Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 193.111.41.* 10.03.08, 12:52 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYPIALNIA Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 12.03.08, 18:50 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,5013904.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 193.111.41.* 13.03.08, 11:46 No cóż, pan Majchrowski i wszystko jasne. Takiego wybraliśmy sobie prezydenta. Kase wywala niepotrzebnie a nieudacznika pana T chroni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 193.111.41.* 31.03.08, 09:04 według najnowszych informacji poradzono sobie z problemem wody w podziemnych miejscach parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 89.234.192.* 04.04.08, 10:31 No i znowu stoi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 57.78.9.* 09.04.08, 09:45 stoi stoi, i nie wiadomo kiedy ruszy! Porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:53 jeśli nie przewidzieli że stawiają na podmokłym terenie, każda wiosna będzie wasza... współczuję i pozdrawiam osoba_która_w dzieciństwie_taplała się tam w błocku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJO Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 212.160.172.* 17.04.08, 10:07 A PRPOP CZEGO TWÓJ WPIS???CZY KTOS PYTAŁ CIĘ O ZDANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.brzesko.net.pl 22.04.08, 12:10 stoi stoi bo kto bedzie pracowal u tych panow jak nie wyplacaja naleznych pieniadzy podwykonawca. tymi panami powinna sie zajac prokuratura a najalepiej jakas firma "windykacyjna" odwiedziny paru kolegow wskazane:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonia Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 195.117.172.* 02.05.08, 21:23 mam podpisac umowe przedwstepną z Universem na mieszkania na klinach , po waszych wpisach jestem pełna obaw, ale w Polsce masa developerów ma złą opinię, prosze niech ktos mi powie jak wygląda umowaa z Univesrem, czy w ogole jest realne otzrymanie mieszkań, czy trzeba nająć prawnika? no co robić czy w ogole w to wchodzić? pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OMC klient Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 08:20 Biorąc pod uwagę ilość mieszkań, jakie stoją gotowe do odbioru pakowanie się w jakiekolwiek biznesy z Universem jest co najmniej bezsensowne. Ja mam to szczęście, że nie dałem się namówić na kupno domu na Podgórkach Tynieckich. Panie na targach zapewniały, że wszystko jest przygotowywane do realizacji a terminy oddania są pewne. No więc gdzie jest to osiedle, które miało być oddane kilka lat temu? Jest - w przygotowaniu. Sama też przygotuj się, że z nimi wszystko jest możliwe. No a jeżeli kupujesz mieszkanie gotowe to sprawdź, czy budynek ma odbiór. A jeżeli nie - to dlaczego i kiedy będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpadnięty Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 13:32 nie nie nie! chyba, że nudzisz się, a inwestowanie na giełdzie i spacer na czerwonym świetle na alejach nie daje Ci już dostatecznego kopa ;) jeśli już jednak musisz tam zamieszkać, zainwestuj w porządnego speca od umów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 213.180.137.* 08.05.08, 15:56 no to chyba sobie odpuszcze, jesli Ty jestes wpadniety, to znaczy ze wtopiles kase:((( dziękuję bardzo za opinię, chyba zdecydowała, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpadnięty Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 09:49 Gość portalu: monika napisał(a): > no to chyba sobie odpuszcze, jesli Ty jestes wpadniety, to znaczy ze wtopiles > kase:((( dziękuję bardzo za opinię, chyba zdecydowała minęły czasy, że ludzie kupowali zobowiązanie do wykopania dziury w ziemi, ceny się uspokoiły, nie ma potrzeby się spieszyć, zwłaszcza, że np. w U. ceny nie drgnęły od jesieni 2007, a to już ponad pół roku co do wtopienia, to ta inwestycja miała być realnie zakończona już na wiosnę 2007, potem jesień 2007, potem wiosnę 2008, a coś mi się teraz widzi, że na torbach zastanie nas jesień 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.eranet.pl 14.05.08, 18:27 Panie i panowie teraz trzeba sie zastanowić co z tym fantem zrobić bo Univers będzie chciał nowy aneks o zmianie terminu.Bo To jesiń bedzie jak oddadzą.Univers teraz oferuje AGD za 5tys przy mieszkniu a bloku skończyć nie mogą.Coś jest tu bardzo nie halo albo TVN im podesłać a jak nie to wynająć panów co to ich przekonają na płacenie ludzim za wykończenie bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość AB Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 88.220.112.* 28.05.08, 09:06 Pierwszy termin odbioru był na czerwiec 2007 z możliwością poślizgu do września, następny marzec 2008 i ... cisza. Nie mam żadnej informacji od Universu co dalej, telefonicznie jestem zbywana, na odwiedziny u nich nie moge sobie chwilowo ( z powodu moich godzin pracy) pozwolić!!! Tragedia! Wiem, że część ma termin na czerwiec 2008 i wszyscy wiemy, że jest on nierealny. To tylko takie uwagi o przypomnieniu "starym" bywalcom a informacje dla "nowych". Byłam w sobotę na budowie w bloku 6a na balkonach na parterze kładło płytki 2 panów, 1 wychodził z 6b, 2 siedziało w budce. Było to ok 13.00. W takim tempie to i jesień jest problemowa. Ale dość narzekania! Co robimy? Znacie dobrego prawnika od prawa mieszkaniowego? Myślę, że czas najwyższy zająć sie tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 88.220.112.* 28.05.08, 13:11 mail od UNIVERSu otrzymany w dniu dzisiejszym:"Pani Aniu, Z tego co się orientuję, mieszkania będą udostępniane klientom do przeglądu na przełomie czerwca i lipca. Dokładnie, kiedy zostanie zakończona budowa - trudno mi powiedzieć, mogę skonsultować to z działem technicznym i dać Pani znać. W kwestii zawierania umów końcowych - posiadamy już wszystkie niezbędne dokumenty do wyodrębniania lokali, w chwili obecnej opracowywany jest projekt umowy końcowej. Pozdrawiam. PK" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszek Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 194.156.44.* 28.05.08, 14:14 Dla zainteresowanych: Spotkanie 30.05.2008.godz.19,30 na placu zabaw obok budującej się "siodemki" Do zobaczenia- duży moze więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartos Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.chello.pl 29.05.08, 19:50 Nie wiem, być może temat już był poruszany, ale wiecie może jak się ma sprawa z "siódemką"? Czy ta budowana jest planowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 29.05.08, 23:23 coś tam budują i przynajmniej budują na codzień (wykonawca univers- bud), a co do harmonogru to nie wiem, nie wnikam, bo mam wystarczająco problemów z 6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec76@op.p Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 12:43 szukam kontaktu z osobami czekajacymi na mieszkanie przy Bartla 6 i mającychmi powody do niepokoju w związku z przesuwajacymi się po raz kolejny terminami. Znalazłem tu nawet notke o nieformalnych spotkaniach, niestety na to 30.05 już za późno, żeby się załapać. Proszę o kontakt. Mój mail : mieszkaniec76@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszek Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 194.156.44.* 17.06.08, 17:49 Kochani! Spotkanie 20.06.2008. o godz.19,30 na placu zabaw UL.Bartla.Wszyscy zainteresowani losami bloku 6 mile widziani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 17.06.08, 19:58 i którym zalęży na zamieszkaniu w swoich de facto mieszkaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec76@op.p Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 17:33 A forum osiedla leży:)Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 18.06.08, 19:21 Kochani! Spotkanie 20.06.2008. o godz.19,30 na placu zabaw UL.Bartla. rozgłaszać to wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 19.06.08, 23:11 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeech Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 13:34 nie "up" tylko proszę opisywać obserwacje ;) np. blok numer 6, robota idzie jakby mieli termin na 2010 rok, a nie 2006, tu i tam w szczelnie zamkniętych mieszkaniach pojawił się grzyb, nie wiadomo kiedy zrobią przyłącza wod-kan-gaz i prąd, nie wiadomo kiedy będzie można coś zacząć skrobać w mieszkaniach, w sumie to nie wiadomo nic. Z drugiej strony część ludzi już podpisuje umowy finalne, czyżby wystarczył im niedokończony, do niczego niepodpięty blok pośród hałd ziemi (w nieodległej przyszłości błota)? W między czasie raźno powstaje blok nr 7., a pod blok nr 8. są czynione przygotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 83.13.74.* 30.06.08, 18:40 Ponieważ blok 6 jest pierwszym blokiem podpiętym (będzie!) do mediów i mającym zasilać blok 7, to ta prędkość w powstawaniu "siódemki" nie ma znaczenia. Nic nie zrobią jak nie podepną 6, a później dopiero 7. Będą czekać na 6!!! I to jest optymistyczne dla przyszłych mieszkańców 6! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.08, 21:22 I właśnie dlatego Univers się wścieka na awbud który leci sobie w kulki. Żałosny wykonawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie interesuje.... Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 30.06.08, 23:22 my podpisywaliśmy umowy z universem a nie z awbudem. Co nas to interesuje!? jeśli nawet to jest wina wykonawcy, PR leci universowi, niech dopiera profesjonalnych wykonawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -"- Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 30.06.08, 23:24 raczej klienci się wściekają (i już nie tylko wściekają to na szczęście) a nie univers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ab Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 88.220.112.* 07.07.08, 14:10 www.aw-bud.pl/realizacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 07.07.08, 17:45 JEŚLI TAK BRONISZ AWBUDU JAKA TO NIE SUPER FIRMA TO NAPISZ W CZYM TKWI PROBLEM, ŻE BUDOWA NA BARTLA NADAL STOI I TYLKO Z 5 LUDZI UDAJE,ŻE COŚ ROBI ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 88.220.112.* 08.07.08, 07:54 źle mnie zrozumiałeś/aś!!! link do awbudu był w innym celu - chwalą się inwestycją na Bartla, a ona wiemy jak wygląda! Ja też juz chcę tam mieszkać i nie jestem "za": ani awbudem, ani U!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 08.07.08, 14:19 oki powiem więcej w tym linku www.aw-bud.pl/o_nas.html są jakże pochlebne referencje prezesa u. są siebie warci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ists.pl 10.07.08, 21:20 z powody przerwy dziłania forum pod fortem kila słów do tego artykułu media.wp.pl/kat,37976,wid,10135276,wiadomosc.html?ticaid=1638c u. ściamnia znowu, że wina jest wykonwacy, jest jeszcze druga strona medalu. do końca roku prognozy sa takie, ze ceny mieszkań spadną o ok 20% m.in. dlatego, że: 1. spekulanci, którzy kupili mieszkania 4 lata temu (moga sprzedać po 5 latach) będą pozbywac sie swoich "inwestycji" 2. bedzie wysyp aktualnie trwajacych inwestycji deweloperów 3. inne teraz univers pompuje kasę na blok 7 żeby sprzedać przed załamaniem rynku i zdobyc nowych klientów i kase a te mieszkania co juz sprzedali, to nie musza się spinać i ich konczyć bo dużo ich nie zostało a co za tym idzie mniejszy zysk i nie bezie pokrycia kosztów budowy 7 trakże robia nas cały czas w bambuko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 07:08 w związku z tym, może jednak jakaś akcja medialna troszkę uporządkuje im priorytety, bo jak ukaże się artykuł o ich "możliwościach" to popracują trochę nad swoim PR, który i bez artykułów jest w sumie do du.py Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 10:49 Czy mi sie wydaje , czy forum zostało celowo zamknięte? Całe forum Kliny działa normalnie: www.kliny.com.pl/forum/ tylko częśc poświęcona Osiedlu pod fortem ma od dwóch dni "remont" Tak się boja tego Smrodu który się za nimi ciagnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.eranet.pl 11.07.08, 11:21 jak chodzi o forum, to wydaje mi się, że coś w tym jest, że akurat trwa "remont" w takim okresie. Myślę też że terzeba coś działać, bo U. ewidentnie gra na zwłokę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfcdsa Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:47 no, przeciez ostatnio jakaś laska, która w biurze usłyszała ze na Bartla 6 już praktycznie kończą ( myją okna , sadzą kwiatki itd:) z forum się dowiedziała, że kończą ale chyba markować robotę, bo zaraz potem zabrakło nawet symbolicznych dwóch gości "montujacych barierki" i ich kolegów - standów z garazy. Budowa leży a developer gra na czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Univers na Bartla - ... forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 18:03 remont może wynikać np. z przejścia z phpBB 2 na phpBB czyli upgrade silnika, może wynikać z wyjazdu administratora na wakacje, albo innych przyziemnych powodów, a co do ingerencji U. to być może strata tej klientki faktycznie przyprawiła kogoś na ul. Lubostroń o małą czkawkę, ale to całe forum nie działa, a nie tylko fragment, bo www.kliny.com.pl to zupełnie osobne miejsce w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borkowski Re: Univers na Bartla - ... forum IP: *.brzesko.net.pl 12.07.08, 14:35 jesli ktos w tej firmie mowi ze to wina wykonawcow,to niech pomysli i skomentuje sprawe nie wyplacenia podwykonawcow na poczatku tego roku.w w styczniu na budowie bylo prawie 80 ludzi.a teraz nie wiem bo nie widzialem ale z komentarzy wydaje mi sie ze bardzo malo.budowa nie ruszy ja univers(inwestbud) nie bedzie dalej placil pieniedzy to moje zdanie wiem bo tam pracowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Univers na Bartla - ... forum IP: *.ists.pl 12.07.08, 23:59 borkowski najpierw naucz się pisać a poźniej będziemy rozmawiać, bo nie wiadomo o co ci chodzi a pewnie masz coś ciekawego do powiedzebnia w sprwie ściemniaczy z un. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.chello.pl 27.07.09, 22:09 Prosze o jakiś kontakt w celu spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 194.156.44.* 28.07.09, 12:55 a spotkanie w jakim celu, jesli mozna wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2009 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 212.160.172.* 28.07.09, 13:37 www.zafortem.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.08, 20:41 forum, yoyo już działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błąd_życiowy Re: Univers na Bartla - może dopiero I kw. 2009?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:31 obecnie powszechne odczucie jest takie, że tej jesieni się nie wyrobią z blokiem numer 6... mam nadzieję, że zarządowi U. ktoś się w końcu dobierze do tyłka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszek Re: Univers na Bartla - może dopiero I kw. 2009?? IP: *.centertel.pl 28.07.08, 14:05 Spotkanie wszystkich zainteresowanych niedokonczonym blokiem na Bartla 6 odbedzie sie 01.08.08. o godz.18.30 na placu zabaw, czyli tam gdzie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec76 Re: Univers na Bartla - może dopiero I kw. 2009?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 18:27 Forum już nie działa na amen w pacierzu. Znaleźli byle powód, żeby je zamknąc a tak naprawdę wiadomo o co chodzi, że przede wszystkim odstraszało potencjalnych klientów. Nic to, nie tam to gdzie indziej. Marny sposób na zamknięcie ust zniecierpliwionym klientom U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszek Re: Univers na Bartla - może dopiero I kw. 2009?? IP: 194.156.44.* 02.08.08, 19:24 Ale co teraz? może trzeba założyć nasze forum? jeśli nie, pozostają nam maile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec76 Forum bartla 6,7 ...wyautowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 21:43 Zobaczymy co da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KedaR Re: Forum bartla 6,7 ...wyautowane IP: *.ists.pl 02.08.08, 23:58 ZAPRASZAM wszystkich bezpośrednio zainteresowanych klientów inwestycji na Bartla 6 do nowego forum www.bartla6.fora.pl Przy wpisywaniu kodu z obrazka wielkość liter ma znaczenie. Sugeruję używać podobnych nazw userów takich ja w poprzednim forum, ponieważ forum przeznaczone jest dla klientów tej konkretnej inwestycji. pozdr KedaR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Forum bartla 6,7 ...wyautowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 22:31 Temat na forum www.osiedle-pod-fortem.yoyo.pl/ prowadzony od ponad roku przez coraz bardziej zniecierpliwonych klientów firmy wielobranżowej Univers, którym termin oddania ich mieszkań był wielokrotnie przesuwany i obecne OPOZNIENIE wynosi już 14 MIESIECY zastał w końcu zlikwidowany, prawdopodobnie na prośbę Developera. jest to dowód, ze kompromitujace fakty dotyczące braku postepów budowy w końcu zaszkodziły interesom tej firmy. Wszystkie osoby zainteresowane zakupami mieszkań w "U" zapraszamy na stronę www.bartla6.fora.pl/ Intencją osób zamieszczajacych wpisy nie jest szkodzenie developerowi, największa szkode robi sobie sam, w skandaliczny sposób traktujac prowadzoną inwestycję i swoich klientów, równiez przez wprowadzanie ich w bład i nierzadko przedstawianie im nieprawdziwych danych dotyczących postępów budowy. kazdy, kto zdecyduje się na duży kredyt a następnie powierzenie go tej spółce powinien przedtem zapoznac się z danymi o "Univers", zbieranymi na nowym forum, jak również obecnymi już od jakiegoś czasu w zasoboach internetu. także na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porażka Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 01:11 cóż, poszli na noże, ale postawa pana pnkra wszechstrachliwego ADMINISTRATORA jest po prostu uwłaczająca jemu jako człowiekowi teoretycznie odpowiedzialnemu. Zwykła ludzka uczciwość (nie mówiąc o empatii i solidarności) podpowiadałaby poinformowanie otwarcie uczestników tematu, że zostanie dokonane jego zamknięcie z przyczyn, których nie może ujawnić, ale nie... Nagle się uaktywnił ni stąd ni zowąd, pobanował ludzi, czepił się pyskówki jakich w tym temacie było wiele i zamknął temat, co więcej zażądał pod karą usunięcia konta by nie zakładać więcej wątków na temat bloków Universu, widać tego było mało bo w końcu usunął zamknięty temat. Słowa, którymi chciałbym określić jego postępowanie nie nadają się do przytoczenia w tym miejscu, ale generalnie dotyczą nieciekawego zapachu dobywającego się ze spodni pana admina. A Univers niech przestanie knuć i czytać fora, tylko niech się weźmie do roboty, zło****** przebrzydli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszek Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: 194.156.44.* 13.08.08, 09:39 Nowe forum dla przyszłych mieszkańców bloków 6 i 7 ul. Bartla. www.zafortem.pl. Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pnkra Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: 89.174.218.* 17.08.08, 14:50 Naiwność ludzka nie zna granic, a sami jesteście jej najlepszym przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ya Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 20:25 Lepiej przywróć forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pnkra Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: 89.174.218.* 17.08.08, 20:52 Nie da się. Zamknięcie to nie moja sprawka. Z tego co mi wiadomo padła baza danych nie do uruchomienia ponownie na serwerze yoyo i NA PEWNO zamknięcie nie było spowodowane naciskami ze strony Univers!!! Nie było nawet żadnego kontaktu z ich strony. Ja jako założyciel forum (w ostatnim miesiącu już nie jako administrator!) mogę jedynie udostępnić bazę danych i pliki forum (z ostatnich dni mojej działalności - koniec lipca) do instalacji na jakimś płatnym serwerze. Stary adres po awarii nie jest już dostępny. Osoby nie znające sytuacji proszę o nie oczernianie mojej osoby! pnkra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phil Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:30 pnkra is chicken !!! nie wrzucaj leszczu, że jesteśmy naiwni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Forum bartla 6,7 - czy są jakieś nowe informa IP: *.ghnet.pl 17.09.08, 18:24 czy macie jakieś nowe informacje jak przebiega budowa i kiedy oddanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lion Re: Forum bartla 6,7 - czy są jakieś nowe informa IP: *.ists.pl 17.09.08, 23:00 www.zafortem.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Forum bartla 6,7 - czy są jakieś nowe informa IP: *.ghnet.pl 21.09.08, 22:39 ponawiam pytanie czy coś nowego wiadomo na temat stanu budowy oraz terminu oddania? jak z podziałem działki i hipotekami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość AB Re: Forum bartla 6,7 - czy są jakieś nowe informa IP: 88.220.112.* 22.09.08, 08:42 Przeczytaj wcześniejszy wpis. Na podanej stronie dowiesz się wszystkiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Forum bartla 6,7 - czy są jakieś nowe informa IP: 217.147.104.* 22.09.08, 09:31 co to za formum na którym nie mozna zobaczyć postów. Amatorstwo. Tutaj chyba jest nalepsze miejsce na wymianę opini a nie jakieś prywatnie moderowane forum. Jak ktoś ma informacje proszę podać je tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzi Re: Forum bartla 6,7 - czy są jakieś nowe informa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 13:17 Gość portalu: q napisał(a): > co to za formum na którym nie mozna zobaczyć postów. Amatorstwo. > > Tutaj chyba jest nalepsze miejsce na wymianę opini a nie jakieś prywatnie > moderowane forum. > > Jak ktoś ma informacje proszę podać je tutaj. Każdy przyszły mieszkaniec zobaczyć posty może, panie kombinatorze. A jest tak, bo zaczęły się zlatywać przerózne mąciwody, kombinujace jakby tu na krzywdzie cudzej coś ugrac dla siebie. Masz czyste zamiary - nie będziesz miał problemu z dotarciem do zawartości forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Zdjęcie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 10:01 Jak rozumiem właściciele forum mają zgodę na używanie zdjęcia z filmu Alternatywy 4? Bo gdyby nie mieli to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 13:06 Chłopie, a kto zamknął temat i groził banem wszystkim uczestnikom rozmowy o bartla6, duch świety? zlikwidowaliście całe forum i załozyliscie nowe, żeby zatrzec ślady dziadostwa, które robicie. jaką masz wogóle czelnośc tu się pojawiac i wyjeżdżać z takimi tekstami tchórzu? jeszcze będziesz obrażał ludzi, którzy ciężko haruja na raty dla Uniwersu a developer ciagle przekłada terminy oddania... Naiwny to jestes ty, bo dałeś się wkręcić w coś takiego i pewnie jeszcze uwazasz, ze stoisz po właściwej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 13:13 " Nie da się. Zamknięcie to nie moja sprawka. Z tego co mi wiadomo padła baza danych nie do uruchomienia ponownie na serwerze yoyo i NA PEWNO zamknięcie nie było spowodowane naciskami ze strony Univers!!! Nie było nawet żadnego kontaktu z ich strony. Ja jako założyciel forum (w ostatnim miesiącu już nie jako administrator!) mogę jedynie udostępnić bazę danych i pliki forum (z ostatnich dni mojej działalności - koniec lipca) do instalacji na jakimś płatnym serwerze. Stary adres po awarii nie jest już dostępny. Osoby nie znające sytuacji proszę o nie oczernianie mojej osoby! pnkra" Dla lepszego kontektstu masz tu jeszcze raz, zebys nie miał wątpliwości, że to do ciebie synku. Chłopie, a kto zamknął temat i groził banem wszystkim uczestnikom rozmowy obartla6, duch świety? zlikwidowaliście całe forum i załozyliscie nowe, żeby zatrzec ślady dziadostwa,które robicie. jaką masz wogóle czelnośc tu się pojawiac i wyjeżdżać z takimi tekstami tchórzu? jeszcze będziesz obrażał ludzi, którzy ciężko haruja na raty dla Uniwersu adeveloper ciagle przekłada terminy oddania i zwyczajnie ma ich gdzieś. Naiwny to jestes ty, dałeś się wkręcić w coś takiego i pewnie jeszcze uwazasz, ze stoisz po właściwej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: 217.147.104.* 22.09.08, 14:15 nie wiem po co te przepychanki o forum. Tutaj na gazecie byly pierwsze tematy i posty wiec niech pozostaną tutaj. Po drugie co to za tajemna wymiana jawnych informacji?? Jeśli Univers coś mówi jednej osobie to niech napisze tutaj a inni będą mogli to zweryfikować. Ponawiam pytanie. Czy coś wiadomo nowego na temat tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: *.r1.active.1000lecie.pl 26.09.08, 11:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSC Re: Forum bartla 6,7 ... mister wszechAdmin IP: 194.156.44.* 06.10.08, 19:55 tak,wiadomo, ze rozmowy trwają ze wszystkimi i ze jak dobrze ustalą to blok nr 6 do oddania w I kw.2009, a blok 7, jesli nie rozleci się z grzyba ( patrz ocieplanie w ulewnych deszczach) moze oddadzą w IV kw.2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 18:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: Pomoc prawna IP: 194.156.44.* 30.07.09, 20:06 www.dziennikpolski24.pl/Artykul-Malopolska.790+M5a260023bdf.0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik No i? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 22:15 Zaspamowałeś wszystkie wątki o Univers żebyśmy mogli przeczytać, że możemy wykupić lub wystartować abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dołek Re: No i? IP: *.chello.pl 22.08.09, 14:05 www.pozywamy-zbiorowo.pl/networks/forum/category.8878 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 188.33.117.* 31.08.09, 16:58 Poszkodowanych ZAPRASZAMY NA: WWW.ZAFORTEM.PL/FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 79.97.212.* 29.10.09, 16:01 No wiec jak to dalej będzie wyglądało? Czy ktoś wie co dalej będzie się działo z tą inwestycją???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.cityconnect.pl 29.10.09, 18:50 Oby nie tak... www.komornik12.pl/index.php?part=licytacje&subpart=nieruchomosci&track=010+Licytacja+nieruchomo% B6ci+przy+ul.+Wybickiego.html&ID=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 194.156.44.* 03.11.09, 10:17 miasta.gazeta.pl/krakow/1,72936,7207235,Na_dewelopera_nie_ma_mocnych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sogi Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.chello.pl 30.05.10, 22:27 Czy może ma ktoś jakieś aktualne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabity w butelke Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 20:44 A co ma być? Praktycznie nic się nie dzieje już od prawie 2 lat. Univers nie ma na nic kasy bo wszystko przepieprzyli cholera wie gdzie. Można podziękować wspaniałemu nieudolnemu zarządowi Czenczek, Kasprzyk i reszta. Nie wiem czy to celowe oszustwo czy gigantyczna nieudolność. Jak zadzwonisz tam to usłyszysz te same bajeczki już od 2 lat że się dogadują, że już za tydzień albo dwa wszystko nagle stanie się piękne. Na 6 oszukani klienci przy pomocy prawnika podłączyli media. O jakiejkolwiek drodze zapomnij, nie ma na to kasy. Mieszkania zadłużone hipotecznie na kwote kilkaset tyś zł (w tej chwili podobno około 900 tyś) ale cały czas dług rośnie. Bo jak ktoś nie ma AN to się wycofuje powiększając pule roszczeń. Ci którzy nie mają AN mają przesrane. Brak mieszkania i kredyt do spłacania do końca życia. Na 7 to samo tylko gorzej. Na blokach 8 i 9 wisi bank z niespłaconym kredytem. Wybierz się sam na Bartla i podziwiaj tablice z napisem "termin oddania I kwartał 2007" Niezły żart, tylko niektórym nie do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient univers art Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.emea.ibm.com 19.10.10, 15:59 www.dziennik.krakow.pl/pl/aktualnosci/malopolska/1075709-mieszkancy-alternatywy-4.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 19:44 dziwi mnie to że ludzie wogóle zastanawiają nad zakupem tam mieszkania. Co musi zrobić developer żeby być spalonym na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.181.114.235.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.11.10, 08:17 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 217.153.173.* 15.11.10, 20:10 Co musi zrobić? Umrzeć. I dla niektórych to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 194.156.44.* 17.11.10, 09:22 www.bartla19e.npx.pl/news.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 194.156.44.* 17.11.10, 09:23 www.zafortem.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 81.219.66.* 18.11.10, 12:39 dzięki też po tym co przeczytałem i widziałem na placu budowy plus te wywieszone napisy "zapłacone nieskończone" na bloku obok - współczuje Dziekuję, nie skorzystam z ich oferty mimo atrakcyjnej ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.nsystem.pl 23.11.10, 20:53 univers = banda chu.....a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzi bzi Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 188.33.24.* 24.11.10, 10:40 Podobno Univers Art niebawem trafi do księgi Guinessa jako pierwszy developer rewidujący balkony swoich klientów oraz bonusowo ciągający ich po sądach za to, co na tych balkonach wisi! Tak przynajmniej zapowiadają. Na uroczystą inaugurację "balkoniady" ma podobno przyjechać regionalna tv, żeby przeprowadzic bezpośrednią transmisję z tej pionierskiej akcji! Słowem...zapłać jedyne 300 tysięcy z kawałkiem, zadłuż się do końca życia a już nigdy się nie znudzisz! Przedsiębiorstwo rozrywkowe Univers Art zapewni ci prawdziwe napięcie, pot i łzy. Dużo łez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.236.spine.pl 24.11.10, 16:51 No nizłe jaja tam macie :))) Czegoś podobnego jeszcze nie słyszałam ..... Aleternatywy4 na żywo ;) W sumie to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca A gdzie jest w tym wszystkim Nadzor Budowlany? IP: *.multi-play.net.pl 06.12.10, 09:25 Zielony Ruczaj to spolka corka grupy Univers-znaczy sami sobie sprzedali 2 bloki zeby dostac kredyt. Co ciekawe-Univers i Leopard mieli swego czasu porozumienie dotyczace inwestycji -co znaczy ze to ludzie zarzadzajacy w ten sam-"korzystny dla klienta" sposob. Jesli faktycznie te przescieradla, o ktorych piszecie zagrazaja pracownikom na budowie to oznacza, ze jacys robotnicy w ogole tam sa? A nadzor budowlany w ogole zainteresowal sie tym smiertelnym zagrozeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wytrwały Re: A gdzie jest w tym wszystkim Nadzor Budowlany IP: 212.160.172.* 14.12.10, 08:52 www.kliny.pl/kliny/index.php?t=artykul3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tak do za....... Lubisz słoneczne, ......................... IP: *.147.50.76.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.02.11, 22:33 Lubisz ciepłe, słoneczne przestrzenie? Osiedle „Za Fortem” budujemy dla Ciebie. Wybraliśmy południowe wzniesienie z pięknym widokiem, w pogodne dni ze swojego okna zobaczysz Tatry. Nasze osiedle Za Fortem to prorodzinna enklawa. Ogrodzony, strzeżony teren, podziemne parkingi i garaże pozwolą Ci cieszyć się spokojem, a komfortowe zaplecze sportowe zagwarantuje odpoczynek i relaks po ciężkim dniu. :)))))))) Odpoczywamy codziennie, szczególnie jak nie ma mrozu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsfgdfg Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.146.221.37.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 13:13 bartla19e.tnb.pl/news.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.... Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.lanster.com 04.03.11, 12:39 jak zawsze coś można wymyślić za zmino, za ciepło, pada deszcz, pada śnieg i tak w kółko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.multi-play.net.pl 04.03.11, 13:17 a ja slyszalem ze zaleglosci nowego developera (Z.K.) wobec firmy budującej wynosza juz 1 mln zł polskich i w zwiazkuz tym na palcu budowy jest 5 pracowników !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.147.65.125.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.11, 13:22 tez tak slyszalam. najgorsze w tym wszystki jest to, ze w majestacie prawa walą wszytkich po rogach, oszukuja, a sądy, prokuratura nie sa w stanie nic im zrobic! Poprostu POLSKA!!! I jak tu sie nie zgodzić ze Zbychem że "Polska to dziki kraj...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U-samo zło Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 21:17 Na razie są bezkarni. Na razie... Sporo osób ma jednak z nimi na pieńku i raczej nie odpuszczą. Spółka śmierdzi oszustwem z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczony Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 21:57 Uwaga!!! Pojawili się kosmici z U.! W ciągu 2 dni zdołali rozebrać kanciapę i przemieścić trochę błota!!! Sukces! Pomniki im stawiać i po nogach całować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U-samozło Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 14:24 Niestety- statek odleciał! Czekają na nowy transport błota z planety S..met. Ponoć ma być jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowany Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 13:08 Coś robią!!! Koparka błoto przewala z miejsca na miejsce- może szukają pieniędzy, które schowali przed komornikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 16:58 Nawet schody im się udało zrobić. Normalnie taki proces trwa 3 dni, oni robią już 3 tygodnie...ale oby do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsewator Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 16:56 Już nie robią - znowu nie zapłacili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 17:50 Przewożą ziemię - łyżką koparki. Jutro to będą robić łyżkami do zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Universu Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 78.133.204.* 08.06.11, 16:01 Dziś dwóch Panów kopie łopatami górę, która znajduje się na dziedzińcu Bartla 19e to skandal w biały dzień. Nie ma bobkata nie ma koparki biedacy zmuszani sa do pracy fizycznej. Dostali dwie łopaty i jedne TACZKI :) to dopiero nazywa się praca syzyfowa. Pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 194.156.44.* 28.06.11, 09:25 prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/526649,pozwem_zbiorowym_w_dewelopera_za_krzywe_sciany.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.11, 08:36 ,,W wykonaniu zawartej ugody sądowej z dnia 10 czerwca 2011 r. w sprawie toczącej się przed Sądem Okręgowym w Krakowie o sygn. IC 196/11 oświadczam, że w dniu 23 listopada 2010 r. opublikowałem na stronie internetowej pod adresem www.bartla19e.npx.pl/news.php wypowiedź zawierającą treści naruszające dobra osobiste Pani Beaty Czenczek i Pana Tomasza Zawiła poprzez naruszenie ich czci i godności, przez zawarcie sformułowań o charakterze obraźliwym. Za działanie wyżej opisane wyrażam publiczne ubolewanie. Dariusz Kazek.’’ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: 173.0.56.* 12.07.11, 09:29 Ciekawe czy również urażeni mogli się poczuć ci którzy za obiecane mieszkanie wpłacili oszczędności swojego życia firmie Univers Art, w której pani Beata Czenczek jest prezeską, a których to mieszkań nie dostali? Dlaczego ? Ponieważ na mieszkaniach ciążą długi firmy Univers Art. Ale jak widać dla pani prezes Univers Art Beata Czenczek łatwiej jest targać ludzi po sądach którzy odważą się wygłaszać negatywne opinie o tym co się dzieje, niż wywiązać się z zobowiązań wobec ludzi od których wzięło się pieniądze. Żenada. Sugeruję lepiej omijać firmę Univers Art szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec bartla Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.multi-play.net.pl 13.07.11, 16:30 Ciekawe czy również urażeni mogli się poczuć ci którzy za obiecane mieszkanie wpłacili oszczędności swojego życia firmie Univers Art, w której pani Beata Czenczek jest prezeską, a których to mieszkań nie dostali? Dlaczego ? Ponieważ na mieszkaniach ciążą długi firmy Univers Art. Nie tak dawno pełnomocnik universu na zebraniu wspólnoty stwierdził, że to wszystko wina wspólnoty, bo założyła sprawe sądową oraz nagłaśnia to całe kuriozum, gdzie tylko możliwe. Proste. Ciekawe, że kiedy przez kilka lat wszyscy grzecznie czekali tak samo nic się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 13:54 Dziś dostałam po 4latach oczekiwania i spłacania kredytu hipotecznego propozycje od Univers żeby podpisać umowę końcową,ale najpierw mam spłacić ich wierzyciela,który wpisany jest też do ksiąg wieczystych i oczywiście nie wiadomo kiedy mieszkania będą oddawane, bo standardowo"trwają rozmowy z bankiem" Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka11111 Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana 14.09.11, 20:07 Jestem zainteresowana mieszkaniem na ul Bartla 19I Chciałam sie dowiedzieć czy ten blok buduje ten sam deweloper co blok 19e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.204.22.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 22:38 Witam! Mam nadzieje ze nie.. Bo ja kupilam mieszkanie na Bartla19H.. i drżę.....:(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 20.06.12, 23:57 mam ten sam problem, myślę, że dobrze by było gdybyśmy się skontaktowały. mój mail marcia414@wp.pl, czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 15:06 Wystarczy prześledzić ten wątek i zobaczyć, że Univers to niekończąca się opowieść- z gatunku horrorów. Kłamstwo na kłamstwie ze strony developera. Totalny brak odpowiedzialności za krzywdy, które ludziom wyrządzili. Mają kasę na prawników- nie mają na dokończenie inwestycji. Co innego mówią na spotkaniach z mieszkańcami, co innego w sądzie, co innego w pismach. Oni czują się oczerniani?! Nawet śmiać mi się już nie chce. To źli ludzie- pozbawieni wszelkich elementarnych zasad etyki. Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy aby rozgoryczenie i informacje na temat Universu są prawdziwe- zapraszam na Bartla 19e- KAŻDY Z MIESZKAŃCÓW NIEDOKOŃCZONEGO BLOKU ODPOWIE NA WSZELKIE PYTANIA POTENCJALNYCH KLIENTÓW FIRMY. Najlepiej na własne oczy zobaczyć jak działa prawo w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinokio Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.net 19.07.11, 10:21 Jestem ciekawy czy Pani Czenczek i Pan Zawiła swoim klientom powiedzą przepraszam za opóźnienie, przepraszam za 3 lata mordęgi, przepraszam za stracony czas, rozbite rodziny, zjedzone nerwy, dodatkowe siwe włosy. Bo jak widze to są mocni ale w ściganiu ludzi którzy zapłacili im pieniędze a Univers Art. nie wywiązał się z tego co obiecywał i z tego co było wpisane w akty notarialne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek zorba Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.home.otenet.gr 23.07.11, 19:33 Univers to spółka wciąż licząca na to, że na świecie są ludzie uczciwi i naiwni. Dobrze,że istnieje SIEĆ, która prawdę powie. Wieści o poczynaniach Universu już rozeszły się po Krakowie i świecie- tym słowem niedługo będzie się straszyć niegrzeczne dzieci. Informuję tych, którzy nie śledzą całego obszernego wątku o poczynaniach Universu, TO OSZUŚCI!!! Nie realizują ustaleń z dokumentów-aktów notarialnych, nie wywiązują się z umów, mają długi wobec klientów i wykonawców. Bartla 19e nadal czeka na dokończenie- ludzie mieszkają w błocie. Firma nie stara się pomóc klientom- szuka nowych naiwnych. Metoda, którą lubi, to zastraszanie- niezgodne z prawem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator społecz Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.net 25.07.11, 12:41 To napewno ludzie którym ludzie zapłacili pieniędze swojego życia podpisując umowę z deweloperem Univers Art. a który nie wywiązał sie z aktów Notarialnych zasłaniając sie co 3 miesiące pogodą, brakiem porozumienia z Firmą AW-BUD generalnego wykonawcy Firmy Univers Art. Jak do dnia dziesiejszego widać szanowny deweloper nie ma zamiaru się wywiązać z czegokolwiek, schody które zaczął w marcu- kwietniu robią je do dziś koniec lipca!!! Poza wylanym betonem - mury oporowe nie zostało nic więcej zrobione od stycznia 2011 roku czy to jest normalne? Jak deweloper Univers Art. chciałby pokazać że chce to robił bo wszystko aby robić to etapami i aby prace toczyły sie do przodu - czego tej inwestycji brakuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Univers na Bartla - podobno budowa wstrzymana IP: *.multi-play.net.pl 12.09.11, 22:04 :( aż smutno to czytać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce opadają A naiwniacy dalej kupują (...) IP: *.nsystem.pl 30.09.11, 08:36 Żal mi ludzi, którzy są tak tępi, że pomimo tego, że cały Kraków trąbi i huczy jak to firma na U robi w ch..... wszystkich, ale dalej kupują od nich i od ich spółek mieszkania. Krzyż na drogę i potem nie narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość czy są tutaj jakieś osoby z Bartla Blok 7 ??? IP: 213.134.163.* 07.11.11, 18:04 czy są tutaj jakieś osoby z Bartla Blok 7 ??? sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: czy są tutaj jakieś osoby z Bartla Blok 7 ??? IP: 176.31.202.* 22.12.11, 11:28 Pewno nie ma szukają prawników, którzy mogliby się zainteresować ich losem. Bo jak byłem ostatnio na Bartla 6 to nic się tam nie zmieniło, a blok 7 szkoda mówić totalna kicha/. Nic dodać nic ująć ciężko będzie Wam to wyprostować… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontakt Re: czy są tutaj jakieś osoby z Bartla Blok 7 ??? IP: *.t-mobile.pl 20.04.12, 17:55 klient z 7 bloku - klientunivers@gmail.com - prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeon Re: Uciekają z tonącego statku IP: *.multi-play.net.pl 19.01.12, 01:06 To tutaj?: www.mieszkania.arkon.slask.pl/ Oczywiście, że mieszkania! Tym razem w Bielsku-Białej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika To chyba nie to IP: *.citypartner.pl 19.01.12, 10:22 Niejednemu psu Burek.... To, że firma tak się nazywa, to nie znaczy, że to jest firma pani Cz. To raczej zły trop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieti Wszystko można sprawdzić IP: 57.66.195.* 26.01.12, 13:25 krs.serwisprawa.pl/68707-beata-luiza-czenczek.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komornik Re: Wszystko można sprawdzić IP: 176.31.202.* 02.02.12, 14:13 A lepiej jakby upadł ten Univers Art miałbym co robić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowiak co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasprzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 20:11 mam pytanie co się dzieje z Beatą Czenczek i Tomaszem Kasprzyk właścicielami firmy Univers System ??? Czy prowadza jakąś działalność? Mieli oddać garaż wielostanowiskowy na ulicy Lubostroń (osiedle zielony ruczaj) do końca roku 2011 a minął ponad rok i nadal nie oddali a pieniądze wzięli??? Nie ma też z nimi kontaktu. Co wy robicie z takimi sytuacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAT Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: 212.160.172.* 25.01.13, 11:51 Wyszukane w Internecie www.spgexpress.pl/firma/veko%2Bspolka%2Bz%2Bo%2Bo%2B-0000396603/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: 139.149.1.* 30.01.13, 14:49 Jeśli coś mieli oddać to już raczej nie oddadzą. Syndykowi masy upadłościowej zgłosiłeś roszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasprzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 00:17 no ale sprzedali za kasę będąc świadomi, że garaże są niewykończone. ktoś składał doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa do prokuratora w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 19:06 Szkoda słów i nerwów . Oszuści ! Pani B . mydląca wszystkim oczy ! wredna zakłamana stara oszustka ! Ja czekam już rok na mieszkanie ! to są jakieś jaja ! Coś trzeba z tym zrobić .. Przez ile jeszcze czasu będą oni bezkarni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.13, 13:12 pani B. i pan T. mają sie dobrze i są prezesami Wieliczka Development która to spółka utrudnie dokończenie bloku 7 /19g na Klinach :-( to już zakrawa na scenariusz z filmu "Bareji" - najpierw doprowadzili do upadłości Univers ART/Blok7 a teraz utrudniają, a najlepsze jest to ze mają pieniadze na prawników którzy ich obecnie reprezentują a nie mieli na dokończenie budowy swoich investycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 22:48 owszem-złożylam doniesienie do prokuratury na temat popelnienia przestępstawa przez Beatę Czenczek i Tomasza Kasprzyka i otrzymalam odpowiedż,że dokonania tej pary nie noszą znamion czynu zabronionego.Poradzono mi, abym zalozyła sprawę z powództwa cywilnego! Niestety nie ma co liczyć na ukaranie oszustów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 16:58 To są jakieś kpiny ... Trzeba zglosić do powództwa cywilnego moze tam coś zrobią . Musi ich spotkać jakaś kara za to co robią jak klamią i smieją się w oczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 23:57 dobra wiadomość dla osób mających mieszkanie kupione od UNIVERS SYSTEM od Pani Beata Czenczek. prokuratura prowadzi postępowanie z art 286 p1 kk. indywidualnie faktycznie umarzali postępowanie ale zbiorowo przy tej skali już nie. a czy cywilnie probowaliście uzyskac nakaz na właścicieli firmy UNIVERS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kaspr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 23:59 Mam nadzieję że się za nich porządnie wezmą . Dość tych oszustw i klamstw w żywe oczy . Za dlugo już to trwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasprzycki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 01:23 witam, mam pytanie jak wygląda dziś sprawa w prokuraturze prezesów firmy Univers system - beaty czenczek i tomasza kasprzyckiego??? ktoś się orientuje? prosze dajcie jakieś info o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do oszukanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 01:25 hej, daj namiar na siebie a powiem Ci jak ścignąć ich z kodeksu karnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: do oszukanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.14, 10:22 to napisz jak zrobić aby beata czenczek i tomasz kasprzyk odpowiedzieli karnie za inwestycja na ul. lubostroń? beata czenczek nadal dziala w branży i buduje pod wieliczka i w bb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korka Re:co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasprzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.15, 16:18 jak macie info, że Pani Beata Czenczek i Tomasz Kasprzyk ma pieniądze na prawników a nie ma na dokończenie inwestycji na ul. Lubostroń to dajcie takie info do prokuratury w Nowej Hucie która prowadzi właśnie takie postępowanie. A jeśli dodatkowo utrudnia dokonczenie inwestycji na Klinach to też takie info dawajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik :co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasprzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.15, 00:05 śledztwo się toczy w sprawie UNIVERS - prezes beata czenczek i tomasz kasprzyk. najlepsze jest to że na nowych ich inwestycjach można sobie odbić stare długi ;-) Pani Beata już o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: :co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasp IP: *.146.76.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.15, 12:31 czy ktoś wie gdzie takie inwestycje prowadzą? o co teraz robią ....czy sa w krk ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: :co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.15, 00:28 Ci OSZUŚCI niedaleko się przenieśli z Klinów. Można ich spotkać na ulicy Mireckiego okolice Borku Fałęckiego i Biedronki . Biuro jest od razu obok Ośrodka Medycznego . Stoi zawsze tam auto Pana Kasprzyka przeważnie na parkingu Biedronki albo Pani Czenczek pod biurem volkswagen szary . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: :co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasp IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.09.15, 08:55 Ale to podobno firma Villa Baltica przejela ta inwestycje i oni mieli biuro sprzedazy mieszkan na Mireckiego wlasnie. Czy moze ta poprzednia firma dalej ma cos wspolnego z ta inwestycja? Przeciez Villa Baltica kupila od syndyka Universu ten niedokonczony budynek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: :co się dzieje z Beata Czenczek i Tomasz Kasp IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 16.11.15, 22:38 Jestem zainteresowana informacjami na ich temat - oszukanyy@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.14, 01:16 Może teraz na Kurdwanowie powstaną czerwone domki ?????? Odpowiedz Link Zgłoś