Dodaj do ulubionych

Capgemini na Rondzie Polsadu?

23.04.07, 09:11
Przez weekend zamontowano na szczycie nowobudowanego biurowca Bumy logo Capgemini. Zanosi się na przeprowadzkę z Lubicz?
Mieszkam w pobliżu i obserwuję budowę tego centrum biurowego.
Tempo i jakość realizacji w niczym nie odbiega od tego co robią renomowane firmy w Europie Zachodniej.
Buma to w tej chwili zdecydowanie najbardziej profesjonalny deweloper w Krakowie.
Obserwuj wątek
    • stefan26 Re: Capgemini na Rondzie Polsadu? 23.04.07, 10:08
      a dlaczego tempo mialoby odbiegac od zachodnich ralizacji?
      interesuje mnie jedno, czy ma byc przejscie podziemne pod estakada, czy to jest
      jedynie przepust technologiczny? Jesli przejscie, to troche waskie bedzie...
      • krzychut Re: Capgemini na Rondzie Polsadu? 23.04.07, 11:16
        Ja o biurowcu ty o estakadzie.
        Gdzie tam znalazłeś przejście podziemne, chyba dla dżdżownic?
        • stefan26 Re: Capgemini na Rondzie Polsadu? 25.04.07, 13:12
          przepust jest na przekroju wysokosci BP-biurowiec

wlasnie go zasypuja i asfaltuja.

• Gość: kr HAHAHA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 10:15
      > Buma to w tej chwili zdecydowanie najbardziej profesjonalny deweloper

Słowa "BUMA" i "profesjonalny" stoją w zdecydowanej sprzeczności względem
      siebie. Nie wypominając fuszerek, jakie odstawiali w mieszkaniówce (nieznajomość
      przepisów budowlanych, przewracające się fundamenty itp.), byłem jakiś czas temu
      na spotkaniu w jednej z firm wynajmującej (duże) biuro na Wadowickiej. Jako że
      jest to firma zaprzyjaźniona po spotkaniu padło pytanie - tak na marginesie, czy
      nie ma Pan wrażenia, że coś tu w sali śmierdzi? Odpowiedziałem szczerze, bo
      rzeczywiście od samego początku kręciło mi w nosie zapachem delikatnie pisząc
      nieprzyjemnym - że owszem, tak. No właśnie - usłyszałem w odpowiedzi. A Buma
      twierdzi że wszystko jest OK i nic nie śmierdzi.
      Więc jak chcesz w gabinecie wąchać powiedzmy szambo - to wynajmuj śmiało!
      • krzychut Re: HAHAHA!!! 23.04.07, 10:58
        Gość portalu: kr napisał(a):
        tak na marginesie, czy
        > nie ma Pan wrażenia, że coś tu w sali śmierdzi? Odpowiedziałem szczerze, bo
        > rzeczywiście od samego początku kręciło mi w nosie zapachem delikatnie pisząc
        > nieprzyjemnym - że owszem, tak.

Może trzeba wykazać wiekszą staranność w doborze gości zapraszanych na spotkanie. Nieprzyjemny zapach często jest powodowany brakiem higieny ososbistej.

"przewracające się fundamenty itp."

No to już jest mistrzostwo świata, przewrócić fundament!
        Mógłbyś napisać gdzie można obejrzeć to cudo?
        • Gość: kr Re: HAHAHA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 12:25
          > Może trzeba wykazać wiekszą staranność w doborze gości zapraszanych na
          > spotkanie. Nieprzyjemny zapach często jest powodowany brakiem higieny
          > ososbistej.

Było by to może i śmieszne, gdyby nie było żałosną próbą odwrócenia kota ogonem.

> No to już jest mistrzostwo świata, przewrócić fundament!
          > Mógłbyś napisać gdzie można obejrzeć to cudo?

Już nie, bo naprawili.
          Fundament przewrócił im się na Polanie Żywieckiej. Przejedź się tam i popytaj,
          to właściciele opowiedzą Ci więcej kwiatków o "jakości", "solidności" i
          "prawdomówności" firmy BUMA.
          Dość podsumować, że na rynku mieszkaniowym musieli zmienić nazwę, bo BUMA była
          spalona.
          • krzychut Re: HAHAHA!!! 23.04.07, 21:27
            Wejdź sobie na ich stronę i trochę poczytaj.
            Nie zmieniali nazwy, grupa Buma to od wielu lat kilka lub kilkanaście firm, które zajmują się różnymi rzeczami i niekoniecznie mają, czy miały w nazwie Buma.
            To, że kiedyś mieli jakieś skargi na mieszkaniówce a teraz potrafią poprowadzić budowę takiego biurowca potwierdza tylko, że się ucza i wyciągają wnioski.
            Przekręty na mieszkaniówce robią deweloperzy dzisiaj, rozwiązując umowy przedwstępne zawarte wg starych cen, bo mogą sprzedać dwa razy drożej.
            • Gość: kr Re: HAHAHA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 21:55
              > Wejdź sobie na ich stronę i trochę poczytaj.

I pooglądaj "zdjęcia" tego, co "wykonali". Kiedyś byłem, oglądałem zdjęcia
              osiedla na którym mieszkałem - szkoda, że nie opublikowali oryginalnych zdjęć z
              bagnem, błotem i innym syfem, bez dróg i chodników - czyli tak, jak zostawiali
              osiedle mieszkańcom. Oczywiście wcześniej mówiąc nabywcom, ba, składając nawet
              oświadczenia do protokołów odbioru budynków że drogi zostaną przez nich
              wykonane. Szkoda że teraz tak łatwo "dorobić" kostkę czy chodniki do prawdziwego
              zdjęcia.

> Nie zmieniali nazwy, grupa Buma to od wielu lat kilka lub kilkanaście firm,
              > które zajmują się różnymi rzeczami i niekoniecznie mają,
              > czy miały w nazwie Buma.

Zgoda co do "ogólnej" zasady - było kilka firm.
              Ale akurat w mieszkaniówce posługiwali się nazwą BUMA, przy czym po Pychowicach
              i Polanie przez chwilę nie robili nic, a potem zmienili sie na DK Dev.

> To, że kiedyś mieli jakieś skargi na mieszkaniówce a teraz potrafią
              > poprowadzić budowę takiego biurowca potwierdza tylko,
              > że się ucza i wyciągają wnioski.

Tak jak Ci napisałem: chcesz ryzykować i wynajmować od nich - Twoja sprawa. Ja
              miałem z nimi styczność zarówno jako mieszkaniec ich osiedla, jak i kontakt z
              firmą wynajmującą u nich siedzibę. I niestety, BUMA pozostanie dla mnie
              synonimem totalnego olewania klienta i specjalisty we wmawianiu mu, że białe
              jest czarne lub na odwrót. Nie wspominając już o próbach podpierania się w
              sposób oszukańczy wyrwanymi z kontekstu fragmentami ustaw.
    • Gość: ar Re: Capgemini na Rondzie Polsadu? IP: *.chello.pl 24.04.07, 14:33
      krzychut napisał:
      > Przez weekend zamontowano na szczycie nowobudowanego biurowca Bumy logo
      > Capgemini. Zanosi się na przeprowadzkę z Lubicz?

Niekoniecznie. Krakowskie Capgemini pracuje teraz bodajże w trzech budynkach
      (Lubicz, Wadowicka i Opolska), ten będzie czwarty.
      • Gość: ika Re: Capgemini na Rondzie Polsadu? IP: *.chello.pl 26.05.07, 14:11
        gdzie na opolskiej capgemini?
        i na wielickiej?

przenosi sie zabierzow i buma na wadowickiej
    • Gość: janek Re: Capgemini na Rondzie Polsadu? IP: *.ipaper.com 01.05.07, 15:38
      Przenosza sie z Zabierzowa i Wielickiej. Na Lubicz bez zmian. A w biurowcu przy
      rondzie ponoc wynajeli 5 pieter.
      • Gość: ss Ika to sie przejdz i zobacz.... IP: *.betanet.pl 26.05.07, 22:04
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka