Dodaj do ulubionych

Wolny rynek krakowskich taksówek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 19:46
I dzieki temu, standard uslug (i tak dyskusyjny) jeszcze bardziej sie obnizy.
Tylko, komu na tym zalezy?

Ja rozumiem, ze generalnie taksowkarze maja gdzies dobro swych klientow, i
robia wszystko, by zestrzyc ich maksymalnie: okpic i oszukac. Tak traktuja
innych uczestnikow ruchu, jak swych klientow - silowo i na chama.

Rozumiem tez, ze RM lubi wydawac glupawe decyzje. Tyle tylko, ze akurat ta,
podkopie resztki jakiegokolwiek spolecznego zaufania dla profesji "zlotowy".
Czy warto?
Obserwuj wątek
    • genoniusz Re: Wolny rynek krakowskich taksówek 24.05.07, 19:53
      Bzdura. Jak Ci się nie spodoba więcej nie zamówisz w tej sieci i po ptokach.
      Pojawią się zdziercy żerujący na turystach i normalne korporacje dbające o
      wizerunek i żyjące ze stałych klientów. To wszystko, wybór należy do Ciebie.
    • Gość: taxi driver Wolny rynek krakowskich taksówek IP: 91.189.16.* 24.05.07, 19:55
      "Taksówkarze, by żyć na godziwym poziomie, jeżdżą nieraz po kilkanaście godzin
      na dobę - argumentował."

Godziwe, to co oznacza wg pana. 5000, 6000 zl.
      O ile wiem to niewielu jest taksowkarzy ktorzy maja ponizej sredniej krajowej.

Konkurencja nie zaszkodzi nikomu.
      • Gość: troche Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.gemini.net.pl 24.05.07, 20:20
        no właśnie

a jak się panu kierowcy nie podoba niech sam idzie na budowe, zrzuci brzuszek
        troche...
    • Gość: grzegorz uwolnienie cen IP: *.chello.pl 24.05.07, 20:10
      Zobaczycie jak beda strzyc teraz klientow w kraku obowiazywala maksymalna
      taryfa dzienna w dzien powszedni 2,30zł a teraz bedzie mozna jechac i za 10 zł
      za kilometr taksiarze kolo dworca zacieraja rece
      • Gość: krak Re: uwolnienie cen IP: *.autocom.pl 24.05.07, 21:22
        myśle jesteś albo z mafi taksówkowej albo idiotą
        • Gość: grzegorz Re: uwolnienie cen IP: *.chello.pl 24.05.07, 22:34
          wsiadz sobie buraku do taxi centrum na bosackiej to sie przekonasz głąbie
          • Gość: zwierzyniecki Re: uwolnienie cen IP: *.crowley.pl 25.05.07, 11:36
            do taxi centrum buraku na bosackiej wsiadaja tylko frajerzy glabie
            ogolnie na nalezy unikac wszystkich taki krzak oprocz paru uznanych
            • Gość: Stefan Re: uwolnienie cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:45
              I to właśnie jest zasługa wolnego rynku, że się taksówkarze zrzeszają, po to by
              mieć wiarygodność i dzięki temu większe zarobki. Ale jak ktoś jest nastawiony
              na to, że będzie tylko łowił jeleni gotowych przepłacać 10-krotnie, to nie
              dziwię się, że mu konkurencja nie w smak.

Gość portalu: zwierzyniecki napisał(a):

> ogolnie na nalezy unikac wszystkich taki krzak oprocz paru uznanych
            • Gość: grzegorz Re: uwolnienie cen IP: *.chello.pl 25.05.07, 16:38
              widac ze znasz taksowki tylko za szyby tramwaju buraku
              Idz na dworzec i zobacz ile ludzi wsiada do nich frajerze
    • tim999 Re: Bardzo dobrze zrobili... 24.05.07, 20:14
      ...w Krakowie jest za mało taksówek a dzięki ustawie nie trzeba będzie
      wydzwaniać godzine i czekać dodatkowe pół aż łaskawie przyjedzie.
    • Gość: Knur Totalny nonsens IP: *.76.classcom.pl 24.05.07, 20:27
      > I dzieki temu, standard uslug (i tak dyskusyjny) jeszcze bardziej sie obnizy.
      Kompletna niedorzeczność. Rozumiem, że restauracja czy sklep w PRL miały wyższy
      standard niż obecnie, bo na "rynku" działała tylko PSS Społem?
      Na całym świecie konkurencja akurat podnosi jakość usług, więc niby dlaczego tu
      ma być inaczej?
    • flamengista Będzie katastrofa! 24.05.07, 20:40
      Nie wiem, skąd radni są przekonani o tabunach chętnych do prowadzenia taksówek.

Mnóstwo ludzi wyjechało na Wyspy i brakuje chętnych do pracy. Z kolei mamy boom
      turystyczny i uwolnienie cen za przewozy taksówką spowoduje gigantyczną podwyżkę.

W rezultacie będziemy mieli taksówki w cenie praskich, a więc już nie dla Krakowian.
      • Gość: dom Re: Będzie katastrofa! IP: *.autocom.pl 24.05.07, 21:28
        wolny rynek mówi ci to coś
      • Gość: tele Re: Będzie katastrofa! IP: *.krakow.pl 24.05.07, 22:52
        od nas pare osób pojechało już do Anglii a jak mi bedzie zle w krk to pojade za
        nimi
        • Gość: mmm kogo to obchodzi ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:25
          a jedź sobie gdzie chcesz ! nawet do Mezopotamii...
          hahaha !!!
          przynajmniej się zrobi się u nas luźniej...

dzięki tym co już wyjechali zrobił sie lepszy rynek pracy i pensje rosną...
          a frajerzy stoją na zmywakach w barach brytyjskich...
          "koszą kasę" - to fakt... ale za to jakie zaspakajają własne ambicje ! szok !
          "są KIMŚ"...
    • Gość: taxi Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.void.pl 24.05.07, 21:01
      kolejne miernoty polityczne z PO i PIS biorą się za taksówki niemając o tym
      zielonego pojęcia ,ale spokojnie panie Sulorz te kilka tysięcy taksówkarzy i ich
      rodziny przypomną panu o tym przy następnych wyborach ,a do Swoszowic jak nie
      przywrócicie stref i tak nie pojedziemy,nieuku jeden.
      • kolejnekonto1 Re: Wolny rynek krakowskich taksówek 25.05.07, 09:16
        zawsze znajdzie się ktoś kto pojedzie - a ty nie zarobisz i braknie na
        chlebek :):)
        • Gość: taxi Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.void.pl 25.05.07, 11:55
          właśnie jak pojadę to braknie bo do każdego takiego kursu muszę dopłacać
          • Gość: taxu Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 09:28
            i tu masz racje. Lepiej poczekac 15 min i do tynca nie jechac za darmo, to samo
            w inne miejsca oddalone ponad 1km od ostatniego postoju
      • Gość: mmm no i prosze ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:28
        cytat : "a do Swoszowic jak nie przywrócicie stref i tak nie pojedziemy" -->
        oto najlepszy dowód na to jak sie dobrze powodzi taksówkarzom, skoro
        przebierają w klientach ! jak można tak otwarcie przyznać się że część
        klienteli ma się "gdzieś" ?! SZOK !
        większa konkurencja na pewno dobrze zrobi w tej branzy... znajdą się NORMALNI
        taksówkarze, którzy dbają o klienta, a nie robią mu po prostu łaski, że raczą
        go dowieźć do domu !
        a reszta (taka jak mój przedmówca) niech po prstu "wyleci z rynku" !!!
        tego im życzę !!!.......
        • Gość: taxi Re: no i prosze ! IP: *.void.pl 25.05.07, 12:18
          to nieprawda że mamy pasażerów taksówek gdzieś jako sieć radio taxi bardzo o
          nich dbamy przykład proszę bardzo ,pasażer nie płaci za przyjazd
          taksówki,natomiast jeżeli pasażer zamówi taksówkę do swoszowic i pojedzie do
          wróblowic,to bardzo proszę kalkulator do ręki i wtedy zobaczysz jaki robimy
          świetny interes jadąc tam na wezwanie i dlatego jeżeli nie przywrócą stref w
          niektórych rejonach miasta nawet jak taksówkarzy będzie 10000 zawsze będą problemy.
          • Gość: Knur Re: no i prosze ! IP: *.76.classcom.pl 25.05.07, 12:58
            A często robisz z Krakowa kursy, żeby kogoś przewieźć na trasie
            Swoszowice-Wróblowice? Nie przesadzaj.
            Jak będzie konkurencja to się okaże, że na tym też można robić interes.
      • Gość: koko Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:08
        maszracje niech dalej znoszastrefy to beda jezdzic mpkiem a co do cen super
        skonczy sie jazda dwie ulice dalej i rzniecie goscia w taksowce
    • Gość: Stefan Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.autocom.pl 24.05.07, 21:48
      Czy Ty jesteś szkolony w naukach Marksizmu-Leninizmu???
      Od kiedy większa konkurencja obniża jakość usług???

Gość portalu: Poinformowany napisał(a):

> I dzieki temu, standard uslug (i tak dyskusyjny) jeszcze bardziej sie obnizy.
      • Gość: dw2 Tim nie odzywaj sie IP: *.betanet.pl 24.05.07, 22:36
    • Gość: Haha Re: Standardowa śpiewka monopolistów IP: *.devs.futuro.pl 24.05.07, 22:18
      aptekarze, prawnicy, doradcy, taksówkarze, pośrednicy, każdy chciałby mieć hermetyczną korporacje, i kosić klientów... a kluczem do niższych cen i wyżej jakości jest KONKURENCJA...
      + państwowy egzamin, oraz rygorystyczne kary za łamanie zasad

Proste? Proste!
      • Gość: xccx Hahah smieje sie z Ciebie "Hahah" IP: *.betanet.pl 24.05.07, 22:48
    • Gość: Paul Dziesięt minut czekania? IP: *.fdk.airbites.pl 24.05.07, 23:02
      Są korki no to się czeka!! Tak, rzućcie jeszcze więcej aut na drogi, to na pewno
      będzie się mniej czekało!!
      • Gość: mmm jasny gwint !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:22
        skąd ty sie urwałeś człowieku ?! <szok>
        miałem nadzieje, że betonowe bastiony komunizmu i centralnej gospodarki już
        dawno wymarły, albo przynajmniej zdążyły się zasymilować do wolnej
        gospodarki... ale widzę, że niektóre jednostki są silne i przetrwały !!!
        człowieku !
        KTO MA RZUCIĆ te dodatkowe samochody na ulice ???
        zastanawiasz się czasami co piszesz ?...
        zabraniasz ludziom kupowania samochodów i wyjeżdżania nimi na ulice ? - żądasz
        od władz ograniczenia swobody poruszania się po ulicach ?
        kompromitacja !!!!!!!
    • kolejnekonto1 Re: Wolny rynek krakowskich taksówek 25.05.07, 09:12
      zawsze jest tak że jak jest większa konkurencja to jakosc usług się podnosi -
      nie wiem skąd to wymyśliłeś.

a druga rzecz ostatni miałem pilny wyjazd na spotkanie i 4 korporacje nie miały
      wolnej taksówki która chciałby przyjechać na ul Kościuszki.- wydaje sie to
      troche śmieszne.
      • Gość: Stefan Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:24
        Ja mieszkam w tej okolicy i w normalnych godzinach (tzn. nie nocnych) jest to
        typowa sytuacja. Gdy spieszę się na dworzec zamawiam taksówke z conajmniej
        połgodzinnym wyprzedzeniem.

kolejnekonto1 napisał:

> ostatnio miałem pilny wyjazd na spotkanie i 4 korporacje nie miały
        > wolnej taksówki która chciałby przyjechać na ul Kościuszki.- wydaje sie to
        > troche śmieszne.
        • Gość: betti1981 Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:47
          I właśnie o takiej sytuacji pisałam na tym forum to jeden z drugim mnie
          skrytykował , że niby pijana byłam jak taksówkę zamawiałam w nocy. Żeby w nocy
          zamawiać taksówkę niekoniecznie trzeba być pijanym. A poziom taksówkarzy i Pań
          pracujących w obsłudze klienta jest tragiczny. Zwłaszcza w siebi Partner taxi.
          Jak zwiększy się ilośc taksówkarzy to może poziom obsługi się zmniejszy , bo
          Panowie kierowcy i Panie odbierające zamówienia może zaczną szanować swoich
          klientów . W piątek zamawiałam usługę taxi zakupy , po czym czekaliśmy na
          usługę 3 godziny. Wkońcu gdy chcieliśmy się dowiedzieć co z naszymi zakupami
          czy dojadą czy też nie , Panie skierowały nas bezpośrednio do kierowcy , który
          stwierdził że ma w "dupie taki kurs" i się rozłączył. W momencie gdy
          zadzwoniliśmy ponownie na sieć radio-taxi Panie zaczeły odkładac słuchawkę , a
          później wydzwaniać na numer z którego przyjeły zgłoszenie i używać wulgarnych
          słów w stosunku do osoby odbierającej telefon. Hmmm nooo nie wiem czy to takie
          normalne zachowanie . Powiem tyle wszystkie rozmowy tych Pań i Pana taksówkarza
          mamy nagrane i już złożyliśmy reklamację. Taki właśnie w Polsce jest poziom
          obsługi klienta .
          • Gość: :) zmien siec IP: *.chello.pl 25.05.07, 16:42
            partner ma 100 takowek a barbakan 650 prostr jak barszcz
          • Gość: lipa Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 09:35
            Nasatepnym razem zaloz buty i dymaj do sklepu. Od kiedy to taksówkarze maja
            obowiazek wozic zakupy jak rowniez zakupy. Pokaz mi jakis cennik nato. przeciez
            oni woza mnostwo ludzi i jeszcze maja wam wozic jedzenie?
            • Gość: Knur buuuuu IP: *.76.classcom.pl 28.05.07, 09:06
              Jak czytam takie hafty, to dochodzę do wniosku, że mamy ciągle za niskie
              bezrobocie.

> Od kiedy to taksówkarze maja
              > obowiazek wozic zakupy jak rowniez zakupy. Pokaz mi jakis cennik nato. przeciez
              > oni woza mnostwo ludzi i jeszcze maja wam wozic jedzenie?

• Gość: klient Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 23:53
            Partner to jedna z najsłabszych sieci, trzeba było zamawiać w 919 obsługa miła,
            szybka i kultularna, nie darmo mówią na nich krawaciarze. masz racje, kultura
            dziewczyn na centrali czsami uraga nie tylko w Partnerze ale i w popularnej
            Medze. W 919 nie spotkałam chamstwa, ale na taryfę czasami trzeba poczekać.
          • Gość: CARBONXX Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.chello.pl 07.06.07, 22:02
            HMM... WIĘKSZYCH GŁUPOT NIE CZYTAŁEM !!! JAK MOŻLIWE ŻEBY DYSPOZYTORKA PODAŁA
            TELEFON KIEROWCY DLA KLIENTA PIERWSZY RAZ W ŻYCIU COŚ TAKIEGO SŁYSZE , !!!!
            JEST TO POPROSTU NIEMOŻLIWE !! NASTĘPNE KIEROWCA NIE MA OBOWIĄZKU ROBIENIA
            ZAKUPÓW ,MOŻE ALE NIE MUSI .. NAGRYWANIE ROZMÓW W FIRMACH RADIO TAXI JEST
            WSZEDZIE WIEC WATPLIWE BY DYSPOZYTORKA UŻYWAŁA WULGARYZMÓW WOBEC KLIENTA .betti
            PISZESZ BZDURY BZDURY JESZCZE RAZ BZDURY !!!NIESTETY LUDZIE TWOJEGO POKROJU
            PISZĄ NIE PRAWDE O UCZCIWYCH ,ZARADNYCH FIRMACH I KIEROWCACH . NIESTETY ŻAL MI
            CIEBIE DZIEWCZYNKO TWOJ POST JEST PŁYTKI WIDOCZNIE TEŻ TAKA JESTES ...
          • arturoh Re: Wolny rynek krakowskich taksówek 07.06.07, 22:50
            Nie ma takiej fizycznej mozliwosci aby panie dyspozytorki daly prywatny numer
            kierowcy - moglyby skontaktowac sie z taksowkarzem poprostu przez radio, gdyby
            byla taka potrzeba. Sieci taxi nagrywaja rozmowy wiec zadna z pan tam
            pracujacych nikogo nie obrzuci "epitetami" ... Taksowkarz ma prawo nie przyjac
            zgloszenia jezeli ma np. inny kurs lub jezeli mu sie nie oplaca gdzies dalej
            dojechac lub jezeli sklada go pijana, czy dziwna osoba... Natomiast to co tu
            piszesz jest troche grubymi nicmi szyte.
            Aaaaaa taksowkarze mimo uwolnienia licencji i tak beda zarabiac 6 razy wiecej
            niz przecietyny obywatel i bardzo dobrze!!! ;-)) Przynajmniej dla mojej wlasnej
            rodziny. Pozdrawiam zonusie i dzieciaczki. A od takich panius jak betii1981
            bron nas Panie Boze - taka awanturnice tez bym olal!!!!!!!! Pozdro dla kolegi
            po fachu
            • Gość: koko Re: Wolny rynek krakowskich taksówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:50
              masz racje to jakas nawiedzona i niedogodzona baba tez bym ja olal haha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka