Gość: kominia IP: *.jagiellonia.krakow.pl 02.12.01, 23:35 Czy uważacie że ta gazeta coś do was mówi? Pomijam kwestię konkurencyjności z GW, ale - czy ten "produkt" do was trafia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orka Tak, czytam 03.12.01, 09:35 Czytam, bo jest to gazeta mająca ambicję byc gazetą regionalną i stron poświęconych sprawom nam znanym jest więcej niż w miejskim dodatku GW. Jest trochę staromodna ( układ, czcionka, ) ale nadrabia to aktualnością spojrzenia. Bardzo podoba mi się, ze nie sili się na dziwną opiniotwórczą rolę, do której GW pretenduje.A poza tym ma zdecydowanie lepszych fotografów. Zdjęcia mi sie zawsze bardziej podobają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek-b Re: czytacie IP: *.chello.pl 03.12.01, 16:12 Nie podoba mi się szata graficzna DP, a gazeta musi się "dobrze czytać". A już wyglšd ich witryny www to po prostu tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmaws Re: czytacie IP: *.ci.comarch.pl 03.12.01, 17:40 Dziennik Polski jest najlepszym dziennikiem w Małopolsce i jednym z najlepszych w kraju.Witryna internetowa DP jest bardzo dobra - wygodna w korzystaniu i rozbudowana, napewno dużo lepsza niż witryna Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: czytacie IP: 195.116.153.* 04.12.01, 21:32 widzę że opinie nt gazety są dziwnie zależne od adresów IP z których łączą się poszczególne osoby.......... Odpowiedz Link Zgłoś
swirus0 Dziennik Polski- doskonała gazeta regionalna 03.12.01, 20:18 Tak czytam Dzinnik w Internecie. Na co dzień kupuję Wyborczą lecz muszę uzupełniać swoją wiedzę regionalną, w którą niestety Gazeta jest uboga - szczególnie jeśli chodzi o życie codzienne w ościennych miejscowościach. Gazeta informuje o nim albo od święta albo, gdy zdarzy się jakieś nieszczęście. Podoba mi się w dzienniku to, że każdemu powiatowi poświęcona jest jedna strona. Co do strony Dziennika w sieci - mi się bardzo podoba. Natomiast Gazeta na głowę bije Dziennik jeśli chodzi o sprawy ogólnopolskie( szczególnie gospodarkę), wiadomości ze świata i kraju. Żeby Gazeta konkurowała o czytelników regionalnych, to musi więcej pisać właśnie o małych sprawach. I nowa szata graficzna niestety niewiele zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawik Re: czytacie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 21:21 Byłam kiedyś wierną czytelniczką Dziennika. Niestety wiadomości ze świata, informacje gospodarcze i kulturalne są na bardzo niskim poziomie w związku z tym, moja wierność ograniczyła się do czwartkowego i sobotniego numeru. No i tu znowu porażka.Wydawało mi się, że dodatek kulturalny w swoim zamierzeniu miał spełniać głównie rolę informacyjną, zwłaszcza dotyczącą imprez muzycznych, filmowych i innych odbywających się w Krakowie. Niestety redakcja jest chyba innego zdania co chwilę zasypując nas życiorysami muzyków - japończyków itp.Jeśli będę miała ochotę zainteresować się życiorysem skrzypka, który zagrał pół koncertu w filharmonii w Krakowie, to na pewno sięgnę po fachową literaturę. Szata graficzna dodatków również pozostawia wiele do życzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carrot Czytam w internecie IP: *.ics.agh.edu.pl 04.12.01, 20:11 Dawno temu Dziennik Polski podjął odważną decyzję publikowania praktycznie całej zawartości gazety w internecie. I dzięki temu biedny student (ja) mógł się tąże gazetą "zarazić". Jeżeli chodzi o wydania internetowe, Wyborcza ma tylko jedną przewagę - niniejsze Forum. Oszczędność Wyborczej chyba jednak nie wyjdzie jej na zdrowie - kiedy nie korzystam z internetu (komputerowstręt postępujący), w kiosku odruchowo kupuję Dziennik Polski, a nie Wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kominia sorry, nie zgadzam się! IP: *.jagiellonia.krakow.pl 04.12.01, 22:34 Sorry carrot, ale w internecie nie ma większości z artykułów codziennych DzP! Archiwum regularnie leży odłogiem. Jedyne co mi się podoba, to to oko. Widziałam ostatni taki podgląd na restaurację z wysp Bahama - miodziowy... Ale Starowiślna też jest ciekawa. A propos: czy ktoś zobaczył kiedyś w "oku sieci" Dz. P. siebie ew. kogoś znajomego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76433123 ranking IP: *.shell.nl 05.12.01, 11:57 Dziennik Polski trafia do mnie na 70% (kiepska publicystyka) Wyborcza trafia do mnie na 50% (gazeta dla dzieci i niedorozwinietych) Gazete Krakowska trafia do mnie na 30% (generalnie kiepska momentami zenujaca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: ranking IP: 12.88.108.* 06.12.01, 02:35 Da mnie (mieszkam w NYC) internetowa edycja "Dziennika Polskiego" jest niezastapionym zrodlem wiadomosci z Krakowa i Malopolski. Poza tym wyrazane w nim opinie przewaznie nie budza moich zastrzezen, czego nie moge powiedziec o "Wyborczej" Odpowiedz Link Zgłoś