Dodaj do ulubionych

... mundurki romana ...

14.04.07, 22:18
... mam wrażenie , iż znaczna część ogóła z akceptacją patrzy na mundurki
szkolne ( pewnie dlatego , że sam - ta część ogóła - je nosiła ... "ja mogłem
i te gófniaże mogą" ...) ...

... po mojemu - kazda uniformizacja jest szkodliwa ...

... co , że są dzieci widocznie - widzialnie bogatsze ... tatusiowie też
są ...

... by sie nie rozwodzić
... nastepny krok tej unifomizacji ( już znamy z Chin ) - mundurki dla
dorosłych - i żadnych meroli i takich tam ... równe żołądki , równe dupy ...

... a jak nie , to po dupie ...
Obserwuj wątek
    • amii2 Re: ... mundurki romana ... 14.04.07, 22:44
      Cóż... jak zwykle problemy szkoły załatwione od doopy strony!
      Wystarczyło dać rozporządzenie, co by uczniowie ubierali się estetycznie i nie latali z gołymi pępkami, cyckami, zadkami... Dyrektorzy byliby od ustalenia zasad - na ile w danej szkole można sobie w stroju pozwolić.
      Ale wtedy nie zarobią producenci i handlowcy tych zakichanych mundurków, czyż nie?
      • broton Re: ... mundurki romana ... 14.04.07, 22:52
        ... myślę , że jednak nie chodzi o producentów i handlowców - roman to
        niebezpieczny człowiek , który świetnie manipuluje opinią społeczna - dla
        bliżej nieokreślonej sprawiedliwości społecznej wsród dzieci wprowadza pierwszy
        etap bliżej nieokreślonej sprawiedliwości społecznej w społeczeństwie dorosłych
        też ...

... co trzeba przyznać romanowi i kaczorom ? - PR mają rewelacyjne .. a przy
        nich i jedrus nadrabia ...

... nie dajmy sie manipulować ....!!
        • amii2 Re: ... mundurki romana ... 14.04.07, 23:18
          Psychopaci są na górze. Ale pomyśl, przez kogo? Wybrani do rządów przez tych, którym wszystko wisi i powiewa jak krawat (Samoobrony, he he) na wietrze, przez tych co nie poszli głosować. Naród ciemnotą polityczną od lat stoi, więc łatwo go w mundurki odziać, do posłuszeństwa przydusić i do reszty ogłupić i obłupić. Jak to rzekł dawny poeta: "Taką przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą i po szkodzie głupi".
          Egoiści mieniący się patriotami, myślący tylko o tym, jak szybko i dużo się nachapać, skutecznie mydląc oczy maluczkim... ot nasze elity polityczne!
          • broton Re: ... mundurki romana ... 14.04.07, 23:36
            ... to juz nie tak - "techniki społeczne" zaszły tak daleko , że dziś grupa
            sięgająca po władze jasno określa swoje "grupy docelowe" - oto na "rynku" mamy
            takie i takie grupy ludzi , do nich przemówi taka to argumentacja (wyborcza) -
            i tak prowadzą kampanie wyborczą ... a później ... kogo to obchodzi ... ale
            oczywiście jest grupa "ślepe" , która już zaufała (i nie chce przed samymi sobą
            robić z siebie wała) i "ufa" dalej ...

.. problem w tym , ze niektórzy ufają zamiast oceniac rzeczywistość ..
            • broton Re: ... mundurki romana ... 15.04.07, 00:59
              ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka