Dodaj do ulubionych

Koniec placenia za mieszkania w budowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:52
Hej, wiecie moze o co chodzi ?
widzialem ostatnio takie reklamy w miescie.
Pozdrawiam
Maja
Obserwuj wątek
    • Gość: kr Eeeeee ... GANT ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:07
      Może GANT zacznie sprzedaż wybudowanych już mieszkań?
      www.gant.pl/index.php?id_kategorie=8&strona=artykuly_det&id_artykuly=107
      • Gość: tubylec Re: Eeeeee ... GANT ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:59
        hehheh ściema jakich mało....
        wiecie czemy chcą sprzedawać wybudowane juz mieszkania ?? Lepiej na tym wyjdą i
        bardziej im się to opłaci. Nie gwarantują ceny w trakcie budowy tylko po jej
        zakończeniu => budują po kosztach dzisiejszych a sprzedają po jutrzejszych
        • Gość: kr Re: Eeeeee ... GANT ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:10
          Śniema? Jaka ściema?
          Ściema to by była, jakby brali rezerwacje albo robili zapisy na mieszkania
          których nie wybudują (patrz Fronton na Grota Roweckiego - wie już, że pozwolenia
          nie ma szans dostać, a nadal ma je w ofercie).
          A tak to jest bardzo dobre biznesowo posunięcie. Bo biznes nie polega na tym,
          żeby sie raz na jakiś czas nachapać, ale żeby zainwestować i jak najwięcej z tej
          inwestycji wyciągnąć. Tylko że byle pikuś tego nie jest w stanie zrobić. Bo do
          tego trzeba mieć kasę.
          Mało tego - mając gotowe mieszkania a nie jedynie obiecanki cacanki że może
          gdzieś kiedyś coś wybudują mogą je sprzedać za wyższą cenę. Bo to mieszkanie
          jest tu i teraz.
          • Gość: Jurek Re: Eeeeee ... GANT ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.04.07, 15:27
            No, ale kto za tymi reklamami stoi ???
            Wg kolorow to chyba PSBD ?
            Jurek
          • krowa_muu wielkie otwarcie;) 15.04.07, 18:23
            Już sobie to wyobrażam... Wielkie otwarcie sprzedaży, super promocje,
            pierwszych pięciu klientów dostaje mieszkanie gratis... Gazety rozpisują się o
            liście kolekjowej utworzonej trzy miesiące wcześniej, ludzie stoją dzień i noc
            pilnując kolejki, mafia 'paliwowa' przebranżowuje się na 'mieszkaniową' i
            odbija kolejkę, na nic to, bracia K. postanawiają zrealizować obietnice
            wyborcze, nacjonalizują Ganta i zaczynają rozdawać mieszkania (zaczynając
            oczywiście od najbardziej potrzebujących). Zaraz potem trzy miliony mieszkań
            zostaje sprzedanych za grube pieniądze Anglikom i Irlandczykom, którzy w
            najlepsze spekulują sobie na nich sprzedając je sobie nawzajem, a biedni rodacy
            przepiwszy wszystko co za mieszkania dostali wzniecają rewolucję celem odbicia
            mieszkań od obcych.

Kto dokończy scenariusz? ;)
            • Gość: herold Re: wielkie otwarcie;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:06
              Ktos sie orientuje jaki jest postep prac? i Kiedy beda oddawac te mieszkania?
        • Gość: Ala Re: Eeeeee ... GANT ? IP: *.77.classcom.pl 15.04.07, 21:35
          Oby sie tylko Pod Fortem i spolka nie przeliczyli znowu ;). Pamietam czasy, gdy
          rzucili na rynek 206 mieszkan i nie mogli sprzedac, bo wlasnie sie odwrocila
          koniunktura na rynku... Chyba do dzisiaj maja jeszcze na sprzedaz miejsca
          postojowe w garazach podziemnych ;).
    • Gość: mmm Re: Koniec placenia za mieszkania w budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:06
      To Salwator! Jakież było moje zdziwienie, kiedy to odkryłam!
      czyżby planowali wypowiedzieć nagle wszystkie umowy? :/
      • Gość: Jakub Salwator IP: *.eranet.pl 16.04.07, 22:16
        Tak wiem że salwator. Ogłosili coś co już działa u nich od dawna. Kupiłem od
        nich w ubiegłym tygodniu mieszkanie na Mozarcie w etapie pierwszym. A w
        przyszłym tygodniu przychodzi ekipa wykończeniowa.Pozdrawiam.
        • Gość: ttss Re: Salwator IP: *.kolornet.pl 16.04.07, 22:46
          Trzymali te mieszkania, czy wypowiedzieli umowy???
          • Gość: Jakub Re: Salwator IP: *.eranet.pl 16.04.07, 23:28
            jakie wypowiedzieli umowy? O czym wy mówicie. Sprzedali te co się jeszcze
            sprzedać nie zdążyly. Teraz przy tych cenach wcale się tak świetnie mieszkanie
            nie sprzedają. Myślę że i deweloperzy za czeli doceniać swoich klientów.
            Ps.z tego co wiem to jeszcze jest jakieś mieszkanie to sobie sami
            sprawdźcie.Pozdrawiam.
            • Gość: Iwona Re: Salwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:33
              Na ile jest to rzeczywiscie mozliwe ?

www.salwator.com.pl/pl_,koniec-placenia.php

Bo wyglada to zbyt fantastycznie.

Iwona
              • Gość: Krowa Muu Re: Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:41
                No i wreszcie Salwator zacznie być chwalony na forum;)
                • Gość: juko Re: Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 12:16
                  Niezly krok marketingowy w ich sytuacji... :))) Nachapali sie i teraz ich stac
                  na budowe za wlasna kase. Zobaczymy co na to konkurencja.
                  • Gość: klient Re: Salwator IP: *.unregistered.net.exatel.pl 17.04.07, 15:33
                    Jestem pierwszym który skorzystał!
                    Dziś podpisałem umowe. Byłem z prawnikiem bo coś mi się to zbyt fajne wydło ale
                    wszystko ok. Oby tak dalej!
                  • Gość: konkurencja Re: Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:55
                    Kilku deweloperów postara się szybko dostosować do standardów jakie wyznaczył
                    salwator, a reszta będzie ich jeszcze bardziej nienawidzieć i opluwać na każdym
                    kroku. Mi się to podoba, bo skończą a w zasadzie już się skończyły czasy
                    budowania za pieniądze klientów. Jak powstawał problem to zawsze był problem
                    klienta - jak deweloper bankrutował to prezes miał kasę wyprowadzoną a klienci
                    tracili zazwyczaj wszystko! Teraz okaże się kto jest wiarygodny, a kto nie -
                    wielu małych nowych deweloperów może tego nie wytrzymać!
                    • Gość: jasio bała Re: Salwator IP: *.icm.edu.pl 17.04.07, 23:32
                      No ktoś musiał być pierwszy. Salwatorowi łatwiej bo to największa firma
                      deweloperska w Krakowie. Kapitał ma duży, dużo inwestuje to i banki ich lubią.
                      Nie sądzę żeby wszyscy nadążyli za takim obrotem sprawy. Ale to właśnie piękno
                      wolnego rynku - selekcja naturalna. Pozdrawiam!
                      • Gość: juko Re: Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 00:01
                        Zapomnieliscie tylko dodac, ze ostatnimi czasy Salwator bardzo sie
                        skompromitowal. Musial cos wymyslec, zeby zostac na rynku! Poza tym ceny np na
                        os. Mozarta sa duzo, duzo za wysokie... Ale pewnie - zabijajcie sie o te
                        mieszkania ;) Powodzenia
                        • Gość: Krowa Muu Re: Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:53
                          Ceny są wysokie, bo koniec końców za wszystko płaci klient. Ludzie narzekali,
                          że deweloperzy budują za ich pieniądze, więc teraz będą budować za pieniądze z
                          kredytu - ale wyjdzie to niestety drożej.
                          • Gość: aaaaaaa Re: Salwator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:55
                            Zapominacie o jednym - nie wiadomo, jakie będą opóźnienia, hahaha :]

I jeszcze - nie Salwator jest pierwszy!! W Budimexie jest 10% i 90% przy umowie
                            ostatecznej, a w GDK 0% a 100% przy umowie ostatecznej.
                            • Gość: konkurencja Re: Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:43
                              No i konkurencja się obudziła. Na kilka dni ich zatkało, no ale zaczęło się - w
                              końcu za wszystko płaci klient - bedzie drożej, salwator skompromitowałsię i
                              musi itd.! Żałosne!
                              A jak płacicie za mieszkanie w trakcie budowy to nie kosztuje więcej, przecież
                              to są tzw. koszty ukryte, oprócz odsetek trzeba jeszcze ubezpieczać kredyt i
                              parę stówek do metra leci a bezpieczeństwa jak nie było tak nie ma. Może to nie
                              jest idealny deweloper, może się zmienia, może nie - ale na pewno jest
                              wiarygodny bo stworzył produkt bez ryzyka i chciałbym żeby wszystkie oferty na
                              rynku miały taki system płatności!
                              • Gość: falek Re: Salwator IP: *.unregistered.net.exatel.pl 24.04.07, 17:57
                                Ale po co ty im to tłumaczysz?
                                To motłoch!
                                Ja na tym durnym salwatorze,na tych jak o nich mówicie -oszustach- zarobiłem 30
                                000 w tydzień:D Wystarczy sprzedać dalej cesje.
                                • Gość: gosc Re: Salwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:22
                                  te 30 tys to przed czy po podatku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka