Gość: inwestor IP: *.ists.pl 12.04.07, 22:30 Czy ktoś ma jakieś zdanie o nowym osiedlu Słoneczne Błonia w Węgrzcach? Czy ktoś zamierza to kupić? proszę o opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zainteresowana Re: słoneczne błonia IP: *.idealan.pl 30.04.07, 22:18 Bardzo sympatycznie wyglądające osiedle, prace posuwają sie do przodu szybko i sprawnie, ale jest jeden powazny minus to, że jest to zabudowa bliźniacza. przez wiele lat mieszkałam w blixniaku, nie ma nic gorszego jesli sie trafi na niewłasciwych sąsiadów, dlatego uważam, że zabudowa blixniacza, może zniechęcać. Pozdrawiam inwestorów. Super sie prezentowaliscie na targach 10-11 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: słoneczne błonia IP: *.idealan.pl 01.05.07, 16:32 obejrzałam plandomku, nie ejst glupi, dobrze, ze domy połaczone sa garazami to duzy plus, do pełnego komfortu tego domku brakuje mi małego pokoiku na parterze, ale ogólnie to co niezbedne ma i w dośc przyzwoitych wymiarach..może ciut garderoba za mała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alusia Re: słoneczne błonia IP: *.ghnet.pl 03.05.07, 09:31 Osiedle wydaje sie bardzo ładne, ale czy ktoś ma informacje na temat firmy? A jak wygląda umaowa-czy jest uczciwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: słoneczne błonia IP: *.idealan.pl 03.05.07, 21:28 nie wiem jak firma, jedna z osób z firmy byłami znana dawniej...mozna było w pełni zaufac tej osobie, jak jest dzis nie wiem, ludzie sa zmienni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 18:33 Ja kupiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: słoneczne błonia IP: *.chello.pl 19.10.07, 08:32 No to bedziemy sąsiadami bo ja tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowana Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 10:17 Proszę o kontakt na tym forum Tych , którzy juz zakupili domek w Węgrzacach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytator Re: słoneczne błonia IP: *.barzak.com.pl 05.12.07, 14:36 Rzeczywiście projekt w założeniu prezentował się nieźle, ale wykonanie niestety jest fatalne. Szpalety przy oknach i zewnętrzna fasada krzywe (różnice do kilku centymetrów), okna fatalnej jakości i do tego poniszczone z zewnątrz (porysowane i zabrudzone) prawdopodobnie przy tynkowaniu, a co najgorsze problemy z odwodnieniem terenu i wszędzie błoto i stoi woda. No i ciasnota między domkami - sąsiedzi będą musieli zrobić grafik odwiedzin przez znajomych bo będą problemy z zaparkowaniem więcej niż 2 samochodów. Brama garażowa to też najtańsza z konstrukcji ze sprężynami w prowadnicach. A deweloper posiada kapitał zakładowy w wysokości 30 000 zł więc żaden z niego gwarant. Tyle widziałem i chyba wybuduję dom samodzielnie, a nie skorzystam z usług żadnego dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mointe-rei Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 15:06 Witam Co do podrapanych okien, złe j jakości drewna na balonie oraz balasek drewnianych na tynku sie zgodze - i to będzie trzeba reklamować. Jednak co do jakości budynku to mnie zrobiła wrażenie pozytywne ( starałem sie być na każdym etapie budowy ) na tyle ,ze kupiłem. Gwarantem jakości domu nie jest develloper a firma budujaca ( tak jest spisana umowa ). Co do błota i wody... no jak ma tam stac woda w przyszłości jak to jest na całkiem stromym zboczu :) Teraz jest tam dość mokro bo pełno kolein i dziur różnorakich a studnie chłonne jeszcze nie wybudowana w całości. Generalnie jestem na tak lecz argument o ciasnocie jest w 100% słuszny - w taj całej inwestycji było tylko 5 domów z ciekawymi działkmi ( odpowiednio droższych ) pozostałe to porażka ( włacznie z murem oporowym wyskości 2m zaraz pod okanmi. Co ciekawiej połozone domy zostały juz sprzedane a i przy nich trzeba było zwrócić uwage na strony świata. Nie kieruje sie emocjami przy tej ocenie, ogladnołem dokładnie, policzyłem, stwierdziłem ,ze nie chce mi sie budowac samemu i jako dom przejściowy na klika moze do 10 lat wydaje sie OK. Co do jakosci develloperów - nie spodziewaj sie, iz ktos wybuduję Ci dom/mieszkanie "jak dla sibie" - dom w tym osiedlu jest juz moim 4 nabytkiem u develloperów krakowskich i jak narazie przewyższa jakościa innych a firmę BUMA z ul Wadowickiej bije na głowe ( tam dopiero miłem przejścia z budynkiem ). Generalnie nie namawiam i nie dyskredytuję - każdy widzi co bierze i niech to bedzie jego świadoma decyzja. Jako plus to mozna zaliczyć fakt , iz w chwili obecnej tempo prac przy moim domu wyprzedza plan a są tez do kupienia gotowe domy a nie wizualizacje, nadzieje, marzenia.... Pozdrawiam wszytskich "szukajacych" Monte-rei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: słoneczne błonia IP: *.gprs.plus.pl 07.12.07, 18:00 Witam ja również kupiłem, oddanie się opoźnia ale nieznacznie, co do jakości to faktycznie trzeba ich pilnować - firma budująca zatrudnia podwykonawców ( nie zawsze trafionych). Ale jak ktoś (tak jak ja) zdecydował się na etapie fundamentów - to można na tyle to kontrolować aby przy odbieraniu budynku było mniej uwag. Co do ciasnoty na osiedlu - fakt że nie ma za dużo przestrzeni - ale porównajcie to z ciasnotą pod blokami! Mam garaż i miejsce przed - jak ktoś przyjedzie stanie przy ogrodzeniu a po jednej stronie ulicy - a drugie auto swobodnie przejedzie. A jak będę urządzał imprezę to i tak przyjadą znajomi taxi:-). Pozdrawiam - przyszły mieszkaniec ulicy C11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie RYCHU ;) Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 14:40 Witam Powiedz jeśli mozesz pare słów o współpracy na budowie - na jakiej zasadzie starasz się dogladać tych prac. Ja nie miałem za bardzo mozliwosci byc w swoim domku chociaż czasem przejezdzajac w niedziele widze jak rośnie ( już dach jest ). Moze to i jest jakis sposób na wyłapanie za wczasu usterek i unikniecie niepotrzebnego szarpania sie z wykonawcą przy przekazaniu. Pozdrawiam ravkrakuf@RYCHUpoczta.fm* * wywal RYCHA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 15:12 Witam Sąsiadów Co do parkowania na ulicy zwrócice uwage na załacznik do umowy wstepnej - 2 lub 3 drogi są szerokości 5m - reszta 6m. Pojawiła sie informacja na stronie S.B., iż część domów bedzie oddana na koniec maja - czy to zmienia w jakimś stopniu oddanie części wspólnych osiedla ustalony wcześniej na 30 kwietnia ? POzdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: słoneczne błonia IP: *.chello.pl 13.12.07, 17:09 Tak, wszystko będzie opóżnione o ok. 1-2 miesiące. Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 18:10 nasze wpłaty też ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: słoneczne błonia IP: *.chello.pl 14.12.07, 09:21 Owszem, wpłaty też, bo przecież są uzależnione od etapu oddania domu. Ja też jestem zadowolony z kontaktów z KrakEstates i jak na razie nie załuje że zdecydowałem się na zakup u nich domu, mimo tego że mają opóżnienie. Pozdrowienia dla wszystkich Sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r, Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 14:02 Panie J. to jest nie sprawiedliwe - pozdrawia sie tylko Sąsiadów... .... a Sąsiadki ? ;-) r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jersey Re: słoneczne błonia IP: *.chello.pl 11.12.07, 18:22 Ja tez kupilem i chetnie bym sie dowiedzial jak najlepiej doglądać tego dewelopera. Pozdrawiam wszyskich przyslych mieszkancow Slonecznych Błoń. Jersey jersey.m(at)o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykonawca Re: wykonawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 13:23 Witam. Całkowicie podzielam Twe poglądy co do Tej Budowy. Jako Wykonawca czyli osoba będąca w samym centrum Budowy stwierdzam ze nie tylko podwykonawcy ale i również sam Dominat nie jest taki jak sie o nim mówi. Zresztą mógłbym znacznie więcej wad wskazać jakie stwarza właśnie ta Firma. Szczerze gdyby nie pracownicy Firmy firma by splajtowała. Brak organizacji i niska znajomość koordynatorów przekracza kompetencje tej firmy. Zresztą Czołówka tej firmy to blisko ze sobą spokrewnieni ludzie, reszta to tzw śmieci. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 14:26 Witaj Byłem dziś na budowie i obejrzałem ok. 10 gotowych budynków. TWoje uwagi odnośnie niestarnegoo wykonania na szczęscie nie sprawdziły sie. Ogladałem z bliska stolarkę kilku domów i drewniana część elewacji i żadnych rażących niedociagnieć nie zanotowałem. r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewita Re: słoneczne błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 19:06 Witajcie Nie chce zapeszać ale jak narazie Krak Estates robi dobre wrażenie i jestem w pełni zadowolona ze współpracy. Witam wszytkich przyszłych sasiadów - zwłaszca właściceli A :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum osiedlowe Re: słoneczne błonia IP: *.chello.pl 21.01.08, 22:19 www.sloneczneblonia.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś