Dodaj do ulubionych

Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu?

• Gość: zdegustowany Re: Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.crowley.pl 23.03.07, 12:07
      Koszmarne projekty !
      Bezguście twórców i decydentów projekty zatwierdzających !
      Czy nikt z nich nie widzi, że to się "gryzie" z istniejącą architekturą ?

Zwycięską rolkę papieru toaletowego postawić, a wewnątrz umieścić toaletę
      publiczną !

• Gość: Khan Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:14
      "Przepraszam bardzo, czy tu biją". Chodzi mi o pomnik ktory wygral 1 nagrode. Mi to przypomina zbytnio jakies korzenie drzewa, a nie jakiegos Ksiecia czy cus. Muszą być leprze projekty.
    • langston Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski?! 23.03.07, 15:48
      Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski 1525!!!!!!!!!!!!!!!????
      • Gość: xxx Re: Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski? IP: *.crowley.pl 24.03.07, 01:39
        • Gość: xxx Re: Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski?? IP: *.crowley.pl 24.03.07, 01:39
          • Gość: x Re: Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski?. IP: *.crowley.pl 24.03.07, 01:39
          • Gość: x Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski?. IP: *.crowley.pl 24.03.07, 01:39
      • pendrek_wyrzutek Kosciuszko won! 24.03.07, 03:33
        langston napisał:

> Dlaczego z Rynku usunieto plyte Hold Pruski 1525!!!!!!!!!!!!!!!????

Na Rynku jest miejsce tylko dla wielkich artystow jak Mitoraj,
        ktorzy zostali poklepani po ramieniu przez kogos na wspanialym
        Zachodzie. Tablice upamietniajaca jakigos nikomu nieznanego
        Kosciuszke powinno sie usunac bo nie pasuje do lezacej obok
        glowy bardzo europejskiego Erosa Obandazowanego.
    • mojetrzygrosze Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? 23.03.07, 16:21
      II nagroda przypomina mi wystrugane z drewna figurki szachowe (z Sukiennic -
      więc jest nawiązanie). Zróbmy więcej takich figurek, a na środku Małego Rynku
      wielką szachownicę i będziemy grać. Może nawet Kasparowa uda się zaprosić na
      750-lecie lokacji.
      • drgranat Re: Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? 24.03.07, 03:22
        hehe, pomnik ruchomy, to nawet fajny pomysł gdzieś na obrzeżach - szachownica -
        jak w uzdrowiskach i figury z jakiejś epoki:)
    • mojetrzygrosze Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? 23.03.07, 16:25
      Nie, zmieniam zdanie. Bolesław przypomina mi członka Ku-Klux-Klanu a jego żona
      przybysza z odległej galaktyki.
    • Gość: Le Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.strong-pc.com 24.03.07, 00:05
      wszystkie te prace reprezentuja mierny poziom. nie stawiajcie takich koszmarow architektonicznych w krakowie. moja nominacja do archi-szopy.
    • ireknauta Re: Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? 24.03.07, 08:37
      Myślę,że to będzie p.Majchrowski czytający zwój pergaminu
    • Gość: Kobieta Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.zax.pl 24.03.07, 11:43
      te prace są koszmarne. Lepiej przenieście Mitoraja z Rynku głównego.
    • Gość: Dramat Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: 62.233.214.* 24.03.07, 16:04
      Szajs, Piter ma racje, do niczego sa te projekty, wszystko spaprzą ci szemrani
      esteci. zostawić tak jak jest i będzie dobrze. zlikwidować parking i załatwione
    • Gość: Andy Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.171.83.114.crowley.pl 24.03.07, 17:44
      Najlepszy zwój i TYLE
      marazm konserwy intelektualnej podważającej werdykt jury porażający i
      neomieszczański
    • Gość: eeeee Re: Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.wolfson.cam.ac.uk 25.03.07, 01:50
      nie rozumiem jak w konkursie, w ktorego regulaminie bylo jasno napisane, ze
      jest konkursem na pomnik z brazu przedstawiajacy ksiecia samego lub w otoczeniu
      rodziny moze wygrac pomnik, ktory przedstawia pergamin??
      • Gość: gladyola Re: Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.netcontrol.pl 26.03.07, 20:20
        błagam, nie stawiajcie tam żadnego z tych projektów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Bruno Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 19:12
      Są gusta i gusciki - jeden gra na fortepianie, a drugiemu nogi śmierdzą. Pomysł
      stawiania pomnika na Małym Rynku to rozumowanie godne takiej dyskusji o gustach.
    • Gość: LO Re: Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.ghnet.pl 26.03.07, 11:21
      Przypomina mi sie scena z polskiej komedii "Konsul" z Piotre Fronczewskim gdzie władze miasteczka nie wiedząc co zrobić
      zastanawiały się "może postawmy pomnik".....

Jestem przeciwny pomnikowi na Malym Rynku, bardziej podoba mi się zagospodarowanie go chociaż w części na plac targowy - taki
      stały z żywnością itp. Nawiązujący do zwyczajnej w dawnych czasach funkcji tego typu placów. Jak dobrze by to przemyslec była by
      to fajna sprawa. Oczywiście nie jakieś koszmarne stragany - tylko takie stylowe - pasujące do miejsca. A nade wszystko zabronić
      tam parkowania !!!
    • Gość: zzz Nowy pomnik: książę czy zwój pergaminu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 00:04
      panie piter hehe:)widze ze jest pan zwolennikiem angielskiego humoru z pod znaku
      monthy pytona. od zawsze sztuka wzbogaca to miasto.jest wybór :pusty plac albo
      plac z ciekawym obiektem, pan wybiera pusty plac z zaznaczeniem ze "wygląda
      dobrze bez żadnych zbędnych elementów" no ale chyba ze "oś naprade trafnego i
      wybitnego" czyli co wie pan ,panie pietrze o co panu chodzi?
      krytyka musi byc budujaca ,a nie absurdalna pan pisze: nienawidze błekitu,
      chyba że to błekit ciekawy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka