Dodaj do ulubionych

Winda do szybkiego tramwayu

IP: *.kraksystem.pl / 192.168.5.* 04.06.03, 18:37
Powstaje przy skrzyżowaniu Rakowickiej i Lubomirskiego :)
Obserwuj wątek
    • Gość: misiek Re: Winda do szybkiego tramwayu IP: *.zim.citynet.pl 04.06.03, 18:46
      Gość portalu: Piter napisał(a):

> Powstaje przy skrzyżowaniu Rakowickiej i Lubomirskiego :)

wreszcie biorą się do roboty :D
      • Gość: mouset Re: Winda do szybkiego tramwayu IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.06.03, 18:53
        To trochę zaczynanie od końca
        • kuba203 Re: Winda do szybkiego tramwayu 04.06.03, 22:25
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> To trochę zaczynanie od końca

No dokładnie, będzie wypasiona winda, ale tramwaju nie będzie :DD
    • kalarep nie do żadnego tramwaju :P 04.06.03, 23:27
      Nie jestem pewny siebie ale wydaje mi się ze Wam się coś pokoćkało:P w tym
      miejscu nei będziesz przystanku będzie jedynie przejście podziemne dla ulicy
      co się buduje więc nei jest to zyaczanie od końca, tramjwa będize stawał na
      rondize a potem dopiero na dworcu w końću to ma być szybki tram a nie wolny:P
      więc widna do przejścia dla budowajen własnie ulicy .. pozdrawiam:)
      • balsen Re: nie do żadnego tramwaju :P 04.06.03, 23:38
        A co do samego przejścia podziemnego na tym skrzyżowaniu to: czy piesi i
        tramwaj beda na poziomie -1 czy tylko piesi na -1, a tramwaj na -2 ??
        bo troche byłoby to bez sensu gdyby piesi musieliby uważać na przejeżdżający
        tramwaj w przejściu podziemnym?
      • Gość: Locutus MEGA ROTFL IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.06.03, 23:39
        kalarep napisał:

> Nie jestem pewny siebie ale wydaje mi się ze Wam się coś pokoćkało:P w tym
        > miejscu nei będziesz przystanku będzie jedynie przejście podziemne dla ulicy
        > co się buduje więc nei jest to zyaczanie od końca, tramjwa będize stawał na
        > rondize a potem dopiero na dworcu w końću to ma być szybki tram a nie wolny:P
        > więc widna do przejścia dla budowajen własnie ulicy .. pozdrawiam:)

pokoćkało
        nei (*2)
        zyaczanie
        tramjwa
        będize
        rondize
        końću
        widna
        budowajen

Stary? Ty to na trzeźwo pisałeś??? Hihihihihi...
        • kalarep Re: MEGA ROTFL 05.06.03, 14:11

> pokoćkało = pokićkało
          > nei (*2) = nie
          > zyaczanie = zwyczajnie
          > tramjwa = tramwaj
          > będize = będzie
          > rondize = rondzie
          > końću = końcu
          > widna = winda .. moze będzie widna :P ??
          > budowajen = budowanej
          >
          > Stary? Ty to na trzeźwo pisałeś??? Hihihihihi...

yyy nee zpełnei op trzewemź.... :D .. hihi a tak na serio to po trzeźwmu ..
          śpieszyło mi się :P
          • adas29 Re: MEGA ROTFL 05.06.03, 14:27
            kalarep napisał:

a tak na serio to po trzeźwmu ..

Aha, dziś pewnie też jesteś trzeźwy - hihihi ???
            • kalarep Re: MEGA ROTFL 05.06.03, 21:37
              adas29 napisał:

> kalarep napisał:
              >
              >
              > a tak na serio to po trzeźwmu ..
              >
              > Aha, dziś pewnie też jesteś trzeźwy - hihihi ???

bla bla bla :P no co człowiekowi się śpieszy ciągle !! :P

/sprawdziłem ten tekst 5 razy zanim wysłałem czy nie ma błędu:P/
          • Gość: Locutus Re: MEGA ROTFL IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 05.06.03, 22:28
            Poza tym "zyaczanie" to wszystko udało mi się rozszyfrować samemu. Ale i tak
            dzięki za "słowniczek pijanego kalarepa", hihihi...
            • kalarep Re: MEGA ROTFL 05.06.03, 22:38
              Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Poza tym "zyaczanie" to wszystko udało mi się rozszyfrować samemu. Ale i tak
              > dzięki za "słowniczek pijanego kalarepa", hihihi...

wiesz ja też mam problem z odszyfrowaniem siebie samego :) zyaczanie to nei
              oznacza zwyczajnie lecz zaczynanie :P jak by ktoś nie wiedział :) .. ehh no to
              tyle słownika kalarepo - polskiego

ehh to jak z tym przystankiem będzie ?? ... będzie nie będzie ??
      • kuba203 Re: nie do żadnego tramwaju :P 05.06.03, 08:39
        Oooo, brak przystanku przy AE, a co mają powiedzieć te biedne tłumy studentów,
        którzy już teraz szturmują 2 i 11? :))
        • Gość: mouset Re: nie do żadnego tramwaju :P IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 05.06.03, 08:42
          Nic nie powiedzą bo wsiądą do 12 i odjadą w siną dal
          • Gość: Piter Re: nie do żadnego tramwaju :P IP: *.kraksystem.pl / 192.168.5.* 05.06.03, 08:51
      • Gość: misiek Re: nie do żadnego tramwaju :P IP: *.zim.citynet.pl 05.06.03, 21:00
        kalarep napisał:

> Nie jestem pewny siebie ale wydaje mi się ze Wam się coś pokoćkało:P w tym
        > miejscu nei będziesz przystanku będzie jedynie przejście podziemne dla ulicy
        > co się buduje więc nei jest to zyaczanie od końca, tramjwa będize stawał na
        > rondize a potem dopiero na dworcu w końću to ma być szybki tram a nie wolny:P
        > więc widna do przejścia dla budowajen własnie ulicy .. pozdrawiam:)

otóż NIE - przystanek będzie - oczywiście wcześniej były na ten temat
        spekulacje ( na przysanek nie zgadzał się rektor AE który stwierdził iż w na
        owym przystanku studentki ... no wiecie co :-D - nie złe wytłumaczenie :D ) -
        po pierwsze przystanek być musi ze względów na bezpieczeństwo - odległość
        pomiędzy rondem a dworcem jest zbyt duża ( w rezie np. pozaru [odpukać w
        niemalowane] ludzie nie mieliby gdzie uciekać - za tem przystanek na
        rakowickiej będzie miejscem pośrednim pomiędzy rondem a dworcem - gdyby w tym
        miejscu było tylko przejście podziemne ( tylko po co jak na powierzchni są
        przejścia dla pieszych i po co wydawać tyle kasy na przejście w tym miejscu
        [ p.s. wiem zbynio jest happy :D] i nie wiązało by się z tunelem tramwajowym
        mpk i wykonawca nie poszli by na to również na bezpieczeństwo
        • kuba203 Re: nie do żadnego tramwaju :P 05.06.03, 22:25
          Przykro nam, że JM Rektor nie ma nic do gadania w sprawie lokalizacji
          przystanków w Krakowie :DD
          • balsen Re: nie do żadnego tramwaju :P 06.06.03, 03:51
            Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na wcześniej zadane pytanie???
            • kuba203 Re: nie do żadnego tramwaju :P 06.06.03, 20:59
              balsen napisał:

> Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na wcześniej zadane pytanie???

Nie ma odpowiedzi na to pytanie, gdyż jest to pytanie niewłaściwe. W tym
              miejscu będzie przystanek tramwajowy, a nie przejście podziemne :))
              • Gość: Lifeform Re: nie do żadnego tramwaju :P IP: *.net.autocom.pl 01.12.03, 23:22
                Witam,
                wtrace tez swoje 3 grosze :) Bywam w tym przejsciu dwa razy na dzien i
                podziele sie z Wami moimi spostrzezeniami. Otoz z tego co udalo mi sie
                dostrzec, to nie ma tam schodow prowadzacych na poziom ponizej przejscia.
                Takze windy nie zjada nizej niz na -1 no i oczywiscie nie ma przejscia przez
                tory na poziomie -1 ;) Jesli zatem tam ma byc przystanek, to jak sie do niego
                dostac? A co do rektora AE, to poprzedni rektor, bo to za jego kadencji
                zapadaly decyzje o przystanku, chcial takowy w poblizu. Ale podobno stanelo na
                tym, ze powyzszego nie bedzie jednak.
                • Gość: marcin ha Re: nie do żadnego tramwaju :P IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 13:46
                  > A co do rektora AE, to poprzedni rektor, bo to za jego kadencji
                  > zapadaly decyzje o przystanku, chcial takowy w poblizu. Ale podobno stanelo na
                  > tym, ze powyzszego nie bedzie jednak.

Przystanku pod przejsciem nie będzie - i bardzo dobrze. Tak samo blisko jest z
                  AE do węzłowego przystanku w Rondzie Mogilskim planowanego w ramach przebudowy
                  Ronda, a 300 m dalej jest kolejny przystanek pod KCK. Tunel tramwajowy ma
                  usprawnić ruch tramwajów, a budowa przystanków co 400 metrów nie ma sensu, bo
                  znacznie obniża prędkosć handlową taboru.

Ale jeśli nie ma przystanku, to nie ma sensu także budowa wind. Przecież obok są
                  gotowe pochylnie. Dziwne. Pewnie windy nie są finansowane z budżetu miasta,
                  tylko z PFRONu i można te pieniądze na rozkurz przeznaczyć.

marcin ha
                  • Gość: Lifeform Re: nie do żadnego tramwaju :P IP: *.net.autocom.pl 02.12.03, 17:50
                    Windy zamontowane sa tylko na tych rogach skrzyzowania, na ktorych nie ma
                    pochylni. Od strony kosciola takowej chyba nie byloby jak "upchnac". Mozliwe,
                    ze przeciwlegly rog tez ma jakies ku temu powody.
          • Gość: mouset Re: nie do żadnego tramwaju :P IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 06.06.03, 09:57
            Rektor wypasioną BM podjeżdża
            • kuba203 Re: nie do żadnego tramwaju :P 06.06.03, 20:59
              Gość portalu: mouset napisał(a):

> Rektor wypasioną BM podjeżdża

Mam nadzieję, że jest to np BM701 :))
    • yabol428 Re: Winda do szybkiego tramwayu 01.12.03, 18:58
      Słyszałem dziś w radiu, że graficiarze już zdążyli pomalować to przejście
      podziemne :-)))))))))))
      A tramwaju jak nie widać, tak nie widać...
      • Gość: mouset Re: Winda do szybkiego tramwayu IP: *.ghnet.pl 01.12.03, 20:17
        A jak tam pętla na Qrdwanowie? Pomalowali juz napisami?
        • Gość: Piter vel PIOR Re: Winda do szybkiego tramwayu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 00:05
          Uważam że zaszybko otworzyli to przejście! Bezsensem jest korzystać z niego,
          skoro 10razy szybciej można przejść górą bez nadmiernego męczenia się. Jeszcze
          wiele razy będą je remontowali zanim pojadą dołem tramwaje :(
          • Gość: mouset Re: Winda do szybkiego tramwayu IP: 149.156.15.* 02.12.03, 13:16
            Wzorem stojącego obok szkieletora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka