Dodaj do ulubionych

Plakatem w dyrektorkę liceum

14.03.07, 22:37
Jesteśmy świadkami, że teraz każdy może napisać co chce i jak chce o innym
bez żadnej odpowiedzialności za swoje słowa. Należy jak najszybciej wyzbyć
się tej głupiej dewizy „rubta co chceta”. Dlaczego drogi autorze nie
umieściłeś swojego podpisu? Jesteś zwykłym tchórzem, prostakiem i malutkim
ludzikiem. Widocznie byłeś osiołkiem w szkole który nawet nie wiedział ile to
2+2 (teraz się mścisz bo ci w X LO wyjaśnili, że to nie 5 a 4). Pokaż swoja
twarz, przyjdź do X boCHaterze.
Pozdrawiam i nie ma co się przejmować takimi wynaturzeńcami.:)
P.S pani Henia is the best.
Obserwuj wątek
    • dewodau Drogi osiołku, pączusiu, wazelinko 14.03.07, 23:28
      Autor najwidoczniej (tak jak sam piszesz) tchórzy przed kaznodziejskim tonem
      zwolenników, miłośników i innych -ików Twojej idolki. Oczywiste jest,że otwarte
      krytykowanie nie byłoby dobrą opcją jeśli dalej uczy się w X LO. Prostota treści
      i formy była chyba zamierzona i - choć niezbyt wyszukana - jak widzisz
      podziałała (zrobiło się głośno). Sam fakt,że takie plakaty zawisły świadczy o
      niemałych problemach pedagogicznych ....
      Pozdrawiam Wynaturzonego Autora (kimkolwiek jest :])

ps. domeną malutkich ludzi jest pochylanie głowy, a nie bunt
      • giezeta Re: Drogi osiołku, pączusiu, wazelinko 15.03.07, 10:56
        Zgadzam się z dewodau. Nie ma dymu bez ognia, a brak kontrkandydatów jest
        znamienny. Nie znam X liceum, nie znam uczniów, nie znam dyrektorki (znam jej
        zdjęcie z Gazety - strasznie śliczna).
        Na podstawie artykułu mogę się domyślać, że był to "spisek" rodzicielsko-
        uczniowski, z błogosławieństwem grona podwładnych p. dyrektor.
        No, chyba że GW też brała w tym udział :-)
        Wiem jak wyglądają "konkursy" w których jest "kandydat nie do odrzucenia".
        Kontrkadydaci piszą bardzo długie i przemyślane elaboraty, poddają się
        niemiłemu śledztwu wysokiej komisji konkursowej.... i tracą czas i nerwy na
        darmo. Więc znając z góry wynik poprostu nie startują.
    • mala6661 Plakatem w dyrektorkę liceum 14.03.07, 23:32
      no coz.. szczerze? uwazam ze w naszej szkole dzieje sie nie za dobrze.
      tolerancja jako taka moze i jest co to ubioru czy rodzaju tego co na głowie.
      ale absurdem jest konkurs na dyrektora z jednym kandydatem, az promieniuje
      przekupstwem i znajomosciami bo wydaje mi sie ze kandydaci by sie znalezli;/ a
      co do plakatu.. no widocznie nasza kochana pani Zapała komus musiała podpasc:)
      tyle odemnie, w szkole trzymaja mnie świetni ludzie i kilku naprawde
      odjechanych i normalnych sorów ktorzy naszczescie jeszcze nie rzucili pracy
      w 'zakładzie'
      • basiliszek Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 08:51
        To dlaczego ci inni kandydaci sie nie znalezli? Każdy, kto spełnia określone
        wymogi formalne moze sie zglosic do konkursu... Ale w dzisiejszych czasach malo
        komu sie chce i mysle ze jak pomyslisz to sie nie bedziesz temu dziwic:)
        A tak poza wszystkim, tresc plakatu jest po prostu zenujaco glupia, jak na
        dowcip malo smieszna, jak na krytyke malo rzeczowa... A moze to kryptoreklama
        szkoly?;) Jesli macie tam odjechanych i normalnych "sorow" to nie jest zle:)
      • xxxx61 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 20:34
        SZczerze... Pani Dyrektor Maria Zapała która włada X zakłądem karnym mówi że
        dla niej najważniejsze jest "dobro ucznia" jest to najwiekszym
        nieporozumieniem jakie słyszałam - najważniejsze jest to jak postrzegana jest
        szkoła z zewnatrz a uczeń sie nie liczy!! ciągłe ukrucanie wolności nowymi
        zakazami - to naprawde zaczyna być zakład karny!!! osobiście odradzam taki
        wybór gimnazjalista...
    • elwodzu Plakatem w dyrektorkę liceum 14.03.07, 23:47
      Dziesiąte liceum ogólnokształcące wszystko możesz tu znalesc...;) no coż ktos
      zrobil sobie dosc glupi zart, moze nie dzieje sie dobrze ale to nie powod zeby
      uciekac sie do takich akcji... a i tak co by sie nie dzialo "dziesiaty
      penitencjarny zaklad karny" rządzi! pozdrawiam
      • myszakos Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 00:17
        Ja slyszalam o Pani dyrektor z nauczycielskiego zrodla. I obraz jaki uzyskalam,
        byl taki, ze wlos sie jezyl na glowie. Moze to po prostu proba zwrocenia uwagi
        na problemy z ta Pania, a nie tylko wyglup??
        • iwo47 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 09:46
          Ciekawe jakie jest to twoje nauczycielskie źródło.Chyba tak samo prymitywne jak
          te plakaty skoro obgadują swoją "koleżankę" A sama nie umiesz ocenić i wyciągnąć
          wniosków? A może po prostu nie wiesz o kim piszesz, bo nie znasz "tej Pani"?
          Szkoda, że prymitywne działania oszołoma prowokują "porządną? wiarygodną?"
          Gazetę Wyborczą do zajmowania się anonimami ze słupów ogłoszeniowych! Może dla
          równowagi Gazeta wydrukuje coś pozytywnego?
        • nie_zapomnij Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 11:14
          Hm... więc sądzisz,że to nauczyciele się tak "bawią"? Ciekawa myśl. W takim
          razie pogratulować należałoby pani dyrektor tak prymitywnych przeciwników, a
          współczuć dzieciom tak wspaniałych wychowawców... Mam nadzieję, że się jednak
          mylisz, ponieważ moja córka kończy w tym roku gimnazjum i wybiera się właśnie do
          dziesiątki, gdzie uczy się wiele jej koleżanek. Dotąd słyszała raczej dobre
          opinie o szkole:)
          • Gość: ania Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.autocom.pl 25.03.07, 15:18
            W tym roku też kończę gimnazjum i wybieram sie do liceum. Pierwszym moim
            strzałem była właśnie X, ale jak usłyszałam opinie o tej szkole to, aż mi sie
            odechciało tam iść :/ Do tego ostatnio doszła ta afera z panią dyrektor i
            uczniowie mówią, że obecnie w tej szkole jest istne piekło. Dyrektorka ponoć we
            wszystkich widzi winnych i nazywając rzecz po imieniu mści się, nie daje
            normalnie funkcjonować nie tyle co uczniom, ale i nauczycielom... Jak widzę co
            się wyprawia w niektórych szkołach średnich to... z resztą bez komentarza :/
    • skogkatt Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 11:04
      Moja znajoma startowała w Konkursie na dyrektora jednegoz krakowiskich liceów i
      z góry było wiadomo, że bez jakichkolwiek pleców niekt nie nie ma szans, bo
      kazdy z kilku kandydatów był gdzieś umocowany a to w jakiejś partii
      politycznej, a to w jakims ważnym urzędniku UMK, a to w kimś innym, co
      znajdowało oczywiśce odpowiednie odzwierciedlenie w komisji, która była
      podzielona na odpowiednie frakcje. Ona miała m.in za słabe plecy więc przegrała
      i jak mówiła wygrał oczywiście kandydat nienajlepszy merytorycznie (bo jest w
      stanie zdobyć się na obiektywizm nawet we własnej sprawie i znała wiekszość
      innych uczestników konkursu ). To a propos konkursu na Dyrektora X LO. Moze tak
      było, że wszyscy wiedzieli, że nie ma sensu stratowac bo ta Pani jest nie do
      ruszenia? A może rzeczywiście jest the best of the best?
    • zenek9925 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 16:07
      jarosz, normalnie wchodzisz dyrektorce do dupy bez wazeliny. a ja uwazam ze
      autor tego plakatu ma racje, bo skoro nie byloby problemu, to nic nikt by nie
      pisal. a shiva taka wlasnie ksywe nosi nasza przemila pani dyrektor zawsze ma
      jakies ale, nic nie mozna zalatwic z nia, a raczzej mozna, tylko wszystkie proby
      koncza sie odmowa z jej strony. wspolczuje uczniom, ktorzy beda sie jeszcze
      meczyc z nia 5 lat...
      no to tyle, aa i szacunek dla autora plakatu
    • duk123 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 17:07
      jarosz1989 napisał:

> Jesteśmy świadkami, że teraz każdy może napisać co chce i jak chce o innym
      > bez żadnej odpowiedzialności za swoje słowa. Należy jak najszybciej wyzbyć
      > się tej głupiej dewizy „rubta co chceta”

W pelni sie zgadzam.
      Po pierwsze nalezy sie pozbyc imbecylnych nauczycieli ktorzy mysla ze moga "robta co chceta" z uczniami!!!

Widocznie byłeś osiołkiem w szkole który nawet nie wiedział ile to
      > 2+2

Taki uczen jaki nauczyciel - przyklad idzie z gory, a polscy nauczyciele to niedouczone chamy
      • uczennicaxlo Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 19:43
        Nieraz miałam do czynienia z panią dyrektor Zapala i muszę stwierdzić, iż jest
        to najgorsza z wszystkich dyrektorek szkoły (mamy ich trzy). Współpraca z nią
        jest trudna, a sama jej osoba przyczynia się do tworzenia niepotrzebnych
        konfliktów, zawsze musi wcisnąć swoje "trzy grosze" nawet do spraw o których nie
        ma bladego pojęcia.
        A kto mógł to zrobić? Nie mam pojęcia, ale raczej nikt z uczniów... Plakat,
        zgodzę się z koleżanką Michaliną jest mało śmieszny, a wręcz żałosny.
        • mala6661 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 15.03.07, 21:48
          dokładnie.. niestety jest najgorsza. nie tylko jako dyrektorka. a co do
          wyborów.. już o wiele lepszym była by prof Kwarciak(ma swietne podejscie do
          mlodziezy wg mnie) czy prof Desperak. no ale jak sie ma w kieszeni stanowisko
          i trzyma w sztamy z programem 'zero tolerancji' nie pozwalajac nawet w srodku
          lekcji wyjsc do ksero poza 'spacerniak' jak to przy akwarium zepsute, no to
          wybaczcie. Zakład... nic wiecej
          • olkaaaa1 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 16.03.07, 22:40
            Według mnie P. Kwarciak jest bardzi sympatyczna osoba ... osobiscie ja
            lubie .Co to naszej dyr. nie uczy mnie i sie z tego bardzo ciesze mam
            rewelacyjnych humanistów. Swietna polonistke i najlepszego historyka w szkole.
            Ale naprawde rózni ludzie sa w tej szkole. Kilkoro prof. powinno sie
            leczyc .Ale dziek Bogu sa tez tacy o ktorych złego słowa nie mozna powiedziec.

A co do plakatow byc moze jest to pewien rodzaj zwrocenia uwagii ludzi.
            Mówienie głosno tego co sie dziej enie przynosi rezultatu to moze ta forma
            bedzie bardziej skuteczna- i chyba tak bedzie .

Co do przerw faktycznie to chore ze nie mozemy wyjsc do ksero do szkoły ktora z
            nami sasiaduje. Ksero przy akwarium jest czesto zepsute ,a ochroniaz stoi przy
            bramie i nie chce nas wypuscic z terenu szkoły.
            • mala6661 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 17.03.07, 08:49
              no właśnie nie uczy cię... nie wiesz co tracisz ;] hihihi ja nie wiem jak ja
              napisze ta mature z polskiego za rok... bo w zeszycie jako 'notatki z lekcji'
              mam same przedyktowane (naszczescie nie slowo w slowo, ale slowo na dwa
              slowa;p) opracowania z lektji etc. kompletna monotonia, raz na miesiac sie
              zdazy jakas kreatywna praca w grupach nad plakatami itp, ale to tez zawsze ta
              sama forma. zero jakiej kolwiek kreatywności.

no i jeszcze sprawa z sks'ami. nie ma sekcji w noge, siatke czy ręczną. a
              koszykówke i tak odwołali bo nie ma czym zapłacić w-fista ;/ koszmar.
              • olkaaaa1 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 17.03.07, 15:27
                ja sie osobiscie bardzo ciesze ze ona mnie nie uczy ... słyszałam od znajomych
                o jej metodch nauki... i nie wygladaja ochoczo. Ale jak juz mowa o nauce to w
                naszej szkole nie tylko ona nie nadaje sie do tej pracy ,do bycia nauczycielem.
                Ale nie wszysko jest w czarnych barwach :) a kilkoro prof. mam rewelacyjnych :)
    • absolwentxlo Wreszcie! Należało jej się. 15.03.07, 23:03
      Miałem nieprzyjemność widywać codziennie tę kobietę - ehh... brak słów (a jej
      brak kompetencji do robienia czegokolwiek). Żal mi ludzi którzy muszą nadal się
      z nią męczyć.
      • agham Re: Wreszcie! Należało jej się. 15.03.07, 23:32
        Wiecie co ,ja jestem w mega szoku!!Chodziłem do tego liceum,akurat skończyłem
        (5 lat temu) je tuż przed przejęciem sterów przez ta Panią.Nie znam jej,ale z
        tego co czytam i słysze na mieście, to widze ze nie jest wesoło. Szkoda mi tego
        LO bo była ta fajowa szkoła z fajną, dyrekcją. Sugeruje zatem aby uczniowie,
        samorząd zaczęłi rozmawiać z kuratorium, trzeba walczyć o swoje pomijając fakt
        ze ta Pani jest chyba z polecenia ministra Romana :)
        • taus Re: Wreszcie! Należało jej się. 16.03.07, 01:59
          Jestem, absolwentem tegoliceum, i nie dosc, ze ta pani była wtedy dyrektorka to na dodatek uczyła mnie polskiego. Dyrektorka jest fatalna, ale lepiej niech nia zostanie niz gdyby miala uczyc wiecej niz 1 klase.
          • sxx1 Re: Wreszcie! Należało jej się. 16.03.07, 02:55
            hmm, z tego co widzę, gros osób zupełnie postronnych wypowiadających się tutaj
            bierze w obronę szanowną Panią dyrektor. I stąd moja prośba: Ludzie: jeżeli
            jesteście kompletnie "z zewnątrz" nie wypowiadajcie się tutaj albo przynajmniej
            wypowiadajcie się trochę mniej. Ja wszystko rozumiem, że dyrektorkę trzeba wziąć
            w obronę bo tak wam podpowiada instynkt nakazujący zjechać młodzież za wszystko
            za co tylko się da (jakiś taki trend panuje w przyrodzie ostatnio)... jednak
            pisząc że jacyś "tchórze zrobili p. dyrektor głupi dowcip", cytujecie treść
            artukułu nie wnosząc nic nowego a ponadto, pokazujecie wszem i wobec że niewiele
            wiecie na ten temat. Prawdziwie głupim dowcipem jest hasło "W szkole
            najważniejszy jest uczeń" w ustach Pani z załączonego obrazka. Głupim i w
            dodatku bezczelnym. Ja akurat miałem tą przyjemność skończyć X LO prawie 2 lata
            temu i prawda jest taka, że ta szkoła wyglądała zupełnie inaczej kiedy do niej
            przychodziłem, niż kiedy ją opuszczałem. 5 lat temu jeszcze wszystko było na
            swoim miejscu i tu ukłony pod adresem dyr. Dorosza. Potem dopiero zaczęła się
            lawina zmian a o ich kierunku chyba wspominać nie muszę. Szkoła to niby nie
            tylko dyrektor i całe szczęście: bo jest spora grupa profesorów, których się za
            coś, lub mimo wszystko - bardzo dobrze wspomina. Jest (a przynajmniej był)
            niezły poziom nauczania, jest dobre wyposażenie, jest też świetna stołówka :-)
            która podczas mojej ostatniej wizyty w X LO sprawiała wrażenie jednego z
            ostatnich, nie zdobytych jeszcze przez dyr. Zapałę - bastionów normalości.
            Natomiast p. dyrektor, wraz z jedną z wicedyrektorek, której nazwisko z
            przyzwoitości zachowam w tajemnicy, a która przy każdej okazji, swojej
            przełożonej bez ma(s)ła wchodzi głęboko w pewne intymne miejsce, dość poważnie
            zaciemniają obraz X LO, który generalnie jest bardzo pozytywny. I na koniec
            jeszcze pytanie (niech pozostanie retoryczne) do wszystkich "karmazynowych
            mścicieli" co to murem za panią dyrektor stoją nie mając pojęcia w ogóle o co
            chodzi: Osobiście tego plakatu nie widziałem, ale z tego co czytam to jego forma
            na pochwałę raczej nie zasługuje. Tylko w jaki inny sposób uczeń, który chce
            żeby jego szkoła miała ręce i nogi na właściwym miejscu, miał zaprotestować
            przeciwko czemuś, co mu się w niej ewidentnie nie podoba?? /po cichu dodam, że
            zdecydowanie ma prawo mu się nie podobać/
            • absolwentxlo Re: Wreszcie! Należało jej się. 16.03.07, 11:45
              Co do stołówki - była. Niestety jedną z ofiar rządów p. dyrektor padł pan Artur
              i jego żona - jedni z niewielu normalnych ludzi w tym LO. Porażka
              • uszynska Re: Wreszcie! Należało jej się. 16.03.07, 12:56
                Co do stołówki
                • sxx1 Re: Wreszcie! Należało jej się. 16.03.07, 17:43
                  hoho, no to widzę że mimo 3letniego doświadczenia w obserwacjach przeróżnych
                  fochów i humorów szanownej Pani dyrektor, dalej nie doceniam jej możliwości...
                  Stołówkę też już załatwiła? I co tam jest teraz?
                  Pozostaje przestrzec gimnazjalistów co by się zastanowili ze dwa razy zanim
                  zostawią papiery na Wróblewskiego 8. Ta kobieta jest na prawdę kreatywna. Tam
                  gdzie nie ma problemów tam jest stwarza, a tam gdzie są, tam ich nie widzi...
                  No ale cóż...
                  • Gość: bern Re: Wreszcie! Należało jej się. IP: *.ruc.lama.net.pl 21.03.07, 00:24
                    ej ja slyszalem ze przemalowano stolowke ale nie wiedzialem ze zmieniono
                    oblsuge! ech - no to faktycznie szkola juz nie ta...
    • gonia031 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum 17.03.07, 19:44
      ciekawe ze tak wszystko dyrektorka zle robi, tylko szkola w rankingu wysoko
      stoi, opinia o szkole jest dobra, wszyscy zdali mature w 2006 roku, wszystko
      jest zle? nie sądze
    • Gość: Misho shamara Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 22:34
      Miałem wątpliwą przyjemniość uczęsczczać do dziesiatki za rządów Zapały. Dopóki
      ta kobieta nie pojawiła sie w szkole wszystko było ok, ale 4 rok to był dramat.
      Dzięki Bogu udało mi sie zakończyć naukę, zanim ta niewiata się rozkręciła.
      Starachowski i kilku innych naprawdę dobrych nauczycieli nie miało już tego
      szczęścia. Za to kretyni typu Nawracających dalej uczą i nie chcą zmniejszyć
      ceny za oceny. Chyba, że któraś dyżurna załozy sukieneczkę 2 cm. Zresztą
      Nawracaj wie najlepiej. Przcież to on, jako jedyny w Polsce, dostał zezwolenie
      od UE na stawianie wiatraków. No i Unia powinna zezwolić na małżeństwa ludzi z
      zwierzętami. Tylko o tej lekcji nie wolno nam było mówić w domu. Pozdro od
      rocznika 1985 dla Starachowskiego, Bukowiec i Tamary. Jedynych normalnych ludzi
      w tej "szkole". Jednej z gorszych w Małopolsce.
      • Gość: mis Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.153.pxs.pl 18.03.07, 11:51
        zgadzam sie - tez jestem z 1985 i podpisuje sie pod tym
      • Gość: bern Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.ruc.lama.net.pl 18.03.07, 22:11
        heh mnie zostaje przytoczyc slowa mojej wychowawczyni z 1 września 2005 roku "w
        tym roku priorytetem szkoly jest wychowanie" (nie pamietam odpowiedzi na pytanie
        "czemu nie nauka"...) 3 lata roznych pomyslow: zamykania szkoly, sprawdzania
        legitymacji przez miska ktory byl tak zmeczony zyciem ze az zal, zamieniania
        palarni na sale a sali na gabinet.. ale by byc szczerym w samej szkole (a nie
        nalezalem do tych ulubienców nauczycieli) nie zylo sie zle - nikt nigdy nie
        kazal sciac mi dredow i nie czulem tez nigdy wyrozniony jakos z tego powodu. to
        najczesciej jednak byly sprawy wychowawcow. zreszta - nauczyciele byli naprawde
        spoko - ot zeby przytoczyc postacie pań Tynor, Wislinska, Skucinska, Jagocka,
        Kwaca :) i panów Szarańca, Pękali, Witkiewicza - no to sa lekcje ktorych sie nie
        zapomina :) zespol na ktory ja trafilem nie probowal zniszczyc czlowieka za to
        jak wyglada ale za to jak sie zachowuje (chic w efekcie i tak wszyscy przeszli)
        moje kontakty z Dyrektorka (na szczescie) ograniczaly sie do przemowien ale
        musze przyznac ze ciekaw jestem jak ta szkola wygladala przed Jej rzadami..
        • Gość: OLLA Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.ists.pl 19.03.07, 00:35
          Jagocka dobra chyba ,że za twojego czasu. To jest jeden z najgorszych
          nauczycieli jakich kiedykolwiek znałam. Brak podejscia pedagogocznego,brak
          wiedzy zakrywana wymigiwaniem sie od odpowiedzi, zmienne nastroje- tak jak
          wiatr zawieje to ma byc dobry prof? Jezeli dobra lekcja to przepisywanie
          podrecznika to naprawde gratuluje podejscia do nauki. To co ona uczy i w jaki
          sposob to sama doskonale sie naucze tego w domu ( nie wiem czy nawet nie
          wiecej). NIe wiem czy teraz spotkasz kogokolwiek kto sie pochlebnie wyraza o
          tej pani .

Pozdrawiam
          • Gość: bern Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.ruc.lama.net.pl 19.03.07, 22:37
            no okej - czesciowo moge sie zgodzic - nastroje byly, braki wiedzy byly (z chemi
            glownie bo z biologi jakos nie zauwarzalem) byly tez "specyficzne" pogadanki
            przy okazji rozmnazania ludzi ale z perspektywy czasu widze ze costam sie
            nauczylem z biologi (a nie byl bynajmniej moj profil)
            nie lubie publicznych "chamow" z wytykaniem komus bledow i tez nie bardzo moge
            znalezc cos inplus wiec moze wstrzymam sie od dalszej dyskusji.
            w kazdym razie stwierdzam ze zawsze mozna trafic gorzej i niestety moi aktualni
            cwiczeniowcy i wykladowcy juz nie sa tacy "mili i kompetentni" jak (nawet) pani
            Jagocka...
      • Gość: Aga Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 19:44
        co do Twojej wypowiedzi na temat pana Nawracaja to sie zgadzam, ostatnio uslyszalam historyjke o namagnesowanych ptakach nad biegunem, zdjeciu ducha i hitlera ktore ma tlyko ON! ten czlowiek sie minal z powolaniem pownien wyemigrowac i to jak najdalej ...
    • Gość: 1986 Dobrze jej tak!Prawda w oczy kole!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:37
    • Gość: Obserwator Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 21:50
      No i co komuszki i liberałki ? Żal wam tyłek ściska, że skończyły się dla was
      złote czasy.Jak jesteście takie choiraki to trzeba było wystawić
      kontrkandydatów na konkurs,a nie teraz jak jest po herbacie -strzelać gównem
      zza węgła.
      Ps.Do GW -zamiast pisać o pierdołach,zajmijcie się lustracją w waszych
      gazetowych szeregach,a roboty na tym polu jest dużo,nieprawdaż ?
      • jarosz1989 Masz racje 19.03.07, 23:04
        Nie wiem kim jesteś ale w 100% z tobą się zgadzam. Pewne środowiska zawsze tak
        mają, że tylko krytykują – a jak trzeba to nie działają. Niech lewusy z
        Wyborczej wezmą się za własną lustracje, bo u nich pewnie to długo potrwa-
        nieprawdaż?
        • Gość: sxx1 Re: Masz racje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:41
          Oooo... pisiorki jakieś do nas zawitały :-)
          Tak w nawiązaniu, to "inne pewne środowiska" tak mają, że jeśli g**o wiedzą na
          jakiś temat to z bliżej nieokreślonych pobudek i diabli wiedzą w jakim celu,
          zaczynają pitolić na jeden i zawsze ten sam temat - lustracji, komuchów i
          liberałów (znaczenia tych słów,a w szczególności ostatniego - oczywiście nie
          znając). Strasznie ciekawe mamy ostatnio w kraju zjawisko. Lepiej wykształceni
          to "WYKSZTAŁCIUCHY"!, osoby o zdrowo-kapitalistycznych poglądach to "LIBERAŁY"
          (choć to ostatnie to samo w sobie żadna obelga bo słowo ma znaczenie jak
          najbardziej pozytywne, ale nadaje się temu słowu takie zabarwienie, że już nie
          wiem czy nie łagodniej jest komuś matkę dziwką nazwać). Generalnie: Im ktoś
          lepszy (w czymkolwiek) - tym gorszy. No ale cóż... IV RP.

A do kolegi Gościa:Obserwatora tylko takie krótkie pytanie (spoko, retoryczne -
          nie fatyguj się z odpowiadaniem): Ja nie jestem jakimś wielbicielem GW ale skoro
          Tobie się ona tak strasznie nie podoba to na kiego heyah tu wchodzisz? Mózg
          sobie zlustruj lepiej.

Gonia031: Primo: % zdanej matury to praca uczniół, nie dyrektorki. Secundo: Zdać
          maturę to znaczyło ostatnimi czasy zdobyć 30% pkt możliwych do uzyskania z
          poziomu podst /Ale wyzwanie, prawda? /. Terzio: Dużo osób pisało już że w X LO
          pomimo kilku odchyłów, jest spora grupa profesorów z dość wysokiej półki co jak
          najbardziej sprzyja przygotowaniu do matury.
          Poziom szkoły spadł, i to widać gołym okiem... ale nie o tym tu głównie gadamy.
          Mowa jest przede wszystkiim o tym, że szanowna pani dyrektor z przyjaznej kiedyś
          szkoły, robi teraz kołhoz w którym jedynym prawem ucznia jest to żeby do niej
          wejść, rączki pod pupcią trzymać i cicho siedzieć. Bez wychodzenia na podwórko
          (mimo że szkoła jest tak zbudowana że aż się prosi), bez sensownego bufetu (już)
          itp. Szczerze współczuję jeżeli mimo dwudziestu-kilku postów na ten temat, nie
          wyłapujesz meritum sprawy.

Btw: w tej X to ubikacje macie jeszcze?
    • Gość: K. 3 Lata trzeba nam byłooglądać ten cyrk. IP: *.ramtel.pl 18.03.07, 22:49
      I dziękuję bardzo. Dyrektor Dorosz - to była klasa.
      Ludzie nie lubią najbardziej, kiedy mówi się im prawdę. A plakat ? - Choć nie
      jest to może najlepsza forma walki - mówi prawdę.
    • Gość: ken Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.c-c.kolornet.pl 20.03.07, 12:58
      Pani Dyrektor, współczuję, że musi Pani przechodzić przez piekło zastraszania i
      dyskredytacji. Takie metody stosują ludzie maili i podli. Proszę się nie
      poddawać, Jest wiele osób, które pamiętają Pani pomoc, kompetencje i
      serdeczność. Proszę nosić WYSOKO GŁOWĘ. Pozdrawiam, życząc wytrawania.

• Gość: hyh Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: 195.136.143.* 20.03.07, 15:45
        Ona nosi tak wysoko głowę, że ze dwa razy opie..ła mnie, że dzień dobry jej
        nie powiedziałem, a jak mówiłem to patrzyła, jak na karalucha.
        Taki wszawy typ człowieka, że naprawdę za co się nie chwyci to spierdzieli, a Ty
        jeśli jej współczujesz to widać, że jej nie znasz.
        • Gość: gosc Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:45
          Drogi karaluchu, od razu widać ze nie jesteś xlo nie wystawiaj ani pani dyrektor
          ani nam ani szkole takiej opinii (ani jakiejkolwiek) nie życzymy sobie tego.
          Wiedz ze od paru dni otwarcie gardzimy takimi jak ty i brzydzimy sie takimi
          zachowaniami jak twoimi i innych
          ps
          wszystkie karaluchy są wstrętne i plugawe - brrrrrrrrrrrrrrr
    • Gość: b-s Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.c-c.kolornet.pl 20.03.07, 20:27
      porzadki pani dyrektor... dla absolwenta renomowanego liceum nic specjalnego...
      bardziej okreslilbym to jako przywracanie normalności, tylko moze troche za
      szybko, zbyt gwałtownie...

w renomowanych szkołach pewien styl ubierania jest zachowany, troska o
      bezpieczeństwo uczniów to sprawa oczywista...

zupełnie nie rozumiem tej nagonki
      • Gość: sxx1 Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 01:38
        no właśnie widać że w ogóle niewiele rozumiesz...

Tej szkoły akurat pod wymienionymi przez Ciebie względami nie trzeba przywracać
        do normalności. Z tego co ja pamiętam (a skończyłem ją 1,5 roku temu) to ludzie
        ubierali się tam w nadzwyczaj normalny sposób, nie mieli
        seledynowo-niebiesko-zielonych włosów a niebezpieczeństwo nikomu nie zagrażało.
        Zatem jeżeli w tej materii dyrektorka chce w jakikolwiek, przez siebie tylko
        znany sposób, przywracać normalność to jest to wyważanie łomem drzwi, które są
        otwarte, bo takich problemów tam nie ma.

PS: To nie nagonka tylko stwierdzenie pewnych faktów.
    • Gość: Ines Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: *.ghnet.pl 16.04.07, 19:24
      przestudiowałam wszystko i mam straszny mętlik w głowie. X miała być moim
      numerem jeden!!!:/ Czy ta Dyrektorka jest aż tak odczuwalna na codzień???
      dyscyplina aż taka, czy da się przeżyć?? Są wogóle jakieś imprezy półmetki
      itp?? Jak ludzie zdają matura jest ok?? jak towarzystwo?? ostatnio słyszałam
      opinie że chodzą tam cytuje:"dresy i solary" to prawda??
      • Gość: gość Re: Plakatem w dyrektorkę liceum IP: 194.242.52.* 17.04.07, 07:30
        Dyrektorka nie jest odczuwalna na co dzień - natomiast marna z niej polonistka
        i przyszłoroczna matura przyprawia mnie już dzisiaj o ból głowy. Ludzie są
        rózni - jak wszędzie. A opinia, że cytuje:że chodzą tam "dresy i solary" jest
        krzywdząca. NAPRAWDĘ.
        Pewnie, że zdarzy się dziewczyna, która wygląda jakby pomyliła plażę ze szkołą,
        ale tak, to ludzie chodzą zupełnie normalnie ubrani. Półmetki są, życie kwitnie
        tylko trezba chcieć. Szkoła czeka na inicjatywę i nie stawia kłód pod nogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka