Dodaj do ulubionych

Ciecie na emigracji

IP: *.SNVACAID.covad.net 23.05.03, 07:35
Mimo, ze mieszkam w USA od 25 lat nie moge znalezc normalnego Polaka,
przyjaciela.....Wiecej mam przyjaciol w Polsce. Czytajac wypowiedzi na forum
ktore sa w wiekszosci pisane przez Polakow z Polski,przez normalnie
myslacych i funkcjonujacych ludzi,mam wrazenie, ze ci ktorzy wyjechali poza
granice to sa szpanerzy i ogolnie ludzie nie warci nawiazania blizszej
znajomosci. Dlaczego?????
Obserwuj wątek
    • Gość: picipolo Re: Ciecie na emigracji IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 07:41
      jak kazdy mysli tak jak ty to odpowiedz jest prosta.......bez urazy.

pozdrawiam picipolo
      • Gość: TGIF Re: Ciecie na emigracji IP: *.SNVACAID.covad.net 23.05.03, 07:44
        Co poeta chcial przez to powiedziec???
        • Gość: picipolo Re: Ciecie na emigracji IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 07:53
          ano tylko tyle ze zamykacie sie w swoich domkach, trzymacie splówe pod poduszka
          i uwazacie ze "kazdy" chce was wygrysc z miejsca pracy albo wam krzywde zrobic.
          jestescie swoistymi niewolnikami ameryki,takimi nowymi "murzynami".a jak juz
          któremus sie powiedzie w tej ameryce to oddala sie od "swoich"bo z chołota i
          biedota niewypada sie zadawac i znów zamyka sie ze swoimi "zielonymi" i splówa.

pozdrawiam picipolo

• Gość: lolyta Re: Ciecie na emigracji IP: *.bct.bellsouth.net 23.05.03, 16:40
            Cos w tym jest. Nie wiem, GDZIE Ty czytasz te wypowiedzi Polakow - jesli na
            forum "Polonia", to to jest faktycznie pomylka. Ale jest tu (w USA) masa
            normalnych Polakow, tylko jak podchodzisz do nich z takimi uprzedzeniami to co
            sie dziwisz? A gdzie konkretnie jestes?
    • Gość: baron Re: Ciecie na emigracji IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 24.05.03, 18:24
      Gość portalu: TGIF napisał(a):

> Mimo, ze mieszkam w USA od 25 lat nie moge znalezc normalnego Polaka,
      > przyjaciela.....Wiecej mam przyjaciol w Polsce. Czytajac wypowiedzi na forum
      > ktore sa w wiekszosci pisane przez Polakow z Polski,przez normalnie
      > myslacych i funkcjonujacych ludzi,mam wrazenie, ze ci ktorzy wyjechali poza
      > granice to sa szpanerzy i ogolnie ludzie nie warci nawiazania blizszej
      > znajomosci. Dlaczego?????

Mam normalnych przyjaciół w NJ :)
    • Gość: monika Re: Ciecie na emigracji IP: *.pool.mediaWays.net 25.05.03, 11:39
      co za bzdury?????? Ludzie wszedzie potrafia byc brutalni i wredni, nie tylko na
      emigraci, a i tu mozna spotkac prawdziwego przyjaciela, tylko trzeba to robic
      umiejetnie, a potem te przyjazn pielegnowac. Ot i takie jest moje zdanie w
      kwestii. Jak tak bedziez sfrustrowany, to wybacz, ale nikt nie bedzie chcial z
      toba przyjaznic, bo i po co? /powodzenia

ps. tu, za granica niestety ludzie musza wiecej tyrac i stad takie braki w
      okazywaniu emocji i zawieraniu znajomosci ( haha, nauczyli mnie tego na
      studiach, wiec sie wymadrzam)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka