Dodaj do ulubionych

Polacy oczami Wietnamczyków

04.04.12, 10:49
mandragon.pl/ba-lan/
Jestem w Polsce już 18 lat, a Polacy wciąż mnie zaskakują w pozytywny sposób. W ciągu tych 18 lat nikt mnie nie pobił na ulicy, nie spotkała mnie żadna przykrość. Nie jest to typowe dla Europy. Ludzie są otwarci na inność, a przede wszystkim bardzo ciekawi. Polacy są wrażliwi na krzywdę innych narodów, zwłaszcza tych, które przechodzą przez wojny, komunizm. Jest to bardzo unikalne. Nigdzie indziej Wietnamczycy nie znajdują takiego zrozumienia i poczucia wspólnoty jak tu. Miałam możliwość wyjazdu i zamieszkania w Londynie, ale zupełnie mnie tam nie ciągnęło.

--
www.youtube.com/watch?v=6DBBiEegKtI&feature=fvwrel
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 11:00
      Ciekawa wypowiedź w kontekście rzekomo nadprzeciętnego, jak to chcą widzieć niektórzy, rasizmu występującego w Polsce. Mnie słowa Wietnamczyka wcale nie zaskakują, bo uważam, że Polacy są przyjaźnie nastawieni do inności, a zarzucanie im (nam), że jest inaczej, jest po prostu niesprawiedliwe.
      • minniemouse Re: Polacy oczami Wietnamczyków 08.04.12, 04:50
        Mnie słowa Wietnamczyka wcale nie zaskakują, bo uważam, że Polacy są przyjaźnie nastawieni do inności, a zarzucanie im (nam), że jest inaczej, jest po prostu niesprawiedliwe.

Bzdury kompletne.
        Polacy to rasisci. jest to dla mnie szczegolnie uderzajace poniewaz mieszkam od wielu lat
        w Kanadzie, i gdy porozmawaim ze znajomymi i ich znajomymi z Polski
        to az mnie nieraz zeby bola jak musze
        wysluchiwac ich teorii na temat innych narodowosci, religii, ras.

np on przeciwko gejom "nic nie ma", ale na parade za nic nie pojdze, no nie, ludzie
        "on nie bedzie czegos takiego popieral".
        Albo "on nie ma nic do kolorowych, ale nie moglby miec czarnej kobiety bo nie wyobraza sobie jej dotknac".

Tak tak, "przyjaznie nastawieni do innosci". Kon by sie usmial...

Minnie
        • voxave Re: Polacy oczami Wietnamczyków 08.04.12, 06:59
          Mini--jesli juz tak, to ty też jestes rasistka i całe narody-----Panuje powszechna hipokryzja.
          Nie wyszłabys za mąz za Aborygena.
          • minniemouse Re: Polacy oczami Wietnamczyków 09.04.12, 01:34
            voxave napisała:
            Mini--jesli juz tak, to ty też jestes rasistka i całe narody-----Panuje powszechna hipokryzja.
            Nie wyszłabys za mąz za Aborygena.

a skad wiesz ze nie? znasz mnie??????????????????????

Minnie
        • mg2005 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 08.04.12, 15:19
          > Polacy to rasisci.

Chcesz powiedzieć , że Murzyni są równie pracowici co Azjaci ?... :)

> np on przeciwko gejom "nic nie ma", ale na parade za nic nie pojdze, no nie, l
          > udzie
          > "on nie bedzie czegos takiego popieral".
          > Albo "on nie ma nic do kolorowych, ale nie moglby miec czarnej kobiety bo nie w
          > yobraza sobie jej dotknac".

To jest właśnie tolerancja. Jesteś przeciwko tolerancji ?... :)

--
          www.youtube.com/watch?v=I4haydT0uX8&feature=related
          • minniemouse Re: Polacy oczami Wietnamczyków 09.04.12, 01:37
            mg2005 napisał:
            To jest właśnie tolerancja. Jesteś przeciwko tolerancji ?... :)

To jest tolerancja????? to jest TOLERANCJA ??????????????

na tej zasadzie gina ludzie na oczach innych ludzi, bo tacy sie "tylko nie wtracja".

Minnie
            • mg2005 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 09.04.12, 20:37
              minniemouse napisała:

>
              > To jest tolerancja?????

Tak ! A jak Ty rozumiesz tolerancję ?...

>
              > na tej zasadzie gina ludzie na oczach innych ludzi, bo tacy sie "tylko nie wtra
              > cja".

Bzdurzysz nie na temat...

--
              www.youtube.com/watch?v=GhXqbPeSAuE&feature=relmfu
              • minniemouse Re: Polacy oczami Wietnamczyków 11.04.12, 10:14
                Bzdurzysz nie na temat...

to raczej ty nie wiesz o czym o mowisz.

Współcześnie rozumiana tolerancja to szacunek dla wolności innych ludzi, ich myśli i opinii oraz sposobu życia.

www.tolerancja.org.pl/czym-jest-tolerancja.html
                Minnie
        • piwi77.0 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 11.04.12, 10:19
          minniemouse napisała:

Albo "on nie ma nic do kolorowych, ale nie moglby miec czarnej kobiety bo nie wyobraza sobie jej dotknac".

To tak jak ja, ja nic nie mam, ale czarny kolor mi się nie podoba i czarna kobieta jest z natury rzeczy poza sferą moich zainteresowań, czy to oznacza brak tolerancji?
          • piwi77.0 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 11.04.12, 10:22
            Z rasizmem to jest tak. Jeżeli dyskutujemy czy coś nim jest, czy nie, to znaczy, że to coś rasizmem nie jest. Bo gdy jest rasizm, nikt nie ma wątpliwości. Rasizmem była np. segregacja rasowa w RPA i w tej kwestii nikt nie dyskutuje.
            • minniemouse Re: Polacy oczami Wietnamczyków 12.04.12, 02:54
              piwi77.0 napisał:
              Z rasizmem to jest tak. Jeżeli dyskutujemy czy coś nim jest, czy nie, to znaczy, że to coś rasizmem nie jest. Bo gdy jest rasizm, nikt nie ma wątpliwości. Rasizmem była np. segregacja rasowa w RPA i w tej kwestii nikt nie dyskutuje.

mylisz sie i to bardzo, juz ta wypowiedzia udowadniasz rasizm.

Minnie
              • piwi77.0 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 12.04.12, 06:57
                minniemouse napisała:

mylisz sie i to bardzo, juz ta wypowiedzia udowadniasz rasizm.

Może rasizm plastikowy, ale nie rasizm, a na plastikowy nabrać się nie dam. Nie chroni on przed rasizmem, a jedynie nieuczciwie próbuje wprowadzać cenzurę.
          • minniemouse Re: Polacy oczami Wietnamczyków 12.04.12, 02:52
            piwi77.0 napisał:
            To tak jak ja, ja nic nie mam, ale czarny kolor mi się nie podoba i czarna kobieta jest z natury rzeczy poza sferą moich zainteresowań, czy to oznacza brak tolerancji?

Co innego jest jak sie komus tylko nie podoba czarny kolor, i w zwiazku z tym "nie interesuje go ta sfera", (chociaz dla mnie jest to nadal hipokryzja bo ludzie wszyscy sa tacy sami)

co innego jest brzydzic dotykac czarnej kobiety bo jest.. czarna. nie rozumiesz roznicy?

Minnie
            • piwi77.0 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 12.04.12, 07:01
              minniemouse napisała:

bo ludzie wszyscy sa tacy sami

Dwóch takich samych nie ma, a co dopiero żeby mieli być wszyscy. Nawet komuchy w swych poglądach nie posunęły się tak daleko.

co innego jest brzydzic dotykac czarnej kobiety bo jest.. czarna. nie rozumiesz roznicy?

Nie wiem, czy rzeczywiście padła taka wypowiedź, ale nawet gdyby, nie należy brać wszystkich słów zbyt poważnie, bo zwariujemy. Ostatecznie liczą się czyny, a nie słowa.
              • minniemouse Re: Polacy oczami Wietnamczyków 13.04.12, 12:00

piwi77.0 napisał:
                > Nie wiem, czy rzeczywiście padła taka wypowiedź, ale nawet gdyby, nie należy br
                > ać wszystkich słów zbyt poważnie, bo zwariujemy. Ostatecznie liczą się czyny, a
                > nie słowa.

owszem, padla:
                > Albo "on nie ma nic do kolorowych, ale nie moglby miec czarnej kobiety bo
                nie wyobraza sobie jej dotknac".

ale juz nie chce mi sie w kolko ci tak prostych i oczywstych rzeczy tlumaczyc.

Minnie
    • Gość: Jojo Re: Polacy oczami Wietnamczyków IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.12, 11:00
      Maja duze zaslugi w tym:
      www.nigdywiecej.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=10
    • lepian4 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 12:08
      A w ktorym kraju europejskim Wietnamyczycy sa przesladowani? Cos przegapilem?
    • jotkajot49 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 19:45
      >...Polacy wciąż mnie zaskakują w pozytywny sposób. W
      > ciągu tych 18 lat nikt mnie nie pobił na ulicy,

Na Twoim miejscu, brachu, zagrałbym w Lotto, Z takim fartem wygrana murowana!
      • ultimate.strike Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 19:58
        Nie przesadzaj. Co prawda na Wietnamczyka nie wyglądam i w ogóle nikt mnie o zagraniczne pochodzenie nie oskarża ale na codzień jakoś nie spotyka się u Polaków zbyt dużo wrogości. Ludzie w naszym kraju rzeczywiście są dość otwarci i chętni do pomocy, tak "swoim", jak i "obcym". Nie twierdzę, że wszyscy i zawsze, ale bywa u nas lepiej niż w innych, podobno bardziej otwartych krajach. Przykład Czech i stosunków miejscowej ludności "słowiańskiej" z Romami to hardkor ale i w krajach Zachodnich bywa pod tym względem znacznie gorzej niż w Polsce, żeby nastroje antypolskie w Ulsterze czy Holandii wspomnieć.
        • Gość: emigrant Re: Wrog wszystkich wokolo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 21:13
          No niestety, Polacy znosza "swoich" ale bardzo wrogo sie odnosza do "obcych". Jestem Polakiem ktory spedzil kilkanascie lat za granica i po powrocie do kraju odczuwam to na wlasnej skorze. Nie jestem jednym ze swoich ludzi a jestem "obcym" w srodowisku. Obcym, innym. Dziwakiem ktory nie pije, nie pali tytoniu, nie pali smieci, nie znosi lamania prawa, zwraca uwage ze psie kupy trzeba sprzatac. Po 10 latach mieszkania w osiedlu nie jestem swojakiem, stalem sie wrogiem wszystkich wokol wiec nie p.... ze Polacy sa tacy tolerancyjni i cacy. Nie sa.
          • ultimate.strike Re: Wrog wszystkich wokolo.... 04.04.12, 21:24
            Ale to nie dlatego, że jesteś "nieswój" tylko ze względu na Twoje zachowanie. Burzysz spokój osiedla (niekoniecznie spokój oznacza coś dobrego w tym przypadku) i za to Cie spotyka ostracyzm tudzież inne formy prześladowań. Rdzennego mieszkańca, który by chodził i upominał, pouczał też by taki los spotkał. Reguł postępowania ze śmieciami nie zmienisz w ten sposób, ostatnio wymyślono inny - kontrole pieców i mandaty. Poza tym, najwyraźniej trochę źle trafiłeś, może przy wyborze miejsca osiedlenia kierowałeś się zamożnością mieszkańców? Ta nie zawsze idzie w parze z kulturą, wiecej, często obie cechy się w Polsce wykluczają wzajemnie. Trzeba było w bloku zamieszkać, przynajmniej problem palących się śmieci by Cie ominął. :)
        • jotkajot49 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 23:12
          Nie było moim zamiarem dokopywanie moim rodakom, bo uważam, że wskaźnik ksenofobii
          (tak samo zresztą jak głupoty, chamstwa i ogólnie pojętego sku.wysyństwa) jest wielkością
          wyrażaną podobną liczbą we wszystkich nacjach.
          Zacytowałem dwa zdania, bowiem skojarzyły mi się z anegdotką, w której parobek wychwala swego dziedzica, a na uwagę, że dziedzic niedawno wybił mu wszystkie zęby za drobne przewinienie, odpowiada: Ludzkie panisko, przecież mógł zabić.
          • ultimate.strike Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 11:22
            > Zacytowałem dwa zdania, bowiem skojarzyły mi się z anegdotką, w której parobek
            > wychwala swego dziedzica, a na uwagę, że dziedzic niedawno wybił mu wszystkie z
            > ęby za drobne przewinienie, odpowiada: Ludzkie panisko, przecież mógł zabić.

Jasne, że mogłoby być lepiej ale nie jest tak źle, jak niektórzy próbują wciskać. Nie wspominając, że przepowiednie o powszechności chamstwa czy ksenofobii należą do grupy samospełniających się, dają wielu ludziom, usprawiedliwienie brzmiące: bo u nas się tak robi. Nie, u nas się tak nie robi, a kto się takich czynów dopuszcza należy do mniejszości ze wszystkimi tego konsekwencjami.
    • bling.bling Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 20:15
      mg2005 napisał:

> Jestem w Polsce już 18 lat, a Polacy wciąż mnie zaskakują w pozytywny sposób. W

Jesteś Wietnamczykiem?
      • ultimate.strike Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 20:21
        > Jesteś Wietnamczykiem?

Wolno mu. I dobrze, że go nikt nie prześladuje, gorzej, że nam Oszołka prześladują, ciekawe za co?
    • gadagad Re: Polacy oczami Wietnamczyków 04.04.12, 21:38
      Polacy są " zaprzkli"- czechizm, wściekli, nieprzyjaźni, nieuczynni, ale nie wprost agresywni. Są sfrustrowni, byle co wywołuje w nich poczucie skrzywdzenia.Dekonctrująco reagują na przyjazne zachowanie, natychmiast je roztkliwia.Od dam w mordę, ale proszem bardzo.
      • lepian4 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 04:59
        Taka jest przynajmniej definicja polskosci wedlug Starszych Braci w Wierze
        • bokertov1947 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 10:58
          lepian4 napisał:

> Taka jest przynajmniej definicja polskosci wedlug Starszych Braci w Wierze

A gdzies ty to Lepik - Mlodszy Bracie bez Wiary - tako definicje znalazl?
          A czym ona sie rozni od definicji Polskosci wedlug Irlandczykow, Anglikow Holendrow, Szwedow, Rosjan, Czechow, Niemcow - i innych 157 nacji?
          Niczym, bo Polacy wszedzie slyna ze swego dzikiego chamstwa i ksenofobii. Nawet jako goscie/gastarbeiterzy!
          Pozdrowienia z Tel Avivu!
          • lepian4 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 11:28
            Gowno prawda. Dodam, ze niestety. Gdybys choc odrobine mial racji, dzis takie zydki, jak ty, nie pluli by nam w twarz. Padlibyscie z glodu po tych waszych pogromach w Anatewce. Ale niestety Polacy sa z natury durni i was przyjeli w mysl polskiej maksymy: gosc w domu Bog w domu. Na owoce tej glupoty nie trzba bylo dlugo czekac. Wyrosly wkrotce zydowskie Luki Triumfalne dla Sowietow, pomniki Bismarcka, w podziekowaniu za zwalczanie polskosci, bracia Bieleccy, Salomonki Morelki... groby, milony grobow!

Tak na marginesie, Günther Grass pieknie opisal Izrael w swym najnowszym wierszu! Uczysz sie go juz na pamiec, czy czekasz jeszcze na tlumaczenie na hebrajski?
            • ultimate.strike Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 11:35
              No i zaćmienie Słońca wystapiło. A Wy, głupcy myśleliście, że to wina Tuska...
              • mg2005 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 08.04.12, 15:04
                > No i zaćmienie Słońca wystapiło. A Wy, głupcy myśleliście, że to wina Tuska...

Słońce Kaszub doznało zaćmienia ?... :)
            • voxave Re: Polacy oczami Wietnamczyków 06.04.12, 06:37
              lepian4 napisał:

> Gowno prawda. Dodam, ze niestety. Gdybys choc odrobine mial racji, dzis takie z
              > ydki, jak ty, nie pluli by nam w twarz. Padlibyscie z glodu po tych waszych pog
              > romach w Anatewce. Ale niestety Polacy sa z natury durni i was przyjeli w mysl
              > polskiej maksymy: gosc w domu Bog w domu. Na owoce tej glupoty nie trzba bylo d
              > lugo czekac. Wyrosly wkrotce zydowskie Luki Triumfalne dla Sowietow, pomniki Bi
              > smarcka, w podziekowaniu za zwalczanie polskosci, bracia Bieleccy, Salomonki Mo
              > relki... groby, milony grobow!
              >
              > Tak na marginesie, Günther Grass pieknie opisal Izrael w swym najnowszym wiersz
              > u! Uczysz sie go juz na pamiec, czy czekasz jeszcze na tlumaczenie na hebrajski
              > ?

Przybijam ci piatkę:)
          • Gość: inkwizytor Re: Polacy oczami Wietnamczyków IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.04.12, 11:28
            bokertov1947 napisał:

> Niczym, bo Polacy wszedzie slyna ze swego dzikiego chamstwa i ksenofobii. Nawet
            > jako goscie/gastarbeiterzy!

Pewnie Ciebie poznali...i na tej podstawie wysnuli taki wniosek...
          • agulha Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 21:02
            Bokertov, Ty nie rzucaj w nas kamieniem, bo Ci się odwiniemy...Wiesz dobrze, że takiego chamstwa, jak Wasze grupy młodzieży prezentują, to ze świecą szukać. Co do ksenofobii, to myślę, że Palestyńczyk woli od czasu do czasu na ulicy w Polsce usłyszeć, że jest "Arabusem", niż żeby mu izraelscy żołnierze wioskę spalili, studnię zasypali czy zbombardowali dzieci. Oglądałeś oczywiście Waszą TV z relacją bezpośrednią, jak przyjaznemu Izraelowi, pracującemu w Izraelu arabskiemu lekarzowi-ginekologowi zbombardowano dom, zabito część rodziny, a resztę poraniono? Czy może poszukać Ci linku w youtube?
          • mg2005 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 08.04.12, 15:07
            Polacy wszedzie slyna ze swego dzikiego chamstwa i ksenofobii. Nawet
            > jako goscie/gastarbeiterzy!

Udowodnij
            • bling.bling Re: Polacy oczami Wietnamczyków 09.04.12, 10:33
              mg2005 napisał:

> Polacy wszedzie slyna ze swego dzikiego chamstwa i ksenofobii. Nawet
              > > jako goscie/gastarbeiterzy!
              >
              > Udowodnij

Tutaj dowód
              • mg2005 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 09.04.12, 14:29
                Udowodnij , że to dowód :)

--
                www.youtube.com/watch?v=tJwwRnQ1gQo
        • ultimate.strike Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 11:33
          > Taka jest przynajmniej definicja polskosci wedlug Starszych Braci w Wierze

Witam zatem kolegę Starszego Brata w Wierze. :)
          BTW nazwa tej Twojej grupy nijak do ateistów i agnostyków stanowiących ponad połowę naszego społeczeństwa nie pasuje, zauważyłeś?
          Do mnie też nie pasuje, bo wyznawany przeze mnie kult Stworzyciela Wszelkiego Profesjonalizmu jest najstarszą obecną na Ziemi religią.
          • gadagad Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 12:06
            Nie wiem, czy judaizm zajmuje się definicją polskości, ale obsesja lepiana, to zaburzenie osobowości. Natomiast wzrost biernej agresji i nieżyczliwości obserwuję. " Nie pogryzę, ale przynajmniej trące, nie możesz się wdrapać, to niech ci nogę utnie" I jest to akceptowane, nikt się nie wychyla, bo by go to deprecjonowało.

• lepian4 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 12:09
              O jakiej obsesji wspominasz? Jakie zaburzenie osobowosci?
              Wybieralas sie na studia pyschologii, ale egzaminu wstepnego nie zdalas?
              • gadagad Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 20:25
                Bezpodstawnie , wypominasz mi coś, co jest tworem twojej wyobraźni, w pejoratywnym kontekście, to bywa efektem zaburzeń osobowości. A nie mój problem, czy ją masz czy, nie.
                • lepian4 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 20:59
                  A, chyba ze tak. Wielonikowcy maja przechlapane. Pod jakim nickiem zaszedlem ci pod skore?
                  • gadagad Re: Polacy oczami Wietnamczyków 05.04.12, 21:11
                    Nie pamiętam, skórę zrzucam.
                    • lepian4 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 06.04.12, 05:05
                      Skleroza to tez choroba, jak kazda inna. Podejrzewam tez u ciebie silna schizofrenie, w przeciwnym razie panowalabys nad wieloraka tozsamoscia nickow.
                      No, to sobie pogadalismy!
    • Gość: kali Ten wywiad jest wstrząsający IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 21:46
      Wynika z niego, że nasze władze otwarcie współpracują ze służbami totalitarnego reżimu, a przebywający w Polsce Wietnamczycy mogą być bezkarnie okradani przez policjantów, strazników miejskich a nawet kanarów w autobusach. Ze strachu starają się nie wychodzić z domu. Waszym zdaniem to świadczy o otwartości? Moim zdaniem świadczy to o całkowitym zbydlęceniu władz Polski.
      • gadagad Re: Ten wywiad jest wstrząsający 05.04.12, 23:03
        No daj spokój, my tutaj o naszym patriotycznonarodywymwnętrzu nieskalanym, a ty z pierdołami wyskakujesz.
      • mg2005 Re: Ten wywiad jest wstrząsający 08.04.12, 15:13
        > Moim zdaniem świadczy to o całkowitym zbydlęceniu władz Polski.

Oczywiście - teraz pytanie : kto głosował na te bydlęta pół roku temu ?... :)

--
        www.youtube.com/watch?v=UBCgA4EA47k
        • voxave Re: Ten wywiad jest wstrząsający 08.04.12, 16:07
          Same bydleta-----a gdzie sie ludzie podzieli.
        • jureek Re: Ten wywiad jest wstrząsający 10.04.12, 12:49
          mg2005 napisał:

> Oczywiście - teraz pytanie : kto głosował na te bydlęta pół roku temu ?.
          > .. :)

Polacy?
          Jura
      • mg2005 Zbydlęcone tuskoidy 08.04.12, 22:09
        "Czy istnieje współpraca pomiędzy polską policją, strażą graniczną i wietnamską bezpieką?

Oczywiście. Współpraca jest prowadzona w prowokacyjnie otwarty sposób. W ciągu ostatnich pięciu lat wielokrotnie do polskich aresztów przyjeżdżali funkcjonariusze wietnamskiej UB, gdzie przetrzymywani są Wietnamczycy. Odbywają się tam przesłuchania, zupełnie bez możliwości kontroli tych rozmów. Między innymi w ten sposób pozyskuje się agentów. To dzieje się na polskim terytorium i na zaproszenie polskiej straży granicznej. To sygnał dla Wietnamczyków, że wobec nich nie działa prawo polskie, władzę nad nimi ma ambasada.

Co oznacza deportacja do Wietnamu?

Deportacje odbywają się na koszt państwa polskiego. Ambasada wskazuje potencjalnych niewygodnych ludzi, a Polska organizuje przelot. Dzieje się to szybko, włącznie z łamaniem prawa... Zdarzały się przypadki, że człowiek wprost z lotniska w Wietnamie trafiał do więzienia"

Kto głosował na tusko-bydlęta ? Inne bydlęta ?...

--
        www.youtube.com/watch?v=iOCB8kKkXzQ
        • 6burakow Re: Zbydlęcone tuskoidy 09.04.12, 01:57
          mg2005 napisał:

> Kto głosował na tusko-bydlęta ? Inne bydlęta ?...

Tylko tacy dla ktorych "spieprzaj dziadu" brzmi jak uprzejmosc.
        • voxave Re: Zbydlęcone różnoidy 09.04.12, 05:25
          Fauna w naszym ślicznym kraju jest bardzo bogata-----nie wypada nie wymienić innych gatunków zazwyczaj pasożytniczych jak-----kleroidy,rydzoidy,głodzioidy,drobioidy, i tak dalej.Lista jest baaaaaardzo długa.
        • jureek Re: Zbydlęcone tuskoidy 10.04.12, 12:52
          mg2005 napisał:

> Kto głosował na tusko-bydlęta ? Inne bydlęta ?...

Dlaczego obrażasz Polaków nazywając ich bydlętami?
          Ty, antypolaku!
          Jura
    • agnostic5 Re: Polacy oczami Wietnamczyków 07.06.12, 11:52
      Wietnamczycy bardzo lubią Polskę i my Azjatów też raczej lubimy, ale już z czarnoskórymi jest różnie. W Białymstoku i Wrocławiu często dochodzi do ataków na czarnoskórych. W Warszawie policjant zabił handlującego na Stadionie Afrykanina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka