Dodaj do ulubionych

jakiego radia słuchacie?

23.05.03, 09:47
ja słucham radiostacji a wy?
93,7 fm
Obserwuj wątek
    • Gość: picipolo Re: radio maryja , oaze prawdy! IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 09:53
      • nocny_fryzjer Re: radio maryja , oaze prawdy! 23.05.03, 09:56
        fajowo
    • Gość: tomCrac Re: jakiego radia słuchacie? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 10:03
      3ka
      Radiostacja
      Radio Zak
    • Gość: gaduła Re: RMF - FM tylko !!! IP: *.IOd.krakow.pl 23.05.03, 11:25
      • Gość: tomCrac Re: RMF - FM tylko !!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 11:33
        Od kiedy grupa docelowa staly sie zamozne kobiety w wieku 30-40 lat przestalem :)
        • Gość: gaduła Re: RMF - FM tylko !!! IP: *.IOd.krakow.pl 23.05.03, 12:01
          teraz rozumiem dlaczego przy goleniu tak mi się dobrze je słucha !!!
    • peteen Re: jakiego radia słuchacie? 23.05.03, 11:31
      mimo wszystko trójka
      a coraz częściej plus (jeno musza poszerzyć płytotekę, jakby co - służę)...
      • Gość: Zbigniew No to Was zaskoczę:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 11:39
        Często słucham TOK FM, chociaż po ostatnim przejęciu przez Politykę mniej.
        Strasznie denerwuje mnie głos Paradowskiej:(

Ale czasami mam dość tych stacji typowo muzycznych i wolę posłuchać jak
        gadają:))
        • nocny_fryzjer tok fm 23.05.03, 11:44
          Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Często słucham TOK FM, chociaż po ostatnim przejęciu przez Politykę mniej.
          > Strasznie denerwuje mnie głos Paradowskiej:(
          >
          > Ale czasami mam dość tych stacji typowo muzycznych i wolę posłuchać jak
          > gadają:))

na jakiej czestotliwosci nadaja slyszalem ze sa w krakowie ale nigdy nie moge
          ich zlapac maja rds?
          • Gość: Zbigniew Żebym ja to wiedział:)) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 11:46
            Jak zejdę do samochodu to Ci powiem:)

No chyba, że Viking odnajdzie wcześniej:)
            • nocny_fryzjer Re: Żebym ja to wiedział:)) 23.05.03, 11:49
              Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Jak zejdę do samochodu to Ci powiem:)
              >
              > No chyba, że Viking odnajdzie wcześniej:)

MAJA TEN RDS?
              • Gość: Zbigniew Re: Żebym ja to wiedział:)) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 11:58
                nocny_fryzjer napisał:

> MAJA TEN RDS?

Jeżeli RDS to to, że jak jadę przez Polskę to sami sobie odnajdują
                częstotliwość to chyba tego nie mają:( Słucham ich tylko w Krakowie:)
          • viking73 Re: tok fm 23.05.03, 12:00
            nocny_fryzjer napisał:

> na jakiej czestotliwosci nadaja slyszalem ze sa w krakowie ale nigdy nie moge
            > ich zlapac maja rds?

nie pamiętam dokładnie, ale chyba 102.9 FM.
            • Gość: Zbigniew Dokładnie pamiętasz:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 12:50
              Byłem w samochodzie sprawdzić:)
        • viking73 Wybrałem temperament 23.05.03, 11:44
          Radio Eska 97.7 FM

Nowa muzyka. Fajni prezenterzy (m.in. Marcin Chłopaś, Marcin Jędrych).
          Mnie się bardzo podoba.
          • nocny_fryzjer Re: Wybrałem temperament 23.05.03, 11:45
            viking73 napisał:

> Radio Eska 97.7 FM
            >
            > Nowa muzyka. Fajni prezenterzy (m.in. Marcin Chłopaś, Marcin Jędrych).
            > Mnie się bardzo podoba.

CHLOPAS BYL KIEDYS W RADIOSTACJI ALE SIE SPRZEDAŁ
            • viking73 Re: Wybrałem temperament 23.05.03, 11:51
              nocny_fryzjer napisał:
              >
              CHLOPAS BYL KIEDYS W RADIOSTACJI ALE SIE SPRZEDAŁ

Jest bardzo dobry w Esce. Polecam.

Marcin Jędrych był w RMFie, no i co?
              • nocny_fryzjer Re: Wybrałem temperament 23.05.03, 11:53
                viking73 napisał:

> nocny_fryzjer napisał:
                > >
                > CHLOPAS BYL KIEDYS W RADIOSTACJI ALE SIE SPRZEDAŁ
                >
                > Jest bardzo dobry w Esce. Polecam.
                >
                > Marcin Jędrych był w RMFie, no i co?

NIE PRZECZE
          • Gość: boldhead drogi vikingu IP: 213.77.44.* 23.05.03, 13:40
            wybrałeś temperament pana Czarzastego
            Eska jest rezimowa jakby nie patrzec.
            • viking73 drogi boldheadzie 23.05.03, 14:16
              Też się na początku dawalem nabierać na opowieści Radia RMF o "czerwonej Esce,
              która wygryzła dobre lokalne Radio Blue FM, a którą przywieziono w teczce z
              Warszawy".
              Każdy dba o swój interes: RMF o swój - Eska o swój. Ja nie muszę dawać wiary
              wersji RMFu. Chcę tylko słuchać dobrego radia.
              PS. A zwolennikom rzekomo "wygryzionego dobrego Radia Blue FM" zawsze można
              polecić Radio Region. I o co był ten hałas... no o o co?
              • Gość: boldhead Re: drogi vikingu IP: 213.77.44.* 23.05.03, 14:24
                viking73 napisał:

> Też się na początku dawalem nabierać na opowieści Radia RMF o "czerwonej
                Esce,
                > która wygryzła dobre lokalne Radio Blue FM, a którą przywieziono w teczce z
                > Warszawy".
                > Każdy dba o swój interes: RMF o swój - Eska o swój. Ja nie muszę dawać
                wiary
                > wersji RMFu. Chcę tylko słuchać dobrego radia.
                > PS. A zwolennikom rzekomo "wygryzionego dobrego Radia Blue FM" zawsze można
                > polecić Radio Region. I o co był ten hałas... no o o co?

wersja rmfu wersją rmfu, a sposob w jaki wystrzelono blue fm jest kryminalny.
                podobna rzecz stala sie z innymi radyjami w polsce.
                • viking73 drogi boldheadzie 23.05.03, 14:38
                  Taka rzeczywistość. Blue miało koncesję na 7 lat i mu jej nie przedłużono.
                  Taka "umowa o pracę na czas określony". Zawsze trzeba się liczyć z tym, że ci
                  jej nie przedłużą. Oczywiście, że się człowiek wtedy czuje rozgoryczony, ale
                  takie życie.
                  A porównując Eskę z Radiem Region (dawne Blue) dla mnie Eska po prostu jest
                  lepsza. Tyle.
                  • Gość: Zbigniew Nie jestem do końca w temacie, ale ... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 14:49
                    viking73 napisał:

> Taka rzeczywistość. Blue miało koncesję na 7 lat i mu jej nie przedłużono.
                    > Taka "umowa o pracę na czas określony". Zawsze trzeba się liczyć z tym, że ci
                    > jej nie przedłużą. Oczywiście, że się człowiek wtedy czuje rozgoryczony, ale
                    > takie życie.

Trzeba zawsze podać powód nie przedłużenia umowy, a jaki był ten powód w
                    przypadku radia?

Może Czarzasty nie dostał działki i tyle !!!

Co do radia się nie wypowiadam nie słychałem Blue nie słucham Eski i Region:)
                    • Gość: tomCrac Re: Nie jestem do końca w temacie, ale ... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 14:56
                      Znowu mnie Zbigniew uprzedzil! Halas nie byl bezpodstawny i pewnie jeszcze nie raz sie podniesie.
                    • viking73 Re: Nie jestem do końca w temacie, ale ... 23.05.03, 14:57
                      Gość portalu: Zbigniew napisał:
                      viking73 napisał:

Taka rzeczywistość. Blue miało koncesję na 7 lat i mu jej nie przedłużono.
                      Taka "umowa o pracę na czas określony". Zawsze trzeba się liczyć z tym, że ci
                      jej nie przedłużą. Oczywiście, że się człowiek wtedy czuje rozgoryczony, ale
                      takie życie.
                      >
                      > Trzeba zawsze podać powód nieprzedłużenia umowy, a jaki był ten powód w
                      przypadku radia?
                      >
                      Coś, że grają za dużo muzyki a za mało słowa niż się zdeklarowali - z tego co
                      pamiętam. Ale jak mawiał mój śp. dziadek "gdy się chce psa uderzyć to zawsze
                      się kij znajdzie".
                      • Gość: Zbigniew Re: Nie jestem do końca w temacie, ale ... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 15:06
                        viking73 napisał:

> Coś, że grają za dużo muzyki a za mało słowa niż się zdeklarowali - z tego co
                        > pamiętam. Ale jak mawiał mój śp. dziadek "gdy się chce psa uderzyć to zawsze
                        > się kij znajdzie".

Czyli jednak nie dali w łapę:)
                        • viking73 Re: Nie jestem do końca w temacie, ale ... 23.05.03, 15:12

Czyli jednak nie dali w łapę:)

Pewnie za mało dali:) Wystarczyło na zachowanie częstotliwości 96.7 FM (dla
                          Radia Region). Drugą (97.7 FM) musieli oddać. Ale jeszcze mają dwie:
                          RMF (96.0 FM) i Radio Opera (dokładnie nie pamiętam, coś koło 93 FM).
                          Całkiem sporo jak na jedno miasto.
                          • Gość: Zbigniew Re: Nie jestem do końca w temacie, ale ... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 15:22
                            viking73 napisał:

>
                            > Pewnie za mało dali:) Wystarczyło na zachowanie częstotliwości 96.7 FM (dla
                            > Radia Region). Drugą (97.7 FM) musieli oddać. Ale jeszcze mają dwie:
                            > RMF (96.0 FM) i Radio Opera (dokładnie nie pamiętam, coś koło 93 FM).
                            > Całkiem sporo jak na jedno miasto.

A jak wygląda sprawa z Eską? Kto jest właścicielem i ile jeszcze mają stacji?
                            • viking73 Re: Nie jestem do końca w temacie, ale ... 23.05.03, 15:33

A jak wygląda sprawa z Eską? Kto jest właścicielem i ile jeszcze mają stacji?

Właścicielem jest ZPR czyli Zjednoczone Przedsiębiorstwa Rozrywkowe. Kto jest
                              dokładnie udziałowcem ZPRu to musisz się już w necie wyczytać.
                              Eska to sieć radiowa nadająca lokalalny program (o podobnym formacie w każdym
                              ze swoich oddziałów) w bodaj 23 miastach w Polsce. Jej udział w rynku
                              krakowskim wynosi wg ostanich badań zamieszczonych w mediafm.net
                              4.74% (bardzo szybko rośnie). Ale np. w Poznaniu tamtejsza Eska jest
                              najpopularniejszą rozgłośnią i jej słuchalność tam wynosi ponad 21%.
                              • Gość: beiamin Re: Nie jestem do końca w temacie, ale ... IP: 213.25.103.* 23.05.03, 21:12
                                Slucham radia Region
        • tomcrac Re: No to Was zaskoczę:) 23.05.03, 11:51
          > Ale czasami mam dość tych stacji typowo muzycznych i wolę posłuchać jak
          > gadają:))

starosc nie radosc ;PPP

• Gość: Zbigniew Re: No to Was zaskoczę:) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 12:54
            tomcrac napisał:

> > Ale czasami mam dość tych stacji typowo muzycznych i wolę posłuchać jak
            > > gadają:))
            >
            > starosc nie radosc ;PPP
            >

Przyjdzie czas i na Ciebie:)
    • Gość: Flagus Re: jakiego radia słuchacie? IP: *.enetwork.pl 23.05.03, 11:49
      Tylko Trojka!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Jakub K. Re: jakiego radia słuchacie? IP: 213.25.129.* 23.05.03, 12:44
      Alfa i Wanda - tylko tam jest mało gadania, a dużo muzyki.
      Cała reszta to gówno.
      • latwy2002 Re: jakiego radia słuchacie? 23.05.03, 12:46
        jakie radio?
        niech zerkne...
        sony :)
      • Gość: Zbigniew Wanda IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 12:53
        Gość portalu: Jakub K. napisał(a):

> Alfa i Wanda - tylko tam jest mało gadania, a dużo muzyki.
        > Cała reszta to gówno.

O gównie się nie wypowiadam, ale o Wandzie mogę:)
        Kiedyś słuchałem sporo, ale ile można słuchać tych samych piosenek z lat
        osiemdziesiątych i wiem że w innych też grają cały czas to samo, ale c kilka
        tygodni się to zmienia a w Wandzie nie:(
        • peteen Re: Wanda 23.05.03, 12:58
          wanda ? toz to dyskoteka z zegarynką
          a misie prowadzące najczęściej rzucaja górnolotnym: jest 10:24 a wy ciągle
          słuchacie radia wanda... nie znają wykonawców, których zapowiadają... eh,
          gdzież są niegdysiejsze rozgłosnie...
          :c(
    • ciala_jamiste Re: jakiego radia słuchacie? 23.05.03, 19:10
      ma w ryja
    • grabex Re: jakiego radia słuchacie? 23.05.03, 21:30
      Jestem w dalszym ciągu zwolennikiem Trójki, ale coraz częściej sięgam też dla
      relaksu do Radia Region i Flash. Ale tak naprawdę i tak czekam tylko na jedną
      audycję radiową w roku...
      Ok. grudnia każdego roku w Pr. 3. Polskiego Radia...
      Domyślacie sie, co to takiego?
      • viking73 Re: jakiego radia słuchacie? 23.05.03, 23:00
        W grudniu w Trójce to może być co najwyżej roczne podsumowanie listy pzrebojów,
        albo kolejna wersja hitu o karpiu.
    • Gość: PROKOCIM Re: jakiego radia słuchacie? IP: *.client.attbi.com 24.05.03, 01:39
      nocny_fryzjer napisał:

> ja słucham radiostacji a wy?
      > 93,7 fm

new rock alternative 94.7
      Q101 101.7
      loop 97.3

dawniej tylko trojka a pozniej jeszcze rmf jak zaczal nadawac
      • nocny_marek Re: jakiego radia słuchacie? 24.05.03, 02:14
        Mam swoje radio w/potrzeb i sytuacji. Zdrowym rozsadkiem grzesze - niestety!
        Zycze "kocertu zyczen" forever!!!!! NM
    • Gość: roz Re: jakiego radia słuchacie? IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl 24.05.03, 10:42
      Trójka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka