Gość: carver IP: *.chello.pl 09.06.03, 20:23 Mouset, kiedy sie wybieramy ?? jakies propozycje ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADAŚ Re: inspekcja kolejowa IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 09.06.03, 20:53 Gość portalu: carver napisał(a): > Mouset, kiedy sie wybieramy ?? jakies propozycje ?? A gdzie Panowie chcecie się udać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 09.06.03, 22:23 szlakiem dawnej lini kolejowej z mydlnik do batowic celem sprawdzenia co pozostalo. jeszcze 5 lat temu tam hasaly towarowe az milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 09.06.03, 22:29 Gość portalu: carver napisał(a): > szlakiem dawnej lini kolejowej z mydlnik do batowic celem sprawdzenia co > pozostalo. jeszcze 5 lat temu tam hasaly towarowe az milo. teraz g... zostało- najpierw zrobili remont torowiska , przejechały 2 pociągi i zamkneli odcinek ( trakcja ukradziona , w niektórych miejscach szyny[które niezdążono nawet zamontować] ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 10.06.03, 08:42 co ty nie powiesz, w koncu widze te tory z okna :)ta linia jest przykladem gospodarnosci pkp. wyremontowali i nie puscili pozniej pociagow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 10.06.03, 20:35 Gość portalu: carver napisał(a): > co ty nie powiesz, w koncu widze te tory z okna :) co ty nie powiesz - ja też ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 10.06.03, 09:06 W tym tygodniu mam cienko z czasem, ale w przyszłym poniedziałek, wtorek lub środa ok 15 - 17 no problem, proponuje abyśmy spotkali sie na nasypie obok wiaduktu nad Siewną, musze jeszcze kupic filmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 10.06.03, 21:52 moze byc przyszly wtorek okolo 15:30. jakby cos sie zmienilo to dam znac.a miejsce na wiadukcie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 10.06.03, 21:59 Przynajmniej nie bęedziemy się szukac hihi Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: inspekcja kolejowa 11.06.03, 09:14 Gość portalu: mouset napisał(a): > Przynajmniej nie bęedziemy się szukac hihi Tylko uważajcie, żeby Was jakiś ekspres towarowy nie rozjechał - hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.06.03, 10:05 A Ty nie masz ochoty na inspekcję przyszłej linii szybkiego tramwaju? Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: inspekcja kolejowa 11.06.03, 10:26 Gość portalu: mouset napisał(a): > A Ty nie masz ochoty na inspekcję przyszłej linii szybkiego tramwaju? Chętnie, ale nie o 15.30. Jeszcze jestem w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.06.03, 10:27 No to później (chłodniej hihi), Carver słyszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 11.06.03, 14:53 spoko, mozebyc pozniej. Mi to jest obojetne. Jak chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.06.03, 15:01 To np 18.00 lub 30 zobaczymy co Adas powie Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: inspekcja kolejowa 11.06.03, 15:21 Gość portalu: mouset napisał(a): > To np 18.00 lub 30 zobaczymy co Adas powie A kiego dnia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.06.03, 15:22 Możesz wybierać od poniedziałku do środy Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: inspekcja kolejowa 11.06.03, 16:03 Gość portalu: mouset napisał(a): > Możesz wybierać od poniedziałku do środy Wybieram wtorek - może być 17.06.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.06.03, 16:05 Czyli wtorek 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 11.06.03, 16:40 spoko, moze byc, wtorek 17.06.2003, 18:30 na wiadukcie nad Siewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.cm-uj.krakow.pl 11.06.03, 16:42 Będę przebrany za złomiarza hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 11.06.03, 17:27 a ja za Sluzbe Ochrony Kolei , hehehhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: inspekcja kolejowa IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 17:31 Gość portalu: carver napisał(a): > a ja za Sluzbe Ochrony Kolei , hehehhehe a ja za Adasia - hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.06.03, 18:42 Weźcie obcęgi , hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.06.03, 21:45 Ofkors Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: inspekcja kolejowa 11.06.03, 21:54 To jeszcze muszę wymyśleć przebranie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 11.06.03, 21:54 Przebierz się za tramwaj nr 12, ucieszysz brygadzistę 137 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: inspekcja kolejowa IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 22:52 Gość portalu: mouset napisał(a): > Przebierz się za tramwaj nr 12, ucieszysz brygadzistę 137 Buchachachachacha Tylko nie wiem jak z siebie zrobi dwuskład - hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 15.06.03, 22:28 a propos : http://www.lhs.pl/cgi-bin/lhs.fotogaleria.pl?galeria=>KrakowBAM&strona=ɭ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 15.06.03, 22:29 Gość portalu: misiek napisał(a): > a propos : > http://www.lhs.pl/cgi-bin/lhs.fotogaleria.pl?galeria=>KrakowBAM&strona=ɭ > > > :-) http://www.lhs.pl/cgi-bin/lhs.fotogaleria.pl?galeria=>KrakowBAM&strona=ɭ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 15.06.03, 22:29 Gość portalu: misiek napisał(a): > Gość portalu: misiek napisał(a): > > > a propos : > > http://www.lhs.pl/cgi-bin/lhs.fotogaleria.pl?galeria=>KrakowBAM&strona= > ɭ > > > > > > :-) > > http://www.lhs.pl/cgi-bin/lhs.fotogaleria.pl?galeria=>KrakowBAM&strona=ɭ wyst mały błąd zamiast kwadracika ma być ɭ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 15.06.03, 22:31 grzybnia - jeszcze raz zamiast dupiatego kwadracika ma być > (strzałka) i cyfra 1 ( pisane razem ) - sorki za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 16.06.03, 11:54 te zdjecia napewno byly robione wczesniej niz w 2000 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knedel Re: inspekcja kolejowa IP: 213.25.175.* 16.06.03, 14:34 To jak nie zapomne sobie, to tez sie z Wami zabiore. Chodzi o ta Siewna przy ulicy Mackiewicza, czy mi sie okolic pomylily? Odpowiedz Link Zgłoś
adas29 Re: inspekcja kolejowa 16.06.03, 14:42 Gość portalu: knedel napisał(a): > To jak nie zapomne sobie, to tez sie z Wami zabiore. Chodzi o ta Siewna przy > ulicy Mackiewicza, czy mi sie okolic pomylily? Jak zaserwujesz knedelki w części kulinarnej inspekcji, to zapraszamy - hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 16.06.03, 14:49 tak dokladnie, a wiadukt jest na wprost mackiewicza ( wysiadasz ze 114,115,164 na przystanku Siewna Wiadukt i masz jakies 15 metrow do wiaduktu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: inspekcja kolejowa IP: *.wmgalicja.krakow.pl 16.06.03, 16:41 to może ja tez bym się załapał, jak zdążę po zaliczeniu praktyk to będe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 16.06.03, 16:42 a o której dokładnie sie spotykacie???? - mam niedaleko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: inspekcja kolejowa IP: *.wmgalicja.krakow.pl 16.06.03, 16:57 Gość portalu: misiek napisał(a): > a o której dokładnie sie spotykacie???? - mam niedaleko :-) jutro o 18.30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knedel Re: inspekcja kolejowa IP: 213.25.175.* 16.06.03, 17:45 To moze zrobimy jakas mala impreze jak tyle ludzi idzie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: inspekcja kolejowa IP: *.zim.citynet.pl 16.06.03, 18:17 Gość portalu: knedel napisał(a): > To moze zrobimy jakas mala impreze jak tyle ludzi idzie. ;) to każdy niech przyniesie małe co nie co :D a może piknik na środku torowiska - hehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: inspekcja kolejowa IP: *.wmgalicja.krakow.pl 16.06.03, 18:24 Gość portalu: misiek napisał(a): > Gość portalu: knedel napisał(a): > > > To moze zrobimy jakas mala impreze jak tyle ludzi idzie. ;) > > to każdy niech przyniesie małe co nie co :D > > > a może piknik na środku torowiska - hehhe piknik tam to juz nie jeden był, srednio co sobote tam sie cos dzieje, kiedyś nawet jakieś gnoje rzucały kamieniami w 115 (ja nią jechałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: inspekcja kolejowa IP: 62.233.183.* 16.06.03, 20:06 Ten zapuszczony dwór między Górnickiego a Dożynkową to królestwo gnoji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: inspekcja kolejowa IP: *.chello.pl 17.06.03, 09:44 no to widzr ze sie szykuje niezla inspekcja. tyle ludzu chce isc , niezle, niezle !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Kursował na zarządzenie 17.06 IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 18.06.03, 09:45 Wczoraj na zarzadzenie kursował pociąg na linii Batowice-Mydlniki Dowóz do stacji zapewnila nieoceniona brygada 339, i to był strzał w 10 , ponieważ melon DA113 padł na Kuźnicy I. Po skompletowaniu załogi (Adaś, Carver, Havi, Kuba i Mouset) 4363 gotów odjechał z pięknej stacji "Siewna wiadukt", dosyć szybko przemknęlismy ( w końcu nowe tory) nad ul. Górnickiego i Pradnikiem, gdzie biesiadowało pięciu meliniarzy, za chwile dojechaliśmy do stacji "Prądnik Biały" , bardzo zrujnowana, ale szalety ocalały, obniżyliśmy się z nasypu do wykopu i wjechaliśmy pod pięknie upstrzonym wiaduktem na Glogera na stację "Piaszczysta", na której w górnych pietrach gnieździły się dresy (sztuk 4), pociąg ruszył i za chwilę stanął pod semaforem (jedynym na linii) zabierając pasażera na gapę, hihihihi. Kilka minut później dojechaliśmy na jedyną kompletną stację "Tonie" (budynki, szyld, resztki szlabanów, sygnałów), zbyt późno ruszyliśmy aby staranowac chujnię do Giebułtowa (bus) , kompletnie zdziwieni policjanci i tranbant ustapili pierwszeństwa przejazdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Kursował na zarządzenie 17.06 IP: *.wmgalicja.krakow.pl 18.06.03, 09:53 Gość portalu: mouset napisał(a): > Wczoraj na zarzadzenie kursował pociąg na linii Batowice-Mydlniki > > Dowóz do stacji zapewnila nieoceniona brygada 339, i to był strzał w 10 , > ponieważ melon DA113 padł na Kuźnicy I. > Po skompletowaniu załogi (Adaś, Carver, Havi, Kuba i Mouset) 4363 gotów > odjechał z pięknej stacji "Siewna wiadukt", dosyć szybko przemknęlismy ( w > końcu nowe tory) nad ul. Górnickiego i Pradnikiem, gdzie biesiadowało pięciu > meliniarzy, za chwile dojechaliśmy do stacji "Prądnik Biały" , bardzo > zrujnowana, ale szalety ocalały, obniżyliśmy się z nasypu do wykopu i > wjechaliśmy pod pięknie upstrzonym wiaduktem na Glogera na > stację "Piaszczysta", na której w górnych pietrach gnieździły się dresy (sztuk > 4), pociąg ruszył i za chwilę stanął pod semaforem (jedynym na linii) > zabierając pasażera na gapę, hihihihi. Kilka minut później dojechaliśmy na > jedyną kompletną stację "Tonie" (budynki, szyld, resztki szlabanów, sygnałów), > zbyt późno ruszyliśmy aby staranowac chujnię do Giebułtowa (bus) , kompletnie > zdziwieni policjanci i tranbant ustapili pierwszeństwa przejazdu tylko ze względu na zapadający zmrok musieliśmy zmienic kierunek jazdy na powrotny nie dojechawszy do stacji końcowej (brak świateł) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Ciąg dalszy IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 18.06.03, 11:08 Przez łąki i strumyki Azorów dojechaliśmy do Opolskiej gdzie aż prosi się zrobić dwie stacje, jest infrastruktura (schodki, dojścia), podobnie za wiaduktem stacja "Os. Azory", ponieważ skończyły się nowe podkłady, a stare były mocno poopalane przez chuliganów, kierownik pociągu podjął decyzję o zmianie czoła. W drodze powrotnej znów były problemy z pierszeństwem przejazdu na Łokietka (w końcu przejazd niestrzeżony, a dróżnika zwolnniono 10 lat temu, hehehe). Przy dokładnej wizytacji stacji Prądnik zauważyliśmy brak barierek , może nie być zgody ZDIK, ups..... Generalnie sporo potencjalnych pasażerów, ale niestety głównie takich co zniszczyliby nam pociąg. Droga powrotna była dłuższa, za stacją Siewna wiadukt wjechaliśmy w puszczę, na maleńkiej stacji "Bory Kołłątajowskie" wysiadł Carver, na mniej używanym torze prawdziwy ogód botaniczny: 10-letnia brzoza wyrasta z podkładu, obok krzaki dzikiej róży, jakże pouczająca wycieczka!, proponuję pociągi edukacyjne, Kuba ryknął: "4636 gotów" i pomknęlismy nieco szybciej ponieważ zaczęła sie trakcja elektryczna , krajobraz iście amerykański: po prawej preria z jeziorkiem, w oddali scania CLL pod okrągłą wieżą, w tle jakieś duże miasto; po lewej wichrowe wzgórza, panama, meier, hihihi........ Na wiadukcie nr 29 niestety tory się końcżą, ale przynajmniej jest godziwe zejście dla obsługi pociągu, wprost na przystanek, nalezy zmienic mu nazwę na Kuźnica PKP, hihihi Służbowa brygada 137-04 zjeżdżając do zajezdni Śródmiescie zabrała ostatnich pasażerów Podsumowując: było zajebiście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ciąg dalszy 18.06.03, 17:37 Gość portalu: mouset napisał(a): > Służbowa brygada 137-04 zjeżdżając do zajezdni Śródmiescie zabrała ostatnich > pasażerów Jechaliśmy otablicowani jako 12 :)) PS Wracając, widzieliśmy Scanię 113CLL na 132, co to było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Ciąg dalszy IP: 62.233.183.* 18.06.03, 18:08 Był to 511-03B, a skoro obciążenie 12 było 75% tzn że jest potrzebna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ciąg dalszy 18.06.03, 18:15 Gość portalu: mouset napisał(a): > Był to 511-03B, a skoro obciążenie 12 było 75% tzn że jest potrzebna ;) Niestety, obciążenie było tylko 60%, więc ja nie wiem, czy takie duże ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Ciąg dalszy IP: 62.233.183.* 18.06.03, 18:18 Zapomniałem że to wersja E-5, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ciąg dalszy 18.06.03, 18:19 Gość portalu: mouset napisał(a): > Zapomniałem że to wersja E-5, hihihi Hihi, i to był wariantowy kurs 12 na trasie Kuźnicy - Dworzec Gł. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ciąg dalszy 18.06.03, 18:24 Gość portalu: mouset napisał(a): > A przez Rakowice? Koło Polibudy (fuuuuj) ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Ciąg dalszy IP: 62.233.183.* 18.06.03, 18:25 To tak jak ja się domagam 137 Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Ciąg dalszy 18.06.03, 18:34 Gość portalu: mouset napisał(a): > To tak jak ja się domagam 137 Dyspozytor na Kuźnicy nam tablic nie wydał odpowiednich ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Ciąg dalszy IP: 62.233.183.* 18.06.03, 20:15 Ale wydał 339, to prawie to samo hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset To se ne vrati IP: 217.96.109.* 30.11.03, 10:09 Niestety Carver już nie wysiądzie w borach, ani nie zobazcymy brzóz rosnacych na podkładach. Najciekawsze jest to że intebsywnie czyszczony jest tor ślepy, który urywa się na wiadukcie za 29-tą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: To se ne vrati IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.11.03, 13:02 tylko ze na tym samym wiadukcie stoja gotowe do polozenia odcinki torow wiec mozliwe ze dokoncza te brakujace 200 m toru polnocnego i bedzie linia 2 torowa. na marginesie slupy trakcyjne oczyszczone, podbudowane i przygotowane do polozenia nowej trakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: To se ne vrati IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 01.12.03, 12:59 A poza tym w Mydlnikach reaktywacja obejmuje zjazd i wjazd na obwodnicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver reaktywacja polnocnej obwodnicy IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.11.03, 14:21 tak jak w temacie, wszystko wskazuje ze juz w najbliszym czasie znowu ujrzymy pociagi na tej lini. trzebaby zrobic jakies powitanie :) tylko jest jeden minus - gdzie ja bede chodzi ze znajomymi na browara czy wino ?? stracimy tak klimatyczne miejsce chyba bedziemy uwazac teraz na pociagi :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Opijanie linii przez Bory Kołłątajowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 14:24 Adaś bardzo chętnie opije tę linię w Waszym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Opijanie linii przez Bory Kołłątajowskie IP: *.szpitaljp2.krakow.pl 01.12.03, 13:00 Proponuję ruiny stacji Prądnik Biały, polożona na łuku z daleka ujrzymy ciuchcię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carver Re: Opijanie linii przez Bory Kołłątajowskie IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.12.03, 13:09 moze byc, klimatyczna miejscoweczka.mamy teraz ladna pogode wiec moznaby pojsc. co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Opijanie linii przez Bory Kołłątajowskie IP: *.ghnet.pl 14.12.03, 22:45 ewentualnie wiadukt na Glogera, przynajmniej nie bedzie lało a i ognisko można zapalić Odpowiedz Link Zgłoś