Gość: I.LEŚNIKOWSKI IP: *.um.gov.pl 19.09.06, 17:26 Dzień bez Samochodu, w tym pozbawiona pojazdów Aleja Wolności. Szczegóły: www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/plonearticle.2006-09-14.3996824957 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: ALEJA Wolności bez samochodu IP: *.man.czest.pl 19.09.06, 17:28 nie udzielaj się chłopie bo cie tu nie chcemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyrywin Re: ALEJA Wolności bez samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:24 a ja chce, patyjny głupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: ALEJA Wolności bez samochodu IP: 212.160.86.* 19.09.06, 18:54 wiekszej glupoty nie mozna bylo wymyslic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nd Re: ALEJA Wolności bez samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:08 oj, żebyś nie wykrakał... Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: ALEJA Wolności bez samochodu 19.09.06, 23:27 Ble, znowu będe musiał stać w korkach, co za beznadzieja... Panowie ekolodzy pewnie mają gdzieś, że auta stojące w korkach spalą więcej paliwa niż jadąc choćby powoli, no ale przecież takim organizacjom nie o ochronę środowiska przeież chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... No to czekamy na piątek :D IP: 212.160.86.* 20.09.06, 17:15 Może być ciekawie - ostatni dzień przed weekendem, oprócz tego tradycyjnie, jak w każdy piątek Święto Dyszla (dzień targowy na Zawodziu). Trzymam kciuki, żeby się udało. Osobiście w tym dniu mam zamiar poruszać się rowerem nie dlatego, że jest taka akcja, ale dlatego, że lubię rower. Pewnie też dlatego, że umiem już poruszać się na rowerze po Częstochowie (trzeba się tego dość długo uczyć) no i mam odpowiedni rower. A malkontentom, którzy za wszelką cenę muszą w tym dniu skorzystać z właśnie sprowadzonej poniemieckiej fury mogę tylko współczuć. Sam niedawno nie sądziłem, że jest możliwość (oczywiście przy ładnej pogodzie) zamiast w samochodzie usiąść na siodełku i popedałować. Znacie piosenkę Lecha Janerki? No więc apel nie tylko do Damiana - wpadnij i popedałuj "do byle gdzie" obok mnie. Na rowerze najszybciej uciekniesz od zawału. Naprawdę nie jest to żaden slogan. Rower może być przyjemną alternatywą Rovera i innych samochodów. Wystarczy tylko chcieć spróbować. A że nie ma ścieżki wzdłuż "Wolności" - za to ulicą będzie się dało jechać bez obaw o swoje życie. Przynajmniej w tym jednym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: No to czekamy na piątek :D 20.09.06, 21:50 Nie napisze co mi sie pomyslalo na ten temat , ale tekst na stronie urzedu miasta na temat bezpiecznego poruszania sie rowerem i innymi nie "zmotoryzowanymi" srodkami transportu rozbawil mnie do lez a pomyslec , ze miesiac temu stanowisko urzedu brzmialo: "po co sciezki rowerowe jak i tak ich nigdy nie bylo " lub "rowerzysci powoduja niebezpieczenstwo dla pieszych" HLE HLE HLE co za miejsce ta nasza wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Gratulujemy pomysłu i jego realizacji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:56 Odpowiedz Link Zgłoś