów z PKM
                      > Katowice, natomiast jelczydła padają jak muchy (M121M w szczególności).

No to jak sam napisałeś, to, że w PKM Katowice się nie psują, nie znaczy, że
                      nie psują się gdzie indziej :))
                • pavlack Re: Burdel to burdel 06.05.03, 16:50

> Panowie: no więc tak:
                  >
                  > świniaki zamieniamy na MANy NG313 oraz solarisy U18

Po co wprowadzać kolejny typ taboru? Ile tych Ikarusów tam zostało? 12 - tyle
                  to spokojnie MANów można kupić, a ja bym nawet był za tym, żeby docelowo w
                  Bieńczycach było ich ze 30.

> jelcze 120M na solarisy U12 oraz jakieś krótkie many

Hahaha. Kiedy? Chyba za 10 lat. :D Jak już coś, to ja bym był albo za krótkimi
                  MANami, albo za Jelczami M125M.
                  Solarisy nie.

> a grzmota przemalowujemy na różowo i puszczamy codziennie na inną nocną linię
                  > jako BURDEL NA KÓŁKACH

Hehe :D

> A solarki - no nie wiem, one po prostu wyglądają na mniej tandetne od
                  gniotów..
                  > .

No nie wiem, ja bym tam ich nie chciał. Moim zdaniem to najlepszym rozwiązaniem
                  są krótkie MANy lub Jelcze M125M.
                  • Gość: jmaws Po co kupować autobusy? IP: *.malopolska.mw.gov.pl 06.05.03, 17:12
                    Kupować trzeba tramwaje ,autobusów i tak jest za dużo,szkoda na nie pieniędzy.
                    • Gość: Locutus ZBYRUS??? n/t IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.05.03, 23:23
                      • Gość: Locutus a raczej ANTY-ZBYRUS... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.05.03, 23:27
                        ... ale w sumie na to samo wychodzi :-P
                  • Gość: Locutus Re: Burdel to burdel IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 06.05.03, 23:25
                    Okej, nie wiem do końca jak to tam z tymi solarkami, mnie się tylko podobają
                    wizualnie. No i jedzie się też całkiem wygodnie. Ale błagam, niech oni czasem
                    tam nie kupią gniotów!!! Jeśli już coś to krótkie many lub ewentualnie te
                    jelcze M125MB... byle nie gnioty... od powietrza, ognia, wody i gniota zachowaj
                    nas Panie!
                    • kuba203 Re: Burdel to burdel 07.05.03, 14:24

> jelcze M125MB

Nie ma czegoś takiego, są tylko M125 i M125M :))
                      • Gość: wpk Re: Burdel to burdel IP: 213.17.234.* 07.05.03, 14:53
                        kuba203 napisał:

> > jelcze M125MB
                        >
                        > Nie ma czegoś takiego, są tylko M125 i M125M :))

W ofercie jest chyba też M125I, z silnikiem Iveco.
                        • Gość: Locutus Re: Burdel to burdel IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 08.05.03, 00:43
                          Siem na zamówienie zrobi... co to za problem wstawić inny silnik?
                          • Gość: mouset Re: Burdel to burdel IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 08.05.03, 10:52
                            W sumie lepsza na burdel byłaby Omni, miękkie siedzonka, cicho
            • Gość: mouset Przeguby na 149 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.05.03, 20:44
              Kto by tam przyszedł? Zadupie jakich mało.

Co innego dowóz 149, gdyby dobrze szło to może nawet MANa trzeba wystawić na 149

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka