Dodaj do ulubionych

Swinie sa bardzo inteligentne...

13.05.07, 18:12
Charakterystyczna sylwetka, znamiennych chod, jadlospis niewyszukany...no i
chlew za mieszkanie...
"Nie jestem swinia " - powiedzial prezes .
To widac...natomiast knurze cechy tez nie sa skrywane...
trudny
Obserwuj wątek
    • malpiarnia Re: Swinie sa bardzo inteligentne... 13.05.07, 19:13
      swinia nie bede -powiedzial magister
      do kolchozu corki nie wysle choc przyznam dobrze sie tam mozna bylo nachlac
      ja do telewizorni corke posle, a jaaaaaaak
      a ze nos jak kran to co
      ja wlewam inna rurka
      • trudny2002 Re: Swinie sa bardzo inteligentne... 13.05.07, 19:36
        malpiarnia napisał:

> swinia nie bede -powiedzial magister
        > do kolchozu corki nie wysle choc przyznam dobrze sie tam mozna bylo nachlac
        > ja do telewizorni corke posle, a jaaaaaaak
        > a ze nos jak kran to co
        > ja wlewam inna rurka
        Wspomnialem niesmialo ze swinie sa inteligentne...nie musisz podkreslac ze tez
        nie jestes...
        Ja tam uwazam ze umiec znalezc trufle to nie jest wada...
        trudny
        • malpiarnia Re: Swinie sa bardzo inteligentne... 13.05.07, 19:57
          jak tu znalesc trufle skoro wokol ciebie trutnie
          • trudny2002 Re: Swinia potrafi... 13.05.07, 20:29
            i na tym to polega...no zwyczajnie jest inteligentna...no i ma nosa..
            trudny
            • gosia.43 Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 21:17
              ma raczej ryja....który jest zazwyczaj mało sympatyczny.....
              • krzychut Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 21:28
                Marynarkę ma, krawat i teczkę.
                Widziałem przedprzedwczoraj taką.
                Młoda dosyć i głupia ale posłuszna;)
                • gosia.43 Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 21:31
                  Może dlatego posłuszna...bo tę teczkę ma......a co w niej - widziałes moze ...)
                • xyz_xyz_xyz Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 21:49
                  krzychut napisał:

> Marynarkę ma, krawat i teczkę.
                  > Widziałem przedprzedwczoraj taką.
                  > Młoda dosyć i głupia ale posłuszna;)

Ach, ten... a mi nawet go żal. Młody, głupi, naiwny i bezkrytycznie oddany.
                  Myślę, że w głębi serca sam czuje niesmak w stosunku do siebie. Oczywiście
                  jednocześnie czując się głęboko skrzywdzonym ;D
                  • gosia.43 Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 22:09
                    zazwyczaj niewiele czują ...a i nierzadko się zeświniają jesli w
                    perspektywie ...koryto...)
                    • xyz_xyz_xyz Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 22:14
                      nie wierzę. Taki Zawisza czy Kurski może, a ten co dzień będzie patrzył na
                      siebie w lustrze i myślał o tym, jak dał d..y.
                      • broton Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 22:21
                        ... ryja - znaczy ...
                      • gosia.43 Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 22:25
                        nie wydaje mi sie jednak..aby był zdolny do takich wyrzutów sumienia....,
                        chyba że przez swoja młodzieńczą naiwność....

p.s. obraca sie wszak w takim gronie , ze wspomniani wyżej i inni szybko go
                        nauczą .. i kiedyś on będzie manipulował nastepnym....ktorymś naiwniaczkiem...
                        • xyz_xyz_xyz Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 22:31
                          bardzo sprzeczać się nie będę ;)
                        • broton Re: Prawdziwa świnia... 13.05.07, 22:31
                          ... wyrzuty sumienia u prawnika .??.

... chyba ze nie wyszło (odroczenie)...
                          • gosia.43 Re: Prawdziwa świnia... 14.05.07, 10:28
                            broton napisał:

> ... wyrzuty sumienia u prawnika .??.

Toż to własnie przecież wyżej napisałam ! Ale w odniesieniu do tegoż
                            prawnika , no jeszcze paru ze świecznika świniowatych by sie znalazło....

Nie mozna jednak uogólniać. Prawnik też człowiek... Sama znam kilku , którzy
                            sumienie maja , wrazliwi są ... i tak ześwinić by sie nie potrafili... )
                            • trudny2002 Re: Prawdziwa świnia... 14.05.07, 11:10
                              a jak slyszalem to jeden swinia mial szanse na liste stu nieopisanych...mozna
                              sadzic ze swin ale chyba nie ...bo swinia jest inteligentna...
                              Senny tworca jest co najwyzej tym czym swinia siusiu w dowolnym miejscu moze
                              zrobic...a i to nie przynosi swini zaszczytu...oj bieda z ryuwalami swini...
                              Moze kot?
                              trudny
                              jeden taki mieszka z kotem i jak slyszalem nie ma w domu glosu
                              decydujacego...koty sa tez inteligentne no i przebiegle i maja swoje sciezki
                              • gosia.43 Re: Zdecydowanie ..... 14.05.07, 16:27
                                z tych zwierzat świni i kota... wybieram tego ostatniego. I biorac pod uwagę
                                epizod wyróżniony ciut wyżej... i generalnie rzecz biorą.

Wszystko ma ładniejsze i sylwetke.., i ogon.. i spojrzenie... A ze własnymi
                                drogami chodzi ... to dlatego jest własnie kotem..., i nierzadko oryginalnym i
                                tajemniczym.... i w -ogóle i w -szczególe i pod kazdym jednym względem...
                                • elfiefigle Re: Zdecydowanie ..... 14.05.07, 18:35
                                  Niedoszły polski Noblista napisał, że wszystko to, co miłe, miękkie, łagodne,
                                  przytulne, dobre w człowieku - to "kociość", zaś co niebezpieczne, złe, ostre,
                                  niepokojące - określił jako "jeżość". O świni nic tam nie było
                                  • gosia.43 Re: Zdecydowanie ..... 15.05.07, 10:50
                                    O przerozmaitych zwierzetach przerozmaicie różni pisali.... no ale cóż mozna o
                                    takiej świni. No moze to , że trochę ineligecji ma - podobno na poziomie
                                    przeciętnego trzylatka - no ale w czymże tam wiecej upatrywac jakiegos
                                    piekna....
                                    A taki kot - miękki i miły.., albo jez ostry i czasem kłujacy... to przeciez od
                                    razu skojarzenia są i duzo by mozna było...na temat... Tak jak w zyciu : czasem
                                    dobrze , czasem żle...
                                    Ale pomiedzy tym białym a czarnym jest jeszcze cała gama szarości .... i chyba
                                    charakterystyka nawet i takiego zwierzyńca nadaje sie do tego dość dobrze....
    • mistrz_i_malgorzata Re: Swinie sa bardzo inteligentne... 16.05.07, 20:12
      Wszystkie psy patrzą na człowieka z szacunkiem, wszystkie koty z pogardą, tylko
      świnia patrzy na człowieka jak na równego sobie" W. Churchil
      • gosia.43 Re: Swinie sa bardzo inteligentne... 16.05.07, 22:38
        Bardzo intrygujacy nick... i niemniej zajmujacy sam wpis....
        gratuluję !
        • mistrz_i_malgorzata Re: Swinie sa bardzo inteligentne... 17.05.07, 19:25
          skromne : dziękuję ;)
          szkoda, że to nie moje :)
          swoją drogą - niestety zawsze będzie aktualne :(
          • gosia.43 Re: Swinie sa bardzo inteligentne... 17.05.07, 22:40
            Bardzo proszę...
            Twoje sa moze nawet lepsze ... bo Twoje :)

"Człowiek to zwierzę stworzone do udawania ; nigdy nie jest bardziej sobą ,
            niż wtedy kiedy gra.." William Hazlitt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka